Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Battlefield: Bad Company 2


moriQ

Öne çıkan mesajlar

http://www.youtube.com/watch?v=JLr3wyzIpYE

http://www.youtube.com/watch?v=GE_9PJyRIgc



Yeni haritalar, daha gelişmiş fizik moturu ve keyifli multiplayer seçenekleriyle PC, PS3 ve Xbox 360'da karşımıza çıkıyor.



ön bakış

Savaş son hızıyla devam ediyor
Monarşinin son bulduğu Fransa'yı Nazilerin elinden kurtaran kahramanların, Orta Doğu'daki petrol savaşlarında heba olan askerlerin, teknolojik çöplüğe dönüşen bir dünyada doğal olarak kalmaya çalışan insanların ve son olarak da bir avuç altının peşinden koşan ciddiyetsiz kişiliklerin verdiği mücadelelere sahne olan geniş bir yelpazeye sahip Battlefield serisi. Geçen yıllar boyunca üye sayısını artırmayı bilen Battlefield, ayrıca seri içerisinde yeni üyeler hazırlayarak da farklı tatlar sunmayı amaçladı. Geçtiğimiz yıl çıkan Bad Company isimli yapımın devam oyunu olan Bad Company 2 (BC2)sayesinde de şimdi yeni bir seri daha doğmuş oluyor.

Three Kings filmini andırır bir yapıda ve güzel fiziklere sahip bir oyun olarak hazırlanan Bad Company, tek kişilik senaryoya odaklı olarak ilerliyordu. BC2’de de tek kişilik senaryoya odaklı olarak hareket edeceklerini belirten yapımcılar, yeni oyundaki karakterlerin, ilk yapımdaki gibi laubali olmayan, daha ciddi askerlerden oluşan farklı bir takım olduğunu dile getiriyorlar.

Her zaman bir sebep vardır

Bad Company 2'de, etrafı dağlarla çevrili Abkhazi Köyü civarında sürdürülen rutin keşif devriyesi sırasında Rus ajanların, bir takım malzemeleri gizlice kamyonlara yükledikleri fark ediliyor ve böylece maceraya ilk adım atılıyor. Karlı dağlarda, yoğun ormanlarda ve tozlu köy yollarında mücadele edeceğimiz yapım boyunca kimi zaman tuzaklar kurabilecek, kimi zaman da ağır silahlarla düşmanlarımıza ölüm kusacağız, gerektiği taktirde hava desteği gibi yardımlara erişebileceğiz. Takım arkadaşlarımız da her daim bizimle birlikte hareket ediyor olacak, tehlike anlarında siper pozisyonuna geçecek ve daha kontrollü olacaklar. Gerçekleştirdiğimiz saldırılarda ve bunun sonucunda çevrede meydana gelen deformasyona göre, düşmanlarımız da aynı yöntemleri uygulayabilecek. Yapay zekâda özellikle ilk oyuna nazaran önemli değişikliklerin olması düşünülüyor.

"Battlefield: Bad Company 2, ilk oyunda da kullanılan Frostbite grafik motoruyla geliştiriliyor."

Kısacası daha fazla şiddet

Odaklanılan noktanın tekli oyuncu olduğu vurgulanırken, oyun akışı için Karl Magnus (Serinin yapımcısı), Bad Company 2'yi "Daha fazla araç, daha fazla yıkım ve daha fazla takım oyunu" olarak tanımlıyor. Dolaysıyla ölümcül silahlar, ağır cephaneler ve araçların yer aldığı bir eksende hareket ediyoruz. BC2'de tüm bu unsurların fazlasıyla yer alacağını belirtiliyor. Diğer Battlefield oyunlarında da hem araç hem de silah bakımından çeşitliliği göz önüne alırsak, yapımcıların özellikle bu yöne de dikkat çekmesi aklımıza daha geniş bir envanter getiriyor.

İlk oyunda olduğu gibi DICE'in özel motoru Frostbite'i kullanan Bad Company 2'de hem grafiksel hem de fiziksel olarak güzel detaylar beklememiz kaçınılmaz. Tek kişilik senaryonun yanı sıra çoklu oyuncu modları da bulunacak. Yapımda bu kez "Takım oyunu", oyuncuların isteğine bağlı olarak seçilebilecek. İlkinde beğeni toplayan "Gold Rush" modu da BC2 ile birlikte geri dönüyor. Yapımcılara sorulan "Co-op olacak mı?" sorusuna verilen cevap ise, "Bunu göreceğiz" oldu. PS3 ve X360'ın haricinde bu kez PC için de hazırlanan Battlefield: Bad Company 2'nin yıl sonunda tamamlanması bekleniyor.





Özellikle squad stories videosu muhteşem. Sabırsızlıkla bekliyoruz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
said:
Battlefield: Bad Company 2'nin PC sürümü, konsol versiyonlarının kötü bir uyarlaması olmayacak, en azından DICE'tan Gordon Van Dyke bu vaatte bulundu:

"PC sürümü, diğerleri gibi yapılacak ve hatta, PC kullanıcıları genelde konsol kullanıcılarına göre daha farklı bir tecrübeye alışkın olduğundan, daha da iyi olacak. Biz bu durumun farkındayız ve dikkate alınmasını sağlayacağız."

Van Dyke, mod araçları olup olmayacağı konusunda bilgi vermedi. Motor henüz çok yeni olduğundan durum "çok, çok karışık"mış. İlk oyun sadece PS3 ve X360 için yayımlanmıştı.

Oyuna ilk bakış için aralıkta PC sürümünün beta testini deneyebilirsiniz. Daha erken davranmak isteyenler, şayet PS3'leri varsa bu ay içerisinde betayı oynayabilecekler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...