Mighty_THoR Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 sir said: aranıza girmiş gibi olmiyim ama "binlerce faili meçhulü unutmaya hazırız" diyen de dtp idi. ama o "bişey yapmak" sayılmıyo heralde. sanırım faili meçhul nedemek bilmiyorsun...
Otedengelen Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 yani bu topraklarda her yıl 100000000 kurban kesiliyor bayram diye, o kuzuları danaları unutmaya hazırız demek de "evet biz kesiyoruz onları" demekle ve bunu tanımakla eşdeğer. terörist örgüt liderine ulusa seslenme şansı vermek nedir yahu? ne sıfatla konuşacak bu adam? tamam hani DTP sacmasapan işler yapsalar kendi aralarında, bütün absürdlük ve riyakarlıklarına rağmen siyasal partidir, bir şekilde muhatap alınmalıdır da terör örgütünün bildiğin lideri. binlerce kişinin kanı var elinde. üstüne nasıl bir kozları var da birşeylerden vazgeçmeye hazırlar? zaten geçtiğimiz yıllarda bir ton ayrıcalık tanınmadı mı bu etnik gruba? diğerlerinin başı kel mi?
sir Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 hakkariye falan uğrayıverin de anlatsınlar o zaman size faillerin ne derece meçhul olduğunu =) tabi canım arada aklına esen bi takım meçhul adamlar, "ulusal spor" diyerek münferit cinayetler işlemiştir o bölgede, fazla büyütülcek bişey yok. çukurlardan da civciv çıkmış. hayır şu cinayetler "sistematik" değilse, nedir? sistematik olmadığı halde özellikle o bölgede binlerce insanın ölmüş-kaybolmuş-kaçırılmış olması devlet hakkında ne söyler?
Theghosthand Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Dağa çıkıp askerle çatışıp ölen de faili meçhul veya pkknın öldürdükleri de faili meçhul.Ne kadar taraflı yorum yaptığınızı görüyorum.Asit çukurları olayı gibi şurda toplu mezar var diyin kazıp devlet araştırsın.Yoksa geri yaptığın pkk propogandası.Zaten asit çukurları balonu da patladı. Mesela şehitlerimiz de faili meçhule kurban gidiyor ama onun için bir tek cümle yok.Askerlerimizi kimin şehit ettiği belli değil. Ama doğru sizin kitaba göre insan hakları bir tek teröriste var değil mi?
Otedengelen Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 sir said: hakkariye falan uğrayıverin de anlatsınlar o zaman size faillerin ne derece meçhul olduğunu =) tabi canım arada aklına esen bi takım meçhul adamlar, "ulusal spor" diyerek münferit cinayetler işlemiştir o bölgede, fazla büyütülcek bişey yok. çukurlardan da civciv çıkmış. hayır şu cinayetler "sistematik" değilse, nedir? sistematik olmadığı halde özellikle o bölgede binlerce insanın ölmüş-kaybolmuş-kaçırılmış olması devlet hakkında ne söyler? terörle silahlı mücadele verilen bölgede teröristlere yardım ve yataklıkta bulunanların çoğunlukta olduğu o bölgede ki ölümlere preemptive strike denir en fazla. kill black babies before they become criminals tshirt'u tadinda, ama daha gercekci. sonucta mucadele verdigin herifler gunduz erkek gece kadin olan travestiler gibi birsey, posusunu cikartip silahini soteledi mi "aman tanrim sivil vurdular" oluyor.
sir Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 hiç "arada kaynayan" olmuyo yani, o da güzel. terör örgütüyle çatışırken öldürülen asker ayrı, devletin bir birimi tarafından, sokakta yürürken gözaltına alınıp sonra da kafasına sıkılan kürt ayrı. yani faili meçhulden kastımız aslında bu. türk ırkçılığı mantığın sınırlarını ne derece zorlamaya devam edicek ben de bunu merak ediyorum =)
pekaziz Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Yav sir, geçmişte Kürt halkına yapılan haksızlıkları açığa çıkaran insanlar Ergenekon'da gözaltına alınıyor, bir de destekliyorsun yapılan zulmü, sonra çıkıp Kürtçü kesiliyorsun başımıza. Perhiz lahana turşusu geldi bir an aklıma.
Otedengelen Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 sir said: hiç "arada kaynayan" olmuyo yani, o da güzel. terör örgütüyle çatışırken öldürülen asker ayrı, devletin bir birimi tarafından, sokakta yürürken gözaltına alınıp sonra da kafasına sıkılan kürt ayrı. yani faili meçhulden kastımız aslında bu. türk ırkçılığı mantığın sınırlarını ne derece zorlamaya devam edicek ben de bunu merak ediyorum =) türk ırkçılığı değil bu, kürt milliyetçiliğinden destek alan ve bölge halkından da açıkça destek gören terör örgütünün yarattığı paranoya ve genel olarak tepkinin eseri.
sir Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 veli küçük falan mı o geçmişte kürtlere yapılan haksızlıkları ortaya çıkaranlar? ha yok, perinçektir kesin, tabi ya başka da hiçbişey yapmamıştır hayatı boyunca eminim =) peki ya paranoyak olduğunu kabul eden paranoyağa ne demeli? geçmiş olsun.
Flameoffear Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 sir said: hakkariye falan uğrayıverin de anlatsınlar o zaman size faillerin ne derece meçhul olduğunu =) tabi canım arada aklına esen bi takım meçhul adamlar, "ulusal spor" diyerek münferit cinayetler işlemiştir o bölgede, fazla büyütülcek bişey yok. çukurlardan da civciv çıkmış. hayır şu cinayetler "sistematik" değilse, nedir? sistematik olmadığı halde özellikle o bölgede binlerce insanın ölmüş-kaybolmuş-kaçırılmış olması devlet hakkında ne söyler? Kaç kere gittin Hakkariye? Merak ettiğim için soruyorum.
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Hakkarinin yarısının faili meçhulmuş.
sir Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 17.000 kere gittim, topiğe katkısı olacaksa
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2009 calimero said: pkk yalnızca diyarbakırda okul çıkışı patlayan ve sivillerin öldüğü 1 sene önce falan bir patlama vardı onu üstlendi. onun dışındakilerin hepsi "bomba düzeneği terör örgütü pkk nın kullandığı xyz' ye benziyor" şeklinde medya şişirmesi. Eminönüydü yanılmıyorsam en son patlama. onun da pkk değil ergenekon tarzı bir oluşumun işi olduğu ortaya çıktı. bunlar kutunun dışındaki gerçekler. aynen ahmet kaya nın fotoşoplu fotoğrafının malum olayın ertesi günü basında yer alması gibi. sonradan fotoşop olduğu kanıtlandı fakat herkes hala kürdistan haritası önünde zafer işaretiyle çektirdiği fotoğrafıyla hatırlıyor ahmet kaya yı... Bu gerçek mi? Sivil öldürmüyormuşlar yani? Dün şerefsizlerin başı çıkıp mhp chp açılım önüne geçerlerse onlar için iyi olmaz demedi ya? Her seferinde bize devlet verin yoksa saldırmaya devam ederiz diye tehdit eden ergenekondan içeri atılan sanatçılar, gazeteciler miydi? Sanki çocuk kandırıyor bunlarda. İnsanı enayi yerine koymak o kadar basit di mi? Hepsi özgürlük savaşçısı bu delikanlıların. Yurtdışında ülkeler kamplar kurmuyor bunlara. Para, silah, cephane, doktor yardımı yapılmıyor. Sadece saf ve temiz niyetlerle insani düşüncelerle yola çıkmışlar. Sivillere zarar falan vermiyorlar. Zaten asker dediğin ülkenin lablarında geliştirilen bir insan türü. Normal hayatlarında aileleri, çocukları, sevdikleri olmayan insanlar. Oldu afferim... Kürt halkının eziyet çekmemesini istersin, oldu. Aydınım diye takılıp aykırı olduğu için "pkk'yada özgürlük verin" tarzında hippilik yapılmasında da sorun yok. Ama gelipte pkk'yı masum göstermekte site kapattıran din söylemlerinden daha ağır bir suç.
