Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dizel otomatik araç


Valeron

Öne çıkan mesajlar

arkadşlar bundan aylar önce gene bu tarz bi isimde bi konu açmıştım.hala araba değiştirmeyi planlıyorum bakalım artık eylül gibi olursa olcak olmazsa da elimdeki arabayı satıp bisiklet almayı düşünüyorum :d

şakası bi yana elimde 2000 model VW Polo var 1.6 Otomatik,inanılmaz memnunum,ama yakıt olarak beni bitirmiş durumda.1 depoya 400-450 km arası yol yapıyorum,ki beni çok zorluyor,çok fazla kullanıyorum.

şimdi 36-37 bin YTL ye kadar çıkabilirim,altımdaki aracıda takasa vericem. Dizel ve otomatik bi araç arıyorum.

Opel Corsa tek kapılı 1.3 Dizel otomatik alcaktım bugüne kadar,ama yeni alacağım arabayı mümkünse en aşşa bi 6-7 yıl sürmek istiyorum max 8 yıl : ) dolayısıyla tek kapılı bi araç ilerleyen süreçte beni sıkabilir,isteklerime yanıt vermeyebilir diye vazgeçtim. 5 kapılısı da bana biraz biçimsiz geliyor corsa'nın ama seçeneklerim arasında var.

şimdi bu paralara dizel ve otomatik olmak kaydıyla önerebilceğiniz araçlar neler ?

bi arkadaşımın Linea bayisi var,34 kaat'a 1.3 Linea Dynamic Dualogic vites falan bişi var ona baktım,Linea'larda hoş arabalar gibi geliyo gözüme ama bütçeme göre daha iyileri varsa onları bulmak lazım,
işte bu yüzden yardım istiyorum.saygılar ve sevgiler sunuyorum :d
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni bi araba al derim. Vede bütçen zaten gayet fazla bu yüzden B segmenti ufak araba alma.

Yeni Megane HB öneriyorum eğer otomatiği varsa.

Yoksa Auris Dizel olabilir, Corolla dizel olabilir. Citroen yeni kasa değil sadece tampona makyaj yemiş.

En olmazsa Opel Astra 1.3 CDTI + Easytronic al :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla abi 0 araba alcam zaten,dolayısıyla bütçem aslında fazla değil.
çünkü hem dizel,hem otomatik olunca fiyat artıyo. Yeni Megan HB şahane araç mesela ama fiyat çok fazla.

Pegeuot almak istemiyorum,annemin başından tatsız bi olay geçti peguot la alakalı dolayısıyla düşünmüyorum.

Toyota corolla veya auriste en aşşa 41 leri görüyo istediklerim.

Yeni polo diyosanda abi muhtemelen dizel otomatiği olmayacaktır,olsada fiyatı tahminimin üstünde olacaktır. ben şahsen aracımdan inanılmaz memnunum,tekrar bi VW düşünmek isterim ama fiyatları bütçeme göre fazla..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tamamda dizel otomatik polo seçeneği şimdiki pololarda yok,galiba bildiğim kdarıyla da polo için hiç olmamış. dolayısıyla onu düşünmek ve beklemek çok mantıklı değil.

Artı auris niye tavsiye edilmedi sana ? hiç bi sıkıntısını duymadım,okumadım ben ama .. toyota'ların hepsi için göz kapalı alınabilcek arabalar olarak görülüyor ama ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi bide şahane bi sorum geliyo size;

sizce full+full şekilde donatılmış yeni Renault Clio mu veya aynı full+full şekilde donatılmış Grande Punto mu
yoksa aynı paraya onlar kadar full olmayan Linea mı
yoksa 3 kaat daha fazlasına gene onlar kadar full olmayan Astra mı

bu arada bildiğim kadarıyla bu ilk 3 2010 model ama opel astra 2009,opel 2010 ları çıkartmadı Astra'da diye biliyorum.

paramın ne kadar cepte kalması o kadar avantaj benim için,ama açık ara bi farkla Astra çoook daha iyidir gibi bi sonuç elde edersemde 3 kaadımada kıyarım,sorun olmaz galiba
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ilk 3ünü kullandım
onlara yorum yapayım
tabi arabadan ne beklediğin önemli ama

uzun anlatmak gerekirse

clio'yu inanılmaz temiz kullandım,40k kilometrede baskı-balata ayvayı yemişti ona rağmen,kağıt gibi araba ayrıca,en küçük darbede bir tarafı göçer,yırtılır,kabini,konsolu kalitesizdir.
filo arabası işte,eski modellerde devir saati bile yoktu.direk ekonomi göz önünde bulundurularak yapılmış.hız-mız yapamassın 120'yi geçince araba protesto hakkını kullanır,ayı gibi zangırdamaya başlar.



linea biraz daha aile arabası,çok daha şık bir araba,en düşük donanım seviyesindede cd çalar var,clio'da yok sanırım.
türkiyede yapılır,o yüzden yedek parçası ucuz,1.3 alırsan yakıt tüketimi clio'dan çok fazla olmaz,konsolu fln biraz daha kaliteli clio'dan,içi çok daha geniş,clio da olduğu gibi kallavi bir bagajı var,otabanda 180'i rahat görür 1.3 modelleri,dahası zorlama olur,ayrıca biraz ağır bir kasa olduğundan yokuşta orda burda kalkışı daha zordur clio ve GP'ye göre,ama öyle göz önünde bulundurmaya gerek yok o faktörü,alışılır illa.
şu an 80k kilometrede,gıcır gıcır,ilk günden farkı yok,hiç bir teknik aksaklık çıkarmadı.ama duyduğuma göre fiat servislerinin kötü bir şöhreti vamrış,bilmiyorum benim işim düşmedi.her donanım pakedinde aynalar otomatik.kullanımı çok rahat,diresksyon-koltuk ayarları fln çok çeşitli.direksoyunun açısını,konsolo olan açısını fln dğeiştirebiliyorsun,clio'da yok bu,gp'den emin değilim.




Grande punto,benim kullandığım 6 vitesliydi,çok kısa bir süre kaldı ,o yüzden motorunu fln hatırlamıyorum,biraz "genç" arabası,tarz olarak fln,08 modellerinde direksyonel klima vardı,o güzeldi,linea kadar olmasada içi geniş ve kullanımı rahat,benzin tüketimi baya az,şehir içine uygun kesinlikle,linea'nın aksine normal boyutlardaki 4-5 kişi binice çok sıkışır,araba küçük görünebilir ama ağır,arkadaşımın söylediğine göre,clio gibi baskı balatayı çok çabuk hacamat eden bir arabaymış,ne diyim doğrudur.
direksyonda city fonksyonu var,direksyon tüy gibi oluyor.cidden tüy gibi,kız arkadaşımın puntosunu kaldırıma çıkarmıştım,tempradan sonra tüyü bırak direksyon sıfır ağırlıklı gelmişti,hehe.


Astra kullanmadım bilemiyorum
bana sorulsa hangisini istediğim
linea derdim,oturaklı,şık bir araba,füme rengi çok güzel duruyor.diğer 2 araba gibi sadece şehir içine değil uzun mesafelerdede güvenilebilecek bir araba

en ekonomik tercih tabiki clio ama çok uzun yıllar kullanamassın,cidden dayanıklı,çok kaliteli bir araba değil
şehir içinde günlük kullanıma uygun sadece.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi öncelikle mesajına çok teşekkür ederim böle detaylı yazmışsın.
şimdi clio ile ilgili şu yamulma,göçme olayını bende duymuştum,bu arada Cliodada mp3 çalar var.
Linea'da Dynamic modeli Emotion en iyisi onun bi altı,onda Mp3 çalar yok CD'li var sadece.

artı işin komik tarafı sitesinden bakıyorum donanım tablosuna,sis farı için bile Dynamic modelinde stil paket diyo,yani 1.3 dizel otomatikte Dynamic veya Emotion seçeneğimiz var zaten ama bu Dynamic'te çok uyduruğa bağlamış gibi geliyo donanımsal olarak bana. Direksyon falan deri değil, yani 35 kaat para veriyosun neticesinde böle ufak tefek şeyleri kaçırmak hoş olmamış gibi : )

bunun en full Emotion modelide 38 falan olcak,ama dediğim gibi 38 i görceksem bide Astra seçeneğim var.

amacım da almışken en az allah izin verirse,kazasız belasız bi 6-7 yıl kullanmak sorasına bakarız tekrar.

dolayısıyla almışken gerek servisinden gerek parça rahatlığına kdar bi çok şeyde beni üzmesin istiyorum ki renault'da fiat'da bunu yapmaz. Opel'in servisi esir ediyo onu biliyorum ama oda başka alternatiflerle halledilir illa ki : )
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dynamic'de filo arabaları göz önünde alınarak yapılmuş bir paket bence.

sis farı fln değilde mp3 calar olayı benim canımı sıktı,domz iştahlı bir adamım bende,hep donanım paketlerine kanıyorum,istiyorum istiyorum,arabam telefonuma gelen mesajı okusun istiyorum,sonra hiç kullanmıyorum fln.

ötv indirimleri varken bir yerde yeni corollayıda görmüştüm,bu fiyat aralığındaydı
08 corollalar sorunluydu ama 09'lar cillop gibi,1 hafta kullandım bu yaz,baya hoştu,bak istersen


valla her halüakrda zor iş,bence bir yerden bir tanıdıktan bul,2-3 gün takıl arabayla,öyle karar ver,hangi arabayı alırsan al,sonrada kazasız belasız kullan tabi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Ben Astra seçerdim bu seçenekler arasından.

Neden?
Kasa değişimi sebebiyle mevcut modellerde indirim oluyor. Çok daha avantajlı şekilde sahip olabilirsin. Zaten uzun süre kullanacaksın, yeni bile alsan makyaj ve kasa değişimi geçirecek araç. En azından alırken kârlı ol. Astra, Polo'ya nazaran daha geniş bir kasa ve bence daha tercih edilebilir durumda. Fiat grubu oyuncaklarla insanın aklını çeliyor ama malzeme ve işçilik kaliteleri Astra ile kıyaslanamaz diye düşünüyorum. Hatta az km yapmış ikinci el bile alabilirsin.

Koç grubu araçlardan hep uzak durmuşumdur, hele ki FIAT... evet, kişisel bir mesele :P

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...