Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eski oyunculara çağrı - Dönün ! =) (ss ler başlıkta )

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Evet malesef server jedi dolu ama herkes jedi degil allahtan
:D Jedi bana hiç keyif vermiyor açıkçası tabi herkesin fikri ayrıdır.. Bounty Hunter, Officer , Medic, Spy, Smuggler, Commando hepsi ayrı bir keyif hepsinin artıları eksileri var tabiki kimisinin defansı fazla iken damage az oluyor kimisinde heal çok az vs gibi.. Test Server var orda istediğin profu deneyebilirsin direk level 90 olarak :) Hoşgeldin bu arada benim finallerim var malesef yaz okulundayim bir hafta oyunda olamıycam diger arkadaşlar sana yardımcı olurlar şimdiden iyi eylenceler.

Ha bu arada evet statları oyun otomatik veriyor. Level 10dan itibaren expertise denilen sistem devreye giriyor. U tuşuna basarak görebilirsin. Tavsiyem level 90 olana kadar light jedi olman çünkü inanılmaz bir defansı var. Sonrasına o zaman karar verirsin.. =)
Mesaj tarihi:
belki bana da keyif vermez de jedi ile hevesimi bi aliyim diye açtım
bu arada entertainer diye bi class var o ne yapiyor :) uo'daki bard gibi galiba. Onu mu açsam diye düşündüydüm başta :)

Oyunun hala az bir kısmını kavrayabildim, mos eisley'e geldim, başım döndü zaten çok büyük şehir, kaybolup duruyorum.

bu arada oyundaki herkes rebel mi? emperor olma şansımız yok mu? varsa onların gezegenleri şehirleri ayrı galiba? emperor adam rebel şehrine gelebiliyor mu?

birde light dark jedi neye göre oluyoruz? kotordaki gibi kendi hareketlerimizle olmuyoruz galiba?

ve de loot olayı var mı oyunda? biri beni kesse üzerimdekileri alabiliyor mu?
Mesaj tarihi:
Biri seni keserse üzerindekileri alamaz =) Ve sen 2 kere /pvp yazmadıgın (special forces) sürece başka insanlar sana saldıramaz.( 1 kere yazarsan npcler saldırabilir combatant olursun )

Birde rori gezegenindeki restuss şehri pvp şehridir orda saldırı olabilir. Yeni gelen bir sistemde battlefields. Tabiki level 90 olmadan bunlara gerek yok bence ezilebilirsin çünkü 30-40 tane level 90 adamın arasına dalmak saçmalık olur eger düşük level isen. Ama istediğin kişiyle duel yapabilirsin tabi kendini sınamak istersen

Oyunda çok fazla oyuncu var tabiki emperor olamazsın =)Ama çok uğraşırsan bulunduğun factiona baglı olarak rütbe alabilirsin.. Generalliğe kadar yolu var bunun =)

Rebel veya imperial sehirleri var oyunda ama buralara isteyen herkes gidebilir bir kısıtlama yok.Dediğim gibi sadece special forces olan kişiler birbirlerine saldırabilir yada combatant olanlar npclere..

Oyunda bana göre rebel sayısında çok az bir üstünlük var bizim serverda..

Entertainer soruna gelirsek entertainer eylendiren anlamına geliyor yani dansederek müzik çalarak para kazanıyorlar bu kişilerin görevi cantina da insanlara buff vermek.. Onlari belli bir süre izleyip max duration olman gerekiyor en uzun buff süresi için.. Bunlarda çeşit çeşit buff var , Leveline göre sana xp buff almanı tavsiye ederim. Bunun yaninda birde Full armor iste.. GB (glancing blow) buda iyidir, tabiki öyle bütün bufflardan alamıyorsun bir sınırı var. SAnırım xp buff-Full armor-Gb alabileceğin maximum buff sayısıdır benim sana tavsiyemde bu bufflardır.
Mesaj tarihi:
Zaten cl 75 ve altı Restuss ve Battlefields e giremiyor, eskiden yoktu boyle bir olay, trooper rankına kadar gelmiştim pvp ile, ama cidden dusuk lvl zor oluyor pvp de. Min. 90 olmak lazım :D
Mesaj tarihi:
ya bide bu statlarla proflarla ilgili ayrıntılı bilgiyi nerden bulabilirim?
jedi olarak hangi +stat veren itemlere yönelmem lazım genelde?

birde beast mastery nedir? (ne olduğu belli de :)) nasıl kullanılır, üzerine gitmek gerekli midir?

Droid nasıl yapılıyor birde? veya jedi'ler yapamıyorsa nerden alınabiliniyor?
Mesaj tarihi:
Defensif bişeyler mi yoksa ofensif mi olucaksın ona göre stat vereyim.

Droidleri Droid Engineerlar yapar istersen alabilirsin kendinden 10 level büyük droid i kullanamazsın diye biliyorum.

Beast master şuan için gereksiz sana bence çünkü ona expertise vermen gerekicek. Ve ayrıca o da xp alacak senin aldığın xp düşecek falan ve gereksiz bence jedi olarak kesemiyeceğin birşey yok droid yada yaratık gereksiz bence =) Yinede istersen daha detaylı anlatırım
Mesaj tarihi:
ok salladım o zmn droid ile beast işlerini :)
offensive olurum heralde veya defensive olmak daha mı yararlı?
instancelerde hangisi daha avantajlı pvpde hangisi daha avantajlı?

birde lightsaber nası edincez :D ilk lvllarda hop diye edinebiliyormuyuz lightsaber?
Mesaj tarihi:
Jedi olduğun için RP ile karışık bir expertise hazırlıyım sana :)

Path

Light Side Expertise,
Aydınlık taraf, saldırı konusunda orta seviyede fakat savunma ve heal konusunda en üst seviyededir. Lvl 90 olduğunda 10K heal verebiliyorsun.

Dark Side Expertise,
Bu da Light in tam tersi saldırı ve attacklar larda çok iyidir. Pek bir DS deneyimimim yok ama olanlar anlatırlar.

Saber konusuna gelince,
Belli bir seviyeden sonra kendi Saberini yapıyorsun, hatta ilk saberini bir questle alıyorsun. Tam hatırlamıyorum fakat oyun içinden daha yardımcı olabilirim.

İyi oyunlar.
Mesaj tarihi:
Evet her jedi gibi sende kendi saberini kendin yaratmak zorundasın ama hangi levelde geliyordu unuttum 22 olabilir belki p tuşuna bas ve oradan bak hangi levelde gelicek training lightsaber ,1st gen, 2nd gen diye görebilirsin.

Öncelikle level 90 olana kadar light olmanı tavsiye ederim çünkü dark jedi ilk başlarda güçsüz gelebilir , defansı azdır fakat inanılmaz bir damage verir.

Light ise tam tersi çok çok az damage verir birçok prof.a göre fakat çok güçlü olabilirsin güzel itemlar ile... Defansı çok güzeldir.

Expertise olarak biraz dark biraz light diye birşey yok çünkü ordaki expertise da light olursan Jedi Stance , Dark olursan Jedi Focus skilini kullandığında ancak aktif olacaktır expertise özelliklerin.

Light kısmında en sag altta 10k heal olayı var ilk olarak onu almaya bak. Bunun dışında offical foruma da sorabilirsin jedi lara hangi statlar gerekli diye..
Bana kalırsa Str en gerekli stat sana bundan sonra da agility derim ben.
Mesaj tarihi:
Archillea said:

Oyunda bana göre rebel sayısında çok az bir üstünlük var bizim serverda..

kafanmı güzel anlamadımki :D Server istatisliklerine bakılan bazı sitelerden bile görülebileceği gibi serverda imperiallar ezici olarak fazla.Sadece PVP yapan oyuncu değil normal takılan oyuncu olarak imperiallarda fazla.

Archillea said:

Öncelikle level 90 olana kadar light olmanı tavsiye ederim çünkü dark jedi ilk başlarda güçsüz gelebilir , defansı azdır fakat inanılmaz bir damage verir.

Bunada kesinlikle katılmıyorum.Aksini idda ediyorum hatta.Dark Jedi olarak aldığın missionları çok daha hızlı yerine getirebilir çok daha kolay ilerleyebilirsin.

Level 90 Olduğun Zaman Light Side Olup Instancelarda yer bulma şansını arttırmak için light'a dönebilirsin.Gerçi Dark Side ile oynamayı bilen Lightside'dan çok daha iyi tanklık yapıyor.

~Anron
Mesaj tarihi:
Oyunda imperialların ezici bir üstünlüğü falan yok. Bu serverdan servera değişiklik gösterebilir. Benim serverımda imperiallar fazla mı bilemiyorum ama en azından beni ezemedikleri kesin. Restuss genelde biz rebellerin elinde. Bu belki imperial karakterlerin pvp yapmadıklarından yada genelde cogu noob karakter imperial oldugu için olabilir.

Ben spy ile pvp ve pve de harikalar yarattım -ki herkes spy ile oynayamaz- oyundaki bütün profları denedim ve en zoru spy bana göre ve bu yüzden en zevklisi de spy benim fikrimde. 20 den fazla skill var bunların hepsini dogru zamanda kullanmak gerekiyor.Ama commando jedi gibi proflarda 3 tane skill var gözün kapalı bile oynayabilirsin. Ama yinede yeni başlayan bir karakter dark jedi ile zorlanacaktır. Ben darj jedi ın ne kadar güçlü oldugunu iyi bilirim. Bana göre şuanda dogru ekipman ile en güçlü prof olabilecek potansiyeli vardır. Ama yeni başlayan bir oyuncuya zor gelecektir. Çünkü tam olarak expertise veremeyecek, dogru düzgün bir saber yada robesi olamayacagı için sürekli ölüp duracaktır. İsterse dark jedi denesin herkes kendi bilir respec diye bir olay var sonuçta.

Light jedi tavsiye etmemin tek sebebi heal degil spy light jedidan daha fazla heal yapabiliyor. 2 tane heal var spy da ve 10kdan fazla heal yapabilir tek seferde. Dark jedi da drain denilen olay varki bu mükemmel bir skill. Light jedi tavsiye etmemin sebebi gerçekten gözle görülen bir fark var ortada defans üzerine.. Dark jedi ise mükemmel damage veriyor. Bundan sonrası kişinin kendi tercihi defans mı damage mi..
Mesaj tarihi:
mir-ally said:

Hatırladım yahu Sipidi Gonzalesi.. komedi bir karakterdi değil mi? :)

Miralyy oyunun ilk gününde yaklaşık 3-4 saatini veya daha fazlasını oyunu bana anlatmaya calısarak geçirmiştin ne kadar yardımcı olmuştun seni arıyorum bende üstad =/
Mesaj tarihi:
@Archillea

basit birşey söyleyim sana,düşük levellarda ekipmansız olarak dark jedi genede güçlü ayrıca defans mı ofensmi diyorsun buda yanlış,light jedi ile ben dark jedi kadar olmasa bile bir duel sırasında yeterli damage verip o dueli kazanabiliyorum ekipmanla ve senin expertisei ne kadar doğru ayarladığınla alakali bir durum ama level kasarken offical forumlardada görebileceğin gibi dark jedi olarak kasın deniyor çünkü damage output fazla iken damage alma gibi bir dert yaratmıyor,ayrica npcler için defansı gayet yeterli.

Ayrıca Jedi'da 3 skill yok ilk olarak,skilleri spamlıyorsan zaten noobluktur der geçerim,gözün kapalı oynarsın demişsin,peki gel spyla bakalım kim kimi alıyor diyorum,göz kapalı oynanan bi classa yeniliyorsan pvpde harikalar yaratamamıssın demektir.

Commandoya gelince,skill'i az olup,special weapon ile sağlam damage veren,üstüne iyi defansı olan bir class,oynaması diğerlerine göre daha kolay,ancak doğru zamanda doğru skill'i kullanmalısın karşındakide iyise,ha genede yanlış bile yapsan hata töleransı daha yüksek bir class,hatalarını class kendi kapayabiliyor.Aynı şekilde spy'ınla commandoma karşıda pvp yapabiliriz,eğer gene göz kapalı oynanan bir class'a yenilirsen,pvpde harikalar yaratmış değilsindir.

Ayrica spy oyundaki en zor oynaması karakter demişsin,bu kendi fikrin güzel lafım yok senin için olabilir.Ancak Spy'la herkez oynayamaz demişşin bunada katılmıyorum spyla herkez oynayabilir,her classta olduğu gibi düzgün anda kullanmak lazım specialları orası doğru.
Şuan Spy'ım olmasada,Anron zamanında spy'dı Spy'ın 3x5 instace seti + armorlarım silahlarım halada bulunmakta.Ayrıca Spy olarak PVE'de harikalar yaratma kavramını çözemedim,neye dayanarak harikalar yarattığını merak ediyorum.

Ayni serverda oynuyoruz seninle ve imperillar üstün,sen pvp saatlerini baz alarak bak duruma,sabah evet rebellerde sehir cünkü imperiallar pvp yapmıyor,rebellerde sehirde dolanıyor görev yapıyor.Ben şu oyunda olmadığım 1 - 2 hafta dışında her gün ama ger hün Restussta akşam pvp yapan biri olarak bi şu rebel üstünlüğünü göremedim buda ayrıca ilgimi çekti o yüzden.
Mesaj tarihi:
Jedi ile level 90 oldum ben ve benim zamanımda dark jedi diye bir kavram zaten yoktu ama expertise kısmı güncellenmeden önce light agırlıklı olarak çok daha güçlü olunuyordu. Ben spydan sonra test serverda light jedi denedim ve 1 dakika dayanamadim o kadar az damage görünce..

İkincisi benim içimde bir jedi düşmanlığı var. Keşke jedilar çok güçsüz olsa ve gerçekten fanatikleri oynasalar.. Öyle elimi attıgım jedi çıkıyor ve bu beni jedilardan sogutuyor.

Ha gerçekten spyima laf ettirmem çünkü GENERAL Commander ve GENERAL Jedi kestiğim çok oldu.

Spy ile harikalar yaratmaktan kastım general olabilmiş commanderları jediları kesmekti.. Aynı zamanda spy gibi defansı az olan bir prof ile pvpde hemen hemen herşeyi dwb yi bile solo yapabiliyordum.

Ve evet benim oynadıgım saatlerde biz rebeller üstünüz^^
Mesaj tarihi:
Theghosthand said:

İşlerim istediğim gibi giderse bi ara nasıl oldu oyun diye bakmayı düşünüyorum.Ama tabi buna daha çok uzun zaman var:/

Gel gel bekleriz :)
Şehirimiz rank 3 oldu bu arada.

Sehirde su an Bank, Clonning Facitly ve Garage var. Hospital ve Cantina kurabiliriz fakat gerekli proffesionlar olmadığı için kuramıyoruz.
İyi geceler..
Mesaj tarihi:
Ben de trial açtırdım ve oyun hoşuma gitti (sw manyagı olarak çöp olsa bile hoşuma gider gerçi ama :P ) ama hangi serverda oynayayım ne oynayayım nasıldır nedir ne değildir hakikaten hiç bir şey bilmiyorum.Yardımcı olacak var ise o serverda bir kaç karakter açıp deneyebilirim :)
Mesaj tarihi:
Valtyr said:

Ben de trial açtırdım ve oyun hoşuma gitti (sw manyagı olarak çöp olsa bile hoşuma gider gerçi ama :P ) ama hangi serverda oynayayım ne oynayayım nasıldır nedir ne değildir hakikaten hiç bir şey bilmiyorum.Yardımcı olacak var ise o serverda bir kaç karakter açıp deneyebilirim :)

Başlığın başından beri bağırıyoruz :) Europe-Chimaera dayız, gel bekleriz :) Her türlü yardıma hazır insanlar var Chimaera da :)
Mesaj tarihi:
Noobluk başa bela :) Kimseye tell falan atamıyorum nerden nasıl giderim bilmiyorum.Spy açtım şimdi denemek için bounty hunterla 14 lvl a kadar gelmiştim biraz bakayım farklı classlara diye değişik classlar açmak peşindeyim.Fakat bir türlü kimseyle iletişim kuramıyorum hani oyun içinden bilgileneyim diyorum ama yok yani başaramadım :)
  • Yeni Oluştur...