Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Monitör Sorusu

Luriel

Öne çıkan mesajlar

Yeni bir monitör almayı düşünüyorum ama pek anlamıyorum bu işlerden Bunu begendim ama simdi bende 8800gt var ekran kartı olarak oyunlarda bi problem yaşarmıyım bilmiyorum.Yani şekil olarak 23 inçte oyunlar gözüme batar mı 22 inch daha mı iyi olur felan gibi sorularım var. Bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

24 inch almis ve kullanan birisi olarak pc de yakindan baktigin bu buyuklukteki monitorlerin pekde saglikli oldugunu dusunmuyorum.

max 1 metreden bakiyorsun ve esek kadar ekran karsinda. mouse kontrolu bile bir dert alisana dek :)

simdi 17 inch 1920x1200 laptop ekranindayim cok hosuma gidiyor.

pc icin sana tavsiyem 19-21 olabilir.

23-24 ler asiri buyuk ve gereksiz arti destekledikleri native cozunurluk 1900x oldugu icin performans olarak sikinti yaratabiliyor veya performans icin kaliteden odun veriyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Samsungun o modeli birşey dışında muhteşem. Hangi saftirik dizaynını yaptıysa monitörün ensesi yukarı doğru ve ayarı sadece daha yukarıya doğru. Eğer çok uzun boylu değilsen ve monitörün bir platformda duruyorsa illa altına kalın bir kitap falan koyup gözüne bakıcak açıda oturtman lazım monitörü. Yoksa oyunlarda veya videolarda karanlık problemi çekersin. Bende NW si var onun boynu oynamıyor ama aşşağıya bakıyor, tam kıvamında. Ev arkadaşımda BW vardı ve arkasından 2 kitapla kaldırmak zorunda kalmıştı monitörü

Onun dışında kusursuz monitör. Tavsiye ederim

Söylemeden edemiycem öyle pahalı elektronik eşyayı Vatan dan alma. Sonra çok üzülebilirsin
Sosyal ağlarda paylaş

Arkansis said:

olay
yakında oturmak
uzakta oturmak değil ki
çözünürlük arttıkça gördüğün alan

o zaman herkez ufak monitor alır yakında oturur büyük monitor almaya lüzum olmazdı öyle saçmalık mı olur

İstisnalar var ama oyunlarda genelde çözünürlük gördüğün alanı değiştirmiyor ki. Ofis modunda dünyalar farkettiriyor ama orası doğru.

PC için gamepad alıp koltuğa gömülüp oynamadıkça 23-24" in oyun için bir anlamı yok gibi. Oyundan çok film/dizi izleyenler için mantıklı. Ben 22" kullanıyorum ve oyunlarda memnunum. 19" de gayet iyi ama oyun için 17" çok küçük gelir artık bana.
Sosyal ağlarda paylaş

degisik zamanlarda 11, 15.4 (wide), 19, 21(wide) ve 22(wide) kullanan biri olarak bence 21" wide en ideali. 19" cok guzel ama wide olunca ustten alttan kaybediyor ve ofis/web icin verimsiz oluyor. wide olmazsa da film vs icin verimsiz oluyor. o yuzden 19 yuksekliginde wide (yani 21" wide) en iyisi. severim kendisini
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:

Arkansis said:

olay
yakında oturmak
uzakta oturmak değil ki
çözünürlük arttıkça gördüğün alan

o zaman herkez ufak monitor alır yakında oturur büyük monitor almaya lüzum olmazdı öyle saçmalık mı olur

İstisnalar var ama oyunlarda genelde çözünürlük gördüğün alanı değiştirmiyor ki. Ofis modunda dünyalar farkettiriyor ama orası doğru.

PC için gamepad alıp koltuğa gömülüp oynamadıkça 23-24" in oyun için bir anlamı yok gibi. Oyundan çok film/dizi izleyenler için mantıklı. Ben 22" kullanıyorum ve oyunlarda memnunum. 19" de gayet iyi ama oyun için 17" çok küçük gelir artık bana.

bende öyle düşünüyordum
19 wide vardı
22 aldım wow tarzı oyunlar oynardım o zamanlar gördüğüm alan arttı ve bu çoğu oyunda bu şekilde
visbile alanı artırıyor gördüğünüz objeler dünyalar kadar kocaman görünmüyor
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...