Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İdil Biret Konserinde Gerilim.

Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

Loxias said:

Aynı mantıkla, 130 milyon yıl önceki bir insanda tanrıya inanmıyordu. Zamanla bir varlığa sığınma ihtiyacı duydu ve Tanrı kavramını kurdu. 130 milyon yıl önceki insanda ateistti. Adlandırılmamış olsada ateistti. Sen çıkıpta tanrı kavramı ateistlikten önceydi diyorsun.

Tamam ben de bu iddian için senden kaynak bekliyorum bu kadar basit. Din o dönem yoktu diyorsan ispatlayacaksın.

Bak ben sana süper bi kaynak gösteriyorum Big Bang ve madde oluşumuyla alakalı:

"Zaman, olayların meydana geldiği boyut olduğuna göre, eğer madde, Big Bang'la ortaya çıkmışsa, o halde evreni ortaya çıkaran sebebin evrendeki zaman ve mekandan tümüyle bağımsız olması gerekir. Bu da bize Yaratıcı'nın evrendeki tüm boyutların üzerinde olduğunu göstermektedir."

KAYNAK: Hugh Ross, The Creator and the Cosmos: How Greatest Scientific Discoveries of The Century Reveal God, Colorado: NavPress, revised edition, 1995, s. 76
Sosyal ağlarda paylaş

yaratıcının evrenı baslatan olayla ilgisini acıklamamış cumle. Yanı tümüyle yorum, kanıt değeri taşımıyor.

Bunun gıbı sayısız teori var big bangin sebebine dair.

dur birazdaha acıklıyım, biz cok sevdiğimiz yere gre sığdıramadığımız ıcın evrimden ornekliyorum. Evrim teorisinin varlığı, teorinin gercekliğini kanıtlamıyor. kanıtlamak için 3. party bilgiler bulup destekliyoruz.

senın alıntıladığın cumlenın soylenmiş olması kendı doğruluğunu kanıtlamadığı gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

mulgear6 said:

TEKBİİİİİİR RÖRÖRÖRÖRÖRÖRÖRÖRÖ diye ortama dalınması yada o şekilde protesto edilmesi hatta protesto edilmesi gericilikten baska bişey degil

adamlarda medeniyet falan yok ki zaten, konuşarak dert anlatamazlar. parmak sallamalar, "tekbüür" diye hönkürmeler, "asarız keseriz" tehditleri falan hep.. çıkıp bi basın açıklaması yapmaktan bile acizler. düşüncen varsa tepkin varsa çağır üç beş tv çık karşısına açıkla. yapamazlar, hiç bu tarz bi şey yaptıklarını göremedim. bu kadar geri adamlar hepsi.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır zaten Big Bang bir teori, evrim teorisi gibi. Demek istediğim şey insan bir düşünceyi savunuyorsa düşüncesini destekler nitelikte bilgiler ve kaynaklar ortaya koyabilmeli. Öyle bol keseden sallayıp ispat isteyene boş boş bakmamalı. Benim bunu koymamın sebebi bilim insanlarının Big Bang teorisine karşı bakış açılarından birini göstermek. Çünkü aynısını biz yazınca resimli mesajlar falan gelebiliyor.

Cuce said:

yaratıcının evrenı baslatan olayla ilgisini acıklamamış cumle. Yanı tümüyle yorum, kanıt değeri taşımıyor.

Bunun gıbı sayısız teori var big bangin sebebine dair.

dur birazdaha acıklıyım, biz cok sevdiğimiz yere gre sığdıramadığımız ıcın evrimden ornekliyorum. Evrim teorisinin varlığı, teorinin gercekliğini kanıtlamıyor. kanıtlamak için 3. party bilgiler bulup destekliyoruz.

senın alıntıladığın cumlenın soylenmiş olması kendı doğruluğunu kanıtlamadığı gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

kaynak şahaneymiş, günümüz fizikçilerinin zamanı bile mutlak ve değişmez olarak almıyorlar artık, boyutlarla ve zamanla ilgili bilinen herşey tartışılıyor. kaç tane zaman, kaç tane evren, kaç tane boyut var, bunlar hep tartışma konusu bilim dünyasında. o yüzden tanrı var mı, kaç tane var, kaç tane evren yarattı, niye bu kadar evren yarattı gibi sorular çıkıyo ortaya. tanrının "bilinçli" olması biraz olanak dışı görünüyo bana bu haliyle.

bunun yanısıra evrenle ilgili kesim bir ölçüm yapman için evrenin dışında bulunman gerekiyo, bu da imkansız olduğu için evrenin yaratılışı, big-bang gibi olaylar için 100% kesinlikte bir sonuç elde etmek mümkün değil. dolayısıyla bu olayları baz alıp "aha işte tanrı yaratmış" demek kolaya kaçmaktan başka bişey değil.

bilimsel tutum açısından en mantıklısı agnostik olmak. ben şahsen "bilinçli bir yaratıcı"yı pek olası bulmuyorum. ha bunu gelip dikte etmem insanlara ya da "sen tanrıya mı inanıyosun ekikiki keko musun" falan demem. benzer şekilde inançlı insanların da "yanlışsınız olm, ateistlerin bile tanrı kavramına ihtiyacı var OHOHOHO" diye gerinmesi de çocukluktur, zevzekliktir.

"How Greatest Scientific Discoveries of The Century Reveal God" kitabının "bilimsel" bi kitap olarak kaale alınabileceğini düşünmen bile bi garip.

-007- said:

O yüzden agnostiklerin ateistlere göre biraz daha IQ açısından yüksek olduğunu düşünüyorum. tabi agnostiklere zeki dediğim gibi bi anlam çıkmasın. :)

bir de bunu yumurtlamışsın, sonra gelip bana çarpıtma falan diyosun, ne demek istediğin gün gibi ortada keriz arkadaşım.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu forumda açıkça 3. sınıf vatandaş tarzında görgüsüz mahalle magandası seviyesiyle "keriz" falan denebiliyorsa özgürce hıyar da denmesi gerekir diye düşünüyorum. Yöneticiler bi ayar çekmeli seviye konusunda, kişisel hakaretlere yöneticilerin seyirci kalmasıyla böyle seviyesiz durumları cevapsız bırakmak istemiyoruz.

Zeka konusuyla ve türkçe dil bilgisiyle alakalı kişisel yardım: "agnostiklerin ateistlere göre biraz daha IQ açısından yüksek olduğunu düşünüyorum." demek "atesitlere gerizekalı dedi" demek değildir.

Ek olarak "How Greatest Scientific Discoveries of The Century Reveal God" gibi bir kaynağı kişisel zırvalara tercih ederim. Onu bile gösteremeyenler var.

Ek olarak cevapsız kalmasın: Burda kimse insanlara bir takım inançları dikte etmeye çalışmıyor, herkes kendi inancına laf geldiğinde bunu savunmakta özgür. Bunu bu şekilde anlamayanın da hayatı boyunca profesyonel yardım alması gerektiğini düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

Loxias said:

Aynı mantıkla, 130 milyon yıl önceki bir insanda tanrıya inanmıyordu. Zamanla bir varlığa sığınma ihtiyacı duydu ve Tanrı kavramını kurdu. 130 milyon yıl önceki insanda ateistti. Adlandırılmamış olsada ateistti. Sen çıkıpta tanrı kavramı ateistlikten önceydi diyorsun.

Tamam ben de bu iddian için senden kaynak bekliyorum bu kadar basit. Din o dönem yoktu diyorsan ispatlayacaksın.

Bak ben sana süper bi kaynak gösteriyorum Big Bang ve madde oluşumuyla alakalı:

"Zaman, olayların meydana geldiği boyut olduğuna göre, eğer madde, Big Bang'la ortaya çıkmışsa, o halde evreni ortaya çıkaran sebebin evrendeki zaman ve mekandan tümüyle bağımsız olması gerekir. Bu da bize Yaratıcı'nın evrendeki tüm boyutların üzerinde olduğunu göstermektedir."

KAYNAK: Hugh Ross, The Creator and the Cosmos: How Greatest Scientific Discoveries of The Century Reveal God, Colorado: NavPress, revised edition, 1995, s. 76

Birazdan Harun Yahyanın kitapların alıntılar yapacaksın diye korkuyorum.

Kayıtlara geçmiş ilk tanrı inançları M.Ö 7000-10000 arası diye biliyorum. Yanlışsam düzelt. 2-3 araştırman yeter kaynak göstermeme gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Wikipedia'dan alıntı o. Kaynak beğenemeyen sen maksimum kişisel veri falan verebiliyorsun kaynaksız. "diye biliyorum" fala yazıyor verilerinde. Üstelik iddia atan da sensin o derece vahim.

Bak o verdiğin kişisel veride kocaman bi "kayıtlara geçmiş" ifadesi var onu iyi hazmet derim.

said:
Kayıtlara geçmiş ilk tanrı inançları M.Ö 7000-10000 arası diye biliyorum. Yanlışsam düzelt.
Sosyal ağlarda paylaş

Ahaha wikipedia dedi :) Az discovery felan bak ya. Kusura bakmada su neden oluşur falan diye sorduğunda da tutup kaynak arayamayacağım =) Yanlışsam düzeltirsin. Doğruysamda susar oturursun =)

edit: nereden alıntı onuda söylesene link olarak ben bulamadım da "tanrı" ve "din" yazınca göremiyorum?
Sosyal ağlarda paylaş

Ben hala "ateizmin Tanrı kavramından önce oluştuğunun" ispatını göremedim. Discovery'de falan mı dediler sana bunu lol. Adamdan kaynak isteriz örnek olsun diye basit de olsa kaynak gösteririz adam kaynağı beğenmez "diyolar" diye veri söyler. Sonra da inanmıyorsan sus falan der. Şaka mısın nesin.

Loxias said:

Ahaha wikipedia dedi :) Az discovery felan bak ya. Kusura bakmada su neden oluşur falan diye sorduğunda da tutup kaynak arayamayacağım =) Yanlışsam düzeltirsin. Doğruysamda susar oturursun =)
Sosyal ağlarda paylaş

Loxias said:

Dinozorlar yaşarken, Carnotaurus diye bir tür yoktu (ad, sınıf olarak). Dinozorlar bulununca bir türe Carnotaurus denmiş.

Artık daha basite indirgeyerek anlatamıyorum kusura bakma.
Sosyal ağlarda paylaş

sir ün söylediği sebepten ötürü yazının bilimsel açıdan koskoca bir fail olmasını geçtim de...

said:

Son cümle tamamen kopuk ya. Düpedüz alakasız. İstediğini koyabilirsin oraya.

said:

"Zaman, olayların meydana geldiği boyut olduğuna göre, eğer madde, Big Bang'la ortaya çıkmışsa, o halde evreni ortaya çıkaran sebebin evrendeki zaman ve mekandan tümüyle bağımsız olması gerekir. Bu da bize elflerin soğuk şubat aylarında hobbitlerle uzun eşek oynarken elma dilim patates yemekten hoşlandıklarını göstermektedir."

KAYNAK: Shadowfury, İdil Biret Konserinde Gerilim, Paticik.com Forumları, 2009, s. 20

eğlenceliymiş laan...
Sosyal ağlarda paylaş

Valla bi yerlerden bilgi sıkıp sonra "diyolar" tarzında teori demek de iyiymiş..

Loxias said:

Kayıtlara daha eskisini geçirirsen, dediğim şeyin yanlış olduğunu söylersin. Şuan ki bilgiye göre benim dediğim doğru sayılıyor. Bilim böyle bir şey.

Kayıtlara geçemeyecek dönemleri kayıtlara geçmediği için yok sayamazsın. Bilim sana bilgi sömürme hakkı vermez. "İlk din ilk şu tarihte kayıtlara geçti diyolar" diyip ondan öncekiler dinsizdi diyemezsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi kısır döngü bu olay, o ona kanıt gösteriyor kendince öbürü kabul etmiyor, öbürü kanıt getiriyor o kabul etmiyor. Etmez de zaten, doğmatik şeyler tartıılmaz abi, kabul/red edilir. Lise felsefesi.

Niye yoruluyorsunuz ki. Kimse kimseyi safına çekemeyecek olm. Kise de resmi winner olamayacak.
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:

Abi kısır döngü bu olay, o ona kanıt gösteriyor kendince öbürü kabul etmiyor, öbürü kanıt getiriyor o kabul etmiyor. Etmez de zaten, doğmatik şeyler tartıılmaz abi, kabul/red edilir. Lise felsefesi.

Niye yoruluyorsunuz ki. Kimse kimseyi safına çekemeyecek olm. Kise de resmi winner olamayacak.

ya kaynak gösteren adam yok bu başlıkta. herkes bi "diyolar" discovery falan havasında ve herkes ilginç bi şekilde bu duruma rağmen profesör.
Sosyal ağlarda paylaş

-007- said:

Ben hala "ateizmin Tanrı kavramından önce oluştuğunun" ispatını göremedim. Discovery'de falan mı dediler sana bunu lol. Adamdan kaynak isteriz örnek olsun diye basit de olsa kaynak gösteririz adam kaynağı beğenmez "diyolar" diye veri söyler. Sonra da inanmıyorsan sus falan der. Şaka mısın nesin.

Loxias said:

iyi ben sana kanıtlıyım o zaman

tanrı ademi yarattı, adem gözünü actı saat tiklemeye basladı. Tanrı ademe görünüp "ben tanrıyım" diyene kadar adem ateistti.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...