Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ikinci öğretim okumak

DeadSkinMask

Öne çıkan mesajlar

iyi madem katalogtan bakıp bakıp yardırdım ben de :D

Tercihler Kod Program Adı
01. Tercih 2171141 SABANCI ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Yönetim Bilimleri Fakültesi/Yönetim Bilimleri Programları (Tam Burslu)
02. Tercih 2321011 ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İşletme (İngilizce) (Tam Burslu)
03. Tercih 2321248 ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Bankacılık ve Finans (İngilizce) (Tam Burslu)
04. Tercih 2321231 ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Girişimcilik (İngilizce) (Tam Burslu)
05. Tercih 1271553 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/İktisat Fakültesi/İktisat
06. Tercih 1273279 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/İktisat Fakültesi/İktisat (İÖ)
07. Tercih 1351391 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İktisat
08. Tercih 1353035 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İktisat (İÖ)
09. Tercih 1271537 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/İktisat Fakültesi/Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
10. Tercih 1273287 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/İktisat Fakültesi/Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (İÖ)
11. Tercih 1351367 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
12. Tercih 1271578 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/İktisat Fakültesi/Maliye
13. Tercih 1271655 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/İşletme Fakültesi/İşletme
14. Tercih 1353043 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İşletme (İÖ)
15. Tercih 1353051 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Maliye (İÖ)
16. Tercih 1353178 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (İÖ)
17. Tercih 1503023 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İktisat (İÖ)
18. Tercih 2201616 İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ/Ticari Bilimler Fakültesi/İktisat (İngilizce) (Tam Burslu)
19. Tercih 2201335 İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ/Ticari Bilimler Fakültesi/İşletme (İngilizce) (Tam Burslu)
20. Tercih 2131103 İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İktisat (Tam Burslu)
21. Tercih 2041272 BEYKENT ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İktisat (Tam Burslu)
22. Tercih 2111182 IŞIK ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İktisat (İngilizce) (Tam Burslu)
23. Tercih 2041264 BEYKENT ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Bankacılık ve Finans (Tam Burslu)
24. Tercih 2201189 İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ/Ticari Bilimler Fakültesi/Bankacılık ve Finans (Tam Burslu)
25. Tercih 1271317 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Edebiyat Fakültesi/Sosyoloji
26. Tercih 1371056 MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Fen-Edebiyat Fakültesi/Sosyoloji

6.tercihten sonrası yalan :D
Sabancı yeni fakülte açmış onu bilmiyodum en başa koydum tam burslusunu. Belki kimse bilmiyodur :D :P
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
yav said:

iyi madem katalogtan bakıp bakıp yardırdım ben de :D

Tercihler Kod Program Adı
01. Tercih 2171141 SABANCI ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Yönetim Bilimleri Fakültesi/Yönetim Bilimleri Programları (Tam Burslu)
02. Tercih 2321011 ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İşletme (İngilizce) (Tam Burslu)
03. Tercih 2321248 ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Bankacılık ve Finans (İngilizce) (Tam Burslu)
04. Tercih 2321231 ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Girişimcilik (İngilizce) (Tam Burslu)
05. Tercih 1271553 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/İktisat Fakültesi/İktisat
06. Tercih 1273279 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/İktisat Fakültesi/İktisat (İÖ)
07. Tercih 1351391 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İktisat
08. Tercih 1353035 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İktisat (İÖ)
09. Tercih 1271537 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/İktisat Fakültesi/Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
10. Tercih 1273287 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/İktisat Fakültesi/Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (İÖ)
11. Tercih 1351367 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
12. Tercih 1271578 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/İktisat Fakültesi/Maliye
13. Tercih 1271655 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/İşletme Fakültesi/İşletme
14. Tercih 1353043 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İşletme (İÖ)
15. Tercih 1353051 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Maliye (İÖ)
16. Tercih 1353178 MARMARA ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (İÖ)
17. Tercih 1503023 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İktisat (İÖ)
18. Tercih 2201616 İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ/Ticari Bilimler Fakültesi/İktisat (İngilizce) (Tam Burslu)
19. Tercih 2201335 İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ/Ticari Bilimler Fakültesi/İşletme (İngilizce) (Tam Burslu)
20. Tercih 2131103 İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İktisat (Tam Burslu)
21. Tercih 2041272 BEYKENT ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İktisat (Tam Burslu)
22. Tercih 2111182 IŞIK ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/İktisat (İngilizce) (Tam Burslu)
23. Tercih 2041264 BEYKENT ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Bankacılık ve Finans (Tam Burslu)
24. Tercih 2201189 İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ/Ticari Bilimler Fakültesi/Bankacılık ve Finans (Tam Burslu)
25. Tercih 1271317 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ/Edebiyat Fakültesi/Sosyoloji
26. Tercih 1371056 MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL)/Fen-Edebiyat Fakültesi/Sosyoloji

6.tercihten sonrası yalan :D
Sabancı yeni fakülte açmış onu bilmiyodum en başa koydum tam burslusunu. Belki kimse bilmiyodur :D :P

nitekim 6.tercihim geldi.
seneye bu konuya düşüncelerimi yazarım artık :P
Sosyal ağlarda paylaş

puanlar açıklanmış -> http://osym.gov.tr/dosya/1-58059/h/kilavuzyayinexceldokumutablo4y.pdf

ben son hafta düşündüklerimden sonra maliye yazmamaya ve marmara örgün iktisat'ı da iü-iö'nün altına yazmaya karar vermiştim.

Şimdi puanlara bakıyorum da aldığım puan istanbul örgün maliyeye ve marmara örgün iktisat'a tutuyor. Biraz garip oldum açıkçası:)o Her ne kadar böyle tercih yapmış olsam da sonradan içimde kalmasın diye bu dediğim yerlerin benden yüksekte kapatmasını istiyordum :) Neyse artık...

Teselli olarak girdiğim yerin puanına baktım ki 13 puan arkamdan 25 puan önüme kadar dilimden öğrenci almış.

Hatta ikinci öğretim iktisat tavan puanı 417 iken örgün taban puanı 402 (benim 392)...Yani kasti olarak ikinci öğretim seçen insanlar var demek diye düşündüm ama tabi belki 417 puanlı sadece bir kişi seçmiştir bunu geri kalanlar 400'ün altındadır yani kim bilebilir ki :D

neyse yani bu puanlarla kafayı yedim ben şimdi mal gibi çok bakınıyorum hiç bir arkadaşım böyle değildir ben neden böyleyim. Ortasonda araştırdığım lise puanları bile aklımda kalmıştır. Çok garibim çok.

sırf bu yüzden diyorum ki acaba muhasebeci mi olsam^^
Sosyal ağlarda paylaş

Mali müşavir ol, şimdiden gir bir muhasebecinin yanına okul başladığı gibi, okul bittiği gün sınavlarını vesaire verir alırsın sertifikanı.

Hem zaten 2. öğretimsin, tam gün işe gider 1 saat erken çıkar okula kaçarsın en kötü 600 700 lira da maaş alırsın. (hele Sirkeci'de falan bulursan daha da güzel, okula 2dk mesafe, işi en iyi kapacağın yer)
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Mali müşavir ol, şimdiden gir bir muhasebecinin yanına okul başladığı gibi, okul bittiği gün sınavlarını vesaire verir alırsın sertifikanı.

abi emin misin? ben araştırmıştım bu smmm/ymm olma sürecini de bir yerde resmi staja başlaman için önce staja başlama sınavını geçmen gerekiyor ve o sınav için de tabi lisans diploman olman gerekiyor diye biliyorum... var mı yani hakkaten yılda 3-4 ay staj yapıp mezun olunca yapacağı staj süresinden bu süreyi düşürüp daha kısa zamanda stajını tamamlayabilen? veya bir şekilde torpille çalışmış gözüküp direkt mezunken smmm sınavına girmeye hak kazanabilen? Ben pek sanmıyorum ama8-)

bu arada güzel fikir iş arayacaktım zaten bu smmm'lere de niyet/başvuru mektubu spamleyeyim gidince(:P)
Sosyal ağlarda paylaş

Prosedürü bilmiyorum da çalıştığın süre içerisinde her şeye hakim olursun, stajını da aynı yerde daha yüksek maaşla yaparsın mezun olunca, boşuna iş aramazsın ve zorlanmazsın, sınavını falan kolay verirsin.

Hem 3-5 bir şey kazanırsın ne güzel.

Edit: Bir de hiç mektupla uğraşma abi, karart gözünü gir içeri kolay gelsin diye haha.
Sosyal ağlarda paylaş

Onu da yaparım zaten sanırım ama kolay gelsin dedikten sonra yetkili bir abiyle görüşemezsem mektubu/cv'msiyi verir çıkarım hani =p

aynen ben de batuhan'ın dediği şekilde biliyorum. Para mevzusunu bilmiyordum gerçi ama türmob'la ilgili çok şikayet okumuştum vaktinde... Neyse artık hayırlısı bakalım daha o sürece girmeme var zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
nienna said:

"geceleri ikinci öğretim okudum, gündüzleri part time çalıştım" diyen var mı paticik'te? cehennem midir, aslında çok zor değil midir; nedir?

Ben. Valla çalıştığın işe göre değişir, benim çalışma saatlerim esnekti ve sınav vs. olduğunda izin alıp gitmiyordum. Gündüzleri tam zamanlı çalışıp ara ara dersleri eken bi arkadaş vardı, zorlandı ama mezun oldu bi şekilde. Çap yapmak, 3.5 ortalama vs. gibi düşüncelerin yoksa yapılabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...