Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

IELTS sınavı

eldaden

Öne çıkan mesajlar

deadwoll said:

Sanırım British Council'le ilgili çıkan dedikodular ve YDS'den baraj geçemeyenlerin gidip IELTS'ten tak diye 5.5 alabilmesi yüzünden geldi böyle bir karar.

Yoksa TOEFL vs. diğer sınavların geçerlilikleri devam ediyor hala.

şu var ama ya. hayatım boyunca bir kere ingilizce üzerine özel bir kurs almadım. anadolu lisesi mezunuyum, eğer ki anadolu lisesi gibi bi yerden mezun oluyorsanız, gramer tamam sayılabilir. ben de şanslıydım sanırım bilmiyorum. grameri iyi öğrendim. fakat bir kere bile konuşmadım hayatımda. sadece dizi izledim, anime izledim. bir kere bile ingilizce dil sınavına, toefl a, yds ye bakmadım, ilgilenmedim. sonra ingiltere-üniversite olayları derken, girdim kanka ielts ye. ingilizce altyazı ile izlediğim tüm animeler gösterdi kendini. reading ten 7yi kaptım. listening, tamam dizilerden kaptığım ingilizce de bir şekil yaptı buna yetti de, konuşma ve yazma... hani slang kullandım ya bildiğin writing de. ingiliz kadına önce cola dedim, sonra coke dedim, onu da kok diye söyledim falan. hani tüm hatalar kafamda birleşirken, zaten iyice sıçtım. dedim, gg ya. toparlayamam buradan. rmk plx.

5.5 haha.
Sosyal ağlarda paylaş

Todesengel said:

Kaynak

Edit: Resimde cücük kadar çıkmış hani.

Bu tablo, 14 Şubat 2014 itibariyle geçersiz hale geldi. Artık IELTS in YDS eşdeğerliği yok.

ANCAK, eğer IELTS sınav randevunuzu 14 Şubat 2014'ten önce almışsanız ve sınavınız 14 Mart 2014'ten önce ise, halen yukarıdaki tabloya göre denkliğe tabisiniz.

Bunun dışında, GG NO RMK.
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

kim diyor? güzel bi sınav toefl. ama tekniğine çok kasıp gerçek ingilizce seviyenden biraz daha yüksek bi puan almak mümkün. ama hangi sınavda bu mümkün değil ki

arkadaş yanıtlamış,

quixef said:

Ya TOEFL iyi de çevresi kötü sdf. Makineye konuşmaktan nefret ediyorum, o yüzden bu sefer IELTS e girdim.

İki kere TOEFL a girdim, birinde Speaking 26, diğerinde 23, puanımı düşüren tek bölüm kendisi, bak IELTS e girdim 8.5 Speaking, arada native speaker coach lardan ders mi aldım hayır, insan evladıyla konuşma farkı.

Diiit süre başladı haydi anlat howler monkeylerle spider monkeylerin su temin yöntemleri arasındaki farkları (bana son TOEFL da gelen soru) daaat süre bitti.

Ama IELTS in de kötü tarafı sene olmuş 2014 hala elle yazı yazan var konusu. Writing bölümü bittiğinde bileğim inanılmaz ağrıyordu, elle yazmayı unutmuşum, yazım okunabilir olsun diye kasmaktan bileği mahvettim.
Sosyal ağlarda paylaş

Todesengel said:

Kaynak

Edit: Resimde cücük kadar çıkmış hani.

abi 23 temmuz 2013'ten önceki eşdeğerlik farklı değil mi?

dava açıcam arkadaş ya. gerçekten saçmalık. aynı sınavdan aynı puanı alıyoruz eşdeğerliğe gelince adam benden 15 puan fazla. neymiş 23 Temmuz 2013'ten önce girmiş. peh.

muz cumhuriyeti.
Sosyal ağlarda paylaş

quixef said:

Bu tablo, 14 Şubat 2014 itibariyle geçersiz hale geldi. Artık IELTS in YDS eşdeğerliği yok.

