matama Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 bu arada okul cok zor falan filan muhabbetleri standart ogrenci muhabbetleri ben sana soyliyim :) mezunlarla konus, daha dogrusu akademik hayat dusunmuyorsan direk calisan mezunlarla konus. okulu onu nerelere getirmis, okuldan edindigi arkadaslari is hayatinda ona neler sagliyor. yoksa iste bizim okul cok zor, biz taksimciyiz biz bilmemneciyiz bunlar loser ogrenci geyikleri hic takma bunlari. sonucta en marjinal tip bile olsan universitelerde senin fikrine yakin insanlar kesinlikle oluyor arkadas bulursun. onemli olan dedigim gibi ne kadar zor ders oldugu degil mezun oldugunda okulun ne isine yaradigi. cok cok iyi bir muhendis olmak cok onemli degil bunuda unutma zaten akademisyen olmiyacaksan mezun oldugun bolumle direk alakali birsey yapmiyacaksin orada ogreneceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 hehe ben bu sene duyduğumu söylyim size :p tiki bi kız arkadaş diyor ki "yaa sabancı biraz şeymiş ya benim gayet sosyal bi arkadaşm vardı sabancıda hiç mutlu değil insanlar bi garipmiş" felan falan rockçıymış felan da demiş olabilir ahah çok süperdi o an Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 yav said: hehe ben bu sene duyduğumu söylyim size :p tiki bi kız arkadaş diyor ki "yaa sabancı biraz şeymiş ya benim gayet sosyal bi arkadaşm vardı sabancıda hiç mutlu değil insanlar bi garipmiş" felan falan rockçıymış felan da demiş olabilir ahah çok süperdi o an o tarz insanlar vakit kaybı ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 matama said: kocta kucuk olmasindanda dolayi super bir network oluyor, herkes onemli birinin cocugu ilerde is hayatinda acaip isine yarar. Kithnos said: Bana kalirsa burslu Koc daha iyi , 2 universite arasinda saniyorum ki burslu secmenden dolayi 50-60 k $ fark olucak , bu parayi daha iyi sekilde kullanabilirsin bence Bence saçma sapan tikkican , rock çı delikanlı bilmem ne gibi şeyleri uzatmaya gerek yok , gereksiz tartışmalar bunlar. Bu topicteki en önemli postlardan 2 si bunlar bence . Tercih yapacak arkadaşların göz önünde bulundurmaları gerek diye düşünüyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 benim koç ekonomi'de son senem ama aklım olsa koç işletme okurdum (daha doğrusu önceden daha iyi araştırsam) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 boğaziçi fiziği düşündün mü o_o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2009 zorluk açısından demiyorum =) ekonomi'de 2,5 günüm boş ve güzel part-time çalışıp iyi maaş alıyorum, işe alınma garantim var.. bu işletme olsa direk tam maaşa yakın alırdım daha çok boş günüm olurdu muhtemelen.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
theCio Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 zor okul yoktur lan çalısmayan derse gıtmeyen adam vardır bu benım ıcımde gecerlı.. Koç vs sabancı denmıs koçdakı adam koç zor dıye aglıyo sabancıdakı adam sabancı zor dıye aglıyo bu aglıyan arkadaslar derslerın 100 de 100'une gıdıp projelerı tam hakkını vererek yapıyormu yoksa oturup bılgısayarda oyunmu oynuyor bı sorgulasınlar tembelım demıyonuzda zor dıyosunuz :D unıversıte bu lısede kumeler ıslemeye benzemez bırakta bıraz zor olsun, ama duzenlı derse gıdıp calısan adam zor dıye bısey yoktur.. mesela yaz okuluna ders aldım 10 dersın 4'une gıtmedım sımdı sınav var haftasonu gote geldım napcam bılmıyorum, bakıyorum anlamıyorum eskı sınav sorularına bakıyorum anlamıyorum bu demek degılkı bu ders zor, benım b.k yememe yaz sıcagında mayısıklıgım yuzunden tembellıgım yuzunden olan bırsey.. suan 40 alıcaksam sınavdan gıtmedıgım 4 derse gıdıp daha adam gıbı calıssaydım min 80 alırdım.. O yuzden benım unı daha zor demesın kımse :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
theCio Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 nileppezdel said: Tembelse ölsün o zaman. Sabancı en zor okul ya :D baktım bı daha konuyada en çok sen demişsin zor zor diye.. merak ettim atıyorum MATH dersi diyelim.. * Bütün derslere gittinmi, amfi not aldınmı * Recitationların hepsine gittinmi * Sınavdan 1 gün önce çalışmak yerine, 4-5 gün önceden çalışmaya basladınmı * Bütün eski sınav sorularını çözdünmü * Kıtaptan recomanded ex. ları cozdunmu Şimdi bunların hepsını yapıpta eğer amfinin çoğu kötü not alırsa o ders zordur.. Ama sen bunların hepsını yapıpta kötü not alırsan, sorun senle ilgilidir.. Ama benim tahminim sen bunların zaten %30-40'ını yapıyorsun sonra sınavda çok kolay soru çıkıp yapamıyınca şu üni zor bu üni zor oluyor. Yukardaki maddeleri bende yapmıyorum çoğu derste ve A alamıyorum bazen D bazen C bazen B alıyorum ama gelipte bu üni çok zor demiyorum, çünkü üni kolay tembellik bende. Bu yazıyı yazmamın sebebide şu çok zormuş len diyen ama aslında yeterince çalışmayıp tembellikten bu çok zormuş len diyen insanlara uyuz olmam kusura bakma.. Bende Math'dan atıyorum kaldım bir dönem ikinci dönem verdim o da C falandı ama zor olduğu için değil tembellikten öyle oldu.. veya ns 101 ve 102 den bir dönem kaldım sebep zor olması değildi, ben bölümüm olmayan ve sevmediğim şeyi çalışmayı sevmem, çalışmamda böyle bir huyum var o yüzden kaldım.. Zor olduğu için değil yine tembellikten.