Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 superwiz, açıkça konu hakkında bilgin olmadan, idil biret konserinin önündeki boş kalabalığın bir parçası gibisin. tam konusuna gelmişsin.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 nileppezdel said: Gayet de yapılabilir :) Piramitler de o dönemde yapılamaz diyebilirsin ama yapıldı. Allah ol dedi oldu onlar da bi anda ortaya çıktılar diye mi düşünüyorsun yoksa? Piramitleri yapmak için binlerce işçi kullandılar. O derlemenin yapılabilmesi için önce o bilgilere ulaşmak lazım. Bu da o koşullarda imkansız. Ayrıca o dönem bilinmeyen bilgiler de var.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 O dönem bilinmeyen bilgiler hangileri peki? Kur'an'ın bozulmamış olduğuna inanmıyorum bu ayrı bir durum. O dönemde o bilgiler derlenebilir. Derlenememeleri için bir sebep yok
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 inanc guzel sey, bir din baslatip "niggalardan nefret ediyorum" gibi bisi sacmalasam 100 sene sonra benim fanatiklerime sizin peygamber ircciymis dendiginde "nefret kelimesine bakmak lazim, nefret 21. yuyilin baslarinda sevgi de demektir yani niggalari severim diyor peygamber ama art niyetli kisiler carpitiyor" diye savunulucagimi bilmek guzel bir duygu simdiye kadar tarihte ne zaman belge dayatsak fanatikler "osmanli padisahlari oglanci degil, oglan severiz demsi olabilir ama o devirde oglan genc kizlarada deniyordu" filan diye sacmaliyorlar seytan ayetleri var misal, turkceye ceviricek diye aziz nesini yakmaya calsitiklari kitabin konusu peygamber baya vahiyleri politik arac olarak kullanmis cok zeki ve ilegoruslu bir insan kabul savas ilan edicek, sen bize baris ogrettin resulullah der inananlari o gece savasabilirsiniz diye vahiy gelir yeni es almak ister etrafindakiler kem kum eder vahiy gelir mekkeliler putlar kirilirsa arap yarimadasinda ticaret biter mekkeye put ziyaretine gelenler durursa biteirz diye protesto eder, her sene eskisi gibi hacca gidin diye vahiy gelir seytan ayetleri ise peygamberin gercekten en zorlandigi olaydir heralde, mekkelilerle antlasmaya calisirken mekkenin 3 buyuk putuna secde eder ve onlarda ustun varliklardir diye yeni vahiy aciklar, inananlari hani allah birdi bu putlar ne muhammed diyince tanrinin en temiz ve sevgili kuluna seytan girip dilini ele gecirdigi ortaya cikar, "olur boyle vakalar cebrail yakalar" denip seytanin soylettigi bu ayetlerin cikarildigini gecersiz oldugunu soyler islam alimlerinin cogu bu ayetleri kabul eder kurandada bahseder bunlardan ancak gunumuz islam bilimcileri ozellikle bizim diyanet siddetle karsi cikiyor anlamsizca, konusulmasi bile tabu ha ben tabiki dusunurum peygamberin hayatinda toparlanmamis kuranda acaba boyle kac seytan ayeti var? peygamberin zamaninda cebrail bunlari ayiklamis tamamda seytan ya kurani duzenliyen ebubekire girdiyse? peki ya daha sonrasi? dunyada su an bulunan en eski kuranin bile sayfalari birbirini tutmuyor "hasar gormus sayfalar yenileriyle tahmini bilmemkacinci.yy da degsitirilmis" gibi bir aciklamasi var allahin en temiz kulu olan peygambere bile seytan girebilirken o sayfalari yeniden restore eden katiplere seytanin girmedigini nerden bilicez? heleki kendinden onceki kitaplari "onlar degsitirildi unutun onlari kabul etmeyin" diyen bir kitap kuran onlari degsitiren insanoglu kurani niye kendi haline biraksin? "allah bu defa sonsuza kadar koruycak" diyor peki herseye hakim zaman kavrami olmiyan yuce yaratici kendi yarattigi insani hadi tanimiyor, incilin bozulmasina neden izin veriyor? kurani korudugu yontemle incili koruyamazmiydi? seytan bu insanlara gayet rahat girip cikabilen bir varlik kuran bunuda diyor acikca
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 nileppezdel said: Kur'an'ın bozulmamış olduğuna inanmıyorum bu ayrı bir durum. Bu bi inanç konusu değil. Somut bi bilgi göreceli olamaz. Sen inansan da inanmasan da tarihsel süreci bellidir. Ayrıca o dönem olmayan bilgiler var, varsa da o dönem derlenmesi imkansızdır.
mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 of sürekli kendinizi tekrarlıyosunuz 40 kere söyleyince bişey değişmiyo dostum allah bağnazlıgı ve gericiligi sevmez
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 O dönem olmayan bilgileri göster sonra viktorun mesajını oku bozulmuş olması konusunda :)
mulgear6 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 olm lost adasının yeri yazıyomuş lost kaç yılında basladı 2003 mü? bak 14 yy sonraki bilgiler varmış
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Sonuç olarak daha fazla uzatmayalım. İnanmayan adam eğer biraz lafının arkasında durabilecek özgüvene sahipse eğer Allah'ın var olduğuna inanmıyosa içinden samimi biçimde kendine bela okuyup sonuçlarını görmeyi isteyebilir. En sağlam ve tatmin edici kanıt yolu da bu olsa gerek. Bunu dıştan söylemeye gerek yok sadece içinizden istemeniz en sağlam yol diye düşünüyorum. Umarım sonuçlarını ölmeden önce görebilirsiniz. -007- said: Ama yemez. Hiçbiriniz cesaret edemezsiniz bence. Ateist ölünün ayvayı yediğini anlaması misali.. Ateistlerin çekingen ve pasif tavırlarına hasta oluyorum. Böyle bir iddiaları falan var gibi görünürler ama konu tahtalı köy olunca hemen içlerinden geri bi adım atarlar lol.
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007- said: Sonuç olarak daha fazla uzatmayalım. İnanmayan adam eğer biraz lafının arkasında durabilecek özgüvene sahipse eğer Allah'ın var olduğuna inanmıyosa içinden samimi biçimde kendine bela okuyup sonuçlarını görmeyi isteyebilir. En sağlam ve tatmin edici kanıt yolu da bu olsa gerek. Bunu dıştan söylemeye gerek yok sadece içinizden istemeniz en sağlam yol diye düşünüyorum. Umarım sonuçlarını ölmeden önce görebilirsiniz. ya saçma saçma konuşma. afrikada allahın tanrının ne olduğunu bilmeden ölüyor bebekler. gidipte 2 cuma namazında dinlediğin vaazları kanıt olarak bilip hayatta herşey dengelidir muhabbeti çevirme. birileri milyar dolarlık jetlere binerdek diğerleri, ekmek bulamıyor. o ekmek bulamayanların, daha annesini tanımadan ölen bebeklerin allah belasını çoktan vermiş değil mi? allah benim bela okuyacağımı bildiği halde bile beni yaratıyorsa bela vermeye baştan meraklıymış desene. said: Ateistlerin çekingen ve pasif tavırlarına hasta oluyorum. Böyle bir iddiaları falan var gibi görünürler ama konu tahtalı köy olunca hemen içlerinden geri bi adım atarlar lol. Ayrıca ben başıma ne geleceğini biliyor ve kabulleniyorum. Senin gibi ölmekten korkup, öldükten sonrada sefa süreceğini düşünmüyorum. Ne varsa bu dünyada var diyip, ne yapıyorsamda insanlık adına yapıyorum. Büyük ödül öbür tarafta diyede avutulmuyorum
cengizhan66 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 aa superwiz geri donmus size demistim olm bizim haci garanti geri doner diye.(:P) bu arada lost adasi espiriside guzelmis. hala 007 yi ciddiye alindigina sevindim. nedenmi? adam inat kufurbaz ama tek haraketlilik onda yav.
Kojiroh Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Şu toz kondurmaz tavırlarınıza hayranım. "o kesinlikle bozulmamıştır", "şöyle denmiş ama onun anlamı aslında şu" falan filan. Apaçık ortada olan şeyleri inkar edip değiştiren sizlersiniz. Nesnelliği savunan taraf asıl biz olmamıza rağmen, bizi "nesnel olmaya" davet ediyosunuz ve bunu yaparken çeşitli olgular üzerinde her türlü manipülasyonu yapıyosunuz. "Kanıt" diye gösterdiğiniz şeyler, bahsettiğiniz kişiler tarafından yazılmış/vahiy ile alınmış/indirilmiş şeyler.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Loxias said: -007- said: Sonuç olarak daha fazla uzatmayalım. İnanmayan adam eğer biraz lafının arkasında durabilecek özgüvene sahipse eğer Allah'ın var olduğuna inanmıyosa içinden samimi biçimde kendine bela okuyup sonuçlarını görmeyi isteyebilir. En sağlam ve tatmin edici kanıt yolu da bu olsa gerek. Bunu dıştan söylemeye gerek yok sadece içinizden istemeniz en sağlam yol diye düşünüyorum. Umarım sonuçlarını ölmeden önce görebilirsiniz. ya saçma saçma konuşma. afrikada allahın tanrının ne olduğunu bilmeden ölüyor bebekler. gidipte 2 cuma namazında dinlediğin vaazları kanıt olarak bilip hayatta herşey dengelidir muhabbeti çevirme. birileri milyar dolarlık jetlere binerdek diğerleri, ekmek bulamıyor. o ekmek bulamayanların, daha annesini tanımadan ölen bebeklerin allah belasını çoktan vermiş değil mi? allah benim bela okuyacağımı bildiği halde bile beni yaratıyorsa bela vermeye baştan meraklıymış desene. Ne vaazı ya kafan mı güzel? Denge vardır falan demiyorum, aksine kimilerinin sırf cehenneme odun olsun diye yaratıldıkları yazıyor. Dediğinden başka bişey demiyorum, sen de kendince bi işleve sahipsin yani rahat ol lol. cengizhan66 said: adam inat kufurbaz ama tek haraketlilik onda yav. haha sen çok ilginç bi arkadaşsın cidden tanımak isterdim seni.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Cehenneme odun olmak için yaratmaya ne hakkı var? Adaleti nerede o zaman çok adil Tanrı'nızın?
