Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beşiktaş 2009-2010 Sezonu Genel Tartışma

EagleEye

Öne çıkan mesajlar

allah aşkına şu takıma şampi demeyin yaaaaa, 2003-2004 sezonunda gaza gelip sonra 5 kırmızı kart ile sezonu 6.tamamlamıştık.daha 2.sezon yarılansında ondan sonra şampi deriz.şimdiden mutlu olmayalım daha çok yolumuz var.keşke hep böyle az gol yesekde şampiyon olsak.fakat hala beşiktaşıma güvenemiyorum :(
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
Ya kime laf atıyorsanız atın tartışın falan da hedefiniz Puyol gibi insanlar olmasın. Önce bi 5 yıldan fazla aynı takımda oynasın o dediğiniz oyuncular ki bu öyle kıytırık bi takım olmasın falan... Bahsettiğiniz adam Puyol ya, bugün bu yaşında gelse takımımda oynasa bayram ilan ederim...
Sosyal ağlarda paylaş

Achtel said:

Bahsettiğiniz adam Puyol ya, bugün bu yaşında gelse takımımda oynasa bayram ilan ederim...

dikkat çekmek istedim. puyol henüz 30-31 yaşında. hiç te yaşlı değil. tipe kanmayalım :D yaşlı gösteriyor tabi.

ferrari servet lugano puyol tartışmasına gelince... :D bütün oyuncular hakettikleri yerde oynuyorlar. yetenekleri ortada. ferrari servet lugano çok ta karşılaştırmaya gerek yok bana sorarsanız. çok iyi oyuncular olsalardı bugün bu yaşlarında türkiyede oynuyor olmazlardı. kalburüstü ama süper yetenek de değiller. hepsinin kendine göre iyi yaptıkları birşey var işte..
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu şey artık.klişelere uyalım mantıgı.hani yıllardır bi buraya kimse glemez.iyi olsaydı barçada oynardı mantıgı var.anadan babadan gordu millet şimdi uyguluyor

oysaki bakmıyorki adam gencecik baros var bu ligde.ispanya da gol kralı olan adamı alıp getirmişler.brezilyalı elano gelmiş.

yok yok gelmemiştir onlar.biz görmedik.

parasını veriosun gelio arkadaş.ricardinho denen adama dunya kupasında hasta olmustum.geldi beşiktaşa.

ne yaptı ne etti o ayrı.geldimi geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

ermynorac said:

Achtel said:

Bahsettiğiniz adam Puyol ya, bugün bu yaşında gelse takımımda oynasa bayram ilan ederim...

dikkat çekmek istedim. puyol henüz 30-31 yaşında. hiç te yaşlı değil. tipe kanmayalım :D yaşlı gösteriyor tabi.

ferrari servet lugano puyol tartışmasına gelince... :D bütün oyuncular hakettikleri yerde oynuyorlar. yetenekleri ortada. ferrari servet lugano çok ta karşılaştırmaya gerek yok bana sorarsanız. çok iyi oyuncular olsalardı bugün bu yaşlarında türkiyede oynuyor olmazlardı. kalburüstü ama süper yetenek de değiller. hepsinin kendine göre iyi yaptıkları birşey var işte..

defans oyuncuları ortasaha forvet oyuncuları gibi çok fazla klüp değiştirmezler.. Eğer lugano ferrari de kariyerlerinin bir bölümünde barcelona'da forma giymiş olsalardı, bence onları hala orada olurlardı ..
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlış.

Lugano'yu gözünüzde çok fazla büyütüyorsunuz. Yazın gördük işte adam serbest kaldı, bonservisi elindeydi. Adamı bedavaya bile hiç kimse transfer etmedi, ilgilenmedi bile. İtalya'da küme düşmemeye oynayacak 1-2 kulüp bir sordu onuda Lugano istemedi.

Orta karar bir defans Lugano. Türkiye standartları için çok iyi tabii ama büyük kulüp oyuncusu değil.

Ferrari? Adam söylediğinizin aksine o takım senin bu takım benim gezdi durdu yıllarca. Parma'nın iyi olduğu zamanlarda Parma'da oynadı. İnter'in altyapısından yetişti yıllarca İnter'de kaldı, Roma'da uzun süre geçirdi. Bunların hiçbirinde tutunamayıp yollanan adam Barcelona'da mı oynayacak? Abartmayın.

Servet zaten belli. İnanılmaz fizik gücü yüksek bir adam. Tek başına takımı bile sırtlıyor, ama bu adam futbol oynamak için doğmamış. O estetik, o kıvraklık yok adamda. Faul yapıp da faul değil gösteren çok defans vardır da faul yapmasa bile faul yapmış gibi gözüken Servet var anca. Üstelik hantal.

Üçü de Türkiye için iyi, Avrupa için orta karar oyuncular işte.

Puyol zaten bu adamların üçünün toplamından daha iyi bir adam, değerlendirmeye nasıl aldınız anlamadım. Fiziksel gücü yüksek, oyundan kopmayan, sürekli bindirme yapan, üstelik de teknik bir defans. Adamın bindirmeleri sırasında yakaladığı pozisyonları bizim forvetler yakalayamıyor. Kaleciyle karşı karşıya kalınca topun dibine girip topu düzgün vuruşlarını yapamayıp öküz gibi abanıyorlar mesela.

Ha TSL stoperleri içinde sıralama yaparsak, eski hali olsa Song derdim bir numara, ama çok yaşlandı tükendi artık.

Lugano ortalama değer olarak en ideali şu anda. Yani her şeyden biraz var. Servet bazı yönlerden üstün ama bazı şeyler dolayısıyla da çok eksik Lugano'ya göre. Ferrari daha yeni geldi zaten yarım sezonla değerlendirmek doğru olmaz ama fazlasıyla inişli çıkışlı bir grafiği var. Bir defans için iyi bir şey değil bu. Defans dediğiniz adam güvenilir olacak. Servet tamamen tak başına takımı sırtladığı senenin gazıyla bile zaten üst sırada kalır.

O bakımdan Lugano > Servet > Ferrari derim şimdilik.

Gol yeme oranlarına bakınca. Defansı değerlendirmek için doğru bir kavram değil bu. Takım oyunu futbol. Ayrıca taktik meselesi. GS gibi sırf hücum oynayan ve dirençli orta saha oyuncusu olmayan takım tabii ki çok atıp çok yiyecek. Yine FB genelde ofansif oynayan bir takım. GS kadar olmasa da hücuma öncelik veriyor, ve bekleri dahil hücum için oynuyorlar. Haliyle daha çok gol atmaları ve yemeleri normal. BJK ise defansif takım. Önce gol yememeyi düşünen, daha Anadolu mantığına yakın bir taktikle güvenli oynuyor, zaten elde forvet yok, gol yersek kurtaracak gol atamayız diye düşünerek de buna dönmüş olabilirler tabii, normaldir. Üstelik de önünde top kesici defansif ortasahaları GS'den de FB'den de daha kaliteli haliyle defansın yükü bayağı hafifliyor. O yüzden daha az gol yemesi normal.
Sosyal ağlarda paylaş

rewendor varsayım yapmak yanlış ama senin yorumun da hatalı. lugano italyada iyi bir takımda oynayıp benim taaa en başında bahsettiğim pas becerisine sahip olacak şekilde geliştirseydi kendini zaten türkiye'de oynatamaz, cm'de fm'de alıp abi lugano'yu Fenerbahçe'ye aldım diye sevinerek izlerdik. ferrari ve lugano türkiye ligine fazla adamlar ha gitti italya'da kepaze oldu niye Fenerbahçe'deki parayı çıkıp da kimse vermedi. gönül isterdi ki taptığımız Lugano sorunsuz bir şekilde gelseydi yuvasına ama olsun yine de kredisi sonsuz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...