Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İdil Biret Konserinde Gerilim.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
mantik cercevesinde bana gosterebilecegin hic bisey yok
en temizinden "ben inaniyorum, ve herkes kendinden sorumludur"
diyebilirsin. hatta demelisin.
sacmaladigimi savunmussun da, senin ne kadar sacmaladigini bi de benim gozumden gorebilsen keske.
daha onceki mesajlarimda da dedigim gibi,
din, allah inanc hakkinda nutuk cekmek, vaaz vermek sana dusmuyo.
herkesin kendi akli, kendi akil terazisi var, sen burda kendince kendi dogrularini ispatladigini sanarken, vardigin hicbiyer olmadigini goremicek kadar dar bi gorus cercevesi icine girmissin.
evet inancli degilim
ama dinin insanin inandigi tanrisi a.k.a allah ile arasinda bi sorun oldugunu ve senin yaptiginin da sacmalik oldugunu dusunuyorum.
dine mensup kimseyi de asagilamadim, sen ve senin gibiler dedim. ve bunu derken daha ne kastetigimi bile anlayamicak kadar sig dusuncelere sahipsin.
eger konusulmaya deger tartisilmaya deger bi konu olsaydi ortada, sayfalarca sana dur sus yapma demezdi insanlar, cocuga yon verir gibi.
dini tartisamazsin, sorgulayamazsin
dinsizliği de.
en azindan sen yapamazsin bunu.
sen derken hem "sen" hem de "kul" dediğiniz kavram a.k.a insan.

simdi yatiyorum ben, uykum falan gelmedi de, basarisiz tartisma tarzin sinirlerimi bozdu.
Mesaj tarihi:
-007- mantık çerçevesinde düşündügümde James Bond filmlerindeki olaylar bile senden daha mantıklı oluyor. En azından onlara bilimkurgu denilebiliyor. Seninki ise düpedüz bir "Bollywood Filmi" kategorisinde. Yani SAÇMALIK.
Mesaj tarihi:
Kasmak yerine sadece "ateistim" yazsan ikimiz için de daha kolay olmaz mı?

Ben seni convert etmeye çalışmıyorum o yüzden kişisel kasma rahat et biraz.

Lütfen beyninde düşünce kırıntıları olan arkadaşlar gelsin.

dory said:

mantik cercevesinde bana gosterebilecegin hic bisey yok
en temizinden "ben inaniyorum, ve herkes kendinden sorumludur"
diyebilirsin. hatta demelisin.
sacmaladigimi savunmussun da, senin ne kadar sacmaladigini bi de benim gozumden gorebilsen keske.
daha onceki mesajlarimda da dedigim gibi,
din, allah inanc hakkinda nutuk cekmek, vaaz vermek sana dusmuyo.
herkesin kendi akli, kendi akil terazisi var, sen burda kendince kendi dogrularini ispatladigini sanarken, vardigin hicbiyer olmadigini goremicek kadar dar bi gorus cercevesi icine girmissin.
evet inancli degilim
ama dinin insanin inandigi tanrisi a.k.a allah ile arasinda bi sorun oldugunu ve senin yaptiginin da sacmalik oldugunu dusunuyorum.
dine mensup kimseyi de asagilamadim, sen ve senin gibiler dedim. ve bunu derken daha ne kastetigimi bile anlayamicak kadar sig dusuncelere sahipsin.
eger konusulmaya deger tartisilmaya deger bi konu olsaydi ortada, sayfalarca sana dur sus yapma demezdi insanlar, cocuga yon verir gibi.
dini tartisamazsin, sorgulayamazsin
dinsizliği de.
en azindan sen yapamazsin bunu.
sen derken hem "sen" hem de "kul" dediğiniz kavram a.k.a insan.

simdi yatiyorum ben, uykum falan gelmedi de, basarisiz tartisma tarzin sinirlerimi bozdu.

70 sayfanın 70'inden 1 tanesini okumayıp ortaya dalınca 70 sayfanın belli bir bölümünde mantık çerçevesinde ve bilimsel biçok şey gösterildiğini de bilmez insan tabi.

Yalnız en etkilendiğim kısım şu oldu: "daha onceki mesajlarimda da dedigim gibi, din, allah inanc hakkinda nutuk cekmek, vaaz vermek sana dusmuyo."

Anlaşılıyor ki bu başlığı okumadan birilerinin dolduruşuna gelip sazan gibi atlamışsın. Bu başlıkta nutuk çeken falan yok. Olsa ben eleştiririm zaten. Biz burda bir takım bilgileri paylaşarak değerlendirip Kanıt olup olamayacağını, ayrıca İslam'daki bazı felsefi kavramların mantık temelini konuşuyorduk, ta ki sen ortama "görmek" falan diyerek dalana kadar!

"Sizin gibilere acıyorum" diyip "dine mensup kişileri aşağılamadım" demek de alan yetkililerine karşı bi savunma gibi bişey mi oluyo? Hakaret ya da küfretmek direk açıkça olacak diye bişey yok senin orda "size acıyorum" demenin kim olduğunu okutsak 5 yaşındaki çocuk anlar. Ben gelipbu başlıkta "size acıyorum" mu dedim! Yaptığın terbiyesizliği kabul edip özür dilemen gerekiyo diye düşünüyorum kimse gelip böyle net ortamında "sizin gibilere acıyorum" tarzı ucuz ateist propogandası yapamaz. Biz burda belli bir mantık ve düşünce çerçevesinde fikir yürütmeye çalılıyoruz sen gelmiş kişisel tarzda yaklaşarak inanan insanlara dolaylı yoldan hakaret ediyosun.

Artık bilmiyorum benim tartışma tarzım başarılı mı başarız mı da "dini tartışamazsın" diyerek tartışan insanlara "sen yapamazsın en azından" tarzında kişisel hakaret ederek hepsi yetmiyomuş gibi "sizin gibilere acıyorum" tarzında inanç aşağılamak ne derece bu ortama uygun merak etmiyo da değilim.
Mesaj tarihi:
Tamam başından beri dogmaya karşıyız diyoruz ve inançtaki mantığı sorgulayarak açıklamaya çalışıyoruz arkadaş gelip "vaaz veriyorsun sizin gibilere acıyorum din tartışılmaz" diyor ne kadar orijinal arkadaşlar var.
Mesaj tarihi:
-007- said:

E
ALAKA: Kan pıhtısı. Uyuşuk kan.

MUDGA: Et parçası, bir çiğnem et.

Ey insanlar! Ölümden sonra diriliş konusunda herhangi bir şüphe içindeyseniz (düşünün ki) hiç şüphesiz biz sizi topraktan, sonra az bir sudan (meniden), sonra bir “alaka”dan, sonra da yaratılışı belli belirsiz bir “mudga”dan yarattık ki size (kudretimizi) apaçık anlatalım. Dilediğimizi belli bir süreye kadar rahimlerde durduruyoruz. Sonra sizi bir çocuk olarak çıkarıyor, sonra da (akıl, temyiz ve kuvvette) tam gücünüze ulaşmanız için (sizi kemale erdiriyoruz.) İçinizden ölenler olur. Yine içinizden bir kısmı da ömrün en düşkün çağına ulaştırılır ki, bilirken hiçbir şey bilmez hale gelsin. Yeryüzünü de ölü, kupkuru görürsün. Biz onun üzerine yağmur indirdiğimiz zaman kıpırdar, kabarır ve her türden iç açıcı çift çift bitkiler bitirir. (22,5)

"Vay be bunu yazan araplar o devirde embriyoloji sürecindeki "kan pıhtısı" nı, "et parçası" nı, şekillenme sürecini, "demansın" semptomlarını falan biliyor. Adamlarda her türlü görüntüleme tekniği varmış heralde, radyoloji falan, adamlarda baya da vaka varmış baksana modern hastane gibi."

bunu diyen arkadaşa sevgiler.

Bak burda çok güldüm.Şekillenme süreçleri falan yazmamış ki adam.Kafana göre istediğin yere çekebileceğin çapraşık anlamsız şeyler yazmış(benim teorim güneş çarması) tıpkı nostradamus gibi.

Neymiş biz "sizi meniden yarattık" eee 10000 yıl önceki insanlar bile biliyo bunu
Mesaj tarihi:
Arapların düşük yapan kadınlar sebebiyle, veya hamileyken öldürülen kim bilir, et parçası ve kan pıhtısını bilmeleri, yaşlılarının bildiklerini unutmaları nedeniyle bu semptomları anlamaları hiç de garip şeyler değil.

Bu verilerin "ALLAH'IN KELAMI" olduğunu göstermez, direk olarak.

Daha sağlam kanıtlar =(
Mesaj tarihi:
Ya yazmıyım diyorum da; çok tutarsızsın be arkadaş...

-007- said:
70 sayfanın 70'inden 1 tanesini okumayıp ortaya dalınca 70 sayfanın belli bir bölümünde mantık çerçevesinde ve bilimsel biçok şey gösterildiğini de bilmez insan tabi.

Ben taa en başından beri okuyorum başlığı. Gözümden hiçbir mesaj kaçmadı herhalde şuana kadar. Ne bilimsel "biçok şey" gösterilmiş gerçekten? Ben bizzat talep ettim senden, araştırdım bulamıyorum; bana bilimsel bişeyler göster, mucize göster diye. Olmadı yine. 2 tane şey yazdın oraya onlara da yorum yazınca aklınız almaz dedin geçiştirdin.

-007- said:
Anlaşılıyor ki bu başlığı okumadan birilerinin dolduruşuna gelip sazan gibi atlamışsın. Bu başlıkta nutuk çeken falan yok. Olsa ben eleştiririm zaten. Biz burda bir takım bilgileri paylaşarak değerlendirip Kanıt olup olamayacağını, ayrıca İslam'daki bazı felsefi kavramların mantık temelini konuşuyorduk, ta ki sen ortama "görmek" falan diyerek dalana kadar!

Vallahi, son cümlede güzel yazmışsın, bence de islam ve tüm dinler ancak felsefi anlamda tartışılabilir zaten yeri de orasıdır; ama ne yazık ki hiçte dediğin kıvamda ilerlemedi senin yazıların. Başından beri çok gereksiz bir şekilde islamı bilimsel ispatlara dayandırmaya çalıştın, mantıklı olduğunu sorgulayıcı olduğunu falan savundun; ama değildi. Hatta inanmayanları aşağılamaktan, saçma çıkışlardan da geri kalmadın. Yani şimdi çıkıpta milleti suçlarken biraz kendine de bak bakalım önceki sayfalarda neler demişsin.

Dory sert çıkmış biraz ama gerçekten dar görüşlüsün. Ya da öyle davranıyorsun. Buna ister üzül, ister kız istersen alınganlık yap ama böyle. Tavrın, üslubun, çıkışların bunu hep destekler nitelikte. 70 sayfadır bir kere karşı tarafı anlamaya çalışmadın. Hep kendi fikirlerini körü körüne savundun. Tabi suçlamıyorum sonuçta bu ülkenin çok büyük kısmı böyle yetiştiriliyor. Bağnaz fikirlerle büyütülüyor. Senin anlamak istemediğin (veya anlayamadığın) dogmalar bunlara etki ediyor. Empati yeteneğinizde, sorgulama şeklinizde sorun var ne yazık ki.

Ayrıca "ateistler hakkında hissettiklerimi buraya yazsam..." tadındaki deklarasyonun da gözümde seni iyice yeşil kafalı yaptı. Ateistler ahlaksız mıdır? Yani Sivasta Aziz Nesin'i yakmaya çalışanlarda aynı fikirlerle gitmişlerdi oraya. Bugüne kadar kaçtane ateistin toplanıp insanları yaktığını, katlettiğini, taşkınlık yaptığını falan gördün? Yani sen ilkokulda din ve ahlak dersini bir arada aldın diye ikisinin bir tutulabileceğini mi sanıyorsun? Bu kafa yapısı çok çarpık.
Mesaj tarihi:
Buarada...

Lancelion said:

Arapların düşük yapan kadınlar sebebiyle, veya hamileyken öldürülen kim bilir, et parçası ve kan pıhtısını bilmeleri, yaşlılarının bildiklerini unutmaları nedeniyle bu semptomları anlamaları hiç de garip şeyler değil.

Bu verilerin "ALLAH'IN KELAMI" olduğunu göstermez, direk olarak.

Daha sağlam kanıtlar =(

Birde hata var o kelimelerde. Niye meni değilde su demişler ki? Ne gerek var mecaza herkes biliyor neyin ne olduğunu. Zigota da kan pıhtısı denmesi ayrı süperlikte. Yani sperm + yumurta = kan pıhtısı mı? E olmaz ki. Sonra ne olduğu belirsiz et parçasından olmadığımız da aşikar. Düşük yapan kadınlardan aldıkları bilgiyi genellemeye çalışmışlar sanırım. Bir de "biz istediğimizi ana rahminde durdururuz" diyor yani düşük yapmayanlar ana rahminde büyümeye devam edip doğar demişler. Ordaki durdurmanın bilmemne evresiyle falan alakası yok. Çünkü gelişimini durdurmaktan falan bahsetmiyor. Ana rahminde durmasından bahsediyor sadece. Gayet açık ve mantıklı; oldukça da aşikar bir bilgi. Mecazlı, imalı yazıldı diye bir farkı olacak değil.

Daha önce de dedim, hep diyorum; zorlamalı yorumlar yapmayın lütfen. Çabaladıkça daha çok komikleşiyorsunuz. İnanan insanlara da saygınız olsun bari biraz, bırakın da kendi halinde istediğine inansınlar. Kimseyi bu saçmalıklarla kandırmayın. Ayıp vallahi. Cahil millet, kuranda "embriyonun bilmemne evresi varmış abi" diyince çat diye inanıyor. Sormuyor bile abi hangi ayet nerde falan diye.

İnsanların en masum duygularını kullanıyorlar böyle. Ben buna sinirleniyorum zaten. Çünkü iş orda bitmiyor; önce kurandaki embriyoya inandırırlar, dini yüceltirler yüceltirler; sonra da "kafirler dinimize laf ediyor, saldıralım" derler. Kafa aynı kafa. Biz burda tartışırken çok masum görünüyor belki. Ya kuranda olsa neolur olmasa neolur diyoruz. Ama bu işin ucu hep kötü yerlere varıyor sonra.

Neyse ben yoruldum yazmaktan.
Mesaj tarihi:
dory said:

Tartışmanın seviyesini görüyosunuz arkadaşlar bu noktaya kadar geldi. Lütfen başlığa düşünce ifade eden mesajlar atın ve konu kilitlenmesin!

dory said:

belki de ben senden daha inancliyimdir da sadece inancima olan saygimdan susmani istiyorumdur?
senin gibi bosbogazlar hakkindaki dusuncelerimi dile getiriyomuyum ben?

bunu diyen, bu dory mi sdf:

dory said:

-007- said:
İrade sahibi olmadan ölenler bebekler fln zaten yargılanmayacakmış.

bu gidip donmus, ordan biliyo.
Mesaj tarihi:
Senin inancına inammıyorum o inanç saçma demek inanca saygısızlık değildir. Ben İslamiyetin saçma bir din olduğuna inanıyorsam o da benim inancım olur orada ikilemde kalırız. Ama adam şerefsizdi şöyle böyleydi, yok müslüman demek Q%^# demek falan derse o saygısızlık olur.
Mesaj tarihi:
'senin inancina katilmiyorum' demek saygisizlik degildir; ote yandan 'o inanc sacma' demek saygisizliktan ote saldirgandir. arada fark var

kanimca inanc gibi mantiksal temele dayanmayan ya da dayanma zorunlulugu olmayan birseyi bilimsel hatta kanitsal tartismak mumkun degil, bu da bunu boyle bir ortamda tartismayi buyuk oranda anlamsiz kiliyor. yine de, duzey henuz cok asagida olmadigi icin kilitlemiyorum su anda butun sapmaya ragmen
Mesaj tarihi:
ergen sohbetleri bunlar. tanrı varmı yokmu cartmı ccurtmu çözsen ne olacak kafasına yatan inanır yatmayanda inanmaz. bizim milletimizdemi var bilmiyorum ben a ya inanıyorsam herkeste a ya inansın çünkü mantıklı diye düşünmeye başlayınca diğer düşünceleri hiç sallamıyor. idil biret ile islam ın ne ilgisi var oda ayrı bi olay konu kaymış gitmiş.
  • Yeni Oluştur...