sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Önce haber: said: ORDU Valisi Ali Kaban, tarihi bir kararla Türkiye'de bir ilke imza attı. Vali Kaban'ın isteği üzerine İl Müftülüğü emriyle, Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı camilerin tuvaletlerindeki pisuvarlar, 'dinen mekruh ve hijyenik' olmadığı gerekçesiyle kaldırıldı. Kararın sahibi Ordu Valisi Ali Kaban, "Bu gayet normal birşey ve bizim itikadımıza ters" dedi. http://www.orduhaber52.com/haber_detay.asp?haberID=834 Sonra yorumlar: said: GEÇEN haftanın en ilginç olaylarından birisi Ordu Valisi'nin ildeki camilerde bulunan tuvaletlerdeki pisuvarları kaldırma emriydi. Vali Bey'in gerekçesi "sağlık" ve "dini gereklilikler" olarak ikiye ayrılabilir. "Sağlık" gerekçesinin pek geçerli olmadığını düşünüyorum. Birincisi eğer erkeklerin ayakta ihtiyaçlarını gidermeleri "prostat kanserine" yol açıyorsa, dünya yüzündeki bütün erkeklerin önünde sonunda bu hastalığa yakalanması gerekir ki böyle bir durum yok. İkincisi pisuvarların temiz tutulamamasından kaynaklanan sakıncalar olabilir ki, o zaman camilerdeki tüm alaturka tuvaletler için de aynı şey söz konusu olmalı. Ama onların kullanımı serbest! Demek ki asıl gerekçe "dini gereklilikler" olmalı. Buraya gelince akan sular duruyor elbette. Bir inanca sahip olanların, o inancın gereklerini yerine getirmelerine kim ne diyebilir ki? Yani Ordu Valisi, madem böyle inanıyor, evinde, işyerinde, sokakta, misafirlikte ihtiyaçlarını ayakta gidermeme hakkına sahiptir. Sorun, Vali Bey'in kendi inancını, bir zorunluluk haline getirip, emirler vererek eyleme geçmiş olmasında. Laik bir ülkede, toplumsal yaşam dinin gerekliliklerine göre düzenlenmez. Devlet, böyle bir düzenlemenin içinde olmaz, olmamalıdır. Devletin görevi, herkesin kendi inancına göre yaşamasının şartlarını sağlamaktır. Herkesi aynı kurala uymaya zorlamak ancak İslamcı-faşist rejimler için geçerli olan bir durumdur. Vali Bey'in bu eylemine karşı çıkmak ve bu yanlış kararı geri almak gerekiyor. "Dini itikada uygun değildir" diye yasaklamalar başlarsa, bunun nerede duracağını kimse bilemez. Çünkü dini itikada uymayan birçok şey var günümüzün toplumsal yaşamında. İçki içmekten tutun da, misvak yerine diş macunu kullanmaya, kadınların erkekler ile bir arada çalışmalarına kadar upuzun bir liste yapabiliriz. Bunun varacağı yer bir dinci rejim olur. Dini gelenekleri çağa uydurmak ORDU Valisi'nin "Pisuvarları kaldırın, itikada uymuyor" talimatı bir başka konunun da gündeme gelmesini gerektiriyor. O da dinin bazı kuralların ve dinsel geleneklerinin, günün şartlarına uydurulması konusudur. Müftülüğün bu emre "Evet, doğrudur, itikada uymuyor" diyerek hemen uymasının üzerinde durmak gerek. Hazreti Muhammed kendisine gelen vahiyi duyurmaya başladığı yıllarda, pisuvar filan yoktu. Hatta o günün Arabistan koşullarında bugün bildiğimiz anlamda hijyenik tuvaletler ve tuvalet sonrası temizlik alışkanlıkları da yoktu. Peygamber, o dönemdeki tuvalet alışkanlıklarının zararlı sonuçlarını görmüş olmalı. Abdest almanın mecbur kılınması da büyük olasılıkla bu olumsuz şartlara karşı getirilmiş bir hijyen önlemiydi. Erkeklerin tuvalet ihtiyaçlarını ayakta gidermelerinin sakıncalı bulunması da bundan kaynaklanıyor olmalı. Sıçrayıp, üst baş dáhil her yere bulaşan pisliğe karşı alınmış bir önlem. Günümüzün modern ve bakımlı pisuvarlarında böyle bir tehlike yok. Zaten sıçramadan kaynaklanan pisliği önlemek için bulunmuş pratik bir çözüm bu. Hiç kuşkusuz 1400 yıl önce böyle bir icat yapılmış olsaydı, hijyene önem verdiği için Hazreti Muhammed de kullanmakta tereddüt etmezdi. Dini bu tür hurafelerden ve modern yaşamın geride bıraktığı alışkanlıklardan kurtarmak da her halde hepsi okumuş insanlar olan Diyanet mensuplarının görevi olmalı. Mehmet Y. Yılmaz said: ORDU VALİSİ'NİN "PİSUVAR AÇILIMI" Tanrı'ya binlerce şükür ki, bu memlekete Ordu Valisi Ali Kaban gibi evlatlar bahşetmiş. Eğer Ali Kaban gibi valilerimiz olmasaydı, biz erkekler, büyük bir cahillikle çişimizi pisuvara yapmaya devam edecek, günah işleyecektik. Buradan, tüm Kocaelili erkekler adına, Ordu Valisi Ali Kaban'a binlerce teşekkür ediyorum. Bizleri "günah işlemeye devam etmek"ten kurtardınız. Şimdiye kadar, pisuvara işemekle hanemize yazılan günahlardan nasıl arınacağımızı da açıklarsanız, seviniriz. Bu arada, İçişleri Bakanı Sayın Beşir Atalay'ı da kutluyorum. Böyle bir değeri arayıp bulup, Ordu'ya vali yaptığı için. Bir önerim var: Valilerin tamamı, "pisuvara işemenin günah olduğunu" bilmeyebilir. Ortalık cahil cüheyla dolu. İçişleri Bakanlığı özel bir toplantı düzenlesin, valiler, pisuvara işemenin günah olduğu konusunda aydınlatılsın. İyi bilgisi olduğu için bu toplantıyı Ordu Valisi Ali Kaban yönetsin. Böyle bir toplantı zaman geçirilmeden yapılmalı! Ordu'nun erkekleri, camilerdeki pisuvarlar kaldırıldığı için, değerli valileri sayesinde günah işlemekten kurtuldular. Ya diğer illerin erkekleri ne olacak? Zavallılar, oturdukları şehirde Ali Kaban gibi bir valileri olmadığı için günah işlemeye devam ediyorlar. Bence, Ordu Valisi Ali Kaban'ın "pisuvar açılımı" çok önemli. Hatta "Kürt açılımı"ndan daha önemli. En nihayet, "Kürt açılımı" sadece Kürtler'i, "pisuvar açılımı" ise dünyadaki tüm müslüman erkekleri ilgilendiriyor. Hükümetin yerine ben olsam, "Kürt açılımı"nı bir tarafa bırakır, "pisuvar açılımı" üzerinde dururum. Ali Kaban'ın Ordu'daki "icraatları" sadece "pisuvar açılımı" ile sınırlı değil. Vali Kaban, Kız Meslek Lisesi'ndeki basketbol potalarını, gençler gürültü yapıyor, diye söktürmüş. Sahil bandındaki bankları da, gençler oturup sohbet etmesin diye kaldırtmış. Tam "pisuvar açılımı"nı bağlıyordum ki, ziyaretime gelen arkadaşım, önüme Taraf gazetesini koydu. "Bak! dedi. "Teröristbaşı Öcalan, Başbakan Erdoğan'a nasıl sesleniyor." Arkadaşıma "Başlarım şimdi senin Kürt açılımına! Bugün pazar, önce şu 'pisuvar açılımını' halletmemiz lazım. Yarın normal gündeme döneriz" diye çıkıştım. İyi pazarlar... Tanrı, Ali Kaban gibi açılımcı valileri başımızdan eksik etmesin! http://www.kocaeligazetesi.com.tr/?part=yazar&gorev=oku&id=855 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rukh Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 said: "Sağlık" gerekçesinin pek geçerli olmadığını düşünüyorum. Birincisi eğer erkeklerin ayakta ihtiyaçlarını gidermeleri "prostat kanserine" yol açıyorsa, dünya yüzündeki bütün erkeklerin önünde sonunda bu hastalığa yakalanması gerekir ki böyle bir durum yok. mantıksız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 oturarak işemek daha mı hijyenik onu anlamadım. Veya normal tuvalete sıçrata sıçrata işemek... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 oturarak işemek daha sağlıklı olduğu gerçek ama hijyenik olduğu konusuna katılamıcam. hani bütün insanlar tertemiz kullansa tuvaleti. kapağı temiz tutsa gerekli zımbırtılarla temizleyip örtse o zaman oturmak daha hijyenik olur da şu haliyle beni hiç bi güç oturtamaz mesela o tuvaletlere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirluin Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 adamın boyu yetmiyodur belki çok darlanmıştır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Ayakta işemek günahtır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Oturarak işemek neden sağlıklı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 said: ...Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı camilerin tuvaletlerindeki pisuvarlar... "mehmet yilmaz" said: Sorun, Vali Bey'in kendi inancını, bir zorunluluk haline getirip, emirler vererek eyleme geçmiş olmasında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Mal herif ya, pisuvarları kaldırınca millet diğer tuvaletlere ayakta işeyemeyecek mi sanki lol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 @Nefr Cami tuvaletlerine canı isteyen herkes gidebilir. Ayrıca oraya giden her müslüman sizin islam görüşünüze sahip olmak zorunda değildir, Kuranda yazan birşey değil bu en nihayetinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 abi ayakta işeseniz nolur oturarak işeseniz nolur allasen .bu ne gerzekçe bi başlıktır . hakkatan şuna buna bahane arıyorsunuz . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 ahaha çok komi lan, ilk cümlenden sonra valiye giydireceksin sandım, meğerse bize giydiriyormuşsun. o lafı bize etmeden önce valiye et istersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 balon said: abi ayakta işeseniz nolur oturarak işeseniz nolur allasen .bu ne gerzekçe bi başlıktır . hakkatan şuna buna bahane arıyorsunuz . dostum harbi balonsun. burda kimse LAN CAMİDE AYAKTA İŞEYEMİCEZ KAHROLSUN AKP demiyor. burda olay valinin çıkıp iktidarımız ve inancımız gereği böyle yaptım demesi.komik olan o. akp'ye laf etmek için bahane aramaya gerek yok zaten elini sallasan ellisi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Nefr said: said: ...Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı camilerin tuvaletlerindeki pisuvarlar... "mehmet yilmaz" said: Sorun, Vali Bey'in kendi inancını, bir zorunluluk haline getirip, emirler vererek eyleme geçmiş olmasında yani devleti yöneten "müslüman"'lar geri kalan milyonlarca müslüman adına karar verme yetkisine sahip ? umumi tuvalet olsa eleştirebiliriz ama cami tuvaleti olduğu için eyvallah diyeceğiz öyle mi ? hmmm... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoS Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Ya arkadaşım kaç yaşında adam olmuşsun bırak artık pipinle oynamayı yok mu Ordu'nun başka bi sorunu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 barbu said: oturarak işemek daha sağlıklı olduğu gerçek ama hijyenik olduğu konusuna katılamıcam. hani bütün insanlar tertemiz kullansa tuvaleti. kapağı temiz tutsa gerekli zımbırtılarla temizleyip örtse o zaman oturmak daha hijyenik olur da şu haliyle beni hiç bi güç oturtamaz mesela o tuvaletlere. oturarak işemek nasıl daha sağlıklı? benim alet klozette serbest salınım yapamıyor mesela, mikrop mu kapayım camiye tuvalete gidersem? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 abi üzgünüm ama öyle bir alet yok ya. hani tuvalete farklı duygularla giriyorsan bilemeyeceğim ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 ulan koskaca vali olmuşsun beyin gücünü harcandığın konulara bak. vali seçilirken kıstaslar nedir cidden, bu nasıl memleket arkadaş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 sipeyskeyk said: yani devleti yöneten "müslüman"'lar geri kalan milyonlarca müslüman adına karar verme yetkisine sahip ? umumi tuvalet olsa eleştirebiliriz ama cami tuvaleti olduğu için eyvallah diyeceğiz öyle mi ? hmmm... pasam, valinin verdigi karar yok haberde. valinin 'istegi' uzerine karar veren muftuluk var islam kurallari ve muslumanlar adina karar verme konusunda muftuluge degil bana guvenin diyorsan eyvallah, ama demiyorsan kararin tartisilacak yani 'gecerliligi' degil sg1 in degindigi nokta da kararin gecerliligi veya muftulugun bu karari verme yetkisinin olup olmadigi degil zaten anladigim kadariyla; valinin boyle bir istekte bulunmasinin gereksizligi -ki katilirim o kisma katilmadigim kisim ise buna ilgili kose yazarinin yaklasimidir ote yandan 'cami tuvaletine herkes gidebilir, o bakimdan islami olmasa da olur' argumani ne sacma bir soylem olmus yahu. benim 'inancim'in geregi olmasi ya da olmamasi bulundugu yerin niteligini degistirmiyor o tuvaletin; bir zahmet yerine gore davranacaksin illa cami tuvaletine gireceksen kaldi ki girme niye giriyorsun, ben hayatimda sadece bir kere zil zurna sarhosken sokaga isemeyeyim diye girdim mesela, az daha ayik olsam ayilik olmasin diye alkolluyken girmezdim ama odur yani gordugum tek cami tuvaleti, senin niye boyle bir cami tuvaletine girme ihtiyacin var ki 'inancimi' paylasmiyorsan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 alet mi? tiksiniyorum sizden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 penis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MuDo Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Ayakta işesin bakalım o yorum yapan prostat oluyor mu olmuyor mu görelim xD Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 delikanlı adam ayakta işer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lamerism Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 ne biçim dönmüş konu ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otedengelen Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 alet tabii ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar