naraso Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 feodalizm aşiret ağalığı falan denmişte. bizim orda tek bir aşiret ağası yok hadi bakalım. asker sağolsun insanlar sahip olduğu topraklarda adam gibi yaşıyamıyolar bile. köyüm 80 darbesinde yakıldı ondan sonra 25 yıl kimse yaşıyamadı. şu an 2 hane var, orayada misafir olarak falan gidiceksen jandarmadan izin alman gerekiyor, isterse verir istemezse vermez. ek olarak: şehit çocukları gösterilmiş 15-16 yaşında gerçekten çok acı bi durum.ama daha kötüsü var bence o da 15-16 yaşındaki çocuğun pkk tarafından kaçırılıp savaşmaya zorlanmasıdır. devletin o çocuğu koruyamamasıdır. sonra o çocuğun ölmesidir savaşta. sonra birilerinin çıkıp o çocuğa oh iyi ki öldü demesidir.
aquatik Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 evet, onların resimleri, hatta adları bile yok...
c_a_p_t_a_i_n Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Kürt açılımı kürt açılımı dendikçe insanlarda bir şey var zannediyorlar.Basbaya PKK açılımı.Gayet net,açık,beynimize kazınmış şekliyle P-K-K.Hoş görülecek tek bir tarafı olabilir mi?Kürtlerin bugün girmedik hangi alan kaldı allah aşkına?Bunu kötü anlamda söylemiyorum.Her şeye dahil olabiliyorlar diyorum.DTP pkk yı terör örgütü olarak tanımlasın önce, sonra gelsin açılımlar. edit:imla
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 pekaziz pek bi güzel yazmış. Ama Deniz,testi meselesi tabi. Bir de süperwiz öyle anlamsız bir yazı yazmışsın ki,anlatamam.
sir Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 devlet üzerine düşeni yapsaydı zaten ne ağalık kalırdı, ne terör. feodal düzenden modern toplum ve birey anlayışına nasıl geçildi avrupada? millet bilinciyle. e sen adamların dillerini yasaklamışsın, 80 yıldır "kürt diye bişey yok, onlar türk" demişsin, sonra da "niye hala feodaller?niye ağalar hala güç sahibi?" diye yırtınıyosun. adamlar türk olmayı reddediyorlar işte. kürt olmalarını da devlet engelliyo. kürt kimliğinin gelişmesine, kürtlerin eşit vatandaş olmasına izin verilseydi ağalık kendiliğinden giderdi. devlet kendi vatandaşına düşman kesilince, sahip çıkmayınca, başkaları sahip çıkıp bizzat devlete karşı-ya da kendi menfaati için kullanıyo işte. devletin 80 yıllık kürt politikasına, cumhuriyeti kuran ve sürdüren militarist ve otoriter anlayışa tek bir laf etmeden bütün suçu abdye, kürtlere, akpye falan atmak gerçekten enfes bir zihniyetin ürünü olmalı. böyle çok güzel çözdünüz zaten bütün sorunları.
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 keşke o devleti kuran militarist yapı olmasaydı da,ırak,iran ya da suriye gibi olsaydık.Oturduğunuz yerden,koca kıçlarınızla sağa sola sallayabiliyorsanız bunu, canlarını pahasına,varlığımıza kastetmiş düşmanla savaşan,beğenmediğiniz militaristlere borçlusunuz. Kürtler nerede eşit değil? Bu ülkede hiç kimseye,etnik kökeninden dolayı ayrımcılık yapılmaz.nasıl bir Türk cumhurbaşkanı olabiliyorsa,bir kürtte olur.Nasıl bir Türk,öğretmen olıyorsa,bir kürtte olur. Ayrımcılık sizin kafanızda.Siyasi kürtçülük yapıyorsunuz.Bir kısım kürtçülük yapacak,diğer kısım Türkçülük.Bu aşırıya kaçarsa görücem liboş popolarınızı.Kan gövdeyi götürür.Zaten istenilen budur.Sahneye konulan bu. Daha önce yazmıştım bir daha yazıyorum; Bir kısım kürtçülük yaptıkça,aşırı milliyetçilik palazlanacaktır.Ve onun sonu,çok kötü olur.
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2009 kürde fırsat verme ya rab dehre sultan olmasın. ayağını çarık sıksın asla iflah olmasın. vur silleyi, al haracı karnı bile doymasın. ol çeşmeden gavur içsin, rum içsin kürde nasip olmasın. kafasında değiliz tabi ama yine de çapulcuların zorlaması ile açılım falan yapan bir devlet hoş değil. ayrıca kürtçülük üzerinden cumhuriyetin önceki yıllarını kötüleme numarasıda kabak tadı verdi artık. zaten bu aralar kendi kendini kötülemek revaçta sanırım.
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Ayrımcılık yoktur dediğiniz tartışma platformunda bile , şu an şu zamanda; Kürdün dini olmaz Tavşan gibi ürüyorlar vs. şeklinde ırkçılık yapılmakta , siz burada sallayın lafları. Bukadarmı komedi olur insan. 80 yıldır dolaylı ve dolaylı olmayan baskıların bu sorunu bugünki hale getirdiğini kavrayamıyormusunuz ? Bugün diyorsun ki , herkes eşit türkü , kürdü istediği makama geliyor vs. 80 yıldır tüm kürtlere bu şartlar sağlandımı sanıyorsunuz ? @Tenekeadam Sen evinde kürtçe müzik dinlemeye kalktığında ailenden , "sesini sakın açma , kimse duymasın!" uyarısını aldın mı ? En basitinden bu baskıyı yaşamında hissettin mi ? İnsanların sessizce gizli gizli aralarında kürtçe konuştuğunu gördünmü ? Baban kürt diye , seçimlerde bölgeleri dolaşırken arkasından aynı partinin adamı tarafından bu pkk lıdır diye provokasyon yapıldığını duydunmu ? Bu yazdıklarım en azından , benim burada , marmara bölgesinde büyük şehir hayatımda olmuş şeyler. Ki bu yaşananlar 80 yıl öncesi değil , 15-20 yıl öncesinde geçen şeyler. SALLAMAYIN ABİ , YAŞAMADIĞINIZ ŞEYLERİ SALLAMAYIN... Kurtuluş savaşında ve öncesinde yanyana bu toprak için kanını dökmüş insanlar keyfindenmi birden bire , sözde hak aramak için muhalif olmuşlar ? Bu adamlar uzaydanmı geldiler bu topraklara ? sg-1 referandum yapılsında görelim demiş. Ben sana şimdiden sonucunu ve olacakları söyleyeyim. 22 Temmuz öncesindeki gibi büyük umutlarla girip , sonucunda bizim insanlarımız SALAK diye ağlarsınız. Halbuki ağlancak olanlar siz olursunuz haberiniz olmaz. El insaf , arkadaş şu adamlara hiçbirşey yazmayın. Yazan birkaç kişiyiz zaten sallayın , bunlar kendi yağlarında kavrulsunlar. Neyseki memlekette artık çoğu insan bunlar gibi düşünmüyor. Ona şükür en azından.
nnp Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 bir tarafta vatani görevini yapmak için orada bulunmuş ve şehit olmuş asker diğer tarafta vatan da kaos çıkarmak için mayın tuzağı kuran; gecenin bir saati pusu kuran; çarşıya durağa bomba yerleştiren terörist. bu kadıncağız garibim kanmış gitmiş işte oraya.
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Horizon,insanların yaptığı ayrımcılık değil konumuz.onu yapanlar var,ters ayrımcılıkta var.ama bu devleti bağlamaz. Devlet kime sen kürtsün polis,asker,öğretmen,milletvekili,bakan olamazsın demiş?batıda bir çocuğu okula göndermek için aileler kendini yırtarken,doğuda sıfır masraf üzerine para verilerek çocuklar okula çekilmeye çalışıyor.Fazla elektirik gelmesin diye 1 lamba az yakıyoruz çoğumuz,100 dönüm arazisini bedava suluyor doğuda adamlar. Ama ağlama hiç bitmiyor. Ahmet Kaya magazin gazetecileri derneğinde kürtçe kaset yapıcam diye ağlarken,bu ülkede kürtçe kasetler satılıyordu. Bir kere pkkyı kürt halkının özgürlüğü için savaşan gerillalar olarak görerek,büyük bir yanılgıya düşüyorsunuz. pkk'nın silahlı kadrosunun büyük bir kısmı ırak,suriye ve iran vatandaşlarından oluşuyor.Silah ve uyuşturucu ticaretini yönetiyor.Onlarada mı af çıkaracaksın?Bomba koyup,bomba koydum şuraya diye haber veren bir örgüt değil pkk.terörün her türlüsünü kullanan,bir örgüt.Nasıl anlaşma yapacaksın bunlarla?Neye güveneceksin. Savunacak birşeyiniz yok,bizi kan isteyen apaçiler olarak gösteriyorsunuz.En az sizin kadar bu işin bitmesini istiyoruz ama bu yolla hiçbir şey elde edilemez. Ben bölgeyi gayet iyi biliyorum.Seçimleri kendim izledim.Oylar blok şeklinde veriliyor.Kadınlar sandığa gelmiyor.ağa 4 oy farklı çıkınca köy basmaya geliyor.Sen neyden bahsediyorsun. Bu insanların sorunu,halen ortaçağ feodal yaşantısını yaşıyorlar.Yol yapımını engelleyen ağalar var,köylü ilçeye gidip gelmesin gözü açılmasın diye. Zaman bizim haklı olduğumuzu gösterecek.Bundan sevinç duymuyorum. Sandığınızın aksine barış istemeyen ordu değil (ordu nasıl devletten bağımsız oluyorsa)pkknın kendisidir.siyasileşmesinin tamamlanmasını bekliyor.Belki de beklemez. Nasıl ergenekon dışarıdan yönlenlendiriliyorsa,bu açılım dediğiniz ucube planda dışarıdan yönlendiriliyor.Sonu pkknın siyasileşmesi olacaktır.Bop eşbaşkanı büyük insan recep tayyip,bizi nerelere götürecek hep beraber göreceğiz.
Frantic Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Ractamainus said: ne göz boyaması be. asıl göz boyayan yıllardır senin bu yaklaşımdaki kafalardır. yıllardır önümüze şehit analarını koyan ordumuzdur asıl. hem bu savaşı bitirmemek için elinden geleni yapan, hem de dökülen kanlar üzerinden prim yapam ordu..
bonesoul Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 ah ulan ah suç bunları saddam bombalarken bu ulkeye alanda..
bonesoul Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Cuce said: Yahu annelerin babaların kardeşlerin bir sucu yokki, ne demeye hala cocuklarını yaptıkları eylemleri işledi sucları onlar yapmış gibi sıraya diziyosun burda sg-1 anlamıyorum. Adalet kavramından uzaksın biraz, bole calışmıyo ama ben soliyim sana. Oda ana oda ana, ikiside evlat kaybetmiş, ikiside bu savaş bitsin istiyo, biriside cocuğuna dağa cıktığı için kızgın. ikiside devlete hala bu iş bitmediği için kızgın. bu adamlar sadece ıssızlıkten yoksulluktan daga cıkmıyor. ha bır kısmı bu sekildedir ama diger bir kısmı ise tamamen ailelerinden ogrendikleri dogrultusunda bu ıslere gırısıyor..
sg-1 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Horizon said: sg-1 referandum yapılsında görelim demiş. Ben sana şimdiden sonucunu ve olacakları söyleyeyim. 22 Temmuz öncesindeki gibi büyük umutlarla girip , sonucunda bizim insanlarımız SALAK diye ağlarsınız. Halbuki ağlancak olanlar siz olursunuz haberiniz olmaz. iktidar partisi destek için ortaya anneleri sürüyorsa eğer, o referandumun sonucu bugünden bellidir. komedi ya, umut sarıkayanın "beyler, anne dedi" karikatürü gibi. ne yazmışım aylar önce: http://forum.paticik.com/read.php?13,4045382,4045702#msg-4045702 sg-1 said: "yapalım bi referandum, koyalım kürt sorununa çözüm planını halkın oyuna, görelim neyin ne çıkacağını" dedim forumda, arkadaşlara ters geldi tabi. Burada mühim olan halkı ikna etmektir, terör örgütünü reddedemeyenlerle işbirliği yapabilecek hiçbir hükümet, iktidar, parti gelmedi daha Türkiye'ye, daha da gelmez, çünkü bu halk herşeyi unutur, ama ölüsünü şehidini unutmaz. Ayrıca dtp'ye oy vermek zorunda kalan insanların içinde "yav ben niye bunlara oy vermek zorundayım" diye düşünüp daha ılıman bir parti kuranın çıkmaması da ilginçtir. Ben bildim bileli, kürtleri hep aynı tip, saldırgan politikalı partiler desteklemiştir. 2. tip bi parti hiç çıkmamıştır. Horizon said: El insaf , arkadaş şu adamlara hiçbirşey yazmayın. Yazan birkaç kişiyiz zaten sallayın , bunlar kendi yağlarında kavrulsunlar. Neyseki memlekette artık çoğu insan bunlar gibi düşünmüyor. Ona şükür en azından. yazmayın abicim bize bişey, gözümüz dönmüş bizim. etrafta mayın aramaktan olsa gerek, şaşı olduk. yalnız şu "çoğu insan" kalıbını küsüratlı yazsaydın da attığın anlaşılmasaydı.
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2009 Emine Ayna bugün döktürmüş. said: Kimse dtp ile görüşerek pkkyı tasfiye etmeye çalışmasın. Ayın 15inde yol haritası açıklanacak buna uyulsun.(imralıdan gelecek yol haritasını işaret ediyor.) Sayın öcalan bu sorunun tarafıdır,onsuz çözüm olmaz.
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 sistem güzel sistem. öyle adım adım geldiler ki şimdi demagoglara çok alan yaratıldı. zaten neticesinde "vah canım benim, al şu silahı da kafama sıkıver" diyeceğiz.. bir acındırma bir acındırma..
tunch Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 13, 2009 korktum valla yazdığımdan , kusura bakmayın.
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Her an vatan haini ve pkk destekçisi ilan edilebilirsin burada.
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 sipeyskeyk said: Nasıl biliyor bak kendini. Allah ıslah etsin.
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Horizon said: sipeyskeyk said: Nasıl biliyor bak kendini. Allah ıslah etsin. Amen. medice, cura te ipsum.
Horizon Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Sıcaktan sigortalarınız attı galiba. Bukadar basit olabileceğinizi tahmin etmemiştim ama gördük sonunda.
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Basit,faşik,ırçcı adamlarız ki biz.Ayrıca at gözlüğü takarız.Ha bir de pkk ile pazarlık yapıldığını söylediğimiz için,denyo hatta vatan hainiyiz.
Öne çıkan mesajlar