toggie Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 ben turkcell geriden geliyo demedim zaten? hala inanılmaz rekabetten falan bahsediyosunuz. ama sadece 3 tane gsm operatorumuz var. ne guzel rekabetmis bu ya off. 3g'nin fiyatları da aynı olacakmıs, bak sen su tesadufe.
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Dartanian said: ben bu teknolojiyi aldıysam onu görücem bilae ahahah aynen katılıyorum. 30 temmuz olsun bütün güzel kızları aricam. evdeki telefonlar yıllardır 3g gelecek diye bekliyor, e bu bekleyişin sonunu taş gibi hatunlarla yapalım aletler motive olsun.
Szasstam Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 toggie said: ben turkcell geriden geliyo demedim zaten? hala inanılmaz rekabetten falan bahsediyosunuz. ama sadece 3 tane gsm operatorumuz var. ne guzel rekabetmis bu ya off. 3g'nin fiyatları da aynı olacakmıs, bak sen su tesadufe. Eee abi izin verirsen çalıştığım şirket ve rekabet şartlarını biliyim dimi :) Hani kaç saatte ne yazmaya çalıştığımızı rekabet yüzünden falan söyleyebileyim dimi ?
Dragonmax Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 bizim şirkette (asdasd evet gene bizim şirket:P ) ekranlarda fln bi sayaç var. G3 e son 7 gün 1 saat bilmem kaç dk sn vs şeklinde.. böle bi heycan yaratmaya çalışmışlar.. (işallah bi arda bey olayı daha yaşamayız asdas)
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 bekliyodum bu cevabı. calısman neyi degistirir? turkcell ki turkiye'nin en buyuk sirketlerinden biri, bilmem kac bin calısanı var. devlet dairesinde calısan da devleti herkesten iyi mi biliyo simdi? en basitini soyluyorum. rekabet olan bir yerde fiyatlarda mutlaka inis-cıkıs olur. gsm sektorunde daha fiyatların indigi gorulmemistir. yapılan kampanyalar hep ürünü daha fazla kullandırmaya yonelik. yok 1000 dakika konus yok 5 milyon tane mesaj cek. bi kampanyaya girersin, ondan cıkmadan digerine baslayamassın falan fişmekan. hadi hepsini gectim turkcell'in olmus 30+ milyon abonesi, neyin rekabeti yahu lol. turkcell'den, avea'dan, vodafone'dan baska cakallar yok mu gsm operatoru acıp gelire ortak olabilecek? turkiye gibi dunyanın en fazla cep telefonu kullanan insanın yasadıgı ulkede sadece 3 gsm operatoru var.
odiflame Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 tam rekabet piyasası veya rekabetten bahsediyorsanız istediğiniz gibi pazara girip çıkmanız gerekirdi.ne rekabetinden bahsediyorsunuz.birileri sürekli tarife adı altında eski tarifelerini kakalamaya çalışmasımı rekabet oluyor? ekonomiyi iyi okuyun.şirket anlaşmalarını geri planda nelerin yapıldığını felan.mesela size bir örnek banka kesintileri ve toplam kredi çektiğinizde ödediğiniz faizlerin neden toplamı yıllık yüzde 13 geçmez.alın size finans piyasası rekabeti.herkes kredi reklamı yapım ben daha düşük faizli veriyorum diyor.peki neden yıllık yüzde 13 ü geçmiyorlar yoksa arka planda bütün bankalar faizleri daha fazla düşümeyelim banka iflasları olmasın diye anlaşma mı yapıyorlar? gsm şirketlerinde rekabette buna benzer.rekabetmiş yesinler rekabetinizi.
Szasstam Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Açamazsın abi, bu kadar operatör varken sektöre şuandan 0 dan girmek deliliktir. o yatırımı çıkaramazsın. Fiyatlarda alt ve üst sınırı operatör operatör belirliyor abone sayısına göre, ve gayet binlerce çalışan, çalışma şartları proje süreleri vb. olarak rekabet nasıl oluyor görüyorsun :D rakamlar var geçişler var vb. Hayat uzakdan göründüğü gibi değil :)
toggie Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 bu kadar varken dedigin 3 tane. delilik neymis? turkcell'i 20 kere alacak sirketler var. sadece 3 gsm sirketi birbiri ile anlasmadan hicbir adım atamaz. turkcell'in hangi departmanında calısıyosun bilmiyorum ama ekonomi konusunda ogrenmen gerekenler var, rekabeti tartısabilmek icin. ben de oyle isin ehli değilim ama bildigim seyden de adım gibi eminim.
odiflame Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 rekabet koşulları, 3 şirketle rekabet olmaz, ayrıca şirketler 3 tanede olsa bir tanesi pazarın yüzde 60 ını alıyorsa onunlada rekabet olmaz.monopolleşme peşindeki şirketin pazar hareketlerine karşı diğer şirketlerin konum alması şeklinde bir oyuna dönüşür.tam rekabete yakın piyasalara örnek verebileceğim pazarlar, gıda pazarı ve dünya çapındaki oyun eğlence sektörü denebilir.sonuçta yapılan ürünlerin aşağı yukarı fiyatı belli ve başarısız olan batıyor yerine yenisi kuruluyor.
Konn Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Birde şunu es geçmeyin, her iki görüş de kendisince haklı. Bunun nedeni bir taraf "rekabet" kelimesine ekonomik tanımı açısından yaklaşırken, diger tarafın "rekabet" kelimesine genel anlamından yaklaşıyor olması. Ancak her ne kadar kampanyalarla müşteriyi herhangi 3 firmadan birine çekmek için kıran kırana bir yarış olsa da ekonomiciler haklıdır bu durumda.
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Szasstam said: Sonra biz geriden geliyoruza yanıt. Turkcell 3 G alt yapısını 3 sene önce kurmaya başladı lisans alsa tamamen kuracaktı. Saolsun türkiye hükümeti hava satışını 3 sene beklettiği için siz geç aldınız. Yoksa kıbrısda vb. yerlerde turkcell firmalarında çoktan geçilmiş bir teknoloji 3 sene mi ? Abi daha All IP 3G icin IP/MPLS alt yapisi yeni kurulmaya baslandi, nasi 3 sene ? Yanlis hatirlamiyorsam da gecen senenin baslarinda 3G icin vendor sirketleri siraya dizilmisti, Turkcell, Vodafone ve Avea icin. // Edit: Extension/Exceed traffic icin de olsa ALU'nun on calismasi, oyle 3 senelik bir gecmisi yok diye biliyorum.
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Wimax hayata gectiginde 3G fiyatlari da dusecektir tahminimce. Neyse su 3G ile beraber ben eve bir sip carrier kurayim bari :)
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 toggie said: fahiş olacaktır tabi ki. 30 yıl geriden gidiyoruz aslında ama sanki dünyada gorulmemis biseymis gibi 3G tanıtılıyor hayvan gibi. gazlarlar en pahalısından. bilgisayardan yaptıklarınızı 3g ile bilgsayardan yapacağınızı gösteren reklamlar var. sanki tamamen ücretsiz felan gibi gösteriyorlar. ama aylık 1 milyar fatura gelince o zaman "hype" ettikleri kadar über bir ürün olmadığını görürüz diye düşünüyorum.
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Eger aylik olarak belirli bir sabit internet kullanimini, sabit ucretle verirlerse telekom operatorleri, hakkaten o ucrete herseyi yaparsin yani. 3G nin son kullaniciya kazandiracagi tek sey yuksek bant genisligi, bu da demektir ki isteyen adam cep telefonundan web hosting de yapar, evine kamera baglayip istedigi zaman telefonundan izler de, v.s. v.s.
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 aylik 30$ aliyo at&t sinirsiz 3g icin,ona gore hesaplayin. at&t bize geciriyo buyuk ihtimalle ama.
matama Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 gayet lisans alirsin 3g lisansi satilmak istendi kimse almadi mesela, sonra telekominikasyon kurumu var ornegin o kimseyi affetmez kisacasi piyasanin icindeki herkes bilir inanilmaz bir rekabet var hele bu numara degistirme zamaninda falan kafayi yedi millet Mum_Chamber said: matama said: turkiyede rekabetin en cetin oldugu sektor gsm sektoru oligopol falan filan uydurmayin alakasi yok. tek sikinti turkcell ve marka degeri olarak cok ustun, vodafone ve avea ile cok fazla rekabete girmiyor. vodafone ve avea arasinda inanilmaz rekabet var ehaeuhaeha 3 firmanin lisansi var ama oligopoli degil yani? e rekabet cetin, pazar aciksa, gir bakalim pazara. alabiliyor musun lisans acaba?
wildpervert Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 sharky said: Szasstam said: Sonra biz geriden geliyoruza yanıt. Turkcell 3 G alt yapısını 3 sene önce kurmaya başladı lisans alsa tamamen kuracaktı. Saolsun türkiye hükümeti hava satışını 3 sene beklettiği için siz geç aldınız. Yoksa kıbrısda vb. yerlerde turkcell firmalarında çoktan geçilmiş bir teknoloji 3 sene mi ? Abi daha All IP 3G icin IP/MPLS alt yapisi yeni kurulmaya baslandi, nasi 3 sene ? bende türkcellde çalışan bi arkadaşımdan duymuştum bunu, 3g eskidi bile falan diye dalga geçiyodu, anca gelio, buna şükür,peh :)
Burax Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 dakikası 7.75kuruş olcekmiş tam anlamadım ama işte yaklaşık 8kuruş normal görüşme fiyatı vs dedi gaynak: www.internethaber.com
Öne çıkan mesajlar