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaspar Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Ya o konuya ekleme yapayım hatta. Görece kolay örnekten konuşayım: Ns101 (fizik) dersi mesela, tamam hani eşit ağırlıkçılara zor geliyor, bu bir sebep olabilir normaldir, konu olarak yoğun da bir ders. Ama şöyle de bir şey var; en azından önceki sene puanın %50'si sınav dışı notlardan -recit,lab,amfi- geliyordu. E bunları da düzgün şekilde takip eden adam hiç yoksa bir 40'ını alır, ki aynı şekilde geri kalan %50'lik kısmın da bir 20-30'unu alır sırf o gittiklerinden akılda kalana sınavdan önce çalışarak üç beş bişey ekledikten sonra. Bu şekilde zaten oldukça geçecek bir not alınıyor. Eşit ağırlık girişli insan biraz daha zorlanıyordur belki, ama atla deve değil o kadar. Ha bunları yapmayan insana daha zor geliyordur gerçekten, normal bir durum. Ama hani aşırı bir zorlamadan öte tercih meselesi. Hani kimsenin yatan adama karşı olduğu yok da, yazın da gel doyamadık diyolar çoğu zaman. Ana fikri vereyim, uzadı: eğer çalışmaya biraz eğiliminiz varsa, gözünüzde büyütmeyin yazılanları. Düşündüğünüz bölümdeki hocaları araştırın, hatta ne bileyim bizzat gidin konuşun, gerçekten ilgili olur çoğu eğer derdinizi düzgünce anlatırsanız. Mezunlar nerelerde ne yapabilmiş, ne yapamamış onları öğrenmeye çalışın. Lan gerçi düşündüm de, tercih dönemi falan geçti di mi? Amaaan.. Neyse artık gelecek nesiller falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2009 Ya sonuc olarak Sabanci Elektronik turkiye'deki en iyi elektronik bolumlerinden biri. Eger sen elektronik okumak istiyorsan, o burslu olunca yilda yanima kar kalacak 12 milyar bana koymaz diyorsan, Sabanci'ya git. Yok o paraya ihtiyacin varsa, Koc'a git. Sabanci Elektronik ve Koc Elektronik ayni kulvarda degil bence, karsilastirilmalari dogru degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 yalniz dikkatinizi ceken bir nokta oldu mu bilmiyorum ancak koc'ta elektrik-elektronik muhendisligi varken sabanci'da elektronik muhendisligi var. her ne kadar ikisi birbirine cok yakin biri digerini kapsiyor desenizde aralarinda farklar mevcut. ayrica koc'un elektrik ve elektronik muhendisliginde bulunan akademik kadro ile sabanci'nin elektronik muhendisligi bolumunde bulunana akademik kadrosunu karsilastirmanizi oneririm.. Koc - Elektrik ve Elektronik Muhendisligi (Ogretim Uyeleri) Sabanci - Elektronik Muhendisligi (Ogretim Uyeleri) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Valla üyelerin hiç birini tanımadığım için karşılaştıramıcam da web sayfaları hakkında birşey söylemek istiyorum... sabancı okunabilirliği nasıl 0 a düşürürüm ve gözleri nasıl bozarım diye kasmış ve ona göre bir dizayn yapmış sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2009 koç matematikten bana kabul geldi ama çok erken istiyolar cevap sanırım reddetmek zorunda kalcam erteletmezlerse sdf koçun site tasarımlarını ben de seviyorum baya sade ve kolay heh. koç'un hocaları az ama baya kaliteli duruyor, sabancınınkileri okuyamadım sdfds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2009 Meriç hepsini döver.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aral Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2009 Her iki okul da çok iyi.Parayı gözden çıkardık Sabancı oldu, hayırlısı olsun diyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
delimanyakcapkin Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 nileppezdel said: Tembelse ölsün o zaman. Sabancı en zor okul ya :D sabanci en zor okul ?? kocta okuyan biri olarak ve muhendislik ogrencisiyim bana sabanci zor diye gelmeyin allah askina. difransiyel dersini almadan mezun muhendis arkim bile var sizden. Bide kafa rahat sizde 2. sene baktim yapamiorum secerim isletmeyi pasa pasa okurum. Bizde yok ole seyler. Daha sayabilecegim birsuru sey var. ama nihat berker de size rektor olmus biraz zorlasir iki fizik dersi aldim kendisinden... Neyse ben koc en zor falan demiyorum ama degisikdir ve acidir cogu zman. Ama kimse sana burslumusun paralimisin diye sormaz kafana gore adam bulursun ve sana acik ve net soluyorum network konusunda sabanci yanindan bile gecemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 diff almadım ben de mühendis çıkıcam ne var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 delimanyakcapkin said: nileppezdel said: Tembelse ölsün o zaman. Sabancı en zor okul ya :D sabanci en zor okul ?? kocta okuyan biri olarak ve muhendislik ogrencisiyim bana sabanci zor diye gelmeyin allah askina. difransiyel dersini almadan mezun muhendis arkim bile var sizden. Bide kafa rahat sizde 2. sene baktim yapamiorum secerim isletmeyi pasa pasa okurum. Bizde yok ole seyler. Daha sayabilecegim birsuru sey var. ama nihat berker de size rektor olmus biraz zorlasir iki fizik dersi aldim kendisinden... Neyse ben koc en zor falan demiyorum ama degisikdir ve acidir cogu zman. Ama kimse sana burslumusun paralimisin diye sormaz kafana gore adam bulursun ve sana acik ve net soluyorum network konusunda sabanci yanindan bile gecemez. ilk paragrafını anlık bir gaza veriyorum. hani koç daha kolaymıdır diilmidir bilemem. ama sabancı istemediğin kadar zor. diff almadan mühendis olunuyor falan demişinde bin tane mat dersi alıyoruz biz de. diffi zorunlu olanlar da var. ayrıca istediğin zaman geçiosun fln demişin. o o kadar koaly değil. hiçbir F dersin olmayacak, not ortalaman 2nin üstünde olcak vs. hem bu sistem koça girmeden önce de biliyordun o zaman sabancıya girseydin nedir yani. network konusunda da son seneleriniz onu da söyliyim. ha bu arada okulumu öyle sevdiğimden falan yazmadım yukardakilei. çok da sevmediğim için tamamen tarafsız yazdım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 sen network'u kendi okulunla kısıtladığın için zaten baştan kaybetmişsin. bir üniversitede okumakla diğer okulların network'une erişimi olmamak diye bir şey mi var lol. Neyse baya saçmalamışsın kolay falan diye. sabancı'nın da koçun da iyi olduğu yanlar var. hangi yanların öncelikli olduğuna bağlı bi insan için. ama kendi okulunuzu yücelticeksiniz diye burda gülünç duruma düşmeyin aman diyeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 ben de aşağı yukarı bunları yazıcaktım da ayıp olmasın diye sakin karşılamıştım ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Koç'ta mühendislik mi var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 delimanyakcapkin said: nileppezdel said: Tembelse ölsün o zaman. Sabancı en zor okul ya :D sabanci en zor okul ?? kocta okuyan biri olarak ve muhendislik ogrencisiyim bana sabanci zor diye gelmeyin allah askina. difransiyel dersini almadan mezun muhendis arkim bile var sizden. Bide kafa rahat sizde 2. sene baktim yapamiorum secerim isletmeyi pasa pasa okurum. Bizde yok ole seyler. Daha sayabilecegim birsuru sey var. ama nihat berker de size rektor olmus biraz zorlasir iki fizik dersi aldim kendisinden... Neyse ben koc en zor falan demiyorum ama degisikdir ve acidir cogu zman. Ama kimse sana burslumusun paralimisin diye sormaz kafana gore adam bulursun ve sana acik ve net soluyorum network konusunda sabanci yanindan bile gecemez.size her muhendise dif aldiriyorlarsa o koc'un malligi. bilgisayar muhendisi adamin dif'le isi olmaz mesela. ben matematik yan dal yaptim, stochastic calculus bile aldim dif almadim, cunku cok alakasiz? nasil bir olcut dif gercekten anlamadim. ha, elektronik, mekatronik muhendisleri dif almadan mezun olamaz mesela. nasil cs'ci discrete almadan mezun olamazsa. kafa rahat olayina gelince, 2. senede yapamiyorum diye muhendislikten isletmeye gecen adamdan zaten hayatta cacik olmaz. yapamiyorum diye degistiren insandan genel olarak cacik olmaz zaten. "yeteneklerime uymuyor" diye degistirebilir, "yapmak istedigim sey o degil de buymus" diye degistirebilir, ama zor geldi diye degistiren adam istedigi bolume gecsin bi bok olmaz ondan zaten. yok mu sizin koc'ta "zor geldi" diye yeniden oss'ye giren veya yatay gecis yapan adamlar? bunlar da ayni mantik iste. e ne var bunda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 afferin ilke. güzel yazmışsın ama uzun yazmışsın okuyamadım ama heralde şuna getirdin lafı? sabancı > koç . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-all Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2009 ok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar