Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 bok at izi kalsın.heh. baykalın konusmasındn birsey anlamadıgın belli, bari bisiler yazayım dalga geceyime gelmişsin. baykal turkiyede gelmis gecmis siyasetciler arasında en iyi tartısmacı, en bilgili konusmacı ve en düzgün türkçesi olan siyasetcidir.bunu sagcıya da sorsan solcuya da sorsan bilir, sayar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deja cyrano Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Werewolf said: HERE COMES A NEW CHALLENGER A wild İlker appears.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Thugsta said: Yüz ifadesini kullanamıyor Vücud hareketleri çok sakat Ses tonu arttırma / azaltma sıfır Ne zaman ne söyleyeceğini bilmiyor her 10 kelimesinden biri "sevgili arkadaşlar" "aaa" "ıııı" "eeee" diyerek olan zamanının 10'da 1'ini bitiriyor. Ve adamı izlerken uykum geldi lahn Şöyle saçma salak şeylerle uğraşacağınıza oturup Baykal'ı adam gibi dinleseniz pek güzel olurdu. Sonra ortada Baykal hakkında atıp tutmakla uğraşırsınız. Yok uykum gelmişmiş, 71 yaşında ölsün de kurtulalımmış felan öyle tırıvırılar. Trollükten başka bişi değil yapılan. Fistan said: bok at izi kalsın.heh. baykalın konusmasındn birsey anlamadıgın belli, bari bisiler yazayım dalga geceyime gelmişsin. baykal turkiyede gelmis gecmis siyasetciler arasında en iyi tartısmacı, en bilgili konusmacı ve en düzgün türkçesi olan siyasetcidir.bunu sagcıya da sorsan solcuya da sorsan bilir, sayar. +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 bu arada konuşma derken, devlet bahçeli'nin adını anmamak ayıp olur. bir de hazırlıklı ve hazırlıksız konuşma faktörünü de göz önünde bulundurmakta fayda var. devlet bahçeli önündeki kağıda baka baka ekenomi diyen bi insan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bansheee Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 valla genel olarak çok yanlış bir sistemimiz var kafa ve tecrübe olarak en verimli çağlar 30-45 arası zamanlar. Toplumun kaderine yön verenler de bu yaşlarda olmalı.Yaşlılara gereğinden fazla saygı gösteriliyor.Yani tamam yaşlılara saygı gösterilmeli ancak fikirleri ve tecrübeleri kaale alınmamalı."He beyamca he" denilmeli geçilmeli.Özellikle 60 yaşından sonra düşünme yargılama yeni olayları analiz etme yeteneği inanılmaz düşmekte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thugsta Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Bone said: Thugsta said: Yüz ifadesini kullanamıyor Vücud hareketleri çok sakat Ses tonu arttırma / azaltma sıfır Ne zaman ne söyleyeceğini bilmiyor her 10 kelimesinden biri "sevgili arkadaşlar" "aaa" "ıııı" "eeee" diyerek olan zamanının 10'da 1'ini bitiriyor. Ve adamı izlerken uykum geldi lahn Şöyle saçma salak şeylerle uğraşacağınıza oturup Baykal'ı adam gibi dinleseniz pek güzel olurdu. Sonra ortada Baykal hakkında atıp tutmakla uğraşırsınız. Yok uykum gelmişmiş, 71 yaşında ölsün de kurtulalımmış felan öyle tırıvırılar. Trollükten başka bişi değil yapılan. +1 Saçma salak bana diyorsunda okuma anlama sorunu var sanırım sende? Fazladan pati sekmeleri açıp konular arasında zıplamalar felan Ben gözlemlediklerimi söyledim ve söylemeye devam edeceğim.Desteklersin "evet öyle" veya "hayır katılmıyorum çünkü xxx" dersin tartışırız.Konuya dalıpta "aha dur saçma salak diyeyim de küçük düşüreyim ahahaa" tipi ergen çocuklardan farkın ne? Ve evet Trollükle birlikte + post sayımı arttırmaya çalışıyorum bununla birlikte madalya alıp elit olacam pati'de >:D< Düşünceni yaz 3-5 "kişiselleştirilmiş" boş cümle değil.Beceremiyorsan yazma benim konularıma (aaa şimdi de trip falan atar senmi karar vereceksin nere yazacağıma hede hodo) Fistan said: bok at izi kalsın.heh. baykalın konusmasındn birsey anlamadıgın belli, bari bisiler yazayım dalga geceyime gelmişsin. baykal turkiyede gelmis gecmis siyasetciler arasında en iyi tartısmacı, en bilgili konusmacı ve en düzgün türkçesi olan siyasetcidir.bunu sagcıya da sorsan solcuya da sorsan bilir, sayar. Fistan ben adamın konuşmasındaki içeriğe deyindim mi allasen? Lütfen nerede konuşma içeriğiyle "ilgili" yazdığımı gösterir misin lütfen? Baykal'a siyasetine bok atmıyorum dikkatli oku lütfen. Yukarıda neye deyindiğimi açık şekilde belirttim.Herif eee aa ıı demiyormu? sayfaları neredeyse 15 saniyede çeviriyor.O 10 saniyelik arada havada o heycanın azalmasını hissedebiliyorsun zaten adamın konuşması seni alıp götürmüyor bir yere. Aynı şekilde Türkçe'yi nasıl kullandığına dair de birşey belirtmdim. Bunları yazmamım sebebi şu:hiç bir şeyden anlamayan sadece haberlerde gördüğüyle yetinen neler döndüğünü bilmeyen ülkede nelerin satıldığını nelerin özelleştirildiğini ne yalanların döndüğünü algılamayan bi insan televizyonda Tayyib'i gördüğünde tabiki çoşar..anlatmaya çalıştığım bu(ydu) Anlayana.. Yukarıda 6 satır yazmışım ikinizde bi kapak sokma derdindesiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 bu adam birincisi doğru şeyler söylüyor. ikincisi düzgün söylüyor, rock dinleyene yozlaşmış, öldürülene "bırakılıp zurnacıya veren kız" demiyor. üçüncüsü saygılı konuşuyor. dördüncüsü çalmıyor. beşincisi siyaset adabına uyuyor. altıncısı tonlamasını gayet düzgün kullanıyor. yedincisi, sesi 71 yaşında hala yerinde. sekizincisi, türkçeyi böyle düzgün kullanan siyasetçi türkiyeye nadir geliyor. birilerinin istediği gibi kürsüye çıkıp padişahlık yapmıyor, varsın yapmasın. bu adamın muhalefet yapışını eleştirirsiniz, beceremiyor dersiniz, istifa et yapışacan dersiniz. ama daha iyi bir örnek olmadan bu adamı hitabet konusunda eleştirmeyin be, allah çarpar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Valla Baykal'ı söylediklerinde çoğunlukla haklı buluyorum ama mimiklerine hiç dikkat etmedim açıkçası. Ama adam nerdeyse her konuda hükümet karşıtı tavır almasına rağmen, hala "gitsin lan yeter artık" deniyo. Adam daha ne yapabilir ki? Bunları ciddi soruyorum, çünkü ben şu an muhalefetin başarısızlığının sebebini muhalefetin yetersizliği değil de, muhalefetin her sözünün her hareketinin önyargıyla karşılanıp kulak ardı edilmesi olduğunu düşünüyorum. Bunun sebebi de Baykal'a duyulan antipati. Bu antipatinin kaynağını anlamıyorum işte ben. Adamın senelerdir CHP'yi başkasına bırakmaması unsurunu da yeterli bi sebep olarak göremiyorum açıkçası bunun için. Yalnız şunu demeden edemicem: Böjeek said: yüz ifadesini kullanamıyo mu? http://www.aksam.com.tr/images/2009/03/11/baykal.jpg http://3.bp.blogspot.com/_wdtz0fv17H0/SbwmtBMY5JI/AAAAAAAAAAs/8QaRwbsH0vw/s320/baykal.jpg hehe ASDLKJALSFKHJASŞLKDAŞS o tipler ne lan öyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 muhalefet yapıyor diye kızıyorlar adama. oysaki muhalefet dediğin muhalefet yapmamalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 adamın dediğine göre Tayyip çok duru bir Türkçe konuşuyormuş mesela. yersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 adamın yüzüne gözüne bakacağına söylediklerine baksaydın keşke. kişisel fikrim: güzel konuşmaydı, bazı yerlerde tayyibe öyle bir soktuki lafları öyle böyle değil. III EE'lemelerini yaşlılığına vermek lazım o yaşta insanlar varlığını unutuyor baykalın yaptığı 2-3 ıı mı sıkıntı yaratıcak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 valla arkadşlar kim ne dersze desin, chp li olmamama rağmen, baykal konuşmayı bilmiyor ithamını kesinlikle kabul etmiyorum.. baykal bu ülkedeki gelmiş geçmiş en sağlam tartışma yapabilen, münazara edebilen kişidir.. en boka battığı durumlarda bile çatır çatır kendisini savunup karşısındakini haksız duruma düşürmüştür. haklı olduğu yerlerde de direk ezmesini bilmiştir... tartışmsa sanatı da budur işte.. her tür durumda direk üstünlük sağla, soru işaretlerini ünleme çevir yolla gitsin.. cidden şu an onun gibi bir siyasetçi pek yok piyasada.. mesela baykal erdoğan teke tek girişse baykal top eder.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 bansheee said: valla genel olarak çok yanlış bir sistemimiz var kafa ve tecrübe olarak en verimli çağlar 30-45 arası zamanlar. Toplumun kaderine yön verenler de bu yaşlarda olmalı.Yaşlılara gereğinden fazla saygı gösteriliyor.Yani tamam yaşlılara saygı gösterilmeli ancak fikirleri ve tecrübeleri kaale alınmamalı."He beyamca he" denilmeli geçilmeli.Özellikle 60 yaşından sonra düşünme yargılama yeni olayları analiz etme yeteneği inanılmaz düşmekte 25-40 yaş arası en verimli çağ olabilir ama bu verimlilik "liderlik" konumunda bir verimlilik değildir. bu verimlilik, "alt tabaka" konumda verimliliktir. gün boyunca daha uzun saatler ve daha yoğun olarak çalışabilirsin. ancak bu meseleyi tutup "tecrübe" ve "liderlik" meselesine getirmeniz ciddi anlamda abesle iştigalden başka birşey değildir. tecrübe demek yılların getirdiği birşeydir. Tayyip'e bak. Adam daha genç belki ama çok tecrübesiz bir adam. Nerde ne yapacağını bilemiyor, bir devlet adamının sorumluluklarının ne olduğunu algılayamıyor ve çok yanlış kararlarla bizi zor duruma bırakıyor. Böyle birşey istiyorsan ne mutlu sana. 30 yaşında toy bir eleman verelim, devlet birkaç günde ayyaşkıraathanesine dönsün. Yaşlı kişilere "he beyamca he" denmesini arzulaman kısmında çok absürt bir laf etmişsin. 25-40 yaşındaki adama sorarlar, daha yaşın kaç başın kaç, dünyada daha ne gördün de senin büyüğün bir insana "he beyamca he" diyorsun. İhtiyarlık meselesini küçümsüyorsun belki ama kıdem ve tecrübe senin düşündüğünden daha yavaş kazanılan bir hadisedir. Aşşağıladığın ihtiyarlar, senin yaşadığın gün sayısı kadar olay görmüş geçirmiş olur. Asla düşünemeyeceğin olaylar bu adamın başından geçmiş olur. Bu yüzden insanları, olayların nasıl sonuçlanacağını önceden öngörebilir. Zaten "üst makam"da yaşlıların yer almasının nedeni de budur. Senin yapabileceğin hatayı onlar daha önceden yapmış ve ders almıştır. Aynı hatanın tekrarlanmaması için hatayı tecrübe etmiş bir kişinin "danışman" bir konumda olması gereklidir. Uzun bir post oldu ama demek istediğim şudur: Şimdi "he beyamca he" diye kulak asmadığın adamın dediklerini yapmadığın için sonra başını duvarlara vurursun. 25-40 yaşındaki insanlar çalışma konusunda verimli olur, doğru, yukarıda vurguladığım gibi. İşte bu yüzden "İşçi" konumunda olanlar genelde 25-40 yaşında olur. Çünkü bunlar işin "hammaliyetini" en rahat kaldırabilecek kişilerdir. Buna karşın, 25-40 yaşındaki insanlar "yönetici" olamaz, çünkü yeterince tecrübeleri ve deneyimleri yoktur, sürekli hata yapar. 70 yaşında diye dalga geçiyorsunuz belki ama her 70 yaşındaki adam aynı koşulda olmaz. Bir 60 yaşındaki kişi vardır, annanne olmuştur, ölmek üzerindedir, bir 60 yaşındaki kişi vardır, daha teyze çağındadır, oldukça efektif çalışabilmektedir. Bu yüzden 70 yaşa sürekli takılıp durmayın, insanın kaç yıl yaşadığı değil, bedenidir önemli olan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Kojiroh said: Valla Baykal'ı söylediklerinde çoğunlukla haklı buluyorum ama mimiklerine hiç dikkat etmedim açıkçası. Ama adam nerdeyse her konuda hükümet karşıtı tavır almasına rağmen, hala "gitsin lan yeter artık" deniyo. Adam daha ne yapabilir ki? Bunları ciddi soruyorum, çünkü ben şu an muhalefetin başarısızlığının sebebini muhalefetin yetersizliği değil de, muhalefetin