Sufi Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 mümkündür... ama mümkünse ben koklamiyim.
kermit Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 nileppezdel said: @kermit: Bilgin yok demişsin de abi ben bu darbeyi direk yaşayan, işkence gören, yıllarca takip edilen insanlarla büyüdüm. İzin ver de biraz bilgim, kimlere neler yapıldı biraz haberim olsun yani. Görüşlerine saygı duyarım, sana göre boş olabilirim tabii ki ama anlayana gayet doluyum bence :) Devrimcileri suçlamak da ayrı güzelmiş yani. Ha ben devrimcileri haklı bulmam. Silaha bulaşmadan yapacaksın devrimini. Ama ülkücülerin estirdiği faşizm tabanlı terör dalgası varken "halkların kardeşliği" ilkesini benimseyenleri savunurum tabi ki. Patide amma çok kızıl varmış diyen arkadaşa da diyorum ki patide amma çok faşist varmış.. Kenan Evren'in nersini savunuyorsunuz be?! şu lafında bile hiç bişey anlatamıyosun. ülkücü felan diye isim vererek direk insanları yargılıyosun. tamam adamlar bişeyler yapmış olabilirler ama sen direk ailenden yada kimden duyduysan artık o darbe zamanını ona göre hareket ediyosun. benimde babam sağcı yada solcu olsa darbe zamanı işkence yese "biz haklıydık onlar ağzımıza sıçtı" diye anlatır bana. bende ona inanmam kalkar araştırır bakarım bi
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 E tamam da ben bu konuyla ilgili izlediğim hiçbir belgeselde sağcıların solculara yakın bile bir işkenceye tabii tutulduğuna rastlamadım. Farklı kaynaklardan farklı bilgiler almış olabiliriz ama birbirimize bilgisiz dememiz gerekmez bence :)
Sufi Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 özellikle işkence edilmiş kesimler vardı. ama bunlar sağcılar değildi. sağcılara sadece "diğerlerine haksızlık olmasın diye" işkence edildi. kenan evren said: Adalet yerini bulsun diye bir sağdan bir soldan asıyorduk. Eğer sağdan 2 asmışsak ertesi gün 2 de soldan asıyorduk.
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 nileppezdel said: Ha ben devrimcileri haklı bulmam. Silaha bulaşmadan yapacaksın devrimini. Değil mi bence de, çünkü bugüne kadar başarılı olmuş bütün devrimler kansız ve silahsız yapıldı.
Spidee Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 Mesela Fransız İhtilali. "French kiss" terimi de ilk bu dönemde kullanılmıştır zaten.
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 Fransızların fransız devrimini başarmalarının sebebi fransızlara karşı savaşmalarından kaynaklanmıştır denir birde ._."
Werewolf Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 ahasdjaj foruma sosyal demokrat gelmiş. Karl Kautsky <3<3<3
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 Alexi_Septimus said: nileppezdel said: Ha ben devrimcileri haklı bulmam. Silaha bulaşmadan yapacaksın devrimini. Değil mi bence de, çünkü bugüne kadar başarılı olmuş bütün devrimler kansız ve silahsız yapıldı. Abi sonuçta kendi görüşünü kabul ettirmek için karşı görüşteki insanları öldürünce eleştirdiğin faşistten farkın kalmıyor. O zaman nerede ideolojin? Nerede halkların kardeşliği?
DeadSkinMask Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 bu izmir deki kenan evren lisesi nin ismini değiştirmek için açılan dava noldu bilen var mı? mart aylarında mahkemeye verilmişti bildiğim kadarıyla.
Spidee Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 nileppezdel said: Nerede halkların kardeşliği? Abi..
kermit Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 nileppezdel said: Alexi_Septimus said: nileppezdel said: Ha ben devrimcileri haklı bulmam. Silaha bulaşmadan yapacaksın devrimini. Değil mi bence de, çünkü bugüne kadar başarılı olmuş bütün devrimler kansız ve silahsız yapıldı. Abi sonuçta kendi görüşünü kabul ettirmek için karşı görüşteki insanları öldürünce eleştirdiğin faşistten farkın kalmıyor. O zaman nerede ideolojin? Nerede halkların kardeşliği? e abicim siz değilmisiniz türbanlıları elime verseler doğrarım gebertirim öldürürüm diyen nerde hakların kardeşliği ?
Werewolf Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 Otun bokun burjuvanın elinde olduğu bir dünyayı vaaz vererek değiştirmek (tu)
Asteroth Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 Millet sigara yasağı yüzünden adam öldürüyo, herif halkların kardeşliği diyo ahahahahahaha
kermit Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 ulan 1 tepsi baklava için halı saha maçında birbirini öldüren adamlar var halkların kardeşliği hahahahahah
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 o değilde halkların kardeşliği cidden büyük yalan. mhpli falan değilimde yeter be abicim her olayda halkların kardeşliği diye diye sünepe bir devlet olduk.
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 nileppezdel said: Alexi_Septimus said: nileppezdel said: Ha ben devrimcileri haklı bulmam. Silaha bulaşmadan yapacaksın devrimini. Değil mi bence de, çünkü bugüne kadar başarılı olmuş bütün devrimler kansız ve silahsız yapıldı. Abi sonuçta kendi görüşünü kabul ettirmek için karşı görüşteki insanları öldürünce eleştirdiğin faşistten farkın kalmıyor. O zaman nerede ideolojin? Nerede halkların kardeşliği? Devrim iki arkadaş arasında çıkan bir tartışma olmadığı için görüş kabul ettirmek kadar basit bir kavram değildir, daha ziyade revize edilerek idame edilmesi artık mümkün olmayan ya da öyle olduğu düşünülen sistemlerin içerisinde oluşan bir harekettir. Bununla birlikte bütün devrimlerin faşistlere karşı yapılmadığı, hatta ve hatta faşizmden önce de devrim kavramının var olduğunu eklemem gerekiyor sanırım. Ayrıca ideolojilerin hepsi halkların kardeşliği, hümanizma inancı ve köpek yavruları gibi pozitif öğeler içermek zorunda değildir, örneğin yukarıda bahsettiğin faşizm de bir politik ideolojidir ve oldukça radikaldir. Halkların kardeşliği konusunda bir şeyler yazmak istemiyorum, ancak esas merak ettiğim 2 satır olan yazından nasıl bu kadar çok yanlış görüş çıkartılabildiği?
Cons Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 haksızsın tamamen bence ayıp yaptığın.
Asteroth Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Bence bu konuyu başbaşa tartışıp devrim yapmalıyız Cons.
Cons Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2009 evet kanlımı olacak kansızmı onu tartışıyoruz.
Öne çıkan mesajlar