Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

diyetisyen


adamınbiri

Öne çıkan mesajlar

bence ancak öyle, daha fazla kilonu artırmanı önlersin.

Sporsuz diyet bi işe yarar mı?


Evet başlığı okudunuz, çünkü ilginizi çekti! Cevabı da basit: kesinlikle HAYIR!

Diyet yaptınız, ılık limonlu su içtiniz, maydanoz yediniz suyunu kaynattınız.
Az yediniz kibrit kutusu peynir falan, kepekli ekmek…

Ama yiyip yatıyorsunuz, evde öyle dizi falan izlediniz. Televizyon, bilgisayar vs uğraştınız. Yada sadece çamaşır bulaşık uğraştınız veya erkekseniz öyle bi kahveye gidip okey oynadınız falan filan. Diyetiniz boşa gidiyor!!!

Spor yapmak, ter yoluyla vücuttaki toksinleri atmanıza yardımcı olur ve sağlıklı olursunuz. Gün içinde su içtiniz, şiştiniz biraz. Sporla vücuttaki suyu ter yoluyla attınız. Bu bir başlangıç.

Vücutta en çabuk yakılan şey karbonhidrattır. Az yiyerek bunu gün içinde yakarsınız. En zor yakılan şey ise yağdır. Spor yaptığınızda, sürekli hareket içinde olduğunuzdan yakılması zor olan yağları yakarsınız. Vücut, hareket olduğunda karbonhidrat bittikten sonra (acıktığınızda falan anlarsınız) yağları yakmaya başlar. Yağ bulamazsa zaten protein yakar ki güçsüz düşersiniz.

Karbonhidrat bulamayan ve yağ yakmaya başlayan bir vücut, sağlıklı bi vücut olma yolunda ilerler. İşte sporun amacı budur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben spor kesinlikle yapmam demiyorum:D
ama sabah 9 akşam 10 çalıştığım için spor yapmaya vaktim olmuyo
spor salonları kapalı oluyo
o saatte açık olan spor salonları pahalı oluyo
bul bunada bi çare zaten diyet yapmama gerek kalmaz
yediklerimi azaltırım
abur cubur yemem
kola hede hüde içmem
biraz da sağlıklı beslenir gibi yaparsam
sporla birlikte zaten kilo veririm.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

diyetisyenlere bosuna para bayilma.
yapman gerekenler cok basit.
dikkat etceksin, ascisin kaldi ki neyin icinde ne var, kac kalori iyi bilirsin. kalori hesaplamakla bile kilo verebilirsin.
is yerinde zaten strestesindir, hareket ediyorsundur. o da kilo vermene katkida bulunur.
bir de sizin is geregi, is esnasinda zor yemek yiyorsunuz. muhtemelen isten sonra eve gidince abaniyosun yemege. o da kilo almani sagliyor. di mi?

ya da üc beyazi, sekeri, unu, tuzu kes. fast fooddan aburcuburdan uzak dur.
onun yerine meyve sebze tüket, her gün haslanmis/izgara tavuk/balik da yiyebilirsin.
haftada bir kirmizi et vs.vs.

güne güzel bi kahvaltiyla baslamak en önemlisi hepsinden önce.
metabolizma ona göre isliyo.
beyaz ekmegi birak kepege gecis yap.
herseyin az kalorilisini al, süt yogurt vs.
bu saydiklarimi yaparsan haftada kafadan 2-3 kilo verirsin.

tpyolar.. ah typolar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

-Neiloth- said:

vaniLLe said:


güne güzel bi kahvaltiyla baslamak en önemlisi hepsinden önce.


e kilo almaya çalışınca da aynı şeyi söylüyosunuz

edik. gerçi çok da mantıksız gelmedi simdi düsününce.

ehe ''güzel bi kahvalti'' anlayisiniza ve yapcaginiz diyete göre degisir.
kilo vermek istiyorsaniz, kepek ekmek + beyaz peynir + bol hiyar domates gibi ''güzel'' bi kahvaltidan bahsediyorum.
güzel = saglikli bu durumda.

diger alternatifler ; nestlenin fitness cornflakesleri, müsli
meyve salatasi vs.vs. gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim suana kadar gittigim ve en basarılı buldugum diyetisyen gurkan kubilay dı.. eline kagıdı sıkıstırıp yollamıyo.. neyi neden ne zaman nerde yedigini hangi durumda neyi fazla almanın sana zararı olmuycagını ya da olucagını anlatıyor guzel guzel.. tabi istanbul icindeysen numarası falan war om at yollarım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Vücudunun alistigi bi miktar vardir senin her gün aldigin kalori. Bunu minimum a indir, sekerini meyveden, protein i beyaz etten al. Ekmek yeme, tuz sakin kullanma. Bol su ic.

Spor yapamiyosan bile 20 dk yürüyüs yap sabah yada aksamlari. Buna zamanin vardir mutlaka.

Spor mecburi degil. Sadece zayiflama süresini uzatirsin o kadar.
Ilk 1 hafta neden veremiyorum diyebilirsin stress yapma. 2 hafta sonra da ama niye her gün 1 kg, 1 kg veremiyorum da deme. Basta mide ve barsaklarin bosalimi yüzünden hizli bi kilo kaybi yasarsin, 10. günden sonra hala azimliysen güzelce yag yakmaya baslarsin.

Yapman gereken tek sey Vücuda verdigin kaloriyi minimum a indirip alinan kaloriyi de dogal olan, sebze ve meyvelerden almaya calis. Olay bu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

vaniLLe said:

diyetisyenlere bosuna para bayilma.


Evet çok doğru söylemiş. Ağzınızı tutamayıp ondan sonra "yok diyetisyensiz olmuyor" düşüncesiyle boşu boşuna para harcıyorsunuz. Hem senin için daha kolay yediklerine dikkat etmen sen gastronomi okuyorsun rejimde neyin yenip neyin yenmeyeceğini daha iyi bilirsin. Herşeyden en önemlisi diyetisyen senin kendi vücudunun neye ne şekilde tepki verdiğini senden iyi bilemez hiçbir zaman.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben o konuda tam olarak öyle düşünmüyorum ama . sonuçta başlamadan önce programa kan ve idrar tahlilleriyle adam gibi bir hazırlık sürecinden de geçiyorsun , neysin ne oldun iyice analiz ediliyor ve profesyonelce bir programa tabi tutuluyorsun tabi uzman bir diyetisyenden ve işlevinden bahsediyorsak . Çünkü insanın kan şekerinde bir problem var mı; kendisiyle ilgili bir problem var mı bilinmesi gerekir iyice. Öyle bir diyetisyene de verilen paraya değiyor. Sonuçta şunu az ye şunu çok ye çok kulaktan dolma bilgiler geliyor bana .

O para verme mantığında ben spor salonlarını düşünüyorum ben . Yani eğer kilo vermek maksatlı spor yapılacaksa bunun illa spor salonunda olması iradesizliğe dahildir bence.İn sahile , koş , yürü sabah 30 dakka,bisiklet sür falan bu kişi için gayet yeterli bir spor . Hoş profesyonelce spor yapman gerekmiyor kilo vermek için .Bu yüzden zayıflamaka için spor salonuna verilen para bana gereksiz geliyor .

Ha ben para verince bir şekilde kendimi zorunlu hissediyorum spor salonuna gitmeye ve böylece sporumu yapıyorum diyen adama da tek bir sözüm olmaz tabi ki=) hiç yapmamasına göre kat kat iyi bir şey yapıyor .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spor salonu da diyetisyen de sokağa atılmış para değildir . İşinde iyi diyetisyenlerin yaptığı diyetler sayesinde sağlıklı bir şekilde ve gözle farkedilir biçimde bir iki ay içinde , müthiş incelen ve kilo veren arkadaşlarım oldu.

Spor salonları sadece bisiklet veya koşu için değildir , sauna - havuz , tenis , squash , masaj v.b gibi faydalı ve keyifli olanakları vardır , kondisyon aletleri dışında , ağırlık çalışanlar için çeşit çeşit aletler oluyor. Ben de spor salonuna kayıtlıyım , para verdim diye hep gidebiliyor muyum , malesef hayır ama dışarıda spor yapabileceğime inanmıyorum.Malesef istanbulda - bir kaç semt haric belki - öyle sokağa atlayıp koşulmuyor. 15 milyonluk bir metropolda sakin ve huzur veren spor yapılabilecek halka açık mekan bulmak malesef ki zor..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet tahliller açısından yararlı olabilir tabii senin dediğin de doğru. Ama çok ciddi kilo problemleri yaşamayan insanların bu tahlillere ihtiyaç duyduğunu düşünmüyorum ben. Nitekim hepimiz diyetisyensiz kilo verebiliyoruz tahlil yaptırmadan. Şeker, tansiyon gibi ciddi problemi olan insan zaten bir problem olduğunu hissedip ayrıca doktora gider, onun için zorunlu diyetler ayrı zaten.

Spor salonu da sadece "para verdik o kadar gidelim bari" demek için zaten. Ama herkes de sahile 3 dakika mesafede oturmuyor bunu da unutmamak lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...