Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Frp'den nağmeler : sizi en çok etkileyen özlü söz?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
senin gibi adamlar olduğu sürece dilimize bişey olmaz kardeş helal olsun. ben artık banane demeye başladım çünkü gerçekten dediğin gibi "anlamıyorlar" lan zaten bana kalsa bütün misyoner okullarını kapatıp ingilizce milli eğitimi durdururum. isteyen gider kursunda öğrenir bu dili. türkçe öğretsin şu okullar türkçe!!! ana okuluna bile ingilizce eğitim girdi be yuh diyorum yuuuh. düzgün türkçe bilmeyen bi nesil yetişiyor böyle yamyam dilini kullanıcaklar ilerde.

said:
Creel, 24 Mayıs 2004 14:19 tarihinde demiş ki:
buraya almanca fransizca ve ispanyolca ata sözlerini yapistiririm kimse bi bok anlamaz o zaman ne demek istedigimi gayet iyi anlardiniz(tekrar düsününce yokya bundan da anlamazdiniz..) ama size bir seyleri anlatmaya calismaktansa bende sizin yaptiginizi yapip tembelce "banane" diyip gecmem daha mantiklisi yoksa bu mantaliteye sahip insanlara bisi anlatmaya calismak zamanını bosa harcamaya es deger..
Mesaj tarihi:
cenx aslinda bu kadar "uc" dusunmemek gerek..
ingilizce gerekli bi dil hatta yabancı dil bilmek gerekli bir sey..
ana okullarına kadar inmish olmasi insanlarimizin 18 yasina geldiklerinde bir cok dil konusabilio olmalarini saglayacaksa bu guzel..
ama bir ırkı/milleti yok etmek istiosan ilk dilini yok ediceksin mantıgıyla bakarsan bir derece haklı olursun..
ingilizceyi her gun duysalar acabaa bu kadar karizmatik oldugunu dusunurlermiydi..
burasi paticik herhangi bi yabanci forum deil
ingilizce yazilanlari okumak yada okumamak umrumda da deil..

sadece madem yazıyı yaziosun turkcesini yaz? neden ingilizce yazıcam die kasarsin bunu anlamiyorum ben.

He who fights with mosters..."
bu olayada
"Kim canavarlarla savasirsa "die cevirirsen o cümle düzenli olur gibime gelio[signature][hline]
Frostfel Dark Elf Mystic On Bartz
Captain of the Amarr Battleship Vampire / Member of Dreamsmiths
"Who wants to live forever?"
Mesaj tarihi:
bu tartışma hiçbiryere varmaz...[signature][hline]You figure a sword and a
bunch of spells make you
tough? It ain't
what you got
that counts, berk.
It's
what you know.
-Fairven, a cipher
Mesaj tarihi:
ben tartışmıyorumki zaten cenx arkadasimiza farklı bi bakıs acisi sunuyorum sadece..
yoksa zama kaybetmek gibi bi düsüncem yok.[signature][hline]
Frostfel Dark Elf Mystic On Bartz
Captain of the Amarr Battleship Vampire / Member of Dreamsmiths
"Who wants to live forever?"
Mesaj tarihi:
ben ingilizce ve dier bir çok dilin öğretilmesi taraftarıyım zaten böyle bi konunun tartışması bile olmaz ama diyorumki türkçe öğretilmiyor! anlatabildimmi ? yabancı okullarda ana dil daha iyi öğretilmeli ama aksine hiç öğretilmiyor. ana okullarında ufacık cocuklara ingilizce eğitim verilse sence ne olur? bak ingilizce öğretimi demiyorum ingilizce eğitim diyorum.
Mesaj tarihi:
Bunları da unutmayalım
Seni kapı kulbu kafalı ahmak-Flint Fireforge
Süphe edenler olmasaydı mucızelerde olmazdı-Mina
''Bana da buyu ogretirmisin Raistlin?''
''Dünya'nın yeterince pbolemi var zaten..''
Mesaj tarihi:
Özlü Söz deyince .Latinleri Unutmayın.Adamların Üstüne o konuda adam tanımam.Aha Çevirileri ve Asılları.

ad astra per aspera - zorluklarla yıldızlara kadar
Alea iacta est. - Ok yaydan çıktı. (Sezar)
Amantes sunt amentes. - Aşıklar çılgındır.
Amor omnia vincit. - Aşk her güçlüğü yener.
Ars artis gratia - Sanat sanat içindir.
Ars longa, vita brevis. - Sanat uzun, hayat kısa.
auri sacra fames - altına duyulan lanetli açlık
Aut disce aut discede. - Ya öğren, ya terket.
Bene nati, bene vestiti, et mediocriter docti. - İyi aileden gelme, iyi giyimli ama vasat eğitimli.
Beneficium accipere libertatem est vendere. - Yapılan bir lütfu kabul etmek özgürlüğünü satmaktır.
Bonitas non est pessimis esse meliorem. - İyi olmak en kötüden daha iyi olmak anlamına gelmez.

Carpe diem, quam minimum credula postero. - Gününü yaşa, yarına olabildiğince az güven. (Horatius)
Cetera quis nescit? - Gerisini kim bilmez?
Cogito, ergo sum. - Düşünüyorum, öyleyse varım. (Descartes)
Contraria contraiis curantur. - Zıtlar zıtlara iyi gelir.

Dabit deus his quoque finem. - Bu da geçer. (Vergillius)
Damnant quod non intelligunt. - Anlamadıkları şeyleri kınarlar.
de facto - gerçekte
De gustibus et coloribus non est disputandum. - Zevkler ve renkler tartışılmaz.
De mortuis nil nisi bonum. - Ölüler hakkında sadece iyi şeyler konuşunuz.
De profundis clamavi ad te Domine. - Derinliklerden sana seslendim Ya Rab.
Docendo discitur. - Öğreten öğrenir.
Dum spiro spero. - Nefes aldığım sürece umuyorum.
Dum vivimus vivamus. - Hayattayken yaşayalım.

Ego primum tollo, nominor quoniam leo. - En iyi parçayı ben alıyorum, çünkü aslan benim. (Phaedrus)
Errare humanum est. - Hata yapmak insana mahsustur.
Esse quam videri. - Öyle görünmek değil, öyle olmak. (Sallust)
Et tu, Brute. - Sen de mi Brütüs. (Sezar)
Exegi monumentum aere perennius. - Bronzdan daha uzun süre dayanacak bir anıt diktim.
Ex nihilo nihil fit. - Hiçlikten hiçlik çıkar. (Lucretius)

Faber est suae quisque fortunae. -Her insan kendi kaderini kendi yazar. (Appius Claudius Caecus)
Facilius est multa facere quam diu. - Bir çok şey yapmak, hayat boyu tek şey yapmaktan kolaydır.
Facito aliquid operis, ut semper te diabolus inveniat occupatum. - Hep çalışın ki şeytan sizi hep meşgul bulsun. (Aziz Jerome)
facta non verba - işe bak lafa bakma
Felix qui potuit rerum cognoscere causas. - Şanslı kişi nedenleri anlayabilmiş olan kişidir.
Festina lente. - Yavaşça acele et.
Fiat lux! - Işık olsun!
Finis coronat opus. - Bitirmek işi taçlandırır.
Flamma fumo est proxima. - Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.
Fluctuat nec mergitur. - Dalgalarda savrulur ama batmaz.
Fraus latet in generalibus. - Genellemeler hataya gebedir.

Hominem te memento. - Sadece bir insan olduğunu unutma.
Homo homini lupus. - İnsan insanın kurdudur. (gönderen: İbrahim İbram)
Humanius est deridere vitam quam deplorare. - Hayata gülmek hayat için ağlamaktan daha uygar bir davranıştır. (Seneca)

Id est genus hominum. - İnsan cinsi böyledir. (Terentius)
Ignorantia legis neminem excusat. - Kanunu bilmemek bir mazeret değildir.
In medio tutissimus ibis. - Orta yol en güvenlisidir. (Ovidius)
Inventas vitam iuvat excoluisse per artes. - Buluşlar sanat yoluyla güzelleştirilen hayatı genişletir. (Nobel madalyası)
In vino veritas. - Gerçek şaraptadır.
Ipsa scientia potestas est. - Bilgi tek başına bir güçtür. (Bacon)
ipso facto - bu sebeple
Ira furor brevis est. - Kızgınlık kısa süren bir deliliktir.
iustitia omnibus - herkese adalet

Labor omnia vincit. - Emek her şeyi yener.

magnum opus - bir şaheser
Mea mihi conscientia pluris est quam omnium sermo. - Vicdanım bana diğer insanların söyleyeceklerinden daha çok şey ifade eder. (Çiçero)
Medice, cura te ipsum. - Doktor, sen önce kendini iyi et.
Mendacem memorem esse oportere. - Bir yalancının iyi bir hafızası olmalıdır. (Quintilian)
Mens sana in corpore sano. - Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.
Militat omnis amans. - Her aşık bir savaşçıdır. (Ovidius)

Nec verbum verbo curabis reddere fidus interpres. - Dürüst bir çevirmen kelimesi kelimesine çevirmemelidir.
Nemo enim est tam senex qui se annum non putet posse vivere. - Hiç kimse bir yıl daha fazla yaşayacağını düşünmeyecek kadar yaşlı değildir. (Çiçero)
Nemo est liber qui corpori servit. - Bedenine hizmet eden kimse özgür değildir. (Seneca)
Nemo me impune lacessit. - Karşılığını ödemeden kimse bana zarar vermez.
Nescire autem antequam natus sis quid acciderit, id est semper esse puerum. - Doğmadan önce olanları bilmemek sürekli çocuk kalmaktır. (Çiçero)
Nihil est ab omni parte beatum. - Her güzelin bir kusuru vardır.
Nihil tam absurde dici potest, quod non dicatur ab aliquo philosophorum. - Daha önce bir filozof tarafından dile getirilmemiş hiçbir saçma laf yoktur. (Çiçero)
Nil desperandum. - Umutsuzluğa düşmeyin.
Noli turbare circulos meos! - Çemberlerimi bozmayın. (Arşimet)
non compos mentis - sağlam bir kafanın ürünü değil
Non omnes qui habent citharam su
Mesaj tarihi:
said:
Creel, 26 Mayıs 2004 20:39 tarihinde demiş ki:
cenx aslinda bu kadar "uc" dusunmemek gerek..
ingilizce gerekli bi dil hatta yabancı dil bilmek gerekli bir sey..
ana okullarına kadar inmish olmasi insanlarimizin 18 yasina geldiklerinde bir cok dil konusabilio olmalarini saglayacaksa bu guzel..
ama bir ırkı/milleti yok etmek istiosan ilk dilini yok ediceksin mantıgıyla bakarsan bir derece haklı olursun..
ingilizceyi her gun duysalar acabaa bu kadar karizmatik oldugunu dusunurlermiydi..
burasi paticik herhangi bi yabanci forum deil
ingilizce yazilanlari okumak yada okumamak umrumda da deil..

sadece madem yazıyı yaziosun turkcesini yaz? neden ingilizce yazıcam die kasarsin bunu anlamiyorum ben.

He who fights with mosters..."
bu olayada
"Kim canavarlarla savasirsa "die cevirirsen o cümle düzenli olur gibime gelio
+1 demek istiyorum ama şunuda ekliyim:bilmekle karizma için bildiğini göstermek aynı şey değildir :)[signature][hline] Justin, 22 Mayıs 2004 15:39 tarihinde demiş ki:
ben mageryi 5 saatte gm lerimden skiller daha zor artmalıyı çıkarıyorum şahsen
senin anlama kapasiten nekadar bilemem tabi
Mesaj tarihi:
Eski bir thread galba ama yazmamışımdır diye birkez daha yazıyorum:
Wisdom is only possessed by learning... /Elminster.

Ayrca bir de "Serve no one but Bane." var ama kimin sölediğini bilmiyorum. :)[signature][hline][i]for those who died alone...[i]
Mesaj tarihi:
kraaz iyi güzel yazmışsında konuyla biraz alakasız
frp ile ilgii değildi yazdkların[signature][hline]Pyr0, 28 Mayıs 2004 23:38 tarihinde demiş ki:
icindeki noktayı bul...o nokta herseyın cozumunu saglayacak olan seyin oldugu nokta...o nokta iç huzurun....

blackchaos, 28 Mayıs 2004 23:39 tarihinde demiş ki:
kodurtma noktaya
Mesaj tarihi:
said:
Solonor, 30 Mayıs 2004 18:13 tarihinde demiş ki:

Ayrca bir de "Serve no one but Bane." var ama kimin sölediğini bilmiyorum. :)

Ben söledim:P[signature][hline]Serve no one but BANE!!!

[Bu mesaj Fzoul_Chembryl tarafından 01 Haziran 2004 04:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
pek frp sayılmaz ama rpg : what is locked can be opened; what is hidden can be found; what is yours will be mine.[signature][hline]"And lastly there is the oldest and deepest desire. The Great escape, the escape from Death."
J.R.R.TOLKIEN
  • Yeni Oluştur...