Darksun Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Onunda cezası varmış, yere sigara atmanın cezası (filtre vs dahil) 25 ytl hehe.
Arma Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Uygulayabilirlerse o süper olur. Yerde izmarit görmek pek hoş olmuyor. Ayrıca nargile cafelere çözüm üretilmesi gerekir. Nargile cafe adı üstünde. Adam nargile satmak için açmış orayı. Ne anladım ben bu işten.
pekaziz Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Sigara içilen kafe açmayı düşünüyorum eylül ayı gibi.
Sufi Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 sonuna kadar desteklediğim nadir yasaklardan biri. umarım toplu taşıma araçlarındaki, resmi dairelerdeki, bankalardaki yasaklar gibi bu da başarıya ulaşır. belki çoğunuzun yaşı yetmiyordur bankalarda, minibüslerde sigara içtiğimiz dönemlere. şimdi bir minibüste sigara içmeyi nasıl sürrealist bir olay olarak algılıyorsak umarım bu yasağın sonucu da böyle olur. 11 sene içmiş, 11 senedir de içmeyen biri olarak çok memnunum durumdan. eh sorun biraz da çıkan sorundan kaçmaya çalışanların değil de sorun çıkaranların kendilerinin sorunu olsun.
Eralp Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mille said: komiklikten demedim zaten yapilan bencillik yuzunden dedim.Yani icmeyenlerin "biz pasif icici olmak zorunda degiliz" filan demeye hakki var, tamam peki ama onlarin yuzunden icenlere eziyet cektirmek? Komik bi mantık abi bu.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Ya sigara düşmanlarına saydırıcam b,irazdan o olcak.. Yahu bar bu, klahvehane. Giden kesimin ezici çoğunluğu sigara içiyo. Mekanın söz hakkı olması lazım. "Ben sigara içmeyen müşterilerimi kaybederim gerekirse, burada sigara içiliyor zorla da sokmuyoruz rahatsız olan gelmez" der. Budur arkadaş. Diğeri zorbalık oluyo, yasak değil. İnsan hakları falan hiç diil..
Sufi Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 sigara içmeyenler içenlere yıllardır saydırıyor zaten. şimdi devir teslim :)
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 bos laflar bunlar. sigara icen sigara icmeyenin yanında herzaman haksızdır. yasa cok guzel oldu, iktidarın tek begendigim icraatı budur herelde. haksızdır derken saglık tehditi acısından soyluyorum.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 İyi dde yasak mantıksız. Zorla mı sokuyolar sigara içmeyenleri kahveye? Dumansız kahveler olur bi de dumanlı kahveler olur. Budur yani. Müşteri profilinin %90'ı sigara içicilerinden oluşan insanların ekmeğiyle de, o %90lık kesimin keyfiyle de oynamaya hakkı yok bu devletin. Mekanın insiyatifine bırakılır. Çoğunluk sigara kullanmıyosa müşterilerinin, zaten mekan da tamam kanka burda içilmicek der yani. Ya da sigara ruhsatı çıkartır, şerefsizce para kazanırlar, ama yine de şu durumdan iyidir
Holy Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Sigara içenlerin çektikleri resmen kalkıp oynamama sebep olacak birazdan ^^ MOAAAAAR PAIN
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 ya hala bos konusuyosun. sizin keyfiniz baskalarının saglıgı demek. sigara bagımlısı olabilirsiniz ama bunu anlamayacak kadar sapkın değilsiniz.
Flameoffear Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Nargile içilen yerden ne istiyorlar anlamış değilim hani. Oranın olayı o, nargile içmek. Gelen de nargile için gelir. Nargile içilen yere giden adam da durumu göze almıştır. Sonrada "ay sağlığımızla oynuyorsunuz" gibi saçma bir sebep sunmak abest olur. Havalandırması olan özel alan oluşturulur sigara için olur biter. Kökten yasaklamak nedir yani. Senin sigara dumanından rahatsız olma hakkın varsa benimde içme hakkım var. Sigara içmeyenler gider ayrı yerde oturur, içen ayrı yerde. Çokmu zor yani şunu sağlamak.
