Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray 2009-2010 Sezonu Genel Tartışma

Estel_Anorien

Öne çıkan mesajlar

İyi oldu Adnan Polat'ın tekrar seçildiği. Liselilerin listesinde kabus gibi adamlar vardı. Haldun Üstünel'den sonra Haim Fresco dönemine dönüş kanser ederdi yaz günlerinde insanı.
Galatasaray'ı liselilerin sahiplenmek istemesinin haklı sebepleri var, orasını anlayabiliyorum. Ama ortaya böyle plansız projesiz gelen bir insanın da gayet yüksek oranda bir oy almasını beklemiyordum.
Bölünme olarak da algılamıyorum ben bunu, zira senelerdir çok farklı bir yaklaşım yok işin lise kanadında. Seçim dönemleri haricinde de öyle kanlı bıçaklı bir muhalefet yok sonuçta ortada.
Sonuç olarak Polat'ın açık ara olmasa da kazanmasına sevindim, tek oy bile olsa ne fark eder bir yerden sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

ahah o ne demek be
benim bir üye olduğum dernek var. düzenli para veriyorum. 500 yıldır bize ait olan gayrimenkuller var.

bir adet futbol takımının başarısı için bu gayrimenkuller satışa sunuluyor, lisenin kaynakları azaltılıyorsa bir sorun var.

bayağı büyük bir sorun.

doğrudur yanlıştır bilmem de, bugün "adnan öztürk fetullahçıymış" söylentisi yüzünden adnan polata kayan cok insan varmıs.
Sosyal ağlarda paylaş

Leo Franco - gönderilsin.
Servet - İyi ücretle satılsın.
Barış - Çok istediği Bundesligaya satalım ne verirlerse kardır.
Mehmet Topal - Değeri daha da düşmeden satılsın.
Arda - 10+ milyona satılsın. Hem kendi yararına hem Gs yararına. Zira Hasan Şaş olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Jo - Alamayız bonservisi zaten.
Kewell - 1 sene daha kalsın
Caner - Uygunsa alınsın ama sol açık oynasın pls.
Gio - Gayet yararlı alınsın.

Sol beke Denizlispor'dan Çağlar'ı alabiliriz. Balta ile forma için kapışsınlar. Volkan Yaman gidince Balta da yaydı zira.
Kanat oyuncularımız Keita, Gio, Caner, Kewell olur. Caner hariç 3'ü de sağ/sol oynayabiliyor zaten. 4 winger gayet yeterli. Orta sahaya bir yerli bir yabancı çok iyi Box to Box oyuncu alsınlar. Elano da free role takılır. 4-2-3-1 ya da 4-3-2-1 ya da 4-2-2-2 olur işte maç gidişatına göre. Ama orta sahadaki 2 oyuncunun çok iyi olması lazım. (Hamit/Poulsen gibi)

Stoper mevkinde zaten Neill-Güngör-Ali Turan var zaten. Kaleyi Ufuk'a veririz.

Gg theorycraft.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet aslında bizim Türk takımlarının en büyük sorunu adam pazarlayamamak,Arda gibi bir adam şu an herhangi bir dandik Avrupa liginde herhangi bir takımda oynasa 15milyona giderdi...
Arda'yı satmamız gerektiğine katılıyorum bu sene transfer satışlarından eğer akıllı davranırsak kar etmemiz mümkün..
Servet satılabilir dediğin gibi,Barış satılabilir,Topal satılabilir illa bu adamların çok çok iyi takıma gitme zorunlulukları yok gitsinler ne biliyim Nürnberg'e,Osasuna'ya,Birmingham'a,ülke futbolu öyle gelişiyor zaten,bizimkiler yüksekten uçuyor,Avrupa diyince çat diye en iyi takımlara gideriz havaları var..
Ama diğer topikte dediğim gibi takımın sorunu sadece adamlar değil yani..
Sosyal ağlarda paylaş

İşte abi sorun orda, arda avrupada portekiz liginde fransa liginde almanya liginde falan oynayan bir futbolcu değil, arda ancak türkiye liginde "arda" gibi oynayabilir şu haliyle. Sezon başında arsenala gidecek diye ayaklanıldı da bugün arshavinin formasını mı alıcaktı nasrininkini mi rosickyninkini mi walcottunkini mi yani.. Çok yüksekten uçuyor bizimkiler cidden.
Sosyal ağlarda paylaş

Arda diğerlerinden farklı bence..
Türkiye Ligi diye küçümsemeyin,tamam kalite belki çok fazla değil ama ben mücadele açısından Türkiye Liginin o dediğin Portekiz vs liglerinden daha üst düzey olduğunu iddaa ediyorum,ayrıca Arda konusu dediğim gibi farklı...
Arda henüz çok genç 23 yaşında,bu yeteneklerini geliştirebilir,saydığınız adamlar Premier Lig'e gittiklerinde takır takır oynadılar mı sanki?
Ronaldo ilk gittiğinde böylemiydi,Tuncay mesela ilk gittiğinde nasıl bocaladı,Nasri dahi bocalıyordu ilk gittiğinde,Arshavin 28 yaşında gitti Premier Lig'e...
Arda Arsenal'de şu an banko oynar gibi bir iddiam yok zaten,ancak ilk sezonunda ortalama bir takımda,fizik kondisyon gelişimi ile birlikte çok farklı bir adam olabilir,ilk gittiğinde bocalar belki ama o potansiyel kesinlikle var..
Yani Arda'nın stratejisi önce Premier Lig'de kalburüstü bir takıma gidebilmek olmalı,çıtayı Arsenal diye koymamalı...
Eğer burda kalırsa eğer,yok Sinem'di,kaptandı vs gram ilerleyemez..
Oraya gittiğinde oradaki adamları görünce ister istemez gelişir zaten demek istediğim o,burada belli yerden sonra kasması için sebep yok,TSL artık onu geliştiremez çünkü,hep iyi oyuncu olur ama hiç dünya starı olamaz...
Modric,Eduardo gibi adamlar Dinamo Zagreb gibi bir takımdan Premier Lig'e gitti,sence Hırvat ligi çok mu kaliteliydi...
Ayrıca daha önce defalarca dediğim gibi,İngiltere futbol kültürü,gelenekleri yüzünden teknik,yetenekli adam kolay kolay çıkaramaz,demek istediğim iyi çalım atabilen üst düzey teknik adamlar,bir İspanya gibi değildir yani,orada ortalama herkesin iyi bir tekniği vardır,futbol kültürü bunu sağlar...
İngiltere'deki futbolcular futbolun temel prensiplerini mükemmel alırlar,hız,dayanaklılık,güç,fundamental herşey üst düzey olur ama çalım atma,kolay adam geçme bunlar pek olmaz,olanlar da Dünya Yıldızı diye lanse edilir,büyük olaydır...
Premier Lig'e bakarsan veya İngiliz Milli takımına,teknik oyuncular genelde yabancılar,işte Tevez olsun,Ronaldo olsun,Arshavin,Nasri olsun,İngiliz pek yoktur yani,bu yüzden Arda'nın diğer yönlerini geliştirerek,tempo kazanarak,farklılalaşabileceğini düşünüyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

ahah o ne demek be
benim bir üye olduğum dernek var. düzenli para veriyorum. 500 yıldır bize ait olan gayrimenkuller var.

bir adet futbol takımının başarısı için bu gayrimenkuller satışa sunuluyor, lisenin kaynakları azaltılıyorsa bir sorun var.

bayağı büyük bir sorun.

doğrudur yanlıştır bilmem de, bugün "adnan öztürk fetullahçıymış" söylentisi yüzünden adnan polata kayan cok insan varmıs.

Galatasaray lisesi ve Galatasaray Spor Kulübü arasında benim bildiğim kadarıyla sadece gönül bağı var. Riva GS Lisesi'nin değildir, 1905'te kurulmuş Galatasaray Kulübünündür. Satılması gerekirse satılır, kimse de ağlayamaz. Önemli olan kulübün başarısıdır. Lisenin karizması zaten çizilemez Riva satılınca, elitistlik, dernekçilik bu noktada yanlıştır. Galatasaray Kulübü tüm Galatasaraylılarındır, sadece GSL mezunlarının değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün Sabah'ta haber var Kewell kontratı uzatılmadığı için kırgınmış da bizimkilerin de sabrı taşmış sezon sonunda yollanacakmış. Lol. Adamla kontrat yenilemeye çalışıyoruz sırf o yenilesin diye transferi de Avustralyalı yaptık adamda ne kırgınlığı olacak? Saçmasapan haberler yapıyorlar ya
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...