Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Karlsruhe uni vs. Koc Uni.

KahnX

Öne çıkan mesajlar

Ben alman lisesi mezunu abitur diplomasi sahibi ama oss de calismadigi icin 290 yapan bi tipim.

Gunlerdir kafayi yedirten bi ikilem var:
Koc universitesi bilgisayar muhendisligi
Karlsruhe Universitesi Informatik

Karlsruhe dunya capinda cok daha prestijli bi okul ama informatikten giren ogrencilerin %55 ini eleyebilicek kadar strict. Girmek kolay diye giden iyi calisamayan veya kafasi basmayan tipleri direk kapi disi ediyolar.

Koc universitesini aciklamiyorum biliyosunuzdur.

Akademik karsilastirmayi da gectim beni koca ceviren sosyal kismi var:
Karlsruhe sikici biyer ve yakin arkadaslarimdan gelen yok, tek takilicam ve spor etkinlikleri mukemmel otesi olsa da eglenceden supheliyim veya bilmiyorum orda hayat nasil sikici olur, 2 ay sonra belki bunalima giricem? Ya da belkide koctaki conconlardan bikip illallah diye bunalima giricem?

AMA BURDA KALIRSAM en yakin arkadaslarimla eve cikicaz, bi plasma tv ye belki de ps3 u baglayip takilirken, laptoplardan yanyana wowda arena yapicaz. Evden ckip kizlari alip eglenicez, veya anime, himym, torrentten indirdigimiz filmleri, dizileri izliycez, icicez dota oyniyicaz sabahliycaz, derslerde yardimci olucaz vs... (sonuncu biraz yalan oldu asdfs)

Lutfen biri kurtarsin beni bu ikilemden... Almanyaya gitmeye korkmaya basladim, kayit icin son 2 haftam ikisi icin de. Olayi duygusal ve akademik acidan karsilastirdim. Deger mi almanya?

Belki bide degerlendirmeniz gereken kendim hakkindaki seylerm: Ozgurluk ve bagimsizlik konularina oncelik veren, sosyal olarak baya iyi zamanlar yaratabilen, ama yeri gelince yalniz gecirdigim zamanlardan da cok zevk alan, calisma konusunda biraz dayaniksiz ama istedigim bolum olan bilgisayarla gercekten ilgili neseli ama cabuk pes edebilen bi insan
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi ne desek boş. direk senin seçimin olcak da, burdan bakınca koç daha iyi gibi gözüküyor. fakaaaat akademisyen falan olacam diyorsan git almanyaya, sosyalliğin minimum olacağı için çok sağlam ortalama yaparsın :p fakat bence akademisyen olcaksan bile koç'ta kal derim, zaten koç da çok prestijli bir okul, ayrıca güzel bir üni hayatı yaşamış olursun.
Sosyal ağlarda paylaş

onlardan degilim tabiki ve belirttigim gibi benim icin sorun olmaz o kadar da. ama turkiyede olsaydim suan cok dha mutlu olurdum diye bi pismanlik yasamak istemiyorum.

Bilgisayarda ne kadar fark yaratabilir ki okulun prestiji?

Burda da basarili olunmaz mi? Makine muhendisligine gidicek olsam anlarim almanlar bir numara falan ucurum kadar fark yaratirim is hayatinda cok daha iyi para olur zaten.
Ayrica master icin kanadaya amcamin yanina gitme hayalim var ve bunu koctan da cok iyi gerceklestirebilirim diye dusunuyorum. Kocta bisuru concon tip olmasi o kadar da umrumda degil
Sosyal ağlarda paylaş

okulun prestiji daha çok akademik açıdan önemlidir. akademik çalışmayacaksan, büyük şirketler genelde mülakatla elerler, okula göre değil. fakat iyi bir okuldan gelmek de önemli tabi, hiç yoktan iyi eğitim alıyorsun.

koçtan kanadaya rahat gidersin diye düşünüyorum. koç, mit, cmu, stanford gibi okullara öğrenci yollayabilcek kadar iyi bir okul, akademik kadrosunu incelersen görürsün zaten. ayrıca bence kanada için koç daha iyi olur, hem ingilizce eğitim almış olursun.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence de Koç'u seç, tüm yazdıklarını hesaba katarsak yurtdışında sıkılacağını düşünüyorum, ayrıca evet çalışmazsan direk postayı yersin, enformatik pek kolay değil üstüne yurtdışında Türkiye'den farklı eğitim anlayışı, proje üstüne ödev onun üstüne araştırma falan dayarla boyuna, anne ben ülkemi özledim dersin sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben oturup çalışırım diyorsan Karlsruhe tabi. İki üniversite de zor olabilir fakat o zorluğu Türkiyede kaldırmak Almanyada kaldırmaktan kat kat kolay olacaktır dolayısıyla Karlsruhede daha çok zorlanacaksın. Ama geleceğini ps oyunu ve plazma tvye değişmen manasız. Ancak ve ancak ben yapamam diyorsan gitme.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
AMA BURDA KALIRSAM en yakin arkadaslarimla eve cikicaz, bi plasma tv ye belki de ps3 u baglayip takilirken, laptoplardan yanyana wowda arena yapicaz. Evden ckip kizlari alip eglenicez, veya anime, himym, torrentten indirdigimiz filmleri, dizileri izliycez, icicez dota oyniyicaz sabahliycaz, derslerde yardimci olucaz vs... (sonuncu biraz yalan oldu asdfs)

Üniversite seçiyosun be kardeşim, Allah rızası için birazcık vizyon. :(
Sosyal ağlarda paylaş

ps tv falan onemli degil sadece arkadaslarimdan bahsediyorum. orda simdi ne biliyim grplasma olucak almanlar kendi aralarinda onlar kendi aralarinda falan. ben de tek gidip miki gibi ortada kalmam fikri beni yiyip bitiriyo. yoksa ben yalnizlik cekmem o kadar ama yine de birisi olsa yahu 1..
Sosyal ağlarda paylaş

asdad karlsruhe ile koç karşılaştırılır mı ya...
bana sunsanlar bu seçeneği gözüm kapalı karlsruhe derdim.

eğlence meğlence geç o işleri plazma tv için koça mı gidilir. boşver 4 yılın sıkıcı geçer ama müthiş bir etiketin olur elinde almanyada. parayı kırdıktan sonra bol bol eğlenirsin zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

karlsruhe ile ilgili siteleri oku çok fazla internasyonal öğrenci alan bir okul dolayısıyla almanlar sana sırtını dönse bile orda kaynaşacağın tek tük yanlız kalmış bir sürü yabancı insan olacaktır. sosyal bir insansan zorluk çekeceğini sanmam. onları unut sen sadece yapabilir misin dersleri yapamaz mısın onu düşün. hatta oraya gidip oranın sosyal hayatına kapılıp dersleri boşlaman bile olası bence orda asosyal nasıl yaşayacağım'ı değil bunu düşünmen lazım heh.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...