Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kıbrıstan ehliyet almak

global

Öne çıkan mesajlar

merhaba

2. kez ehliyetime el kondu alkolden.

2yıl ehliyetsizim.

İstanbulda okuyorum ve istanbuldışı plakalı bir arabam var. Doğal olarak biçok kez çevirmeye takılıyorum.

2 yıl ehliyetsiz dolaşmam nerdeyse imkansız yani..

Araştırmalarım sonucunda Kıbrıs ehliyetinin burada geçerli olduğunu öğrendim. Kıbrıstan ehliyet almak için pasaportla giriş yapıp, kendimi çalışıyor göstermek zorundayım. Daha sonra bir sürücü kursuna başvurup alabilirmişim.

Kıbrısta okuyan, ikamet eden arkadaşlar. kursa gitmeden sadece sınava girerek ehliyet alabileceğim, halden anlayan bir sürücü kursu önerebilirler mi?

Ayrıca beni çalışıyo gösterebilecek bir tanıdığı olan varmıdır?
masraflar benden haliyle.

teşekkürler..
Sosyal ağlarda paylaş

çok saçma, alabilirsen kıbrıstan aldığın ehliyeti ilk çevirmende görürlerde ona da el koyarlar umarım.

ayrıca kıbrıs ayrı bir devlet olduğundan ötürü yabancı sürücü belgeleri kapsamına giriyor olabilir, ki bu da Türkiye'de sadece 6 ay geçerli sadece demek :) geçmiş olsun, 2 yılda aklın başına gelir umuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

asinanyavuz said:

çok saçma, alabilirsen kıbrıstan aldığın ehliyeti ilk çevirmende görürlerde ona da el koyarlar umarım.

ayrıca kıbrıs ayrı bir devlet olduğundan ötürü yabancı sürücü belgeleri kapsamına giriyor olabilir, ki bu da Türkiye'de sadece 6 ay geçerli sadece demek :) geçmiş olsun, 2 yılda aklın başına gelir umuyorum.

yok alırken kıbrıstan 1-2 yıllık alabiliniyormuş
Sosyal ağlarda paylaş

Kıbrıstan aldığın ehliyeti Türkiye'de belli bir süre kullanabiliyorsun. Yani normalde eğer TC ehliyetine sahip değilsen belli bir ücret ödeyip dönüştürmen gerekiyordu. Aynı şey Kıbrıs içinde geçerli. Düzenli olarak araç kullanıcaksan KKTC ehliyetine dönüştürmen gerekiyor. O yüzden aldığın ehliyet ne kadar süre idare eder bilemiyorum. Ama uzun süre idare edeceğini hiç sanmıyorum. Tüm masraflarıyla Türkiye'dekinden birazcık daha pahalıya mal oluyordu en son. Ama sınavları falan oldukça basit. FHM dergisi gibi sürücü kursu kitapları var. (aman, incelik olarak tabi, içerik olarak değil)

Buarada İstanbul gibi yerde alkollüyken taksi opsiyonu yerine arabayı tercih etmen de ilginç olmuş. 2 sene çekeceğin sıkıntı biraz kulağına küpe olur umarım.
Sosyal ağlarda paylaş

Voys said:

insan utanır ya

+1

halden anlayan ehliyet kursu nedir ya, 2 kere alkollü sürüşten yakalanıp ehliyeti kaptırman tamamen senin suçun.......

Alkollü sürmeseydin, 2 yıl araba sürme, aklın başına gelsin bence...

Ayrıca, ben de gayet istanbulda, ankara plakalı arabayla 1 ay dolaştım, 1 allahın kulu da tutup çevirmedi, demek ki sen zaten berbat sürüomuşun arabyı... :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...