nakerebanarimasen Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007- said: Sonuç olarak daha fazla uzatmayalım. İnanmayan adam eğer biraz lafının arkasında durabilecek özgüvene sahipse eğer Allah'ın var olduğuna inanmıyosa içinden samimi biçimde kendine bela okuyup sonuçlarını görmeyi isteyebilir. En sağlam ve tatmin edici kanıt yolu da bu olsa gerek. Bunu dıştan söylemeye gerek yok sadece içinizden istemeniz en sağlam yol diye düşünüyorum. Umarım sonuçlarını ölmeden önce görebilirsiniz. -007- said: Ama yemez. Hiçbiriniz cesaret edemezsiniz bence. Ateist ölünün ayvayı yediğini anlaması misali.. Ateistlerin çekingen ve pasif tavırlarına hasta oluyorum. Böyle bir iddiaları falan var gibi görünürler ama konu tahtalı köy olunca hemen içlerinden geri bi adım atarlar lol. ben bu seytan ayetleri meselesini hic bilmiyordum viktor soyledi okudum internette 5 dakka aradim vay beeee dedim. hz muhammed e bile seytan girebiliyorsa ve ayet soyletebiliyorsa vay halimize. kitabimizi derleyen bircok insana da girip gercegini degistirmis olabilirler o zaman. kuranda derki kurani biz yolladik ve elbette biz koruyacagiz ama ya degsitiren adam bunu ekledyise. o yuzden
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 nileppezdel said: Cehenneme odun olmak için yaratmaya ne hakkı var? Adaleti nerede o zaman çok adil Tanrı'nızın? Kimse cehennemi haketmeyecek mi? Cehennemi haketmeyenler olmasa cehennem, cehennem olmasa cennet de olmazdı.
Kojiroh Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Aa evet bi yerde vardı bu laf, "cehennemde yanacaklar olmasaydı cennetin ne anlamı kalırdı" diye. Güzel laf (tu)
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007- said: Loxias said: -007- said: Sonuç olarak daha fazla uzatmayalım. İnanmayan adam eğer biraz lafının arkasında durabilecek özgüvene sahipse eğer Allah'ın var olduğuna inanmıyosa içinden samimi biçimde kendine bela okuyup sonuçlarını görmeyi isteyebilir. En sağlam ve tatmin edici kanıt yolu da bu olsa gerek. Bunu dıştan söylemeye gerek yok sadece içinizden istemeniz en sağlam yol diye düşünüyorum. Umarım sonuçlarını ölmeden önce görebilirsiniz. ya saçma saçma konuşma. afrikada allahın tanrının ne olduğunu bilmeden ölüyor bebekler. gidipte 2 cuma namazında dinlediğin vaazları kanıt olarak bilip hayatta herşey dengelidir muhabbeti çevirme. birileri milyar dolarlık jetlere binerdek diğerleri, ekmek bulamıyor. o ekmek bulamayanların, daha annesini tanımadan ölen bebeklerin allah belasını çoktan vermiş değil mi? allah benim bela okuyacağımı bildiği halde bile beni yaratıyorsa bela vermeye baştan meraklıymış desene. Ne vaazı ya kafan mı güzel? Denge vardır falan demiyorum, aksine kimilerinin sırf cehenneme odun olsun diye yaratıldıkları yazıyor. Dediğinden başka bişey demiyorum, sen de kendince bi işleve sahipsin yani rahat ol lol. Cidden dediğimi bile algılayamıyorsun. Bela okusam, senin inancına göre zaten bunu tanrı biliyor olurdu. Bela okuyacağımı bilen tanrı beni neden yarattı? Yarattı ve bela okudum; bela okuduğum için beni cezalandırırsa, bu tanrı ne amaçsız ne boş bir varlıkmış?
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 @007: Cehenneme yollamak için yaratması adil değil. Salsın herkesi dünyaya, hak eden cennete hak etmeyen cehenneme gitsin. Ama "cehenneme odun olsun diye yaratmak" adil değil.
