Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Darkfall Online Türk Guildi


JuMa

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar. Ben ve arkadaşlarım toplam 6 kişiyiz şuanda. 3 kişi daha katılcak bu ekibe. Daha önceden de bir çok online oyunu beraber oynadık. Bu oyunda da diğerlerindeki gibi clan kurmayı düşünüyoruz. Tabi patide darkfall oynayıp bizden daha tecrübeli olan arkadaşlarımız var. Clan kurmanın avantajı veya dezavantajı nedir tam olarak bilmiyoruz. Benim anladığım kadarıyla birbirini öldürdüğün zaman aligment (Uo daki karma) kaybetmiyosun. Buda guardzone da veya dışarıda skill kasmanı kolaylaştırıyo. Haritadaki clan şehirlerini hamletleri elegeçirebiliyorsun. Diğer clanlara savaş açarak guard zone da dahil her yerde savaşabiliyosun. (Uodaki order/chaos gibi) Şimdiye kadar bildiklerim bunlar. Dahası varsa öğrenmek isterim.
Bizim şu anki hedefimiz eğer yeterli seviyede katılım olmazsa veya sözümüzü geçirebileceğimiz kadar gücümüz olmazsa bir ev alıp eşkiyalık yapmak. Tabi herkes gelirde güç sahibi olursak bir alliance a katılıp diğer clanlar gibi siegelere gireriz şehir alırız.
Oyunu oynayan ve türk klanı olsun bizde girelim diye düşünen arkadaşlarda düşüncelerini buradan yazarlarsa daha kolay çözüm buluruz diye düşündüm :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ev e sadece 1 owner 1 friend toplam 2 kişi bağlı olabiliyor. Ev olasılığı pek mantıklı olmaz. Ayrıca ev safe değil kapısını yıkması çok basit :(

Clanlarla dediğim gibi guardzone da pvp yapabilirsin WAR Declare edip, ama saçma sapan mavi insanlar sırf onlara crim ol vs diye dibinde dolanıp duruyo pvp yapamıorun saldırsan crim oluyosun tower kesiyo felan, oyunun o kısmı pek kullanılamıyor o yüzden(target yok malum).

Elimden geldiğince yardım ederim eğer bişi lazım olursa, bilgi vs sormak istediğiniz şeyleride bana ulaşıp sorabilirsiniz.Oyun nickim imzamda var, forumdan özel msg da olur :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ilk kademede dikkat etmeniz gereken seyler, etrafta "griefer" dedigim clanlar var, bunlar NPC sehirlerinde dolasip, macrodaki adamlari olduruyor. Normalde clani olmayan adami oldurdugunde "kill" aliyor ve 8.0 alignment kaybediyor. Ama eger clani varsa, kendi claninin lideri oldugu icin sizin claniniza savas acip "kill" almadan sizi sehir icinde kesebiliyor. Bu aktif olarak size problem olucak bir durum degil, cunku bunlar cogunluk 1-2 kisi dolasip, genellikle noob oluyorlar. Ama gun icinde, veya gece workbench'de afk bir sekilde craft ederseniz, veya macroya birakirsaniz hem reg'lerinize hem materyallerinize cok yazik olur.

Buna dikkat etmenizi tavsiye ederim.

2. kademede ise Freehold'larin Long March sehrine katilabilirsiniz. Bu sehrin ozelligi, butun "newbie"lere kucak acip, onlara kendilerini gelistirmek icin bir ortam sunuyor. Ne kadar etkili veya "guvenli" oldugundan emin degilim. Gecen gun forumlarda sehri koruyan clanlarin sehirden ayrildiklari ve yerlerine clan bulamadiklarini falan okudum. Ama Wall of Pain kullanmak olsun, craft yapmak olsun, insanlarla trade yapmak olsun sizin icin herhangi bir NPC sehrinden daha iyi olucagina eminim.

Sayiniz 10-15 oyuncu olursa, herhangi bir alliance ile anlasmaya calisip, bir hamlet talebinde bulunabilirsiniz. Veya basi bos olan 2-3 hamlet mevcut, alliansiz bu adamlardan almayi deneyebilirsiniz ama araya baska bir clan veya alliance girerse pek sansiniz olmaz.

Bence, clani topladiktan sonra bankalarinizi biraz doldurup pvp'de kendinizi gelistirmeye bakin. Kast ettigim sey skilleri kasmak degil, pvp deneyimi. Cok oyunda bildiginiz uzre pvp gercekten cok zor. Ve alismak -elinizin alismasi- zaman aliyor. Gerek kendi aranizda kapisarak olsun, gerek baska hamletlere saldiri duzeleyerek olsun, sabrederek ole kalka kendinizi gelistirmeye bakin derim.

