Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

` ben yokken pc mi kim kullaniyor ? ` programi :D

draedan

Öne çıkan mesajlar

Selamlar

Laptop imi ofiste birakiyorum, hep de fisi takili iken kullanirim. Ama bazen sabah geldigimde , sarj inin yuzde 70 lere dustugunu goruyorum, sanki biri kullaniyormus gibi, gerci sifreli account im ama merak iste.

Windows un boyle bir log u var mi , ya da ayri bir program , pc yi su gun su saatte acip, sunlari yapmis gibisinden gosteren.

tesekkur
Sosyal ağlarda paylaş

laptoplarda şarja takılı değilken, kapalıyken bile şarjı düşebiliyor.
saçma birşey belki ama evet böyle birşey var.

hiç açmadığım, açarken sadece fişe takılıyken açtığım bir laptop var. birkaç gün kapalı kaldıktan sonra açtığımda, gücünün %45'lere kadar indiğini görüyorum.

artık nasıl oluyorsa, bios enerjisini felan laptop pilinden aldığı için midir nedir bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Arkansis said:

Sadece fise taliki calistirir ve arada desarj ettirmessen pili oldurursun.
Gecmis olsun

bi elektrik muhendisi olarak bu sehir efsanesinesine bi cevap veriyim
laptop sarja takiliyken pil ustunden beslenmez
yane pili kullanmaz
once pil bossa pili doldurur(bu sirada kendide calisir)
sonra pil doldurma kismi gerilimler esitlenince kendi kendine kapanir

pillerin belirli bir dolma bosalma omru wardir
onu astiginizda yavas yavas olurler

hatta sole diyim ben zekiyim laptopumu sarja takarken pili cikariyorum diyen insanlarin elektirk kesilmeis durumunde harddisklerine gelen zarar pile gelicek zarardan kat ka fazladir
not olarak dusule
Sosyal ağlarda paylaş

elektriğin kesilmesine gerek yok, bu insanlardan sınıfta da var, ve şarj aletlerinin kablolarını her yere yayıyorlar, yürürken takılınca da yaptıkları iş silindi diye olay çıkartıyorlar.
Pili laptoptaki gibi bir smart charger ile bozman çok zor, güneşte bırakmamak daha fazla etkiler herhalde ömrü uzun tutma açısından.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...