Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigara yasağından izlenimler

Ferrero

Öne çıkan mesajlar

bacyo sigara icenlere bencil deme bari..Lutfen yani.Eyvallah onca sene icenler bencillik yapti sondurmedi sigarayi yaninda icmeyen varkende, ben kimseyi duymadim "abi rahatsiz oluyorum sondurur musun?" diyen.Yoktu yani yasaktan once bu kadar nefret eden insan yada bana denk gelmedi.

Viktor said:

batan kafeler sigara kafeleri

onlarda batsin bri zahmet millet oralara sigara icip aylaklik yapmaya gidiyor abdest suyu gibi caydan deli para kazaniyorlar bosuna yer israfi

adam akilli kafelerin hicbiri aglamiyor agliyanlar hep kafe hizmetinden cok sigaranin yanina bisiler getiren kafeler, aglasin onlarda

ahah su mantikla olmaz biliyosun dimi senin soz ettigin kapitalist sistem?Birileri dunya suramda minare oramda seklinde para harciycakki cark donsun.

|Joker| said:

Hollanda'da marihuana da legal, hatta bağımlılar için az miktarda aylık uyuşturucu bile satıyor devlet. Keşke öyle olsa di mi? Köşe başında legal esrarınızı alsanız, her bulduğunuz ortamda içseniz, içmeyeni de zehirleseniz di mi?

harbiden keske olsa belki orda oldugu gibi duser o zaman uyusturucu kullanma miktari.Yada alan bile can guvenligini tehlikeye atip almaz.Ayrica uyusturucu tamamen victimless crime'dir.Kimsenin ses etmemesi lazim mantiken.

Mum_Chamber said:

avrupa birligi ickiyi yasaklarsa akp de yasaklasin..

dunyada neredeyse her gelismis ulkede gorulen yasagi akp turkiyede isleme soktu diye "omfg yasakci zihniyet" moduna girmeyin lutfen.

Bulsam keske milliyette yazi vardi bununla ilgili okuyan vardir belki."Finlandiye, Norvec gibi yasam standartlari yuksek olan ulkeler hala sigara yasaklamadi yani 3.sinif ulke olmaktan sikayetci degiller." diye biten bi yaziydi

Holy said:

ayrıca sen parasını ödeyip içersen içtiğin yer de seni dışarı atmazsa 5000 ytl ödüyor. bunu kabul edecek kadar salak işletmeci bulursan haber ver.

En komigide bu yasa bosluguna bakar misin?O isletmecide, barmende, bodigartta dokunamazki abi sana.Sen yasadisi bisey yaptigin anda tek mudahale hakki polisin veyahut jandarmanin.Dokunduklari anda suc yani.E nasil izin vermiycekler?
Ha bide oyle salak isletmeci vardi Ingilterede hatta icenlere yazilan cezayida oduyordu, gazetelerde filan cikmisti.
Sosyal ağlarda paylaş

Mille said:
Sen yasadisi bisey yaptigin anda tek mudahale hakki polisin veyahut jandarmanin.Dokunduklari anda suc yani.

Bütün özel güvenlik mantığını bir saniyede çok güzel çöpe atmışsın, tebrik ediyorum, hayatımda bu kadar saçma bir şey görmedim eheh. Yazımın diğer yerlerine de cevap verseydin keşke sağdan soldan yamalayıp golem yapana kadar da, kısmet artık.

Hiç tanımadığın insana nasıl diyebilirsin ki söndürür müsün diye? Desen desen arkadaşlarına dersin, ki ben diyordum. Mekanlarda uzaklarına otururum, arabamda evimde içirmem falan.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ozel guvenligin sana zarar vermeye hic bir sekilde hakki yok(sen tutupda adama zarar vermedigin surece), bunun icine yaka paca atmada giriyor kaldiki polisin bile yok.E nasil engelliycekler diyorum.

Alkolle, sigarayi bir tutma mantiginida 2-3 sayfa once cevap vermistim ondan bisey deme geregi duymadim.

