Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zizek'ten İsrail tespiti

Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

Horizon said:

Masticore said:

Geçenler'de filistin başkanı gidip kıbrıs rum kesimine kıbrıs'ın bütünlüğünü destekliyoruz gibi birşeyler söylemişti...

Umrumda değildi zaten cok güzel kapak olmuştu fetocanlara...
''Ayranı yok içmeye tahterevanla gider sıçmaya'' ama o halde bile bizim iş işlerimize karışabiliyorlar helal olsun...

Ha bide öncesinde arap birliği israil&filistin bizim iç meselemizdir karışma diye uyarmıştı bide kehkeh...

O dediğin haber filistinin tüm resmi makamlarınca yalanlandı ve yalan haber olduğu ortaya çıktı. Hemen birkaçgün sonrasında hemde. Sen biraz geç öğrenmiş oldun ama olsun.

birşey fark etmez (en azından yerin dibine girmemişiz sevindim), arap araptır. Filistin yerine atıyorum başka bir arap ülkesi olsa filistin'de şuan diğer araplar ne yapıyorsa aynı şekilde yapıcaktı
Sosyal ağlarda paylaş

e türkiye'nin yarın çin'den çıkarı olsa uygurları ezmelerini şakşaklayacak mıyız? yetersiz bir önerme doğrusu.

her ne kadar filistinlileri kullandıkları yöntemler açısından haksız ve dolayısıyla davalarında başarısız bulsam da israil'in bu yediği haltlar ortada, ama lobinin gücü malum.

sivillerin otobüsünde bomba patlayınca zil takıp oynayanlara da yuh, 21. yüzyılda geçmişte kendine edilen zulümleri başka halklara uygulayanlara da yuh. prensipte gene filistin'i destekliyorum hakları yendiği için ama akıllarını başlarına devşirmezlerse ellerinden alınır toprakları. 8 çocuk yapan koyu dinciler konar evlerine.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

ben hala israili destekliyorum

yahudileride severim, senelerce lobi faaliyetlerini turkiye yararina bu kadar cok kullanmis pek cok kez bize destek olmus ve askeri olarak vahsi orta dogudaki turkiyenin en buyuk askeri muttefikine cok degil bundan 80 yil once askerimi sirtindan bicakliyan, emeviler doneminde atalarima kilic zoruyla dinini kabul ettiren ve bizden kendine ait diye ozgurlestirdigi topragi gidip satan filistinlilere niye aciyim

ummetcilerimzi dahada delirtirse gidip bir zionist dernek bulur go go isral diye tezahurat bile yapabilirim

insanlari zorla marjinallestirmek boyle birsey iste
seni seviyorum viktor, beni 3 paragraf yazi yazmaktan kurtardin yine hehe

terorle bagini kessin once filistin. gidip hamas'i elleriyle secen adamlardan bahsediyoruz. tabi ki keske insanlar olmese ama bu dunya gercegi ve adamlar kendi elleriyle ustlerine getiriyorlar bunu.
Sosyal ağlarda paylaş

AMO said:

Humanizm bakıs acısından degerlendiriyorsan nijeryadaki insanla filistindeki insan arasında fark olmaması lazım. mesafe neyi degistiriyor ki ?
Benim sahsi fikrim baska insanların acılarına boyle uzulmeye baslasan dunya uzerınde tek bir mutlu gun gecirmemen lazım dunya o kadar yoz ve igrenc bir yer. Empati ne kadar insancıl birsey olsa bile bana kalırsa hayat baskalarının acıları ıcın uzulmeye degmiycek kadar kısa . bu yuzden bu tarz seyler umrumda olmuyor hic ancak ben senin gibi odun duygusuz bir insan deilim diyorsanız da bari insandan insana ayrım yapmayın bu duygularınızı insan sevgisi olgusu altında bırlestırın

eğer empati yapmak istiyorsan 1. olarak filistin sana daha yakın, oradaki insanların acısını daha kolay anlarsın 2. filistinliler insan olarak da türklere nijeryalılardan daha yakın, kötü anlamda söylemiyorum ama bu bir gerçek. afrikada zenci zenciyi öldürmüş, takmak istesen bile bunu takabilme potansiyelin filistinde olanları takabilme potansiyeline yaklaşamaz.
ya herkesi aynı anda takacaz ya hiç takmayacak diye bir mantık olamaz, temizliğe kendi kapının önğnden başlarsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten yazıyı okuduysanız yazının sonunda da tüm bu gelişmelerin, Filistin'in terör eylemlerini ve roket saldırılarını meşrulaştırmadığını belirtiyor.
Ancak Filistin'in Türkiye hakkındaki açıklamalarına ilişkin söylenenlere verdiğim cevabı burada da belirtmem lazım: Hamas'ın sivilleri kalkan gibi kullanması, sivil katlinin uluslararası hukukta tepki çekmesine güvenerek roket saldırılarında sivillerin arkasına sığınması, sivillerin masumiyetini yine değiştirmiyor. Nitekim konuyla ilgili ve alakalı arkadaşlar bilirler, Hamas'ın İsrail'le problem çıktığında sivillerin bölgeden ayrılmasına izin vermediği bile olmuştu.
100 sene önce yapılmış bir ihanetin acısını bugünün sivillerinden çıkarmaya çalışmanın, başlarına gelenleri iyi bir şey olarak görmenin ne kadar saçma olduğuna da değinmiyorum bile.
Sosyal ağlarda paylaş

Kimse sevinmiyor ama şöyle birşey var,araplar kalleştir,ikiyüzlüdür,arkadan vurur,yalakalığı çok severler ama güç ellerine geçince insanlıktan çıkabilme potansiyelleri vardır.
Ve bunun sebebi de tarihle çok iyi açıklanır.çalışmamaya yan gelip yatmaya hazır yemeye zor kullanmaya varoluşlarının başından beri alışmış bir halk.son yüzyıllarda da yalakalığa,taviz vermeye,ırkdaşlarını ve dindaşlarını arkadan vurmaya alıştıkları için halk olarak böyle karaktersiz olmuşlar.
Bunun 100 yılla alakası yok.Araplar 100 yıl önce de 500 yıl önce de böylelerdi hala böyleler.Karakterden yoksun bir halk ve evet hakkında genelleme yapmaya çok açık bir halk.
İsrail'in ve siyonistlerin ne oldukları zaten ortada,yiyorlar işte birbirlerini ve HİÇ umrumda değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...