|Joker| Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Yarın öbürgün bu forumu da patlatır. AKP'nin intihar bombacısı mübarek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Horizon said: Önemli olan kafanın değil , içindeki beyinlerin kapalı olmaması. Ayrıyetten bu insanları eşlerimi bu görevi yapıyor ? Kralsın horican (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MD Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Ya yandaş medya yetmiyormuş gibi burada da yandaş üyelerin olması bayaa eğlenceli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 bundan 5 ay kadar önce "eğer bize oy vermezseniz size hizmet mizmet getirtmeyiz" ddiyen adam az önce tarafsız olacağını söyledi mecliste. bütün akp büyük bir şaka gibi. ama şakaysa hiç komik değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Horizon said: Önemli olan kafanın değil , içindeki beyinlerin kapalı olmaması. ASDASDASDASDASDASDASDASDASDASDADASDASDASDAS dan daha anlaşılır yazılacak birşey yok bu polyannacılığa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Bende sarık ve cübbe giyiyorum. Aynı zamanda laik ve ateistim. Yersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 sg-1 said: sir said: lol süper mantık, evet eşinin başı kapalı olduğu için seçilmiş yeah.. one more step for sheriath! hayır, tayyip efendi öyle istediği için seçildi. one more step to islamofascist dictatorship. ok, akp milletvekillerinin hepsinin mehmet ali şahine oy vermediğini de biliyo muyuz? akp milletvekillerinin çoğunun eşinin türbanlı olduğunu, herhalde biliyoruz. e bu panik niyedir? zaten istatistiksel olarak eşi türbanlı bir adayın gösterilmesi daha olası. noldu ki şimdi? aynı yaygarayı cumhurbaşkanlığı seçiminde de kopardınız, noldu? ne değişti? mesela hayrünisa gül bu ülkede gerçekten neyi değiştirdi, neyi kötüye götürdü? böyle saçma sapan yerlerden konuya yaklaşmak gerçekten acaip anlamsız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 hayrunisa gül bana kalırsa türkiyenin dünya kamuoyundaki imajını alıp iran'ın, djibuti'nin, jakarta'nın, honduras'ın, malezya'nın ne bileyim, gabon'un oraya götürdü. daha da kötü birşey yapamazdı herhalde. Bu son seçilen meclis başkanı da düpedüz artık akp'nin demokrasi, uzlaşma, tahammül, anlaşma gibi kavramları bir kenara bırakıp, demokrasi treninden inmek isteyeceği durağa geldiğinin kanıtıdır. gerisi dikta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 abi nası bağdaştırıyosunuz şöyle şeyleri aklım hafsalam almıyo. bi adamın karısının örtüsüne bakıp "dikta" diyosunuz. mesela hayrünisa gül "first lady" diye hangi "modern" ülkeyle aramız bozuldu? "imaj" kime göre ve neye göre imaj? ülkedeki kadın nüfusun büyük çoğunluğunun başı örtülüyse neden cumhurbaşkanının karısının başının kapalı olması anormal olsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
superwiz Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 estel sence bu ülkedeki kadınların yüzde kaçının başı kapalı ve yüzde kaçının başı açık? baştaki bez parçasıyla,amerika başkanı beni iranla aynı kategoriye koyacaksa varsın koysun,neden bu kadar sizi zorluyorki bu? chp zihniyeti sizi bir yere götüremez,sanırım bir bin yıl daha muhalefet kalacaksınız,biraz başkaları ne derden korkmayın kendiniz olun,nasıl 1000 yıldır başörtüsünü kullanan kadının bu ülkede yaşamaya hakkı varsa,50 yıldır başı açılan türk kadınınıda yaşamaya hakkı var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Ya süperwiz sen ne yiyip ne içiyorsun arkadaşım?Bana bunu söyle,uzak durayım onlardan. Şahanın dünyanın dönmediğini savunan tiplemesi gibisin. Zıplayıp aynı yere düşüyorsak,dünya dönmüyordur değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Normalde uzun uzadıya açıklamalar yapsam, destekleyici tezler ortaya sürsem hatta size bilimsel olarak kanıtlasam da fikriniz değişmeyecek o yüzden kısaca anlatayım. Sirciğim AKP'nin son tutumunun dikta olduğunu anlamak için Mehmet Ali Şahin'in karısının başörtüsüne değil, MAŞ'in seçiliş yöntemine ve Köksal Toptan'ın seçiliş yöntemine bakmak gerekiyor. K.T. muhalefet ve iktidar'ın uzlaşısı sonucunda 400 küsur gibi bir rekor oyla seçilip alkışlanarak kürsüye çıkıyor. öte yandan MAŞ. ise Tayyip'in ben bu adamı istiyorum mantığı çerçevesinde muhalefetle konuşmadan görüşmeden 3. tur sonunda AKP'nin meclis çoğunluğunu elinde tutmasına dayanarak seçiliyor. demokrasi halk oyunu bana verdi şimdi istediğim gibi at koştururum değil, demokrasi halk'ın bir kısmı oyunu bana verdi ama öteki kısmı da başkasına oy verdi o yüzden herkesin görüşünü göz önünde bulundurmalıyım demektir. bu yüzden köksal toptan'ın seçiliş şekli =/= mehmet ali şahin'in seçiliş şekli. dolayısıyla diktaya ziyadesiyle daha yakındır. öte yandan bir siyaset bilimci olarak halkın %kaçının başörtüsü taktığı, %kaçının kimono giydiği, %kaçının sadomazo maskeler ile dolaştığı umrumda olmaz. modern devlet tanımı bellidir ve bu bağlamda devlet dediğin kuruluş her etnik, dinsel, ırksal, kültürel vs. gruba AYNI uzaklıkta olmak zorundadır. Bu sebepten ötürü örnekte görüldüğü gibi devletin bütün üst düzey kadrolarının "eşleri türbanlı" kişiler tarafından doldurulmuş olması devletin sünni merkezli tabana daha yakın bir tutum sergilediği izlenimi uyandırmaktadır. Bunun da siyasal bilgiler lugatında nepotizm olarak adlandırılan bir olgu olduğu yadsınamazdır. Modern devlet işleyişi böyle olmalıdır tabii. arabistan özentisi devletler değil. o çok bayıldığınız islami rejimlerdeki ürdün suriye gibi ülkelerin firstladylerinin başı bile açıkken bu türban sevdanızı da anlayabilmiş değilim. öte yandan baktığımızda ise çok merak ediyorum acaba yahudi veya hristiyan bir cumhurbaşkanı veya başbakan seçilse, ben meclise kipa ile ya da cübbe ile girmek istiyorum dese siz islamofililer ne tepki vereceksiniz? NOT: Bir de savunduğunuz adam Mehmet Ali Şahin yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Hehe şimdi sen olayı özgürlükler açısından ele almak istediğinden dolayı, senin öyle girmek istene destek vericeğini söyleyecekler. Fakat ne zamanki gerçekten biri bunu yapmaya kalksa ve hükümetten sert tepki alsa, hükümeti savunacak bir açık bulacaklardır diye düşünüyorum :F Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 çok bayıldığımız ülkelerde açık baş problem olmazken, bizde kapalı olmanın problem olması, biraz daha bayılmamız gerektiğini gösteriyor sanki onların seviyesine yaklaşabilmek için sorun problem olmamaması değil, ikisi arasında bir fark bulunmadığının kavranabilmesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 lübnan, suriye, mısır, fas, tunus, malezya, pakistan, ürdün gibi ülkelerde başı açık olmak sorun teşkil etmiyor mu? hepsinin first ladylerinin başları nedense açık. slayt show burdan galiba bu durumda bazılarının türbanları bizi daha da mı kötü gösteriyor ne? öte yandan forgivercığım ben bireylerin taktığı başörtüsüne karşı değilim. isteyen başörtüsü taksın isteyen kafasına bebek bezi bağlasın bana ne. fakat çeşitli kamu pozisyonlarında görev alan insanların (ve evet first ladylik de bir çeşit kamu pozisyonudur) ülkeyi dış politikada temsil etmekte olduklarını, dolayısıyla farklı bir konumları olduğunu unutmamak gerekir. bir de şu açıdan düşün. türkiye %99 u hristiyan bir ülke ve first lady'si her yurt dışı ziyaretine rahibe kılığıyla gidiyor. bu da senin için rahatsız edici olurdu. demokrasisine hayran kaldığınız ab ülkelerinde durumun bu olmadığını belirtmek isterim. son olarak bireysel seviyede başı bağlı insan ile başı açık insan arasında fark olmayabilir ama diplomatik ortamlarda bu fark ortaya çıkar. evet durumun yansıtılışı itibariyle diğer devletlerin temsilcileri bizim devletimizin temsilcilerine kafalarındaki örtüler ya da burunlarındaki hızmalar sebebiyle farklı davranmadıklarını savunuyor olabilirler fakat unutmamalı ki hem ilk intiba hem de dış görünüş insan'ın karizmasını büyük ölçüde etkiler. Politika ise sadece ve sadece karizma üzerinden yürüyen bir meslek alanıdır. Dolayısıyla van minütlü badem bıyıklı türban karizması sadece islam ülkelerinde ve türkiye'de geçerlidir. bugün obama dediğiniz adam bütün tabuları yıkarak abd başkanı olabiliyorsa bu karizması sayesindedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 sen kendin utanıyorsan, başkaları ne der diye düşünürsün tabi ama modern ülkelerde kiyafet tercihinden başka bir anlam ifade etmez türbanla da türbansız da moda açısından karizma resetlenir, üst makamdaki biri de giyinirken buna dikkat etsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Estel_Anorien said: modern devlet tanımı bellidir ve bu bağlamda devlet dediğin kuruluş her etnik, dinsel, ırksal, kültürel vs. gruba AYNI uzaklıkta olmak zorundadır. Bu sebepten ötürü örnekte görüldüğü gibi devletin bütün üst düzey kadrolarının "eşleri türbanlı" kişiler tarafından doldurulmuş olması devletin sünni merkezli tabana daha yakın bir tutum sergilediği izlenimi uyandırmaktadır. Bunun da siyasal bilgiler lugatında nepotizm olarak adlandırılan bir olgu olduğu yadsınamazdır. işin utanma boyutu kişiseldir. ona birşey diyemem fakat benim esas kafama takılan nukta yine yeni ve yeniden bu. meritokrasi de değil teknokrasi de değil. düpedüz oligarşik demokrasi soslu diktatorya (bkz: Roberto Michels)(bkz: oligarşinin tunç yasası) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Innuendo Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 bulent arinc gibi bir organizma secildikten sonra kim gelirse gelsin. tayyip almis ipleri eline isi olsun olmasin herseyi yonetiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 önemli olan uygulamalardır, türban sadece bir aksesuar dış görüneşe dahil olmayan bir çok dini gereksinim de var, onların da bir farkı yok sonuçta mesela başbakanın camiye gitmesi çok mu farklı bişey moda konusuna döncem bir ben yeterince karizma gözükmemenin türban takmakla bir ilgisi aliminyum folyolu astronot elbisesi gibi giyinince tabi ki komik olunur veya aynı reseti, rengerenk penyelerle davetlere katılan komutan eşlerinde de görürüz, eskiden daha çok vardı şimdi kumaş elbiseye geçti çoğu arap ülkerinde genelde krallar var, adam seçiyor model gibi hatunu, ne giyse yakışıyor, gençler güzeller uzun ve zayıflık artı yüz güzelliği tabi ki karizma duruyor, başını örttükleri zaman da bir fark olmuyor doğal olarak türkiyedeki genelde yaşça da ilerlemişler, boy desen yok, hacim de var ee doğal olarak pek bişey çıkmıyor ortaya sonra türkiye de ön planda kaç tane siyasetçi eşi var veya türbansızlardan ön plana çıkartılan var mı, diğer parti liderlerinin eşlerinin fotolarını hatırlıyor musun benim hatırladığım Cem Uzan'ının ki dışında yok, taş filan ayıp olmasın diye yazamıyorum akp nin baş örtülü olmayan türköne vardı o da epeydir yok, nimet çubukçu var mature böyle işte sıfır libido Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Karizma olmak için taş olmaya gerek yok. Bak bu kadında 55 yaşında bence karizma. Kodum mu oturturum tipi var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
