Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hangi download manager?

xaty

Öne çıkan mesajlar

Yüklemeleriniz için hangi download manager'ı kullanıyorsunuz?
Torrent destekleyen, arayüzü düzgün olan, sıkıştırılmış dosyalar ile film/müzik gibi medya dosyalarında indirme tamamlanmadan ön izleme yapabilen, indirmeye özel limit ayarına imkan veren, indirme bitince pc kapansın veya şu saatler arasında yükleme yapılsın gibi ayarlamalara imkan veren bir program arıyorum.
Var mı bunların hepsini yapabilen?
Sosyal ağlarda paylaş

xaty said:

Yüklemeleriniz için hangi download manager'ı kullanıyorsunuz?
Torrent destekleyen, arayüzü düzgün olan, sıkıştırılmış dosyalar ile film/müzik gibi medya dosyalarında indirme tamamlanmadan ön izleme yapabilen, indirmeye özel limit ayarına imkan veren, indirme bitince pc kapansın veya şu saatler arasında yükleme yapılsın gibi ayarlamalara imkan veren bir program arıyorum.
Var mı bunların hepsini yapabilen?

free download manager.
Sosyal ağlarda paylaş

IDM müthiştir. Hiç sorun yaşamadım, çok rahat download imkanı verir, stream downloadyapması da hayli basit. Torrent download managerla olcak iş değil zaten aletler bunun için tasarlanmıyor.

Azureus varken utorrent e bile bakmam torrent için :P

WBB'nin bile büyük bir çoğunluğu IDM kullanıyorsa düşünmiyceksin :D
Sosyal ağlarda paylaş

Hız olarak browser'dan indirirken bile 850 görebiliyorum. O hızı 860'a çıkarmış çok bir şey değiştirmez benim için.

IDM'e karşı nedenini bilmediğim bir soğukluk var.

Sürekli torrent kullanan biri değilim, o yüzden torrent için ayrı program bulundurmayı gereksiz görüyorum. Arada bir aradığım dosya torrent dışında olmuyor, sadece o zamanlar kullanıyorum. Bu yüzden aynı program ile halledilsin istiyorum.

Teşekkürler yine de :)
Sosyal ağlarda paylaş

Pause/Resume olayları dışında kullanıcı adı ve şifre gerektiğinde bunları programa bir kere girip kullanmasını sağlayabiliyorsun.
Bir dizi link indireceksen (örn. Rapid'den) bunları kopyalayıp bir kerede indirme listesine ekleyebiliyorsun.
Şu saatte çalış, şu saatte kapa gibi kısıtlamalar kullanabiliyorsun.
Şu hızın üstüne çıkma gibi bir kısıtlama ile downloadu sınırlayıp o sırada internette dolaşabilmen veya diğer işler için sana yetecek bağlantı hızını kendine ayırabiliyorsun.
Programlar kendilerine özel sistemler ile download hızını arttırdıklarını söylüyor ki bunu hiç sanmıyorum ancak dosyaları farklı parçalara bölüp indirdiğinde karşıdan kaynaklanan hız düşüklüğünü bir nebze engelleyebiliyorlar. (karşı tarafa da bağlı bunun ne kadar başarılı olabileceği)
Download bitince pc'yi kapat gibi emir verip gece pc'yi açık bırakıp sabah kapalı bulabiliyorsun.
Sıkıştırılmış dosya indirceğin zaman indirmenin daha başında sıkıştırılmış içeriği görüp dosya içinde neler olduğunu görebiliyor, fake mi değil mi öğrenebiliyorsun.
Medya dosyası indirirken download bitmeden indirilmiş kısım için ön izleme yapabiliyorsun, böylece film/müzik indirirken kalitesini görüp vakit geç olmadan vazgeçebiliyorsun.

Atladığım özellikler de olmuştur ama aklıma gelen ve benim kullanımımda öne çıkan özellikler bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Özellikler programdan programa değişebiliyor. Bazılarında fantastik şeyler oluyor, bazıları çok sade oluyor vs.
Başlığı açma sebebim de buydu aslında, genelde idm söylendi ama ben sevmiyorum onu nedense :P

edit: Şimdi aklıma geldi; çok severek kullandığım özelliklerden birisi de download yanına not alabilmek. Böylece şifreler veya diğer önemli notları burada tutup download bittiğinde kolayca ulaşabiliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

FDM iyidir ya. Download başı limit olayı hiç gözüme çarpmadı, sanırım yok ama Light/Medium/Heavy mode var, genel download limiti konabiliyor ordan. Rar'larda değilse de zip'lerde preview var, format izin verse rar için de yaparlardı sanırım. Firefox + Flashgot ile harika bir üçlü oluyorlar. IDM, Flashget falan da denedim de rahat edemedim hiç.

Bir de freeware hepsinden önemlisi.

Edit: Download başı limit hedesi de varmış :p
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...