her sözünün her hareketinin önyargıyla karşılanıp kulak ardı edilmesi olduğunu düşünüyorum. Bunun sebebi de Baykal'a duyulan antipati. Bu antipatinin kaynağını anlamıyorum işte ben. Adamın senelerdir CHP'yi başkasına bırakmaması unsurunu da yeterli bi sebep olarak göremiyorum açıkçası bunun için. çok doğru demişsin, benim de uzun süredir düşündüklerim aynen bunlar. Şu var Kojiroh, CHP'nin politikasını beğenmezsin. Ben %100 beğenmiyorum mesela, daha sosyalist bir parti istiyorum. O zaman gidersin başka bir partiye. Örneğin gönlümde SHP gibi bir parti yatıyor. Ama şu var, ortada SHP diye bir parti yok ki. Bu açıdan CHP'nin durumunu beğeniyorum. Adamlar Meclis'te oldukça aktif aslında. Soru önergeleri veriyorlar, televizyonlarda tartışmalara katılıyorlar, mecliste oy çoğunluğu AKP'de olduğu için çıkan yasaları mahkemelerde şikayet ediyorlar, bu şekilde yasaları red etmeye çalışıyorlar. Ama bunları yaptığı için de eleştiriliyor CHP. Hep diyorum, "muhalefetlik yaptığı için eleştirilen dünyadaki tek muhalefet partisi CHP'dir" diye :) Bak mesela, Deniz Baykal çıkıp konuşmuş, insanlar "şunu dedi, bunu dedi" olayını tartışmak yerine, "şöyle kötü konuşuyor, böyle yaşlı, gitsin artık istemiyoruz" gibi muhabbete giriyor. Bu hadisenin en önemli nedeni medyanın verdiği gaz diye düşünüyorum. Bakarsan, CHP'yle en çok alıp veremediği olan nedense hep Sabah gibi gazeteler. Bu tip lafları hep onlar üretip üretip piyasaya sokuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Böjeek Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 fizban said: bu adam birincisi doğru şeyler söylüyor. ikincisi düzgün söylüyor, rock dinleyene yozlaşmış, öldürülene "bırakılıp zurnacıya veren kız" demiyor. üçüncüsü saygılı konuşuyor. dördüncüsü çalmıyor. beşincisi siyaset adabına uyuyor. altıncısı tonlamasını gayet düzgün kullanıyor. yedincisi, sesi 71 yaşında hala yerinde. sekizincisi, türkçeyi böyle düzgün kullanan siyasetçi türkiyeye nadir geliyor. birilerinin istediği gibi kürsüye çıkıp padişahlık yapmıyor, varsın yapmasın. bu adamın muhalefet yapışını eleştirirsiniz, beceremiyor dersiniz, istifa et yapışacan dersiniz. ama daha iyi bir örnek olmadan bu adamı hitabet konusunda eleştirmeyin be, allah çarpar. +1 ama tabi doğrular genelde söylenince itici olur böyle siyasetçiler bizim milletimize yalakalık filan yapcanki gözüne giresin. baykal bir kılıçdaroğlu iki. ikisinide gerek konuşması gerek türkçeleri gerek siyasetleri cok severim şahsen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 adam konusmayi biliyo da, memlekette dinlemeyi bilen pek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Baykalı bilmem de,Bahçeli'nin bağırırkenki çıkardığı sese hastayım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 auhua ses çıkmıyorki adam bağırırken nası yüksek bi frenkansa geçiyorsa artık bağırdığında... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coder Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 baykal yenilere yol açmadığı, akpnin karşısına adam gibi bi rakip çıkartmadığı sürece durum böyle gidecek.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 said: bak ben sana sen degil siz diyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 aquila said: adam konusmayi biliyo da, memlekette dinlemeyi bilen pek yok. of süper laf :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 Adama'da yaşlı diye gençlere verseydi komutayı ne olurdu filonun hali? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2009 said: üçüncüsü saygılı konuşuyor. dördüncüsü çalmıyor. beşincisi siyaset adabına uyuyor. bunlara katılmıyorum ama adam iyi konuşuyo evet. anca konuşuyo ama işte mesele o :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar