Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ÖSS 2009 - Hangi Pati Nereyi Kazandı

wildpervert

Öne çıkan mesajlar

Bilkent dedigin Turkiye'nin en iyi universitelerinden biri. Resmen tabela universitesi muamelesi yapmissin ya.Paran varsa gayet te Bilgisayar okursun.

Hatta ve hatta research olayinda Boun'a falan cok rahat basar yani. Boun teaching school cunku. Ha sizin icin universite sadece etiketse buyrun Boun'a. (Business School diyeyim kendimce ama Boun'un diger bolumlerinin de researchu yeterince salladigini sanmiyorum.) Sonucta devlet universitesi, publish edene ne odul var?. Manzara falan da guzeldir. Ha Turkler icin universite sadece teaching oldugu icin zaten pek birsey demeye gerek yok.

Burada ana avrat sovdugunuz Ozyegin'in bile Business Research list'te 2 tane makalesi var.

http://som.utdallas.edu/top100Ranking/searchArticle.php?t=u

Bogazici'nin bir tane var. Onda da 150 tane co-author var. Gordugum kadariyla baska okulun yok.
Acin bakin muhendisliklere, arastirma muhabbetinde Turkiye'nin ne kadar geri kaldigini gorursunuz.

Kissadan hisse, ozel universiteleri asagilamayi kesmek lazim bence. Devlet universitesinden mezun oldum. Param olsaydi ya da burslu kazanmak icin bir sene daha girmeye usenmeseydim kesinlikle adam gibi bir ozelde okurdum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
prawler'in vermis oldugu utah universitesi uzerinde bulunan sayfadan 1990-2009 yillari arasinda tum bultenlerde yaptigim arama sonuclarina gore universitelerin bultenlerde yayinlanan akademik yazilarinin sayilari su sekilde:

Orta Dogu Teknik Universitesi - 2
Bilkent Universitesi - 10
Bogazici Universitesi - 1
Koc Universitesi - 19
Sabanci Universitesi - 8
Tobb - 1
Istanbul Teknik Universitesi - 0

sanirim aramayi muhendislik bultenlerinde yapsak cok daha farkli bir sonuc cikardi..
Sosyal ağlarda paylaş

prawler yine başlamış bol keseden sallamaya.

sorsan CS veya CMPE'de nedir en iyi dergi diye, bilmezsin. citation index'i kaçtır boun CMPE hocalarının desen, bilmezsin. bilkentlilerin kaçtır desen, bilmezsin.

sırf bir "ben amerikadayım, kaçtım kurtuldum, boğaziçi ni de kazanamamıştım zatne, uzaktan bok atayım" ihtiyacı.

bilkent bilgisayar iyidir, fakat bilkent bilgisayar'a bu cocuklar lisans okumaya giriyor; yüksek lisans - doktora yapmaya değil. tezli yüksek lisans - doktora zaten özel okullarda dahi parasız, onun için karşılaştırırken "özel okul" demeye gerek yok. kim daha fazla bütçe ayırırsa onun şansı var.

fakat lisans eğitimin özel okullarda nasıl olduğundan haberin var mı senin ? benim var. çok özel ders verdim özel okul öğrencilerine. bilkentlisine de, yeditepelisine de. bok gibi eğitim. aha evet, bok gibi. bok gibi öğrenciler bile geçiyor derslerden.

sen doktora yapmaya karar verdin diye, insanlar doktora yapmaya karar verecek diye birşey yok. hatta, bu insanların %90'ı doktora yapmayacak. o yüzden şunu söylemek lazım; özel okullar devlet okullarından eğitim alanında kötüdür. bilkent/sabancı daha az kötüdür, o ayrı mesele. ama kötüdür.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ilgisi yok. Cekilcek cile degil doktora. Yapmasin zaten gencler =)

Ben Business school icin konustum. Saniyorum gibi bir ibare de kullandim ustune. Boun'a girmek isterdim evet ama giremedim ise napalim. Doktora'ya devam edecek olsam ve isletme okuyacak olsam kesinlikle ozel universite kasardim simdiki aklim olsa ama duz lisans icin sanirim Bogazici daha iyi kabul ediyorum. Yani aslinda olay tamamen okuldayken kurdugun network baglantilarina bakiyor. Bazen ozellerde daha fazla olanaklar olabiliyor.

Fizban ozellerde egitim kalitesinin kotu olmasi, devletin research'e yeteri kadar onem verdigini mi gosterir? Teaching'de belki daha iyidir Boun, evet kabul ediyorum. Ama ozellerin kotu olmasinin nedeni hocalar degil TOP 4 da, daha cok ogrenci kalitesinin Boun'a gore dusuk olmasi.

Abi bu Bogazici kompleksi nedir bir de.
/TANRI MODE ON

Takiliyorsunuz.
Biraz asagiya inin.
Amac bok atmak degil.
Cok ofensifsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu iyi hoş da,

bir okulun ne kadar çok publication çıkardığı çok birşey değiştirmez ki. ben mesela, boğaziçi mezunu oliyim lisanstan. üzerine gidiiym columbia'da doktora yapiyim (ki bu sene iktisat bitirmiş 3 tanıdığım var columbia'ya doktoraya giden).

sonra geliyim, boğaziçi'nde maaşlar kötü diyim, gidiyim bilkentte çalışiyim. bu bilkent'i iyi bir üniversite mi yapar ? hayır. bilkent kendi hocasını yetiştirememiş olur. ha durum bu mudur, değildir ama örnek veriyorum sadece. bir okul, yetiştirdiği akademisyenler kadar iyidir, barındırdığı akademisyenler kadar değil. ben doktorayı bitirdikten sonra okan üniversitesi bastırsın parayı, ona giderim, arkama da bakmam.