Siz belli bir pvp seviyesini ulastiktan sonra sayiniz 10'u bile gecmese, sizi kabul edicek alliance'lar bulabiliceksinizdir. Ve buyuk ihtimal bir hamlet ele gecirebilirsin.

Onemli olan ele gecirmek degil, elde tutabilmek cunku hamletlerin cogu -dwarf bolgesinin orda 3-4 tane var gidin bakin, hepsinde ya 1-2 kisi var yada kimse yok- bos, ve ufak clanlara verildigi icin bu insanlar ya aktif olmuyor yada sadece prime time'larda aktif oluyor. Bu sizin avantajiniza cunku bildigim kadariyla siz butun gun boyunca online olan oyuncularsiniz. Yani bu sizi hamlet vermek icin "degerli" bir clan kiliyor :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ev kısmını sadece pvp olsun diye istiyoruz zaten evin öyle supply yada bindstone gibi pek bi özelliği yok. Guard zone da öyle bozmaya çalışıyolarda macroya bırakmıyoruz adam gelince it dalaşı gibi bişey oluyo clan olursa savaş açar dalarız diye
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evi koydugunuz konuma gore ev size AFK olmadan macro yapmak icin iyi bir yer olabilir. Yani NPC sehrinden daha iyi olucagi kesin. Bazi koyler clan sehirlerinden veya belli spawnlardan uzak oldugu icin pek insan gelip gitmiyor. Gelse bile adam evin icine bakip 10 dk kapiyi kirmak ugrasmiyor, ugrassa bile siz evin icinde kalabalik olduktan sonra adami eve sokmazsiniz.

Tabii bunun tam zitti da olabilir, ters bir koye koyarda tam clan sehrinin yaninda olursa belli araliklarla gelip kapiyi kirip, icerdekini "kabalik" bir sekilde oldurmeye calisabilirler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkçası ben yeni bir clan kurmanın mantığını anlayamıyorum pek DF'de çünki gerçekten çok zor bir dünya var politik açıdan, yaptığınız en ufak birşey çok uzun yerlere gidiyor ve hiçbir politik bağlantınız yok. Oyunu oynayan clanların birçoğu liderler bazında yıllardır birbirini tanıyor farklı birçok oyundan. Politika kapalı kapılar ardında okadar feci dönüyorki hiç alakası olmayan yeni giren birisi pek birşey yapamaz ciddi anlamda :(

Amacınız nedir onu bilmiyorum dediğim gibi, domine etmek istiyoruz vs diyorsanız ya çok büyük bir zerg kurmanız lazım ki bunu engelleriz/engellerler(bknz. Hyperion, CotC)Yada çok iyi politik temaslarınız olup ufak ve birlik halinde olan, koordine olan bir allianceınız olması lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şu an bende 75 archery 25 firemagic 50 greater magic 70 lesser magic 50 polearm skilleri var pvp için. birde enchant hariç bütün craft skillerini aldık herkes kasıyo ufaktan. Gatheringler herkesde gm yada gm e yakın. Bu skillerin hayatta kalmak için yeterli olduğunu düşünüyoruz. Doğru mudur?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

D@rkwish said:

JuMa said:

amaç dediğim gibi büyük siegler değil öncelikle birlikte olmamızı sağlayacak ve pvp anlamın gerekli özgürlüğü sağlayabilmek.


Benim okadar uzun süre olduki racial townlara uğramayalı açıkçası şu anki durumlar nasıldır vs bilemiyorum :)


hehe peki şöyle özetleyim. Bizim takıldığımız şehirde 25-30 player anca oluyo. O da toplam bir gün içerisinde. Gelenlerin clanları var genellikle. Biz geceleri kendi wallofpainimizi yapıyoruz. 5 kişi yanyana rest+healself kasıyo 6. da okluyo yada polearm kasıyo. bu elemanlarda rahat durmuyo tabi geliyo araya falan giriyo biraz bekliyoruz afk onlarda sıkılıp gidiyo. Tabi yavaş yavaş bizim skiller olmaya başladı şimdi 5 kişi yukardaki skillerle 1-2 kişiyi rahat öldürürüz diye düşünüyoruz. Adamlar öyle pek sağlam tipler değil
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim görebildiğim kadarıyla bir kaç büyük clan harici çoğu clan 4*5 on la günü geçiriyor prime time harici,prime time da da 20+çıkaran az diye tahmin ediyorum tabii haritanın büyüklüğüne göre bahsediyorum,bence kurulması gereken zaman,gider bir alliance a girilir orada babalar gibi kasılır,diğer 3-5 on u olupta alliance larda öne çıkan clanlardan ne eksiği olabilirki bir türk clanının?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

50 elemental a geldinizmi zaten parçalarsınız aoe spelliyle :) Ama melee ye girince skilliniz olmadığından zorlanırsınız 5 vs 2 felan yapabilmeniz lazım rahat ancak. Wall of painde nuke spelli kasmak isterseniz 1i parry macrosu kursun. Aranızdan birisi bence Spellchanting alsın ve sacrifice kassın, o wall of paini heallar sürekli (40 heallıyo sizden 10 can götürüyo cooldown yok gibi bişi) ve sizde durmadan vurabilirsiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

superwiz said:

benim görebildiğim kadarıyla bir kaç büyük clan harici çoğu clan 4*5 on la günü geçiriyor prime time harici,prime time da da 20+çıkaran az diye tahmin ediyorum tabii haritanın büyüklüğüne göre bahsediyorum,bence kurulması gereken zaman,gider bir alliance a girilir orada babalar gibi kasılır,diğer 3-5 on u olupta alliance larda öne çıkan clanlardan ne eksiği olabilirki bir türk clanının?


Bizim clanda max geçen gün 19 aktif çıkardık ama genelde siegelere felan 6-14 kişi çıkıyor bizden fix 6 çıkıyo hardcore ekip :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dark o zaman kurmanın hiç bi mantıksızlığı yok değilmi türk clanını,yani en azından ben 3 kişi getiriririm ki bu oyunda hayalim türk clanıydı zaten, juma da dediği gibi 9 kişi getirirse 12 kişi oluruz,görenler de türk clanı olmadığı için bırakanlarda ki ing si az adamın giremiyor bir clana ve bırakıyor,2 arkadaşla daha temasa geçicem sırf bu yüzden oyunu bıraktılar,toplam potansiyel 7 kişi civarında bende de,yani akşamları skilleri kasılmış bir 10 kişiyle neler yapılır neler:D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

10 kişiyle anca takılınır(bir süre baya zevkde alınır ancak bi noktadan sonra daha fazlası istenilir, en azından ben isterim :P). Ciddi işler için alliance lazım.İngilizcen yoksa alliance a nası giricen?Saçma alliancelara girersin ama ciddi bi sonuç vermez 2 güne dağılır.Bazı alliancelar(bknz. UN) baskıya gelemez dağılır,neden? yeterli birliktelik yok, azim yok. Bizim allianceın bir dolu holdingi var , bunları kaybetsek sence dağılırmıyız? Zamanında 1 tane hamletlen başladık biz bu işe yani...

IRON mesela eğer NA ya ayrılan clanlarımız burada olsa IRON'ı yokederdik, şu anda çok fazla online adamları var ve bizde yeterli aktivite pek yok tamamen ortadan kaldırmaya; fakat Caxtlayı alırız mesela çok rahat malum defansı zor şehir tutamazsınız.

Mühim olan büyük siegelre vs girişiceğin zaman dandik bir alliance da bulunmamak, baskıyı kaldıramayacak, sürekli drama yaşanacak alliance da bulunmanın anlamı neki? Oyun hayatın zevkli geçmez bence eğer umursuyorsan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

superwiz said:

dark o zaman kurmanın hiç bi mantıksızlığı yok değilmi türk clanını,yani en azından ben 3 kişi getiriririm ki bu oyunda hayalim türk clanıydı zaten, juma da dediği gibi 9 kişi getirirse 12 kişi oluruz,görenler de türk clanı olmadığı için bırakanlarda ki ing si az adamın giremiyor bir clana ve bırakıyor,2 arkadaşla daha temasa geçicem sırf bu yüzden oyunu bıraktılar,toplam potansiyel 7 kişi civarında bende de,yani akşamları skilleri kasılmış bir 10 kişiyle neler yapılır neler:D


Kaçıncı reroll, kaçıncı clan değişimini yaptın? Yanlış anlamada sana güvenerek yola çıkılmaz :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

zaten bana güvensinler demiyorumki dark,3 kere karakter sildim açtım,tamamen arkadaşlara yardım için en çok kastığımda 40 lı civarlardaydı skiller,ben senin gibi kurarsanız saldırırım size gibi birşey demiyorumki,birilerinin boyunduruğu altında yaşamaktansa kendi clanımızı kuralım muhabbetini 50 kere açtım burada,bence senin derdin yeni oluşumlar olmamasından ziyade benim başıma dert açarlar dan korkuyorsun,rahat ol senin gibiler her oyunda var,sonuçta bu bir oyun gerçek hayat değil,aradaki ayrımı yapabildiğim için,yoldaki adama bile yardım ettiğim olmuştur yani,bana güvenme sorunuda ben clanda görev alırım bilmem ne yaparım dedimmi şimdiye kadarki postlarımda? sadece kurulursa ve beni kabul ederlerse girerim,yoksa yine kafama göre takılırımdan ibaret benim için darkfall
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Beyler yanlış anlaşılmasın bizde ingilizce var. Herkes derdini rahatlıkla anlatabilir alliance chatten falan. Yani ilerde Alliance a girilecek olurda ingilizce sorun olur diyosanız o kadarını halledebiliriz. Ventrillo benim arkadaşlar için sorun olabilir ama ben halledebilirim o kısmı. Yani alliance a girince ne yapılıyo nası savaşılıyo tam bilmiyorum açıkcası ama ben kendi partyimdeki türk arkadaşları yönlendirip alliance ın taktiklerine göre hareket edebilirim. Clan olarakda pek sorun olmaz böyle şeyler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bi dwarf alarak human rerollamak nedir? Arkadaşına nasıl bir yardımın oluyo? Biliyosun umarım dwarflar human şehrine girebiliyor sorun yaşamadan. Ben daha betadan önce girdim clanıma ve şu anda clan içinde sorumluluklarım var, adamlar bana binlerce gold yatırım yapıyor, elimin altında milyonlarca goldluk malzemeye access var.Account detayım var insanlarda clandan ayrılmamı nasıl bekleyebilirsinki? Çok ciddi bir sorun olmadığı müddetçe clanla aramda, ayrılmam söz konusu değil pek.

Universitemi zaten MMOlar saolsun 2 sene uzattım bundan sonra okula devamsızlık vs yapma ihtimalim yok, bir Türk clanı kurmak yada bir lider pozisyonunda olmak nekadar çok emek isteyen bir iş fikrin varmı? Türk olmasına gerek bile yok herhangi bir clan olsun inanılmaz çok iş var yapılması gereken. Ben oyun çıkmış aylar olmuş oynamışım bir yerlere gelmişim clanımla, sonra 3-5 kişi oyuna başladı diye herşeyi bırakıp clan kurmamımı bekliyorsun? Ki hali hazırda 4-5 türkü clanıma aldırıp hepsinin oyunu bıraktığını gördükten sonra? Şaka felan yapıyor olman lazım yani.

Ben burdan saldırırım demiyorum, yardım gerekirse söyleyin yarıdm ederim, ciddi alliance bazında yardım gerekirse de cep harçlığı parasına iş yapıyoruz benimle temasa geçin dedim...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

JuMa said:

Beyler yanlış anlaşılmasın bizde ingilizce var. Herkes derdini rahatlıkla anlatabilir alliance chatten falan. Yani ilerde Alliance a girilecek olurda ingilizce sorun olur diyosanız o kadarını halledebiliriz. Ventrillo benim arkadaşlar için sorun olabilir ama ben halledebilirim o kısmı. Yani alliance a girince ne yapılıyo nası savaşılıyo tam bilmiyorum açıkcası ama ben kendi partyimdeki türk arkadaşları yönlendirip alliance ın taktiklerine göre hareket edebilirim. Clan olarakda pek sorun olmaz böyle şeyler.


Ciddi alliancelar 1 ventrilo kullanır,her clanın kendi odaları vardır. İngilizce grup liderleri/clan liderlerinde oldukdan sonra pvp bazında çok sorun olmaz;fakat alliance içinde komunikasyon kuramazsan pek koordinasyon seviyen artmaz.Hiçbir başka clanla pvpye gidemezse adamın mesela ingilizce yok konuşamıyor diye clanın diğer clanlar tarafından çokumursanmaz. Adamın sorun çıkardı diyelim, ancak ingilizce anlamıyor ve sen yoksun al sana bi drama daha. Bu olucak vs değil olabilir, düşünmek gerekir bunu söylüyorum sadece o konuda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dark sana laf anlatamıycam,özellikle senden ricam bende müdahil olmıycam clan kurulmasına ama lütfen gölge etme başka ihsan istemez,belki kurulursa oyunun en güçlü clanlarından biri olabilecek bir potansiyel duruyo şu anda bu forumda,sen ana bölümde kaç noobu kestiniz 15vs30 felan onları yazarsan daha iyi olur bence
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi zaten sen clanından çıkman lazım falan demedim ben. Sen kasmışsın o kadar takıl. Ama arada lazım oluyo ufak tefek yardımlar o zamanda yardım ederim demişsin zaten. Eyw anladım o zaman bizimkilerin ingilizcesi kendilerini kurtarır tabi bizimkilerin dışında gircek elemanlarında az çok dili olması lazım diyosun. Mantıklı zaten offical dili ingilizce olan bi oyunda az biraz ingilizce lazım tabi eğer alliance gibi bi hayalin varsa. Şuan bizimki uo tadında ufak bi clan olarak eşkiyalıktan öteye gitmez ileride gelicek membera göre de alliance falan bi yol çizilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...