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Coder said: Oradaki olay fikirle alakalı değil bireyle alakalı Adam gibi oku da taktirin sana kalsın. Lütfen cevap yazma bana varsa sıkıntın özel mesaj at, insanları yeterince rahatsız ettik.. oha özrü kabahatinden beter adamın. fikirle alakalı olması beni ilgilendirmez heralde bireyle alakalı bende ona güzel tartış dedim. adama beyinsiz kafasız demişsin. bu forumda bunlar yasak.hakaret ediyorsun direk.ayıp ya. benim bildiğim banlenir bu tarz mesaj atanlar... adam gibi okuyorum sen merak etme. seninle ne sıkıntım olucak, varsa senin bi sıkıntın giderir elbet buraların yöneticileri.
calimero Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Selamlar Oldukça uzun bir uykudan sonra yazılanlar hakkında birkaç kelam etmek isterim. Hakkımda "pekağkaa destekçisi hölölö" ler falan yapılmış, cevap vereyim. Efendim, ben sizin yaptıklarınız yerine ortada bir sorun olduğunu fark ederek bu sorunun sebeplerini, sonuçlarını, çözüm yollarını analiz ederek bakıyorum olaylara. Pkk neden doğmuştur, devletin bundaki payı nedir? devam etmesinde payı ne kadardır vesaire. Şu anda çok rahat konuşuyorsunuz, fakat 2-3 sene öncesine kadar bu ülkede JİTEM denmiyordu, denemiyordu. Resmi ağızlardan ilk defa geçtiğimiz sene içinde duyduk JİTEM diye birşey. JİTEM peki ne mi yapıyordu. İstediği herşeyi, köy basıyor, faili meçhullerin faili oluyor ülkede kendi çıkarına ne varsa o yönde eylemlerde, kimin öldüğünü umursamadan (kurunun yanında yaş da yanabilirdi, ve yanardı) terör estiriyordu. Şimdi siz batıda yaşayarak bu olayları çok kolay görüyorsunuz. Fakat doğuda yaşayan bir türk için pkk her ne ise, doğuda yaşayan bir kürt için devlet aynı şeydi, hem de çook uzun zamandır. Üstelik her şey şimdiki gibi süt liman, ülkenin bir kısmı bu sorunu görmekte de değildi son yıllara kadar. İsteyen istediğini yapıyor ve yanına kar kalıyordu. Doğuda köyler yakılıyor, insanlar zorla göç ettiriliyor, öldürülüyor, hakarete uğruyor vs vs. ve sizler ya da ebeveynleriniz tüm bunlar olurken sadece pkk ve teröre lanetler okuyordunuz. sebeplerini asla düşünmeden, zira bu ülkede kürt demek bile yasaktı bir zamanlar. kürt kelimesi, hakaret dolu cümlelerin betimleyici kenar süsüydü yalnızca. Elbette ki sizleri de kınamıyorum, ya da kınarken sistemin yarattığı boş nesiller olduğunuzu bildiğim için biraz daha alttan alıyorum. Sizlere, yalnızca ırkından dolayı bir insandan kendinizi üstün görmek bir marifet olarak öğretilmişti çünkü. Yalnızca bu değil elbette, sahte üstünlükler hayatınızın büyük bölümünü kapsamaktaydı. Örneğin, laik olduğunuz için bir türbanlıyı, chp li olduğunuz için çoğunluğun oy verdiği partiye oy veren sıradan halkı... yeri gelince sıkmabaş, yeri gelince göbeğini kaşıyan adam olarak aşağıladınız ve dalga geçtiniz onlarla ve onlar bir gün gelip sizin statünüze ulaştığında bu ülkede bunu kaldıramadınız zira kristal kuleleriniz yıkılmaktaydı artık ve sizler de bunun bal gibi farkındaydınız. Kürt sorunu ise hepinizin birleştirici noktasıydı. Gariban halktan olsun, orta sınıftan olsun birinin çocuğu "şehit" düştüğü zaman "Vatan sağolsun" deniliyordu. Hepiniz aynı taraftaydınız artık. Fakat aslında değildiniz ve bunun farkında bile değildiniz. Gariban halk için vatan hiç bir şey yapmamıştı çünkü. Gariban halk çocuğunu zorla okutmuştu, hastane kuyruklarında yakınlarını kaybetmişti ve her zaman ikinci sınıf vatandaş olmuştu. Ama o da bazen birinci sınıf vatandaş olmak istiyordu ve aranıza kabullenilmek. Bu yüzden o da "vatan sağolsun" diyordu. "bir çocuğum daha var onu da göndereceğim askere". İşte o zaman sizler göğsünüz kabararak "işte türk insanı" diyordunuz, başka zamanlarda köylü, işçi, banal olarak nitelediğiniz insanlara. Düşünmeye gerek bırakmayan ideolojilerinizle onları göğsünüz kabararak aranıza alıyordunuz. Biraz da ahmet altan dan bahsedelim. ahmet altan ın yazısını ilk buraya koyan kişi olarak ikinci koyulan yazısını da beğendimi söyleyerek başlayayım söze. fakat, cesur ya da dobra olarak görmüyorum ahmet altan ı, ya da bir entelektüel. şu sıralar yaşanan kutuplaşmada yerini alan devşirme bir beyin sadece ahmet altan ve kafasındaki doğruları söyleyerek içini rahatlatıyor. fakat bu sorun bundan çok daha yakıcı bir şekilde devam etmekteydi on yıllardır ve türkiye solu, ahmet altan ın bu yazdıklarını cezai yaptırımların olduğu, tabiri caiz ise kelle koltukta yazdı ve söyledi. o zamanlar neredeydi ahmet altan beyler??? piyasada yoklardı, zira kaybedecek çok şeyleri vardı. bu konuda gerçek bir entelektüel görmek isteyen hrant dink i göz önünde tutabilir mesela. saflaşmanın olduğu bir dönemde, iki safa geçse de eller üstünde tutulacak olduğunu bilmesine rağmen ortada yer aldı. iki cepheyi de cepheden ateşe tuttu ve ayakkabıları delik bir şekilde ölürken iki taraf da olabilirdi katili. Şu günlerde ayyuka çıkan çözüm yol haritası vs safsataları hakkında benim görüşüme gelirsek. elbette benim bir görüşüm vardır ve bunu da söyleyeceğim fakat burada söz hakkı olan ve asıl söyleyeceği dikkate alınması gereken kürt halkıdır ve onun temsilcileridir. Benim düşündüklerime gelince. bu çözüm, dış dayatmalı bir çözümdür ve akp bunun mimarı değil müteahhitidir, burası kesin (ha böyle oldu diye dış mihraklar bizi bölmeye çalışıyora getirmiyorum olayı). bu dış dayatmanın sebebi ise liberalllerin çözümsüzlükten değil çözümden nemalanmalarıdır. doğudaki sorun çözülsün ki oradaki ucuz iş gücü piyasanın hizmetine sürülsün. merak etmeyin yani, dış güçlerin bizi bölmeye çalıştığı falan yok (bırakın bölmeyi abd son hazırladığı raporda musul un türkiye' ye bağlanmak istediğini söyledi. türkiye gibi bir kukla varken elinin altında ne gerek var bölmeye istikrarsızlığa, öyle değil mi?). Burada kürt halkından temsilciler olsa ve fikir belirtme hakkı bana gelse onlara söyleyeceğim şu olurdu. AB modeli, bilmemne falan iyice kürt hareketi yollarından saptı. şu anda elde etmek istedikleri (aka demokratik haklar) zaten silahlı mücadele olmadan da elde edilebilir ve zaten bir çok avrupa ülkesinde bu şekilde elde edildi azınlıklar tarafından. ha silahlı mücadele olmasaydı bugüne gelinir miydi? sanmıyorum fakat kahin de değilim. belki de olabilirdi zira türkiye dünya siyasetinde bir oyuncu olmaktan çok bir piyon ve rüzgarı yaratan değil rüzgarın sürüklediği bir ülke. bu yüzden belki de bugüne silahlı mücadele olmadan da gelinebilirdi. fakat şu anki öne sürülen çözüm modeli her halükarda yavaş da olsa ilerleyecektir. ve gün gelecek kürt hareketinden sol unsurlar tamamen tasfiye edilecek, ve liberal bir yapıya bürünecektir. Daha fazla birçok şey yazılabilir fakat şimdilik bu kadarla kalsın çözüm haritası üzerine konuşmalar. pkk öğretmenleri, doktorları öldürüyor vs muhabbetine gelirsek. şimdi mantıklı düşünelim. birincisi halk desteği bölgede ciddi anlamda örgüt tarafında. bu su götürmez bir gerçek. yahu hastaneleri tarasalar, doktorları öldürseler bu halk onların yanında neden olsun? bu insanlar da hastalanıyor, eğitim görmek istiyor vs. ayrıca; son seçimlerde akp ve dtp arasındaki oy bölünmesine bakınız ve sosyolojik bir araştırma bulursanız inceleyiniz, kim nereye oy vermiş... göreceksiniz ki eğitimli kesim dtp ye, eğitimsiz feodal zihniyetteki kesim ise akp ye oy vermiştir. buradan çıkartacağımız sonuç şu; halk eğitim alıp, feodal ve skolastik zihniyetlerden kurtulduğu oranda bir şekilde kürt hareketine sempati duymaya başlıyor. hakkını arıyor, hesap soruyor. neden pkk gidip öğretmenleri vursun. ben bu konuda %100 eminim diyemem elbette fakat mantık bu konuda ciddi soru işaretleri oluşturuyor. tc nin yarattığı ve yüzlerce masum sivilin hayatlarını kararttığı olaylar silsilesine gelince; darbeler tarihi, sivas katliamı, çorum katliamı, maraş katliamı, 6-7 eylül olayları ve daha akla gelmeyen birçok olay sayılabilir herhalde. Genel olarak yazmak istediklerim bu kadar. Biraz uzun bir yazı oldu farkındayım fakat inanın daha dışarıda kalan ve şu anda aklıma gelen birçok şey de var.
pekaziz Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 sir said: veli küçük falan mı o geçmişte kürtlere yapılan haksızlıkları ortaya çıkaranlar? ha yok, perinçektir kesin, tabi ya başka da hiçbişey yapmamıştır hayatı boyunca eminim =) peki ya paranoyak olduğunu kabul eden paranoyağa ne demeli? geçmiş olsun. http://www.odatv.com/Siyaset/faili_mechulleri_topraga_gomen_kisi_ergenekoncu_nusret_senemdir-16963.html Basit bir örnek sana. Bugün Ergenekoncu, darbeci diye bok attığın insanların bir bölümü sen legolarla oynarken faili meçhul cinayetlerle uğraşıyorlardı.
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Öncelikle günaydın herkese, bakalım bugün kaç sayfa gidecek :) calimero, Yazını sıkılmadan okudum çoğu söylediğine katılmasam da üslubun söylediklerine katıldığım bir çok insandan daha seviyeli o yüzden sana aynı şekilde cevap vermeye çalışacağım. Öncelikle Amerikanın Türkiye'nin bölünmesine karşı olduğu tezine karşı birkaç şey söylemek istiyorum. Eğer ki Türkiye dediğin ölçüde piyonsa,Amerika neden kendine kukla bir ülke yaratmayı seçti ? (Irak) Irak'ın etnik yapısını hepimiz biliyoruz az çok.Amerika oradan çıktığı anda ki gerek yeni başkanın politikası gereği gerekse uluslararası ve ABD kamuoyunda artan savaş karşıtlığı gereği bu kısa vadede olmak zorunda, şimdi göstermelik olarak devam eden ve ABD'nin yarattığı şii-sünni çatışmasının belki İran'ın arabuluculuğu ile belki de kendiliğinden son bulacağını,ve bu çatışmanın amerikanın şımarık çocuğu kürt halkıyla araplar arasında bir çatışmaya döneceğini anlamak çok zor değil herhalde ? Peki kendimizi Amerika'nın yerine koyalım.Malum dengeleyici bir güç olmadığı sürece arapların ırak'ın kontrolünü ele geçirmesi ve radikal bir çizgiye kayıp İran'ın güdümüne girmemesi için hiçbir sebep yok.Bu dengeleyici güç kim ? Tabii ki kürtler. Türkiye gibi çeşitli politik eğilimleri günün gününü tutmayan "güvenilmez ve tutarsız" bir ülke mi (tezkere olayı örnektir.) yoksa hala feodal bir yapıda yaşayan ve yönetmesi,yönlendirmesi çok daha kolay olan kürtler mi ? Amerika'nın seçiminin hangi yönde olacağından (ve olduğundan) ben şahsım adına çok eminim. Bir de İran faktörü var.İran'ın kuzey kısmında da malumunuz olduğu üzere ayrılıkçı kürt gruplar var,hatta bugün yaşadığımız sorunların çok benzerini İran yaşıyor uzun zamandır.Kürtlerin güçlenmesi Irak'ın kontolünde Amerikaya kolaylık sağlayacağı kadar baş düşmanlarından olan İran'a karşı da elinde bir koz olarak duracaktır.Üzerine basa basa söylüyorum.Bağımsız bir kürt devleti ABD'nin ortadoğudaki çıkarları açısından bulunmaz bir nimettir.İran,Irak,Türkiye ve Suriye'nin başını aynı anda ağrıtacak bir problemden başka olabilecek daha iyi birşey sanıyorum birinin gidip ABD'ye alın bu ortadoğunun anahtarı demesidir. Sonuç olarak,bugün "Kürt Sorunu" diye tartıştığımız terör belası Türkiye'nin ve TSK'nın yaptığı hatalar zincirinin devamında dış destekle devam ettirilmiştir ve ettirilmektedir.Ben kesinlikle ordunun veya Jitem'in yaptıklarını,faili meçhulleri,diyarbakır cezaevinde yapılanları,şemdinliyi vs. inkar etmiyorum,aksine eleştiriyorum.Ama şunu söylüyorum ki,terör Türkiye'de başından beri dış destekle devam ettirilmiştir ve ettirilmektedir.Çünkü bu ülkede bu sorunu çözmek isteyen birileri ilk defa çıkmıyor,hele AKP gibi yanlış sularda yüzmeden,mantıklı bir biçimde çözmek isteyen,bölge halkıyla iyi ilişkiler kurmak isteyen komutanlar,siyasetçiler çok olmuştur ama bilin bakalım neden hepsi engellenmiştir de AKP hükümeti böyle rahatça at koşturmaktadır ? Bu coğrafyada herşey onlarca yıldır planlı yapılıyor,bu plana karşı duranlar da bir bir yok oluyor.Bugün bu plan çok güzel işliyor,Türkiye içinde de görev verilenler bu görevi gayet iyi yapıyor. Biraz uzun oldu kusura bakmayın,okuyanlara teşekkür ederim.
Nefr Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 ergenekonu baska bir baslikta tartisiyoruz. konulari topiclere ayiriyoruz biz, daha saglikli oluyor o sekilde tartismak eger oyle yapmazsan, bir konuda farkli fikirde oldugun icin bir baska konuda ayni fikirde olamazmissin birisiyle gibi geliyor insana, bu da sagliksiz bir dusunce yapisi haliyle
Asteroth Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Farklı başlıklar altında ayrıntıları tartışılsa bile genel hat itibarıyla konuların kesiştiği birçok nokta var. Bu Kürt Meselesi/Ergenekon konuları da fazlasıyla içiçe konular, o yüzden farklı başlıklar altında iki konunun beraber tartışılması gayet normal bence.
fizban Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 kusura bakmayın da, bir milletvekilinin çıkıp da eruh da askerlerimizi nasıl şehit ettiğini, maskelerle, bayraklarla, sloganlarla, ballandıra ballandıra anlatması benim kanıma dokunuyor.
sir Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 20 yıl önce oyuncaklarla oynuyo olabilirim, 5 yaşında kürt meselesiyle uğraşacak halim yok. peki her fırsatta saldırdığınız ahmet altanın 15 yıl önce kürt meselesi hakkında yazdığı bi yazı yüzünden gazeteden kovulması da "işbirlikçilik" veya "liboşluk" muydu? o yazı için sorostan kaç para almıştı? ya o zaman işçi partisi nerdeydi, naptı? ergenekon başka bir topik konusu; ancak şunu da söyliyim ister perinçek olsun, ister başka bir işçi partili, geçmişte kürt sorunuyla ilgili doğru şeyler yapmış olabilirler. ama bu onların 20 yıl sonra katiyen böyle bi davada yargılanmayacakları anlamına mı gelir? bu insanlar hakkındaki suçlamaları, delilleri, tanık ifadelerini, yargılama sürecini görmeden "oo tamam masummuş derhal bütün işçi partilileri salıverelim" dememi mi bekliyosun? ya da "tamam herşeyi cia ve fetullahçılar örgütlemiş, tsk mensupları bu ülkede hiçbi zaman darbe planlamaz, devlet hiçbi zaman kendi vatandaşını öldürmez" mi diyelim? hele bi de danıştay ve cumhuriyetin bombalanması davaları ergenekonla yasal olarak birleştirilmişken? ("bunları birleştirmeye çalışanlara takılacak kapaklar" diye bi topik vardı. bi de aydınlık dergisi tarafın finansörlerini falan açıklayacaktı, belgeler yoldaydı vesaire) ayriyeten, odatv de çok güzel kaynak olmuş, yorumları da pek objektif olmuş. mardinde, silopide, cizrede bulunan ceset ve kemikler herhalde uzaylılara ait. binlerce kayıp ailesi de cia'dan para alıp roleplaying yapıyomuş. edit: calimeronun yazısı enteresan, en başta yazdıkları çok güzel ve önemli, ama ahmet altan ve "dış mihraklar" noktasından itibaren bence esas meseleyi kaçırıyor. ortalama türk gencini ideolojinin esiri olmakla suçlarken bence kendisi de "antiemperyalist" ideolojinin yanılsamalarına düşüyor. "çözüm"de dış konjonktör elbette önemli, bölgeden geçecek boru hatlarının güvenliği, ticaret yolları vs. ancak ortada gerek dtp'nin, gerek bölgede faaliyet gösteren stk'ların dile getirdiği açık seçik talepler var. bu taleplerin dayatıldığını düşünmüyorum, ve hükumetin de bu talepleri karşılayabildiği oranda bu sorunu çözebileceğini düşünüyorum. ve bu sorunun çözülmesi liberallerden önce bölge halkının avantajınadır, herhalde buna da itiraz edecek kimse çıkmaz =)
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Dünyaca tanınan bir terör örgütü hakkında "insanlara zarar vermiyorlar" diyerek analiz yapılmaz efendim. Bu örgüt zamanında yunanistanda bile kamplar kurmasına göz yumulmuş; silah, doktor ve mali kaynaklarla sürekli desteklenmiş bir örgütse faaliyetlerinin ve amaçlarının %100 bir şekilde kürt halkına çalışmayabileceğide aşikardır. Komplo teorisi yapıp bölge stabilizasyonunu bozmaktan sadece askeri sorumlu tutacağımıza belki birçok farklı ülke tarafından yıllarca desteklenmiş bir terörist grubun(ki terörün amacı zaten dengeyi bozmaktır) aynı rolü çok güzel oynayabileceğini görebiliriz. Sonra "neden doktor vursunlar" cevabı çok güzel geliyor zaten. Düşünelim "dersane çıkışına neden bomba koydularsa o yüzden olmasın?"
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Fistan said: Coder said: Oradaki olay fikirle alakalı değil bireyle alakalı Adam gibi oku da taktirin sana kalsın. Lütfen cevap yazma bana varsa sıkıntın özel mesaj at, insanları yeterince rahatsız ettik.. oha özrü kabahatinden beter adamın. fikirle alakalı olması beni ilgilendirmez heralde bireyle alakalı bende ona güzel tartış dedim. adama beyinsiz kafasız demişsin. bu forumda bunlar yasak.hakaret ediyorsun direk.ayıp ya. benim bildiğim banlenir bu tarz mesaj atanlar... adam gibi okuyorum sen merak etme. seninle ne sıkıntım olucak, varsa senin bi sıkıntın giderir elbet buraların yöneticileri. Hakarete kim olursa olsun karşıyım. Şunu belirtmek isterimki beyinsiz dediği kişi bu mesajdan önce Türkiyenin çoğunluğuna ve forumdaki belli insanlara açıkça satılmış dedi. Bu gözünden kaçmış ya da seni rahatsız etmemiş.
Kinkaudonau Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 15 Ağustos 1984... Emirgân’da, Abdullah Efendi Lokantası’nda öğle yemeği... Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başbakan Özal’ı ağırlıyor, bakanlardan Mustafa Kalemli de var. Korumalardan biri, yemeğin ortasında Başbakan’ın yanına geliyor, eğiliyor, bir şeyler söylüyor. Özal hemen kalkıyor, müdüriyet odasındaki telefona gidiyor, o günlerde cep telefonu filan yok. Başbakan biraz sonra geliyor, belli etmemeye çalışsa da canı sıkılmışa benziyor. * * * BİR süre sonra Özal’a gelen telefon anlaşılıyor, PKK Eruh ve Şemdinli’yi basmış, adeta ilçeyi esir almış, herkesi sindirmiş, bazı görevlilerin silahlarını alarak çekip gitmiş... Özal da bir açıklama yapıp, güneyde bir yere tatile gidiyor: “Birkaç çapulcu eşkıyanın işi!” * * * ÖZAL’ın “Birkaç çapulcu eşkıya” dedikleri, yani PKK bir süre sonra o hale geliyor ki! Çapulcu eşkıya dediğine, DEP milletvekilleri Orhan Doğan, Mahmut Alınak, Selim Sadak’la haber yolluyor. Ne mi diyor? Orhan Doğan anlatıyor: “Çocuklar gidin ona söyleyin, ateşkesi uzatsın, ateşkesi uzatsın ki, generalleri de ikna etme şansı bulabileyim. Dağda ne yapıyor bu adam? Gelsin Ankara’da siyaset yapsın, gelsin seçimlere girsin, arkasında halk varsa bakan da milletvekili de olsun. Artık Türkiye bu savaşı taşıyamıyor, size de büyük iş düşüyor.” (Faruk Bildirici, 23 Şubat 2005, Hürriyet) * * * YILLAR yılları kovalıyor, “PKK bitti/PKK çöktü/PKK perişan” manşetleri eşliğinde (!) bakın nereye geliniyor. Hakkâri’de valinin odasında, İçişleri Bakanı Mustafa Kalemli’ye brifing veriliyor, en büyük rütbelisinden bölgenin en ulu makam sahibine kadar... Onlara anlatılıyor ki “PKK etkisiz hale getirilmiştir/Bölge huzur içindedir/Endişe edilecek bir şey yoktur.” * * * BİRDEN bir ses: “Yalan!” Sesin sahibi Tuğgeneral Altay Tokat’tır. Arkaya dönen Korgeneral, kaşıyla, gözüyle işaret ederek, Tuğgeneral’e susmasını söylemektedir. Tuğgeneral susmaz: “Susmam komutanım, burada Bakan’a yalan söyleniyor, hiçbir şey sona ermedi. Mevsim kış, her yer kar, eşkıya mağaralara kapandı, kar eriyince her şey eskisinden kötü olacak.” Yavuz Donat, o toplantıyı hatırlıyor musun? O Tuğgeneral’in akşam söylediklerini de: “Herkes birbirini kandırıyor!” * * * VE gelinir yarına... PKK, Eruh ve Şemdinli baskınının 25. yıldönümünde Abdullah Öcalan’ın yapacağı açıklamaya... Herhalde İmralı’da mahkemede söylediklerini tekrar edecek. Anayasa değiştirilmeli, bu cumhuriyetin iki uluslu ve iki dilli bir devlet olduğu kabul edilmelidir. Bakalım Öcalan ne diyecek? Yüz kere de olsa, bin kere de olsa tekrarlayacağız: “Terörle bir yere varılamaz diyenler görsünler nereye varıldı.” Öcalan’ın ağzına bakar hale gelindi. Hasan Pulur/Milliyet
calimero Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2009 Yazdıklarıma verilen cevaplar karşısında birkaç birşey yazayım (kısa olacak zira sol elimi az önce sıcak suyla yaktım. gogo ilahi adalet:)) Öncelikle @sipeysikeyk ben ne olursa olsun türkiye nin bölüneceğine inanmıyorum. ha bu konuya bir itirazım olduğundan değil. ben ulusların kendi haklarını tayin haklarının olduğuna inanıyorum, fakat izin verilse bile bölüneceğini sanmıyorum. kürt aydınlarının çok güzel söylemleri var bu konuda. çoğu "ben neden istanbul'a izmir'e antalya'ya gitmek için vize almak isteyeyim. oradaki de benim insanım" vs. Ayrıca diğer söylediğin şeyler zaten realite. Irak içinde yarı bağımsız bir kürt devleti var zaten. daha ötesine de ihtiyaçları yokmuş gibi duruyor Bunun dışında @ sir Söylediğim ideoloji olayını yanlış anlamışsın sanırım. ben ecnebilerin "inside the box" dedikleri rahat ve düşünme gerektiren ideolojilerden bahsettim ve gençliğin ideolojisi olmasından değil, ideolojilerinin olmamasından ve ideolojimsiler ile kendilerini kandırmalarından bahsettim. ben oldukça kutunun dışında bir ideolojiye sahibim ve bu ideolojinin en önemli ayaklarından biri de anti emperyalizmdir. AKP nin amerikan güdümlü olduğu, din vs muhabbetlerinin de gündem meşgul etmek için açıldığını görmek için ideolojiye değil aslında idee üretebilme (aka düşünmek) yeteneğine sahip olmak yeterli. bu şekilde bir çözümün bölge halkının avantajına olması da bir kazan-kazan durumu diyebiliriz. kültürel haklara sahip olacaklar fakat hala feodal beylerin emri altında ya da kürtçe konuşan patronların emri altında olacaklar ve artık çözüm olmuş olduğu için daha fazlasını isteyemeyecekler. tabi dediğim gibi onların seçimidir. vs vs...
Öne çıkan mesajlar