Holy Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Ya şu hakkım var muhabbetini bir kesseniz? Yok öyle insan sağlığıyla oynama hakkınız. Benim de o zaman çıkarıp pipimle oynama hakkım var sokakta, benim için de özel alan yapılsın.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 @toggie: Abi içmeyenleri zorla mekana sokup suratına duman üfleyelim demiyoruz. Mekanın insiyatifine bırakırsın. İçkinin yanında sigaramı içemeyeceksem gitmem evimde içerim diyen insanlar büyük çoğunluktaysa, o bara da o hakkı vereceksin. İçmeyen ve rahatsız olan gider başka barda takılır. Bu kadar basit işte
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 oyle yapılıyor zaten? senin icme hakkını elinden alan yok. icecegin alanı kısıtlandırıyor yasa sadece. nargile kafelerin acık alanda yerleri olur oralarda icersin. kapalı ise alan icemezsin. nargile de sigara da tütün mamülü ve dumanı icmeyene de zarar veriyor. bu kadar basit. @nileppezdisdfds yahu cogunlukla yapılacak is mi allasen. 99 kisinin ictigi ortamda 1 kisi icmesin yine icmeyen haklı. mekanın insiyatifine bırakılacak en son seydir sigara kullanımı.
Flameoffear Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Holy said: Ya şu hakkım var muhabbetini bir kesseniz? Yok öyle insan sağlığıyla oynama hakkınız. Benim de o zaman çıkarıp pipimle oynama hakkım var sokakta, benim için de özel alan yapılsın. İstersen kıçınla oyna banane? Ayrı yer yapılır isteyen istediğini içer diyoruz. Zorla sigaralı alana gir duman çek mi diyoruz?
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 @toggie Nargile kafeye tütün kullanmadığı halde giden varsa hiç laf etmeye hakkı yok. Amacı tütün içirmek olan bir mekandan bahsediyoruz. Kahvehanelerde de barlarda da tütün kullanımı ezici çoğunluktadır. Dumansız Bar'lar açılır oralarda içerler. Zorla suratlarına üflenmiyo sonuçta. Bar'ların işlerini azaltıyo sadece bu yasa. Şimdi dert diil çok, kışın ne olacak?
Holy Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Flameoffear said: Holy said: Ya şu hakkım var muhabbetini bir kesseniz? Yok öyle insan sağlığıyla oynama hakkınız. Benim de o zaman çıkarıp pipimle oynama hakkım var sokakta, benim için de özel alan yapılsın. İstersen kıçınla oyna banane? Ayrı yer yapılır isteyen istediğini içer diyoruz. Zorla sigaralı alana gir duman çek mi diyoruz?sanane değil işte çıkar pipinle oyna bakalım polis seni içeri alıyo mu almıyo mu. Kapalı alana girmeyeceksiniz bu kadar basit. Burda ne derseniz diyin yine girmiyceksiniz yine girmiyceksiniz. Kapı önlerinde içersiniz sigaranızı. Olmadı oturursunuz evinizde herkes sosyal olacak diye bişey yok.
mokoko Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 sigara içmeyen ama nargile içen biri olarak nargile kafelerdeki yasağı anlamadım ben. şimdi nargile kafelerde içerde nargile içemicek miyiz?
Sufi Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 anlaşılamayan nokta bu yasağın ileride sigara başlayacak nesillerin sigaradan uzak durmasında çok etkili olabilecek bir durum olması. o yüzden çok önemli ve çok gerekli. bu yasak hiçbir pasif içiciye tek bir olumlu şey veremese bile sırf bu sebepten sonuna kadar arkasında durulur. imla
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 ya zorla suratımı uflesen ne olucak, suratıma uflemesen ne olucak? sigara icilen ve icilmeyen diye ikiye ayrılır mı barlar, kahveler lol. nargile kafenin isminin ve amacının ne oldugu onemli değil ki? onemli olan kapalı alanda tütün mamülünün tüketilemeyecek olması. belki ona ozel bir cozum uretirler bilemiyorum ama beklemeyin hic. acık alanlarda icsin herkes istedigi gibi.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Ya tütün kullanılması için açılan mekan zaten. Kapalı olsa ne yazar. Tabii ki içilecek yani. Oraya da "pasif içici sağlığı cart curt" derseniz komik oluyosunuz
b1vRiP Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 küçük beyoğlu ve nevizadeye oturmak için insanlar 13:00'da kamp kurucak mı bu c.tesi ben onu bekliorum :)
Flameoffear Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Niye ayrılmasın? Engel mi var? Gidip sor bakalım cafeler barlara ayırmak istermiymişler istemezmiymişler.
mokoko Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 e tamamda abi nargile dediğin şey dana kadar alet. sigara gibi 5 dakkada içilcek şeyde değil. kışın ben nargile içmek istediğimde dotum dona dona dısarda mı içicem nargileyi? amacı tutun içmek olan biyerde tutun mamulleri içmek yasaktır demek cok saçma yahu.
Öne çıkan mesajlar