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 yanlız adama helal olsun.sabahtan beri burada davasını savunuyor,çoğu düşüncesine katılmıyorum ama bildiğin keçi inadı var adamda.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Loxias said: -007- said: Loxias said: -007- said: Sonuç olarak daha fazla uzatmayalım. İnanmayan adam eğer biraz lafının arkasında durabilecek özgüvene sahipse eğer Allah'ın var olduğuna inanmıyosa içinden samimi biçimde kendine bela okuyup sonuçlarını görmeyi isteyebilir. En sağlam ve tatmin edici kanıt yolu da bu olsa gerek. Bunu dıştan söylemeye gerek yok sadece içinizden istemeniz en sağlam yol diye düşünüyorum. Umarım sonuçlarını ölmeden önce görebilirsiniz. ya saçma saçma konuşma. afrikada allahın tanrının ne olduğunu bilmeden ölüyor bebekler. gidipte 2 cuma namazında dinlediğin vaazları kanıt olarak bilip hayatta herşey dengelidir muhabbeti çevirme. birileri milyar dolarlık jetlere binerdek diğerleri, ekmek bulamıyor. o ekmek bulamayanların, daha annesini tanımadan ölen bebeklerin allah belasını çoktan vermiş değil mi? allah benim bela okuyacağımı bildiği halde bile beni yaratıyorsa bela vermeye baştan meraklıymış desene. Ne vaazı ya kafan mı güzel? Denge vardır falan demiyorum, aksine kimilerinin sırf cehenneme odun olsun diye yaratıldıkları yazıyor. Dediğinden başka bişey demiyorum, sen de kendince bi işleve sahipsin yani rahat ol lol. Cidden dediğimi bile algılayamıyorsun. Bela okusam, senin inancına göre zaten bunu tanrı biliyor olurdu. Bela okuyacağımı bilen tanrı beni neden yarattı? Yarattı ve bela okudum; bela okuduğum için beni cezalandırırsa, bu tanrı ne amaçsız ne boş bir varlıkmış? Bela okumanın sebepleri yüzünden cezalandırır seni işte. Sonuçta bir haketme durumu var. Ne yapacağın da başından biliniyor. Bir tek sen bilmiyorsun ve ona göre kendini şekillendiriyorsun.
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 -007- said: nileppezdel said: Cehenneme odun olmak için yaratmaya ne hakkı var? Adaleti nerede o zaman çok adil Tanrı'nızın? Kimse cehennemi haketmeyecek mi? Cehennemi haketmeyenler olmasa cehennem, cehennem olmasa cennet de olmazdı. Yüce bir varlık (tanrı) seni yaratırken tüm detaylarına kadar günahını sevabını bilir. (Bilemez dersen buna tanrı sıfatı veremezsin) Senin hangi günahları ne zaman işleyeceğini bilen tanrı seni yaratırsa; senin gideceğin yer bellidir. Bu yüzden tanrının seni yaratmasının bir amacı yoktur. Çünkü tanrı zaten senin nereye gideceğini bilmektedir.
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2009 Sen gel, tamamen inanç meselesi olan bir konuya bilimsel dayanak getirmeye çalış. Bakın burda şunu demiş halbuki bunu demek istemiş, yöntemiyle savını destekle. Araplar yıldızları bilmez ki, kelimenin manası şu olsun vs. falan de. Sonrada "önceki sayfalarda ispatladık biz hehehe" falan diye dolan. Burda tartıştığım şey din falan değil. İnancın ne olduğunu, sınırlarının nereye uzandığını bilmeyen bir zihniyet. Dinler dogmatik değildir diye tutturup dini şartları kabul etmezsen, sorgularsan dinden çıkacağını bilmeyen birisin 007 kusura bakma. Burda kimsede inanca bilimi dolamanı mantıklı bulamadı 40 sayfadır. Acaba neden diye düşünürsün umarım bir ara. Bela okutmaya meraklıysan şöyle diyelim. Dini kişisel bir inanç meselesi kavramından çıkararak insanları dinden soğutup emin olmadığın şeylerle yalan yanlış bilgiler veriyor ve sırf propaganda veya fanatizm maksadıyla körü körüne insanları bu kadar zaman uğraştırıyorsan senin belanı versin, yok araplar yıldızları kavrayamayacak kadar gerzeklerse, herhangi bir dinin ispata veya ucuz propagandaya ihtiyacı varsa ve senin yaptığın şeyler kendine yaratıcı diyen birinin tasvip edebileceği birşeyse cezam neyse versin. Reankarnasya kral olacağını düşünüp patronunun böcek olması umarak mutlu olan insanlar gibi şen olmuşsundur umarım. İyi eğlenceler.
Öne çıkan mesajlar