Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Apo'nun Ulusa Seslenişi arifesinde DTP'nin İstedikleri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Apo'nun Ulusa Seslenişi yaklaşırken DTP'den de açılımın içeriğiyle ilgili yorumlar gelmeye başladı.

İşte DTP'nin Kürt açılımında 4 talebi

DTP'li Demirtaş İçişleri Bakanı Atalay'la yapılan görüşmede taleplerin gündeme gelmediğini söyledi. Ancak DTP'nin gündeme getireceği dört talep belli

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’la yaptıkları görüşmenin Başbakan Tayyip Erdoğan ile yapılan görüşmenin devamı niteliğinde olduğunu belirterek, devamının geleceğini söyledi. Atalay’la görüşmenin de ‘güven artırıcı’ nitelikte olduğunu söyleyen Demirtaş, DTP’nin kamuoyuna yansıyan taleplerinin Beşir Atalay’la yapılan görüşmede gündeme gelmediğini, gelecekte TBMM çatısı altında oluşabilecek komisyonlarda görüşülebileceğini söyledi.

‘Güven arttırıcı’

İçişleri Bakanı Atalay ile yapılan görüşmeyi değerlendiren Demirtaş, olayı Erdoğan’la görüşmenin devamı olarak gördüklerini belirterek, “Olumlu, anlamlı görüşmeler. Boşa gitmemelidir. Güven artırıcı görüşmelerdir” dedi.
Görüşmede konu başlıklarının ele alınmadığını anlatan Demirtaş, bu aşamada talep açıklayıp süreci olumsuz etkilemek istemediklerini vurguladı. Demirtaş, DTP’nin taleplerinin değişik toplantılarda defalarca duyurulduğuna dikkat çekerek, “Bunlar teknik konular, şimdi ortaya koyup süreci olumsuz etkilemek istemeyiz. Zamanı geldiğinde teknik konular TBMM çatısı altında oluşturulacak komisyonlarda ele alınabilir” dedi.

DTP ne istiyor?

Demirtaş, Atalay ile yaptıkları görüşmede konu başlıklarının gündeme gelmediğinin altını özellikle çizdi. DTP’nin daha önce açıklanan talepleri şu başlıklar altında özetlenmişti:

1 Demokratik bir cumhuriyetin ruhuna uygun sivil bir anayasa oluşturulsun.

2 Anayasa’nın 66. Maddesi’nde ‘Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür’ deniliyor. Anayasa’da etnisiteyle ilgili ayrıntılara yer verilmesin. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı vurgusu öne çıksın. Türkiye Cumhuriyetinin çok etnikli yapısı Anayasa’nın ruhunu yansıtan giriş bölümünde vurgulanabilir.

3 Kültürel haklar ve anadille ilgili talepler: Anayasa’daki anadil sınırlamaları ve eğitim hakkı önündeki engeller kalksın. Basın yayın alanında anadil kullanımıyla ilgili sorunlar giderilsin. Propaganda yasakları kalksın. Kamu kuruluşlarında ve sosyal-kültürel alanda anadilin kullanımı önündeki engeller kaldırılsın.

4 Yerel yönetimler ekonomik, siyasi ve kültürel açıdan güçlendirilsin

DTP’nin destek verdiği Demokratik Toplum Kongresi, geçen ay Diyarbakır’da yaptığı çalıştayda, Kürt sorunu ulusal bir mesele olduğunun altını çizerek, çözüm sürecinin de bu çerçevede ‘adil, eşitlikçi, barışçıl demokratik bir zeminde’ aranması gerektiği görüşü benimsendi.

Katılımcılar, PKK’dan çözüm sürecine katkı sunmak amacıyla başlattığı eylemsizlik kararını sürdürmesini isterken, güvenlik güçlerinin de aynı dönemde askeri operasyonları durdurmasını talep etti.

Çözüm sürecinde siyasal çerçeve geliştirilmesini isteyen DTP, çözüm sürecinde DTP başta, Kürtlerin temsilcilerinin muhatap alınmasını, Abdullah Öcalan’ın süreçten dışlanmamasını istedi. (Radikal)

Tayyip Bey'den bekliyoruz artık, ajitasyonu ve agresifliği bırakıp içeriği konuşmasını.
Mesaj tarihi:
Kürt açılımının resmi olarak ilk bahsedildiği günden beri 135 gün geçmiş Bekir Coşkun'un bugünkü yazısına göre.

O günden beri T.C. Başbakanı açılımın içeriği hakkında zerre açıklama yapmazken/yapamazken biz 15 Ağustos'ta Apo'nun açıklayacağı yol haritasını bekliyoruz, bakalım ne diyecek diye.

Evet, bebek katili açılım konusunda Ulusa Seslenecek resmen.
Mesaj tarihi:
sg-1 said:

Kürt açılımının resmi olarak ilk bahsedildiği günden beri 135 gün geçmiş Bekir Coşkun'un bugünkü yazısına göre.

O günden beri T.C. Başbakanı açılımın içeriği hakkında zerre açıklama yapmazken/yapamazken biz 15 Ağustos'ta Apo'nun açıklayacağı yol haritasını bekliyoruz, bakalım ne diyecek diye.

Evet, bebek katili açılım konusunda Ulusa Seslenecek resmen.

RTE suçu muhalefete atacak tabi. Biz çağırdık cevap vermediler bizim elimizden bukadar gelir yanlız kaldık edebiyatı yapacak. Bir allahın kulu sormayacak tabi neden açıklama yapıp katılım sağlamadınız diye. Neden üstünü kapalı tuttunuz, sır gibi sakladınız diye.

Halkım güzel halkım, saf halkım gene başbakanını sokaklarda statlarda alışık olduğumuz sloganlarla karşılayacak.
Mesaj tarihi:
bugün motamot bi "proje" açıklansa, mhpsi de dtpsi de chpsi de itiraz edicek; bunun tıpkısının aynısı anayasa değişikliği konuşulurken yaşanmadı mı? "akp hazırlayamaaaz, herkesin görüşü alınmalııı" diye çığıranlar, bugün "proje nerdee, niye bişey hazırlamadınız" diye soruyo. ah güzel ülkem.

bu istekler ne üniter yapıya aykırı, ne de şu meşhur "kazanım"lara. nesinden bu kadar korkuluyor anlamak mümkün değil.
Mesaj tarihi:
bu ülkede herkesin söz hakkı var. ister hapiste olsun ister dışarda. sizin fikirlerinizi savunan biri hapisaneden kitap yazsa tanrılaştırırsınız ama?

tabii ki apo nun bu konuda gerçekten söz hakkına sahip olması üzücü.

neden üzücü? üzücü çünkü aslında bu iş için yol haritası çizecek kişiler o bölgedeki halkın seçtiği milletvekilleridir. demokrasi bunu sağlar. ama biz yıllarca -ve halen- oradan seçilen milletvekillerini "biz onları saymayız" diyip adamdan saymadığımız için.
hükümet ve muhalefet bugüne kadar dtp yi meclisten kovmanın türlü türlü yollarını ararken şimdi dtp nin de kendini o milletin sözcusu olarak görmemesi gayet normal ve bence anlaşılır. onlar da madem öyle alın size sözcü der tabii ki..
Mesaj tarihi:
b1vRiP said:

bu ülkede herkesin söz hakkı var. ister hapiste olsun ister dışarda. sizin fikirlerinizi savunan biri hapisaneden kitap yazsa tanrılaştırırsınız ama?

tabii ki apo nun bu konuda gerçekten söz hakkına sahip olması üzücü.

neden üzücü? üzücü çünkü aslında bu iş için yol haritası çizecek kişiler o bölgedeki halkın seçtiği milletvekilleridir. demokrasi bunu sağlar. ama biz yıllarca -ve halen- oradan seçilen milletvekillerini "biz onları saymayız" diyip adamdan saymadığımız için.
hükümet ve muhalefet bugüne kadar dtp yi meclisten kovmanın türlü türlü yollarını ararken şimdi dtp nin de kendini o milletin sözcusu olarak görmemesi gayet normal ve bence anlaşılır. onlar da madem öyle alın size sözcü der tabii ki..

Yukarda yazılanların tümü,başarılı olmuş bir psikolojik savaşın,bireylerde oluşturduğu sonuçların örneği olarak kullanılabilir.
Mesaj tarihi:
biji apo diye bagiranlari mi ciddiye alsak aponun kendisini mi muhatap gorsek gibi bir yol ayriminda olmamiz daha komik bence. her yol bagdat sonucta, ya piyonlardan alıcaz haberleri ya da şahı muhatap olarak tanıyıp kendisinden.
Mesaj tarihi:
yerel yönetimler neden güçlendirilmesin? bu kadar mı korkuyorsunuz yani oradaki insanların eğitim ve kültür seviyesinin artmasından.
bugüne kadar oradaki insanları kandıran pkk ya da pkkyı da kandıran dış güçlerin kullandığı en büyük koz oradaki insanların fakir,aç,eğitimsiz ve bir şekilde dışlanmış olmalarıdır.
bugüne kadar devlet oradaki insanları hiçe saymış ve oraya hiç bir yatırım yapılmamıştır büyük ölçekte. verebileceğiniz en büyük örnek gaptır. gap da öyle ahım şahım bi yatırım değil ki bitti mi bilmiyorum bile.

benim görüşümce yerel yönetimler güçlenirse ve bu yerel yönetimler de güçlü bir hukuk ile sarmalanırsa ülke gerçekten ilerler siz bile şaşırırsınız.
burda bazı insanların da yerel yönetimin güçlenmesini istemeyip "ulan bizim vergimiz özel olarak karadenize gidio fındık alınırken olur mu böle şey" diye de çemkirmesi gerçekten komik.

bana psikolojik savaşın mağduru diyen insanlar da o insanlar neden kendi kürt dillerini kendi kürt kültürlerini rahatça yaşayamasın diye sorulduğunda "vatan millet sakarya"dan öte bir cevap veremezler. halbuki ben tam tersi için buraya binlerce neden sayabilirim.
ayrıca yine bana psikolojik savaşın mağduru diyenler de yarın öbür gün sivil savaş çıkarsa ellerinde altıpatlarla bıçaklarla adam öldürmeye ilk koşacaklardandır. yazık.

ama iş ne yazık ki o kadar kötü ve içinden çıkılamaz bir noktaya geldi ki yapılması gereken kesin şeyleri ben de tahmin edemiyorum. çünkü bu iş artık çok uzadı iki tarafta da büyük bir kin ve nefret oluştu ama bu işi biz başlattık o yüzden şimdi geri adım atma ve büyüklük gösterme sırası bizde. evet binlerce insan öldü bu olaylarda. ama bence o insanlar saçma bir ideoloji uğruna değil, daha fazla insan ölmesin diye öldüler. ve eğer bu işlerin sonunda artık insanlar daha fazla ölmeyecekse ne mutlu bizlere.

ben şahsen bütün bu olayların -tee 30 seneden beri- akp ya da akp'nin politik ayağını oluşturduğu cemaat için -ya da henüz ortaya çıkmamış abd'nin daha da köpeği olan bir güç için- ortaya çıkarıldığını savunuyorum. evet bence kürt sorunu yakında bitecek ve akp'yi de daha sittin sene ordan indiremiycez.
bu tam olarak palpatin'in uyguladığı planın da aynısıdır star wars'ta :)
  • Yeni Oluştur...