ANCAK, eğer IELTS sınav randevunuzu 14 Şubat 2014'ten önce almışsanız ve sınavınız 14 Mart 2014'ten önce ise, halen yukarıdaki tabloya göre denkliğe tabisiniz.

Bunun dışında, GG NO RMK.

bu konu ile ilgili bimer'e yazı yazdım ben. cevap bekliyorum. eşdeğerlik ile ilgili net bir cevap vermek zorundalar abi. kesin hiçbir şey yok ne yazık ki. her kafadan bir ses çıkıyor. aradım bunları ben bu sınavdan 5 aldım, puanım tam olarak kaç dedim başvuracağınız yere göre değişir dedi ya. : )

muz cumhuriyeti vol. ii
Sosyal ağlarda paylaş

23 temmuz öncesi IELTS eşdeğerlikleri çok komikti. Adam 7.5 alıyor YDS karşılığı 95. TOEFL'dan 115 almak gerekiyor 95 YDS için.

Komplo teorisi diyeceksiniz belki ama; bence cemaatle falan araları iyiyken minyonlar IELTS'e girip bu saçma eş değerliklerle yüksek dil puanlarından atanıyorlardı; sonra işler bozulmaya başlayınca 23 temmuzda puanları olması gerektiği haline getirdiler daha sonra her şey karışıp tam anlamıyla düşman olduklarında da komple önünü kestiler minyonların.

Yoksa içler dışlar çarpımı yapmak o kadar zor olmasa gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

23 temmuz öncesi IELTS eşdeğerlikleri çok komikti. Adam 7.5 alıyor YDS karşılığı 95. TOEFL'dan 115 almak gerekiyor 95 YDS için.

Komplo teorisi diyeceksiniz belki ama; bence cemaatle falan araları iyiyken minyonlar IELTS'e girip bu saçma eş değerliklerle yüksek dil puanlarından atanıyorlardı; sonra işler bozulmaya başlayınca 23 temmuzda puanları olması gerektiği haline getirdiler daha sonra her şey karışıp tam anlamıyla düşman olduklarında da komple önünü kestiler minyonların.

Yoksa içler dışlar çarpımı yapmak o kadar zor olmasa gerek.

inan takıldığım tek nokta bu.
adamlar puanlarını aldılar, yerleştiler, biz hala bekliyoruz :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Valla ben hiç bir yere girmeye çalışmadım, sen nereye girmeye çalışıyorsun onu da anlamış değilim.

Ben parayı yatırdım, sadece para ödendiğine dair e-mail geldi ve orada diyordu ki, sınavınız 1 Şubat Cumartesi, Speaking in ne zaman olacağına ve yere dair detayları içeren ticket 27 Ocak Pazartesi saat 18:00 de elinize ulaşacaktır.

Tam dedikleri vakitte o geldi, speaking bölümünün 1 gün önce olduğunu öğrendim, gittim girdim, sadece sonuca bakarken bir yerlere girdim. Dolayısıyla ne yapmaya çalıştığını anlamıyorum, neyin peşindesin sen sdf?
Sosyal ağlarda paylaş

Ya şimdi yukarıyı okudum da, senin durumun biraz değişikmiş; iki sebepten ötürü:

1) Ben sınavları Cumartesiden Cumartesiye sanıyordum ancak her ayın 13 ünde de bir sınav var herhalde, Şubat ayı sınavları 1 Şubat - 13 Şubat - 15 Şubat diye gidiyor; benimki bir Cumartesi sınavıydı.

2) Benim başvurduğum http://www.idpieltsturkey.com/book-test/ adresinde parayı online ödemeden başvuru tamamlanmıyor gibi bir şeydi, dolayısıyla sen nasıl yaptın tam anlamadım.

Şimdi çıkan kısmın özeti, senin sınav Perşembe olduğu için, Pazartesi ticket gelme olayı sende geçerli olmayabilir, ödeme şeklin değişik olduğundan onun konfirmasyon süreci gecikmiş olabilir, mutlaka yarın nereden kayıt yaptırdıysan orayı ara (British Council / IDP) ve teyit al.
Sosyal ağlarda paylaş

• 10 ay sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...