Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avrupalilar neden Asya ve Afrikalilardan daha zeki ?!

Udinen

Öne çıkan mesajlar

said:
elesso, 26 April 2003 23:12 tarihinde demiş ki:
orta çağda hristiyanların başına gelen şeye benziyo biraz müslümanların başına gelen[hline]help me

[Bu mesaj elesso tarafından 26 April 2003 23:13 tarihinde değiştirilmiştir]

Orta Cagda Avrupanin basina gelenelr hicbir toplumun basina gelmemistir. Kara veba(Black death), Engizisyon Mahkemeleri, Tiranlar, Amerikanin kesfiyle ortaya cikan asiri enflasyon. Belkide bütün bu belalar Avrupa toplumunu cözüm üretmeye zorlamis olabilir, belki bizim basimiza gelmedigi icin tembel bir toplum olmus olabiliriz degilmi?[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Kermit o şekilde destek verme lütfen ..
İdafe ederken için kan ağlıyor ben isterdim ki bizim de bir müslüman birliğimiz olsun ..
avrupa birliği gibi.. ama hiçbiri bir işe yaramaz adamlar.[hline] iki kere iki döört. üç kere üç dokuuz. beş kere beş onbeeş. yedi kere iki ondöört..
- hayrola cevat aabi naapıyosun yahu!?
- üç kere yedi yirmibiir... evrim geçiriyorum benjamin.. tabi tabi.. altı kere altı yirmi altıı.. bi dakka yoksa otuz altı mıydı??

KinGpiN®
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mighty_THoR, 26 April 2003 23:21 tarihinde demiş ki:
herşeyden önce avrupalıların asyalılardan daha zeki olduğu kanısına nasıl kapıldın[hline]MAN WHO WALKS ALONE

Soru banami? Banysa eger bole bir seyi ben söylemedim forumun basina bakarsan bana bir Kuzey Afrikali arkadas yari saka yari ciddi bir cümle söyledi bende forumu acarken "Avrupalilar neden Asya ve Afrikalilardan daha zeki ?! " soru ve ünlem seklinde belirttim.Aslinda "zeki" yerine neden daha gelismis desem daha iyi olurdu tabi...Sürci lisan ettiysem af ola.

[Bu mesaj Fegro tarafından 26 April 2003 23:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Fegro, 26 April 2003 22:59 tarihinde demiş ki:
Gimli Türkiyede hic bir zaman Feodal yapi olmadi ve olamazda. Cünkü Feodal yapida Merkezi güc semboliktir sadece gelirin kontrolunu denetler. Ama alt gücler (Avrupdada Loordlar Baronlar Dükler falan) iste asil guc bunlardi.Istedikleri zaman Krali elimine edebiliyorlardi ama bizim gibi toplumlarda her zaman merkez guc dengelrini kontrol eder.[hline]

Tarihin başından beri var Türkiye topraklarında feodal yapı. Kendimizi kandırmayalım. Feodal yapıda yerel merkezli güç semboldur, tek merkezli güç değil. Osmanlı İmparatorluğu yeni çağın başlarında, merkeziyetçiliğiyle pek çok ülkeye örnek olmuştur. Fakat, zaman geçtikçe (şimdi nedenlerini burda yazmıyım, konumuz bu değil ama istersen bunları tartışabilriiz) bilinen sebepler nedeniyle bu otorite zayıfladı. Bunun en büyük nedeniyse, feodel asil beylerin yerel merkezlerde, devletin ulaşamadığı yerlerde kendi sözlerini kanun yapmalarıdır.

Bugün de, güneydoğuda kısmen bu yaşanmaktadır. Doğudan, tarihin bu süprüntülerini temizlemediğimiz sürece, orada yine terör, yine gelir eşitsizliği, yine kan davaları olacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu sözlerini tümüne katiliyorm fakat yanlis buldugum sey ve bunu ayni "feodal asil beyler" seklinde belirtmen iste. Cünkü onlar ne fedoal nede asil. Feodalizm sadece Avrupada olmus olan bir sürecdir.(degisik bir yapisini japonyada görebiliriz " Genci ailsei ve samuraylar).Bizim köydeki asiret agalari ile Avrupadaki feodel beyler arasinda koca bir galaksi kadar fark vardir. Avrupdakai Feodal sinif varkina önem verir, Asiret Agamiz ise böyle bir kaygisi yoktur, Avrupadaki Feodel Bey kendi bölgesinin kralidir, Kral feodel beyin bölgesinde ona karisamaz ama Osmanlida bütün Topraklar önce Allahin sonra Sultanindir. Vezirler bile toprak sahibi olamamistir (Osmanlinin son zamanlari kendi caplarinda Vakif sistemi kurup bu kurali az da olsa delmislerdir).[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

kingpin
biraz geçte olsa yanıtlayım
bana yapılanlardan sonrabirazda olsa müslümanlardan iğrenmeye hatta nefret etmeye başladım.. onların sayesinde ateist oldum !!

[Bu mesaj kermit_frog tarafından 27 April 2003 14:28 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj kermit_frog tarafından 27 April 2003 14:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

avrupalılar nası bişi bulmadı yaf? insaf yani arşimet, newton, einstain,vb ... hepsi avrupalı.

edison var mesela, adam ne var ne yoksa bulmuş zaten :)

ama avrupalı daha zeki diil, bizim edirnedeki insan ne kadar zeki ise avrupalıda o kadar zeki işte. yok bi farkları özde aynılar. zeka din, sınıf veya milliyete göre dagıtılmıyorki, allah vergisi işte, birinde daha fazla birinde biraz daha az.

zaten zeka belli bi yere kadar, asıl çalışmaktır önemli olan.

birde yaşam seviyesi, adam ekmek parası peşinde koşuyorsa ondan buluş yapması beklenemez, insan hayatına verilen değer ve yaşam kalitesi arttığı zaman her alandaki gelişmede artacaktır.

bir zamanlar araplar daha zenginmiş, o zamanlarda ibni sinalar buruniler cıkmış, bir zamanlar avrupalılar daha zenginmiş madam curieler einsteinlar cıkmış, önemli olan yaşam standartlarını geliştirmek.

şuan dünya aids, sars vs gibi hastalıklara çözüm bulmak için harıl harıl çalışıyor, günün birinde de eminim bulacaklar, o bulan adamın avrupalı arap çinli veya papua yeni gineli olmasıda çok farketmicek.[hline]Bestiae sumus, ut non bestiae simus...
Sosyal ağlarda paylaş

zeka dediginiz olayın %50si dogustan %50si ise cevre kosullarına göre sekillenir. Yani insanın aldıgı egitim yasadıgı deneyimler vs bunların hepsi zekanın gelişiminde etkendir. Ekonomik durumlarından dolayı Avrupalıların aldıgı egitim daha ii oldugundan onların birtakım +ları oldugu dogru bu konuda.

Dolayısıyla "ortalama" olarak Avrupalılar daha zeki olabilir yani, dogaldır. Bir de bilimsel gelişme olayı gene birçok yan etkene baglı, basta ekonomi olmak üzere. Yani zeki biri illa ki bilimsel birtakım işlerle ugrascak die bişi yok ki.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...