superwiz Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 chp çoğunlukta olduğunda da aynısını yapmıştı,akp çoğunlukta olduğunda da ,madem laik sosyal bir hukuk devletinin demokratik çoğunluğa dayanan oy gücünü kaale almak istemiyor ve uzlaşı istiyorsanız,chp ve mhp kapatıp ak partiye girsin partilerini o zaman,böyle saçma bir anlayış olabilirmi,%47 oy almış bir iktidar elbette seçecek meclis başkanını,neden 50 yıldır bu kadar tartışma olmuyorda,şimdi oluyor merak ediyorum,cumhurbaşkanının eşi örtülü,başbakanın eşi örtülü, meclis başkanının eşi örtülü,noldu haberimiz olmadan rejimmi değişti? antalya ya bodruma gidenler istanbul çıkışından gerimi çevrildi,trt şeşmiydi neydi ona karşı çıkan mhplilerden ne farkınız varki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Loxias said: Karizma olmak için taş olmaya gerek yok. Bak bu kadında 55 yaşında bence karizma. Kodum mu oturturum tipi var. bizde de vardı o tipten http://www.bibilgi.com/images/icerik/rs405924521222159.jpg ama şöle bişey de var http://www.interlimousine.com.tr/_Images/buyuk_urdun_kralicesi_rania.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 http://fikirsel.ipbfree.com/uploads/ipbfree.com/fikirsel/post-5-1231661637.jpg 7 fark ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 off tamam olay bayağı vahim biliyoruz da şu son foto çok pis koydu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 estel öncelikle en başta yanıldığın nokta şu, cumhurbaşkanının eşi bir devlet memuru değil. dolayısıyla devletin bir "uzvu" ya da "temsilcisi" değil. kanunlarımızda "first ladylik" adı altında tanımlanmış bir devlet görevi yok bildiğim kadarıyla. ben mehmet ali şahinden veya seçilmesinden bahsetmiyorum, esas kafama takılan şu "eşi türbanlı" vurgusunu yapmanız. bu vurgu olayı çok saçma noktalara çekiyo. burada eşin türbanının modernite, demokrasi, siyaset vs. açısından hiçbir önemi yok. modern devlet tanımı dediğin şey, tarihin sonu değildir. modernitenin iyi yanları olduğu gibi son derece barbarca yanlarını da geçtiğimiz yüzyılda fazlasıyla gördük. sen bir "modern insan" tanımı yapıyosun, ve onu tarafsız-ya da herkese eşit mesafede addediyosun. bu tanıma uymayan insanlar da "modern olmayan" olarak niteleniveriyolar. üstelik bu modern olmayanlar, tanım gereği taraflı oluveriyorlar. kendi yaptığın tanım üzerinden bir önyargı üretiyosun, kendi kendini doğrulayıcı bir mantıkla, hiçbir objektif yaklaşım gözetmeden saldırıveriyosun. ben islami rejime falan bayılmıyourm, ama bir devlet başkanının eşinin türbanlı olması, o devlet başkanıyla ilgili fikirlerimi etkilemiyor, çünkü ben eşinin başına değil yaptığı icraatlara bakıyorum. sözgelimi bush'un karısının başı açıktı da noldu? ayriyeten bir iddiam daha var, akp iktidarı bugüne kadar bütün komşu ülkelerle, artı ab,rusya ve abd ile (yani şu meşhur "modern" devletlerle) en çok temasta bulunan ve ilişkileri en çok geliştiren iktidarlardan biri oldu, hatta sık sık "dış güdümlü" olmakla suçlandı. modern devletlerle temasta bulunmak bizi geriye mi götürüyo? yoksa modern devletler "modern olmayan" bir türkiye modeli mi dayatıyolar? (bunu bile iddia edebilenler var). peki ya bunda türbanın rolü nedir? negatif midir, pozitif midir? yoksa nötr müdür? bu bize karizma hakkında ne söyler? benim yahudi veya hristiyan bir devlet başkanıyla hiçbir sorunum olamaz. kimbilir belki bir ermeni veya bir rum (veya kürt?) daha iyi yönetirdi ülkeyi, ister kafasına poşu taksın, ister tişört-kot pantolon gezsin, ister saç-sakal uzatıp metal işareti yapsın =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar