Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sebze ağırlıklı yemekler

adamınbiri

Öne çıkan mesajlar

her türlü yemekle ilgili bilgim vardır saçmada olsa bişiler oluşturma kabiliyetim var ama
sebze konusunda çok zayıfım ve şuan ciddi anlamda sebze yemeklerine ihtiyacım var
ana yemek olsun
aparatif olsun
illa sırf sebze olucak diye bişi yok ama sebze ağırlıklı olmalı
restorantta satılcak cinsten

yardımcı olabilirmisiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

"fırında kaşarlı mantar" var mesela.

tabi restoranda olucaksa buna artistik bi isim bulman lazım. mutlaka vardır çekici bi ismi, başka restoranlarda falan kullanılıyodur. çünkü dışarda da çok yedim.

kaşar yerine ya da kaşarla birlikte alternatif şeyler falan ekleyebilirsin. mantarın kalitesi ve sosun güzelliği zaten olay. bi de iki tür yiyecek mantar biliyorum, biri beyaz klasik kültür mantarı. diğeri de kahverengi ve yassı bi mantar. ikincisi daha güzel, fiyatı da biraz daha fazla zaten. adını çıkaramadım bi türlü.
Sosyal ağlarda paylaş

arapsaçı
kereviz
enginar yazın özellikle süper şeyler yaratılabilecek bir bitki
meze gibi salata gibi deniz börülcesi haşlayıp kullanabilirsin zeytinyağıyla, aynı muameleyi radika ve turp otuna da yapabilirsin.
bamya domatesli yapıldığında süper bir yemektir.
taze fasulye fasulye çeşitlerinin kralıdır.
barbunya yazın ana garnitürü, mangal sofralarının süsü, zeytinyağlı böyle ohş.
börülcenin kendisi, hem salatası olur hem yemeği.
semizotu söylenmiş, salçalı zeytinyağlı yaparsan da güzel olur, yoğurtla servis edeceksin of of. ama aslolan yapraklarını ayırıp yoğurtla falan salatasını yapmaktır.
bezelyeyi patatesli havuçlu yapabilirsin, hatta bu arkadaşı enginarla da kombinleyebilirsin.
patlıcan ve çeşitleri, her zaman gideri olan şeyler bence. özellikle yaz aylarında közlenmiş patlıcandan yapılan meze mükemmel bence.
ayrıca mantarın sapını ayırıp içine kaşar koyup fırına verince elde edilen sonuç iştah açıcı. beşamelli tavuklu mantar ise fırında şölen resmen.
gelir aklıma daha yazarım.
sebze <3
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...