Onu, bunu bosver gel ben sana psp satiyim mavi hemde=)

@joker; abi katlaniyor zaten ceza sonuda yok, hani diger suclarda oldugu gibi bi yerden sonra hapis filan olmadigi icin gider heralde trilyonlara kadar gideri var heralde=)

edik; bide ozel guvenlik birimleri lisanssiza zaten direk suc, e o badigartlarin kaci lisansli olabilirki
Sosyal ağlarda paylaş

hatta iki izbandut böyle iki kolundan havaya kaldırır, ondan sonra hareket edebilirsen kavga çıkartırsın. ha ayrıca adam çık dediği zaman çıkmazsan karakolluk olursun adamla, gene sen çekersin işletmeye bi bok olmaz. kapalı alanda sigara içtiğin için sen yasal olarak suçlu konumunda olmayı kabul ediyosun zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

ozel guvenlik sorumlu oldugu bolgede gayet seni disari cikarma hakkina sahip. ozel guvenlik yasasi buna izin veriyor.
sizi sorgulayamaz tutuklayamaz ama sorumlu oldugu bolgeden cikartabilir

Mille said:

Abi ozel guvenligin sana zarar vermeye hic bir sekilde hakki yok(sen tutupda adama zarar vermedigin surece), bunun icine yaka paca atmada giriyor kaldiki polisin bile yok.E nasil engelliycekler diyorum.

Alkolle, sigarayi bir tutma mantiginida 2-3 sayfa once cevap vermistim ondan bisey deme geregi duymadim.

Onu, bunu bosver gel ben sana psp satiyim mavi hemde=)

@joker; abi katlaniyor zaten ceza sonuda yok, hani diger suclarda oldugu gibi bi yerden sonra hapis filan olmadigi icin gider heralde trilyonlara kadar gideri var heralde=)

edik; bide ozel guvenlik birimleri lisanssiza zaten direk suc, e o badigartlarin kaci lisansli olabilirki
Sosyal ağlarda paylaş

Mille said:

yoo oyle biseye varmadik en azindan ben "ictirmek zorunda kalirlar, dove dove mi icme diycekler" diye tartisiyordum
Bakın anlamadığınız nokta şu ki bu olay artık kanun haline geldi. YASA YAHU!
Sen bakkaldan mal çalarsan adam seni yakalar polise de teslim eder.
Sen sokakta bi kadını taciz edersen vs. linç bile edilebilirsin. Yasaya aykırı davrandığın sürece sonuçlarına katlanırsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Sigara paketinin üstüne hayvan gibi zararlıdır öldürür vs. yazmalar, böyle mekanlarda falan açık havada bile içilmesini yasaklamalar ilginç ya.

Bu sigara illeti bu kadar tepki toplayacak, yasa çıkartacak kadar zararlı birşeyse komple satışı durdurulsun, üretimi yasaklansın, içen ve taşıyan eroin muhamelesi görsün kökünden çözülsün bu iş.

Bu şekilde olay sigara içme olayını öldürmek değil süründürmek oluyor.

Ben sigara kullanmıyorum, ama bu yasak beni de rahatsız etti. Sigara içen tanıdıklarımla bahçede bile rahat rahat oturamayacak mıyım? Adamlar sürekli, öf kalkalım, öf bi sigara içeyim diye dırdır etmeye şimdiden başladı :D
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Seneler önce toplu taşımada yasaklanması sayesinde benim neslim bilinçaltında "oha olur mu öyle şey" mantığıyla yetişmiş ise, bu yasa sayesinde de çocuğumun nesli kapalı mekanda içmeye karşı büyük ölçüde bu bilince sahip olacak...

cok ilginc ama bunu hakikaten dusunmemistim ben

benim yasim ve tiryakilik gecmisim elveriyor sigara icilen sehirlerarasi otobusleri hatirlamama. ilk yasaklandiginda 'boyle sacma sey mi olur lan, 8 saat yolda nasil icmeden duracagim, icilen var icilmeyen var rahatsiz olan icilmeyene binsin' tepkisi verdigimi de hatirladim simdi

lakin bugun yanimda otobuste birisi sigara yaksa agir konusurum

guzel mantikmis, cidden dusunmemistim bu acidan; bu kadar uzun vadeli olarak dusunmemistim yani

ha bunu gormeden de mantikli buluyordum yasayi o ayri da, simdi daha da makul gelmeye basladi gozume
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar bu arada sigara kullananlara büyük bir NUKE geliyor.

Nuke link

Acımaya başladım adamlara. 5 tl den desen sigara paketi ayda zaten günde bir paketten 150 ediyor. Genelde günde 2 paket götüren çok olduğunu düşünürsek 300 tl. Sigaranın 10 tl olduğunu varsayarsanız ülke ekonomisine büyük katkı , kendi ekonomilerine büyük darbe olacak :).

Şunu da hediye edelim sigara kullananlara :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...