Khelben Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 Evet, bu şirin üniversite hakkında çok ciddi şüphelerim/düşüncelerim var. bu sene açılıcak olan elektrik-elektronik bölümüne full burslu girebiliyorum büyük ihtimalle fakat bölümün ilk yılı olması ve üniversitenin 2. yılı olmasından dolayı çok düşünmem gerekiyor yazmak için bile burayı. burada üni hakkında düşüncesi-bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok memnun olurum. Hüsnü Özyeğin nin başarıları falan malum olsada, insan genede böyle birşey yapmak için 2 kere düşünüyor. Şimdiden teşekkür ettim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 Khelben merhaba, Rektor su anda doktora yaptigim bolumde yillarca calisti.Cok saglam yurtdisi tecrubesi var. Gercekten akademik acidan kaliteli insan. Business bolumu cok kaliteli. Muhendisligi de tahminimce oyledir. Sadece kabul gormesi icin zaman gerek. Mesela hemen hemen hocalarin hepsinin yurtdisindan doktorasi var business'da. Ona bir bak derim muhendislik icin. Kampus cok kotu,tek bir binadan olusuyor ama yakinda onu da tasiyacaklarmis diye duydum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 Yeni açılmış bölüm boğaziçide olsa risktir dostum.Yani girersin 50 kere ders programın değişir,hocaların değişir vs..Yeni üniversiteler(son 5-6 yıl ki) çoğu ticarethane mantıgıyla çalışır.Bursluda girsen özel madde felan koydurup ilerki yıllarda ayağını çeldirebilirler.Yani bir çok değişiklik olma ihtimali yüksek.Birde ilk sen gireceksen o bölüme üstdönem olayın olmıcak yani danışabilcek pek kimsen olmicak meslektaşın. Bunların yanında söylendiğine göre rektör akademik açıdan başarılıymış.Bu bir artıdır fakat koca bir üniversiteyi bu mantıkla yönetileceğini göstermez. Kampüs olayının olmaması da bireysel olarak ilgilendirir seni.Yani kampüs hayatı yaşamak zorunda değilsin,eğitimi tatmin edici olursa yeterli diyebilirsin. Biraz öss mantığıyla bakarsak okulun 4 yanlışı 1 doğrusunu götürür heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 kampsu tasımaya yetişirmisin bilmiyorum ama, adamlar iddalı ve bildiğim kadarıyla kadroları cidden iyi. ufak kampus ve daha kabul gormemiş uni ismi rahatsız etmıycekse senı, düşünebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 Yazanlara teşekkür ettim, birşey daha sorucam bu biraz genel, bir üniversitenin kabul görmesi kaç yıl sürer? ilk akademisyenleriyle mi? yoksa ilk mezunlarıyla mı olur bu iş? atıyorum sabancı veya koç un kabul görmesi ne kadar sürmüştür? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 çok sürer :D yani özel ünivlerler sabancı koç bilkent hariç etiket vermiyor mezunlarına... ieu bile yeni yeni duyulmaya başlandı gibi biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 Isleyisine gore degisir. Ayrica bu seni degerlendiren kisiye gore de degisir. Acikcasi koc ve bilkent bana gore etiket vermez. Sabanci'nin bazi bolumlerinden cikan ilk mezunlar kapisilmisti. Ozyegin de ayni sekilde olacak ama bu senin tercih ettigin bolum olur mu bilinmez. Eger sen hocalarinin referanslariyla iyi bir master programina girebiliyorsan, arkan saglam demektir. Arkan saglamsa, sana gelecek olan alelade teklifleri reddetme sansin vardir. Eger bir grup mezun, ozel sektorde kendine yakistirmadigi firmalari reddederse, bu onlara etiket saglar. Tam iste bu noktada, eger iyi firmalara girerse mezunlar, o zaman okulun adi yurumeye baslar. Yok acikta kalirsa insanlar, o zaman yerinde sayar, aka Yeditepe vs. Sabanci. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synorin Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 bu üniversiteye şu anda giren kumar oynar... eğer risk alırım diyorsan düşünme :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 MOER INFO PLEASE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 abi kimsenin bilgisi yok ki, daha mezun vermemisler anladigim kadariyla, belli ki orda okuyan da yok burdan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 ya benim de hiç bir bilgim yok iyi mi kötü mü diye ama ismi bana özüniversiteyi çağrıştırıyor. asıl üniversite biziz -özüniversite- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2009 egitim kadrosu hakkinda biseyler soylenebili belki, hocalar nerden, kimdir filan, sitesine bak giricegin bolumun kadrosu icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 ben yaşar üniversitesindeyim kaç kişi bilio allasen o ne lan diyorlar genelde. izmir dışı insanlar tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2009 http://www.ozyegin.edu.tr/ogrenciAdaylari/birGunluguneOzyeginliOlun.asp Rektör'le felan konuşmak isteyen varsa.. kopi pest diğer konudan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 ozyegin universitesi = semih cumhuriyeti 1. 1 senelik universiteye gidilmez daha dersle rbelli deildir bi hoca gider koskoca dediginiz universitede ciscivlak kalirsiniz 2. 1 tanekampusu yok mu lise gibi bunun altunizadade mi ne universiteye gitceksen cimde yatamadiktan sonra kampus hayati yasayamadiktan sonra ne anladim. ben ufak dedigim yildizda bile sirf derslik 8 ayri bina vardi. 3. istanbulda kurulan fason ozeller yerine ciddi ise yarar ozel tercih edin. yarin obur gun piyasaya girdiginde ozyegin universitesi dediginde ne yazik ki ben yapiyosam interviewini diyecegim sey baraji gecmis heralde anca ole girmis olcak. azcik adi olan bi yeri tercih edin 3 kurus ucuz olcak diye sacmalamayin. 4. burslu ozele giriyosan devlete giremiyo musun? ha dersen ki ozel uni tercihim onu bilemicem. bu arada bu kisisel dusuncemdir simdi ozyegin universitesi arel universitesi yada ne biliyim antin kuntin ozel universitesinden gelip orayi bana savnarak hic bisi kazanamazsiniz cunku zor fikir deistiren bi insanim http://2.bp.blogspot.com/_fVqUsK7UeU4/SVurE8RJ0PI/AAAAAAAABhU/n9gqvC38wC4/s400/semih-cumhuriyeti.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 özyeğin üniversitesi çok konuşulmaya başladı bu aralar etrafımda da böle alakasız yerlerden de duyuorum işletmesi iimiş vs ıvır zıvır die bence sıradan bi antin kuntin üniversitesi gibi olmıcaktır. Hüsnü Özyeğin desen boş bi adam değil Harvardlı vs yani akademik açıdan da iyi bi adam. Öle param var ticaretle para kazandım bi üniversite açiim biraz da ondan para kazaniim modunda deil gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Mortis said: özyeğin üniversitesi çok konuşulmaya başladı bu aralar etrafımda da böle alakasız yerlerden de duyuorum işletmesi iimiş vs ıvır zıvır die bence sıradan bi antin kuntin üniversitesi gibi olmıcaktır. Hüsnü Özyeğin desen boş bi adam değil Harvardlı vs yani akademik açıdan da iyi bi adam. Öle param var ticaretle para kazandım bi üniversite açiim biraz da ondan para kazaniim modunda deil gibi. abi iste sorun su piyasada adi sani 100 kat duyulmus universiteler warken sirf 50% indirimli diye riske girmek mantiksiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 ya orası şimdilik öle ama dediim gibi sanki ilerde ii isimli olacak gibime gleio dier etarftaki üniversitelerden sıyrılıp isim vermiim şimdi ama. Hani sabancı da böle olmuştu konuşuluodu alakasız insanlar tarafından ilk çıktıında zaten farklıydı sistemi vs çok kısa sürede ün yaptı ki benim kuzenim ilk mezunlarından o girdiinde alakasızdı pek. özyeğin ilerde böle olabilir fakat şu an dediin gibi bilemem. Belki mezuniyetine de yetişebilir o ünlenme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 iyide abi bole riske girilir mi arel universitesi diye bi universitede war hatta benim favorim okan universitesi tam semih cumhuriyeti hepsi mi parlicak bunlarin ogrenci nufuslari kac kadrolari ne kadar genis nasil bi akademik kariyer imkani suncaklar bole ya tutarsa diye universiteye mi girlir lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 valla çok ufak bi öğrenci sayısı var zaten 3-4 fakülte şu anda üni. kampüs meselesi ise yer arıyorlamış zaten kampüsü yapmak için taşınıcak üni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Zirve üniverstesi açılmış bi de ama Gaziantep'te d.hane isimlerine geçtiler artık heueh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 yav said: Zirve üniverstesi açılmış bi de ama Gaziantep'te d.hane isimlerine geçtiler artık heueh Ağzımdan aldın, zaten bir kaç yıl sonra final üniversite'sini beklemiyor değilim.Koleji var zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Riverwind Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 yav said: Zirve üniverstesi açılmış bi de ama Gaziantep'te d.hane isimlerine geçtiler artık heueh kültür üniversiteside var :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Daha once de belirttigim gibi Ozyegin'in vizyonu -isim vermeden- bazi universiteler gibi tabela universitesi olmak degil. Birinci olarak kadrolarini cok saglam kuruyorlar. UCLA, UF, Syracuse, Minnesota, Carnegie Mellon, UTD, Erasmus University, UT Austin, Michigan State'ten Isletme bolumundeki akademik kadro. Muhendislige bakiyorsun, North Carolina, Purdue, Paris Ecole Central, Texas A&M, Georgia Tech var. Yani kisacasi Muhendislik fakultesinde de, Isletme fakultesinde de full yurtdisindan mezun kadrolar var. Daha bu baslangic kadrosu. Daha genisleyecek. Ha gelecek hakkinda hicbir tahminde bulunamazsin. Ama bence okul adam gibi kampusune gectigi zaman bence super olacak. Bir de isim acayip geliyor ama zamanla oturacagi dusuncesindeyim. Yani mezunlarina Sabanci gibi bir vizyon katip, undergradlari kaliteli bir bicimde yerlestirirlerse iyi yerlere gelebilirler. Su anda tabii ki oturmus universitelere gitmek daha mantikli gelebilir, kampus konusunda da tamamiyle katiliyorum ama "gene bir tabela universitesi geldi eki eki" seklinde bir tutuma da tamamiyle karsiyim. Olay cok farkli cunku. Bu arada sanirim Sile taraflarina kampus yapilacak yakinda. Yani ben en azindan oyle duydum. Ama hala Okan ya da Arel gibi universitelerle tamamen onyargiyla karsilastirmayi yanlis buluyorum. Yani en azindan Ozyegin parlayacak gibi duruyor. Ha bana sorsaniz Sabanci'ya giderim tabii ki puanim tutsa ve param varsa. Ama risk almak isteyen de buyursun girsin. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Selam, Özyeğin'in rektörü benim eski hocam olduğu için biraz daha detaylı bilgi verebilirim sanırsam. Hatta kendisiyle az evel de msnden konuştuk, selamı var sdf. Rektörü bizim bilkent işletmenin dekanıydı 2 sene önce. Geldiği zaman çok köklü değişiklikler yaptı. Şimdi bu değişiklikleri üniversite seçecek birine tek tek anlatmam bir şey ifade etmeyecektir, o yüzden şöyle özetleyeyim, dünya standartlarını yakalayacak bir sistem kurdu. Bunu neye göre söylüyorum? FT sıralamasındaki 18. okul olan Viyana Business School'a erasmusa gittim, oradaki eğitimi gördüm, ona göre söylüyorum. Hocanın Bilkent'ten ayrılma sebebi ise okul yönetimi ile anlaşamamasıydı. Yök ve yönetim, adama kafasındaki planları uygulatmadılar. O da haklı olarak yeni bir oluşumun içine gitti. Oraya rektör olarak gittiği için çok daha rahat artık. Orada Jason ile beraber (jason da hocaydı bizde, bir dönem asistan olarak da çalıştım yanında) İşletmeye giriş dersi veriyorlar ki bu dersle öküz gibi excel, access öğreniliyor. Bu olay diğer okullarda olmadığı gibi piyasada işe girecek biri için excel artık olmazsa olmaz bir şey. Bunun önemini de büyük bir bankada staj yaparken farkettim. Bunun dışında dünya algınızı, bakış açınızı vs. kökten değiştirecek bir eğitim sistemi olduğuna inanıyorum. Önceki sayfada galba Cd link vermiş, rektörle msnden muhabbet edebilirsiniz. orada 19.00 - 20.00 saatleri diyor da bakmayın ona, ofisinde çoğunlukla açık olur msni. Olmadı bi gidin görün, ben rektörünüzle muhabbet edicem diyin. Şeker gibi bi adam zaten. Amma övdüm lan sdfsd. İyidir Özyeğin, gidiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar