Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Victoria 2


Werewolf

Öne çıkan mesajlar

Penthesilea said:

abi ben asiri bir anlamama sorunu cekiyorum oyunu oynarken, hicbirsey kontrolumde degil gibi, fabrikalara isci yok, craftsmen ler acliktan geberiyo, e ben 0 taxe cektim fakir kitleyi, tariffleri dusurdum, daha napicam abi elime tabagi alip beslicek miyim adamlari? pops kismini cidden hic ama hic anlamadim ya.


Fabrikalarda işçi yok:

Onun için national focuslar çok önemli. craftsman focusuna vericeksin fabrika kurduğun yerleri. Bir de misal kar edemeyen artisan ların olduğu yerler en güzel fabrika yerleri şimdiye kadar oyundan anladığım kadarıyla. Eğer ki oralarda demir falan yoksa (demir var ise basic industry focusunu vermek mantıklı olabiliyor fabrika yapana kadar tabi), direkt fabrikayı kurduktan sonra (hatta kurulumdan 100 gün önce falan) adamları açlığa sürükleyeceksin ki craftsman e demote olsunlar (ki zaten açlığa sürüklemek dediğim de sen ne yaparsan yap adamlar aç kalıyor, zira satamıyorlar elindekileri. senin burada yapacağın şey vergilerle oynayarak adamların demote olmasını hızlandırmak). ayrıca misal satılmayan madenin olduğu yerlerdeki labourer lardan da sağlam işçi geliyor fabrikaya. farmer lardan fazla bir şey bekleme çünkü oyundaki farmer outputları hemen hemen her halükarda satılıyor.

Craftsmen açlıktan geberiyor:

Burada da işte fabrika cinsi devreye giriyor. misal gidip sen satılmayacak bir nanenin fabrikasını kurarsan adamların ürettikleri mallar satılmadığı için adamlara bir şey gelmiyor ve hiç bir ihtiyaçlarını karşılayamıyorlar. dolayısıyla da başka bir mesleğe yatay geçiş yapıyorlar. Fabrika olarak benim önerim luxury lerden oyun başlarında uzak durun. zira oyun başlarında luxury itemları alabilecek güçte kapitalist bir oluşum yok ortada. elinizde pis patlıyor. industrial goods, özellikle de cement, steel fabrikaları süper işliyorlar. çok da abartmamak (arzı hayvani artırmamak) kaydıyla bu fabrikalardan 3-4 tane kurabilir ya da farklı bir deyişle istihdam sayısını min 40.000 lere çekebilirsiniz rahatlıkla. sonra bu linen midir bu oyundaki ismi hatırlamıyorum şimdi fakat bu bez üretimi de az çok bir şeyler getiriyor. en azından fabrika zarar etmiyor çoğunlukla zira bir çok endüstride kullanılan bir şey.

Fabrika karlılığı:

Hangi fabrikalar çok kar eder konusuna gelirsek, onu da biraz saçma olsa da oturup kendimiz hesaplıyoruz. her fabrikanın ne kadar input sonrasında ne kadar output verdiğini gösteriyor fabrika kurulum ekranında. oradaki klasik girdi çıktı hesabından karlılığı bulabiliyoruz. yani "in high demand" olayı her zaman çok önemli değil. elbette talep oldukça önemli malların satımında fakat, bunun dışında karlılık da ayrı bir konu. Tabi, sizin için amaç industry puanını geliştirmekse az kar eden fabrikalar da kurabilirsiniz. Bunun dışında bu fabrikalar gelecekte keşfedilecek, karlılık oranı daha güzel fabrikalar için de craftsman stoğu sağlar. Onları keşfedince fabrikayı kurar, bu az kar eden (ya da hatta az zarar eden) fabrikaları yıkar, işçilerini de diğer fabrikaya kanalize edersiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yıl 1900leri geçmiş

2 ayda bir ülkemin tamamında komünist ayaklanması, jakoben ayaklanması, anarşist liberal ayaklanması oluyor bütün provinclerde. zaman kaybediyorum ama hallediyorum.

sonra bir şey oluyor, sphereimde olan ülke benim elçimi kapıdışarı ettiği için direk savaş açılıyor eventle. ülkenin 2 provincei var ve komşu zaten. conquest dediğim anda add wargoale, İranı ve afrikanın yarısını işgal etmiş fransa "noluyor orda deyip" geliyor(japonya'yım) diyorum ki gelsinler bizim de askerimiz var. Gel gör ki bizim askerler kofti çıkıyor. size olarak eşit, son teknolojiyle donatılmış orduma karşı fransızlar geliyor, benim ordu 10ar 10ar düşürebilirken 1000er 1000er casuality veriyorum savaşlarda.

Containmenti kabul edersem tam bir şenlik, ordunun 4'te 3'ü dağıtılıyor. Sonra arkasından yeni isyan dalgaları ve GG. ülke diye bir şey kalmadı..

Sinir bozuyor gerçekten..


Paradox oyunlarının genel problemi bu zaten. Kardeşim tamam oyunu bitirdiniz de alın elinize biraz oynayın piyasaya çıkarmadan önce yahu beta tester falan ücretsiz yapmaya gönüllü binlerce adam bulursunuz paradox oyunu delilerinden. HOI serisinde de aynı şey , Victoria'da da aynı şey. Oyununuza para verip alan adam bir de patch çıkarmanızı mı bekleyecek 1-2 ...

Sırf biraz daha erken sürebilmek için böyle yarım yamalak çıkarıyorlar oyunları diye düşünüyorum bazen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1.2 patch'ini bekleyin ya da forumlardaki Pop ve Ekonomi Modu kurun.

Craftsmenlerinizin aç kalması normal, çünkü kapitalistlerden bile fazla tüketiyorlar. Saçma seviyede kar etmedigi surece fabrikalarınız, aç kalacaklar :) Onun da olması imkansız çünkü kapitalistler ilk 20-30 yıl içerisinde o kadar çok fabrika kuruyorlar ki WM satüre oluyor, fiyatlar düşüyor ve ekonomik kriz patlak veriyor.

Çıkan binlerce rebel de bu şekilde oluşuyor, fabrikaların kar marjı düşünce aç kalan fabrika çalışanları isyan ediyor.

İşin iyi yanı, sadece text dosyaları ile oynayarak bu sorun düzeltilebiliyor. En kolayı mod'u yüklemek.

Onun dışında Paradox'dan bu güne kadar çıkmış en iyi ve de en hazır oyun diyebilirim. Çok detay var ben napıcam diye endişelenmeyin bence 2-3 patch'in çıkıp ekonomi sistemi, rebeller diye sorunların çözülmesini (bug fix'den çok bazı ayların tweak edilmesi) bekleyin.

Ayrıca, tariff düşürüp fakir kitlenin vergilerini sıfırlarsanız, çiftçileriniz para biriktirip seviye atlayıp officer/bureaucrat/aristocrat falan olurlar. Fakir seviye craftsmen olsunlar istiyorsanız biraz süründüreceksiniz :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

siper savaşı döneminde stratejinizi savunma üzerine kurun. savaş çıkabilecek sınırda azıcık da olsa asker tutmaya bakın. tehlikeli sınırlarda fort kurun. (fort lvl başına -%10 kayıp veriyor savunana, lvl 5'de -%50 demek bu) ben devamlı savunacak şekilde savaş yapıyorum ve 50000 kişiyle 250000'lik işgalciye 200000 kayıp verdirdim defalarca öyle.

buna rağmen ilk oyun kadar avantajlı değil savunma, orada düşmana -%120 attack bonus verdirip 10000 kişiyle 200000 kişiyi durduruyordum. burada dug-in penalty savaş uzadıkça azalıp kayboluyor en azından.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunda bir great powerı yenmek imkansız herhalde.Portekizle İspanya'ya savaş açtım tek bir province 250 brigade savaşıyor.Teknolojim çok daha iyi ama 250 brigade olunca o province'i almam 1 yıl sürdü nerdeyse :O
Atom bombası geliştirmediğimiz sürece çok zor great powerlarla kapışmak.İngiltere'yi saymayın zaten o aşmış artık.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

power'dan power'a değişiyor, ben rusya ve avusturya'nın 200'er brigade'ini ve fransa'nın 150 brigade'ini yokettiğim birbirini takip eden savaşlarda istediğim az şeyi kabul ettirebildim. ama sağlam gücünüz yoksa mobilizasyon devleriyle kapışmayın. mobilizasyon teknolojileri ilerleyince 1000 brigade filan çıkarmak mümkün kalabalık bir ülkeyle. (hoş gerçi masrafını karşılayamıyorsunuz heh)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu mod dengeliyo sanki biraz ekonomiyi.
bu arada diplomacy ye geçmenin bi artısı varmı? ben jacobianları bıraktım işgal etsinler diye. bi süre sonra geçtim diplomacy ye. plurality artmaya başladı sadece galiba ufaktan. onun dışında pek etkisini göremedim ben. gerçi hollandayla uğraşmaktan pek gözlemleyemedimde :P
bu arada bu moddan sonra bütçeyi ayarlamak daha zorlaştı. öle bi ton para biriktiremedim ben şahsen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Panama kanalında olmuştu bi önceki oyunda. Bu olayda kurduğum moddan kaynaklıymış, zorlaştırmışlar kanal açmayı. Phase 1,2 falan var. 2 geldi en son bakalım nolcak. Gerçi karşılayacak param yoktu o sıra 100k yapmışlar her phase i ama bi msg falan gelmedi ok deyince.
Ayrıca 1900 den sonra oyun adeta durdu ilerlemiyo aşırı yavaşladı. Çözümü varmı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...