ki, çok tanıdığım da var öyle, yeditepede, kadir hasta hocalık yapıp, buradaki hocalarla/öğrencilerle beraber çalışıp makale çıkartan; fakat o okullarda okuduğu için makalede okulunun altında Yeditepe University yazan.

boğaziçi'ni kaliteli kılan tabi ki de öğrencileridir. al bu öğrencileri koy kazakistan'daki x üniversitesine, orası da kaliteli bir okul olur bir süre sonra.

devlet araştırmaya yeterli önemi vermiyor; evet. özel okullar araştırma alanlarında daha iyi, evet. al mesela, TÜBA konsey üyelerinin çoğu özel üniversitelerde hocalardır. fakat doktora yapmayı seçecek olsan dahi, doktorayı yurtdışında yapacaksan bunun anlamı yok ki pek =) lisansta yaptığın araştırma kısıtlı; üstüne üstlük insanların lisans sırasında doktora araştırma konularına karar vermelerini ben doğru bulmuyorum açıkçası. ki amerikadaki birçok program da doğru bulmuyor, tüm labları gezeceksin diyor mesela.

bir de şu var, ben sabancı doktora programlarına başvursam mı diye baktım mesela, sabancı'da mesela uğur sezerman var, bayağı da başarılıdır. ama bu işler tecrübe işi, sabancı kaç tane doktora mezunu vermiş şimdiye kadar diye baktığımda, cs'te bu sayı ikiydi. kim alır ki şimdi bu riski ?

boğaziçililer çok saldırgan vs olmuyor bu arada, boğaziçine kimse girmemişken bile başlayan "boğaziçi sucks" muhabbeti dönüyor, sırf burada değil her ortamda. okulun bir çalışanı olarak da diyorum ki, değerlendirirken eğrisiyle doğrusuyla değerlendirin, bol keseden atmayın.

p.s. bence birçok alanda odtü boğaziçi'den daha iyidir, fakat ankarada.
Sosyal ağlarda paylaş

adamınbiri said:

DoGMeaT said:

Okan üniversitesi - Gastronomi

mutluyum çok$

seks

geçmiş olsun moruk
bölüm hocalarının olmadığını ve zorunlu olarak hazırlıkta okuyacağını söylediler mi bari?:D

saol hocam ^_^

merak etme seninle konuştuğum gibi çok insanla konuşup fikir ve bilgi aldım,bu yıl o hocasızlık sorununu çözmüşler
güzelde burs verdiler
burda yine sana ve custodem'e teşekkürlerimi sunuyorum

her halükarda mutluyum
Sosyal ağlarda paylaş

bahçehir üniversitesi sosyoloji öğrencisiydim 2. sınıf, gireyim dedim belki burslu byer kazaanırım nese sonuç:
maltepe üniveristesi-sosyoloji (%50 burslu) kazandım
ama o kadar sannsız bi insanım ki ösymnin verdii bursu fakülte kabul etmio neymiş 200.000nci deilmsm mutevellii toplicaz falan diolar
içimden sayıp sayıp duruorum bole okula da.....yedi ceddinede....ösym ye de....
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

bir de şu var, ben sabancı doktora programlarına başvursam mı diye baktım mesela, sabancı'da mesela uğur sezerman var, bayağı da başarılıdır. ama bu işler tecrübe işi, sabancı kaç tane doktora mezunu vermiş şimdiye kadar diye baktığımda, cs'te bu sayı ikiydi. kim alır ki şimdi bu riski ?

gelseydin şimdi taş gibi başını ağrıtıyo olucaktım ehue. ki taş gibi doktora öğrencileri var şu anda da ağzımı açık bırakan insanlar var uğur hocayla çalışan.

sabancı üniversitesi 10 yıllık bir üniversite. 10 yıl içerisinde 2 tane mezun vermesi gayet doğal. bunu bir parametre olarak göz önünde bulundurmayıp sadece mezun sayılarına baktığını sanmıyorum ama research için özel üni kesinlikle tercih edilir bence, şu lisans halimle bilmeden bunu söyleyebilirim :)

bi de sabancı mühendislik fakültesi grad öğrenci ağırlığını, özellikle phd ağırlığını, arttırma kararı aldığını söyledi bu yıl. nanodam'ın açılmasıyla, daha fazla grad öğrenciye de yer açılmış olacak zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

nyx said:

bahçehir üniversitesi sosyoloji öğrencisiydim 2. sınıf, gireyim dedim belki burslu byer kazaanırım nese sonuç:
maltepe üniveristesi-sosyoloji (%50 burslu) kazandım
ama o kadar sannsız bi insanım ki ösymnin verdii bursu fakülte kabul etmio neymiş 200.000nci deilmsm mutevellii toplicaz falan diolar
içimden sayıp sayıp duruorum bole okula da.....yedi ceddinede....ösym ye de....

Hacı öss kitapçığında kocaman yazıyordu orda bende zamanında görüp çıkardıydımda nası fark etmediniz.Mahalleden bir arkadaşta senin gibi oldu oda heyet bekliyor.Ben diyeyim size gg.Heyet 200.000-210.000 arasına verirse verir bursa yoksa vermezler :) Çünkü ya siz s.ke s.ke yaptıracaksınız kaydı yada 2sene bekleyip tekrar girceksiniz.
Bol şans diliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...