forgiver Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 yok maliyet hesabı için demiyorum, ürünün çeşitli yerlerde farklı fiyatlara satılmasının normal olduğunu diyorum evde yapıp 3 öğün de aynı şey yenmez zaten kahvaltıyı evde yap, öğlen döner ayran, akşam da adam gibi bişey ye işte kazık olmayan ama güzel bir mekanda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 evde yemeyi sevmiyorum. hep piza hamburger yesem yerim.. edited.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
|Joker| Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 "hep" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 yav r ile p yakın da diiller. nası olmuşta yannış yazmışım. direk otomatik işte. aklımda başka düşünüorum, ağzımla başka sölüorum, elim bambaşka yazıo lol.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Bir kaç sene öncesinin konusu mu yenilenmiş acaba diye tarihe baktım okuduktan sonra. 20'nin üzerinde yaşın olduğunu düşünüyorum ve bunları yeni fark etmiş olmana şaşıyorum. Adamlar satabildikleri sürece sorun olduğunu da sanmıyorum, eğer sen o fiyata aşağıda varken yukarıda niye o fiyata satılıyor diyorsan bunu sorgulamayıp gidip aşağıdan alıcaksın. Yukarıdan pahalıya alıyorsan zaten cevabını kendin vermiş oluyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 valla onu bunu bilmem. sinemada mısır pörtleğine kolaya hatta suya bile para verilmez. burgerin XXLcına para verilir :P gerisi yalan eheh.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 xaty said: Bir kaç sene öncesinin konusu mu yenilenmiş acaba diye tarihe baktım okuduktan sonra. 20'nin üzerinde yaşın olduğunu düşünüyorum ve bunları yeni fark etmiş olmana şaşıyorum. Adamlar satabildikleri sürece sorun olduğunu da sanmıyorum, eğer sen o fiyata aşağıda varken yukarıda niye o fiyata satılıyor diyorsan bunu sorgulamayıp gidip aşağıdan alıcaksın. Yukarıdan pahalıya alıyorsan zaten cevabını kendin vermiş oluyorsun. O zaman senin deyişinle xaty ben de burada benden daha büyük ama hala bazı şeyleri "tam" olarak farketmemiş olan arkadaşlar gördüm :) (bkz. o işletmeleri savunan arkadaşlar) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramocan Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 İşletmeleri savunmuyoruz, sadece ortadaki durumu söylüyoruz sevgili kardeşim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Brigand said: Baggio altın tabaklarda servis almıyorsun yalnız, plastik yemeklikte 3 parça yiyecek alıyorsun. Adamların makinalarından kola akıyor zaten koymaları 10 saniye, patatesi kesme makinaları var yağa atıp kızartıyorlar ki o yağı da artık ne kadar zamanda değiştiriyorlarsa, hamburgeri desen senin evde yaptığından farksız aslında. Aynı malzemeler sende olsa sen de yaparsın. Mesela big king'i güzel yapan big king sosudur. Bütün yediğin şeyler zaten çöpe gidiyor bulaşık derdi filan yok çünkü plastik, kağıt-plastik bardaklarda tabaklarda... Oturduğun yer bir mekan değil, ortak kullanılan bir alışveriş mağazasının üst katı, kenarlara masa sandalye atmışlar o da plastik, öyle kimsenin kıçı rahat etsin diye düşünmemişler :) Şimdi burada ne gibi bir extra hizmet alıyorum ki ben? Özür dilerim ya, aslında hizmet alınmıyormuş, ben yanılmışım. "Economies of scale" derler buna. Senin 100 gram patates kızartma maliyetinle adamınki bir değil evet, bir mi olsaydı? Kutu kutu kola alıp, açıp boşaltsalar mıydı? Bilmediğiniz (öyle görünüyor yani) bin tane arka plan masraf var, doğrudan olsun dolaylı olsun. Toplam maliyetin yarısından azını oluşturuyordur sizin 100 gram patates, 50 gram et diye hesapladığınız şey, o derece. Kalan diğer maliyetleri de çıkartıp, üstüne kar edecek, eh marka değerini de işin içine katınca başkası %50 kar ediyorsa o da %80 ediversin atıyorum. "Abi şimdi 80 gram patates, 40 gram et, 600 mL de kola, ee ne etti sana 3.24 TL, BİZ NEDEN 11 VERİYORUZ OHA OLUR MU BÖYLE ŞEY" demekten öteye gitmiyor dedikleriniz. Emin olun "evde tek tek, economies of scale olmadan pişirseniz ne olurdu" sorusundan çok daha ilkel bir yaklaşım. Şunu savunanların çoğundan da iyi biliyorumdur sabit maliyet - değişken maliyet - economies of scale (Türkçe'sini tam bilmiyorum şunun, habire geçirdim de sevmem aslında araya İngilizce laf sokmayı bilmişler gibi, özür dilerim.) işlerini, bazı arkadaşlar merak etmiş :p Bu işin daha sırf maliyet kısmı, bir de hizmet kısmı var. Malzeme almaya gitmiyorsunuz, hazırlamıyorsunuz, çöp atmıyorsunuz, bulaşık yıkamıyorsunuz, yemeği yemek için evinize dönmeniz gerekmiyor. Hizmetten kasıt budur, bu tip yapılmaktan kurtulunan şeyler ve konfordur. "Ayağıma bile gelmiyor self servis, altın tepside mi geliyor sanki zuhaha" gibi bir şey değil hizmet olgusu. Ayrıca Lexius; "Ben çok zekiyim, hiç fast food yemiyorum, kazıklanıyorsunuz" demek zaten biraz saçma, kişisel görüşler ve ekonomik durumlara bağlı bunların hepsi, pek zeka ürünü şeyler değil. Fikrini paylaşmayan herkese bu şekilde yeterince sert çıkmamışsın gibi kalkıp bir de "YİYENLER DE SALAKTIR, ANGUTTUR HATTA O KADAR İDDİALIYIM MEHEHE" diye ortada gezmenin ise hiç alemi yok. Tercih meselesi diyip geçmeyi, terbiyeli olmayı bilmek lazım biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 abicim kolayi makineden dolduruyo ne demek lan o makineye kolay neren geliyo nerde uretiliyo nerden tasiniyo ayrica hangi cahil 20 milyona 2 3 hafta doya doya et yiyo lan 1 kilo kiyma alirsin 2 max 3 gun yersin ki biz cok net 3 kisi 1 ogunde sirf aperatif olarka 1 kilo kofte yiyoruz bonfile antrikot felan yesen ben tek basima 1 ogund eyerim ayrica yok efenim 1 plastik tabakta yemekmis iyide bunun lojistigi war sunumu war reklami war kirasi war kalite kontrolu war meela dunyanin her yerinde ayni whopperi yiyebiliyosaniz bu fiyat politikasi saysinde yoksa kimi burger fiyati dusurur kalitesiz et kulanir kimi arttirir ayni mala Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 big king xxl evde yaptıklarımızdan çok daha farklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 gidin yiyin abi bak ne güzel, hem cumartesi bugün havada sıcak kim yemek yapmakla falan uğraşcak ehe verin siparişi gelsin eve: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Canım çekti resmen oha, veriyorum hemen siparişi. Hain Norak :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 XXL uzaydan gelio bence... kendimi tutamıorum, yiyorum hep, ve yerken kendimden geçiorum.. sevgilimle dışarı çıktıımızda ne yiyeil diye sorarım (ama hep burgere gidelim demesini umud ederim), sonra işte şu restoranda şöle şurda burda fln biriki şey söler. ben hepsine bok atarım 2 dk sonra aman ya boşver ne uraşcaz gel burgere derim eheh.. kızı 1.5 ayda bir süper lüx biryerde yemeğe götürürorum. bunun karşılıında da arada kalan buluşmaların tamaında burgere gitme hakkı kazanıorum asdas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 reklamlarda gorunen reelde nası geliyo acaba sadf bakalım nasıl geliyorlarmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 ehuhe benim gözüm görmüoki :) direk yumuluorum. zaten gözümü kapatıp yiyorum asda.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 asil oteller kazik abi bu arada bu mantikla GECELIGI 100 YTL LAN BI YATAK CARSAFI DEISTIRIYOLAR O KADAR Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 BonePART said: GECELIGI 100 YTL LAN BI YATAK CARSAFI DEISTIRIYOLAR Hakkaten yav sorma, onun için ben hep bankta yatıyorum. OTELDE KALAN DA ANGUT BENCE. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 herşey dahil sistemde 100liraya giderim ama çarşafları bile yerim asdasd.. biraz daha ucuz olmasını isterdim.. 1 hafta tatil 2 kişi 5 milyara gelio :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Suya, colaya, mısıra normal fiyatının üstünde 3-4 kat ödeme yapmam, herşeyden önce bedeli o değil ve karşı taraf beni aptal yerine koyuyor. Özellikle bir bardak çay veya kahveye istenen uçuk fiyatlı saçma salak cafelere giripde birşey almayı ise hepden eblehçe bir davranış olarak görürüm. Ama sözkonusu özel bir ürün ise mesela, double whooper gibi malum başka yerden alma şansımız yok, zannedersem tek bir double whooper 10 tl olması lazım. 10 tl etmesede maliyeti aramızda bir gönül bağı oluşmasından dolayı ve herşeyden önce "zevk" ve "lezzet" satın aldığımdan "bence" o fiyatı hak ediyor. Kırk yılda bir hamburger yediğimden evdede oturup aynı lezzeti yakalayamayacağımı bildiğimden dışarı çıkdığım vakit yakınlarda burger king varsa asla sektirmem. Edit: Big king xxl denedim, fakat içerdiği peynir ve her ısırıkda ağzımdaki lokmanın gitgide kuruması beni hayal kırıklığına uğrattı, halbuki double whooper dan alınan her ısırık ve akabinde etin ağzınıza bırakdığı o sulu aroma yüzünüze ister istemez bir tebessüm yerleştirmekde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 BonePART said: abicim kolayi makineden dolduruyo ne demek lan o makineye kolay neren geliyo nerde uretiliyo nerden tasiniyo ayrica hangi cahil 20 milyona 2 3 hafta doya doya et yiyo lan 1 kilo kiyma alirsin 2 max 3 gun yersin ki biz cok net 3 kisi 1 ogunde sirf aperatif olarka 1 kilo kofte yiyoruz bonfile antrikot felan yesen ben tek basima 1 ogund eyerim ayrica yok efenim 1 plastik tabakta yemekmis iyide bunun lojistigi war sunumu war reklami war kirasi war kalite kontrolu war meela dunyanin her yerinde ayni whopperi yiyebiliyosaniz bu fiyat politikasi saysinde yoksa kimi burger fiyati dusurur kalitesiz et kulanir kimi arttirir ayni mala Makinadan dolduruyor demek kolaları bizim gibi 1er litre almıyor demek ve özellikle kolada belli olan birşeydir 330ml kola fiyatı ile 2.5 litre kola fiyatını litre bazında oranlarsanız baya bir fark çıkar. Ki onların makinalarına 2.5'şar litre şişelerden kola koyduklarını da düşünmüyorum bence daha yüksek litreli olarak coca cola veya pepsi ile anlaşarak çok ucuz maliyetten alıyorlardır. Plastik bardaktan kastım bulaşık masrafının olmaması ayrıca "lüks" anlamında düşük seviyede olması. Reklama birşey demiyorum ama bana yüzde bilmemkaç kazık atarak reklam parasını çıkarmasınlar mümkünse. Ayrıca benim de lojistiğim var marketten alışveriş yaptığımda evime aldıklarım uçarak gelmiyor ben de gidiş geliş için benzin parası veriyorum. Üstelik onlar toptan verdiklerinden benden daha ucuza geliyor. Aynı whopperi heryerde yiyebiliyorsan bu yine benim dediğime çıkar, hiçbir burger king "biz de whopper yapacaz nası yapsak nası etsek nasıl hazırlasak ne kadar yağ koysak" filan uğraşmıyor, hepsinin muhtemelen bir oranı var ve kendilerine yazılı olarak geliyor. Bu da tüm dünyada sadece 1 merkezin yiyeceklerin içindeki malzemeye karar vermesine yetmesi anlamına geliyor. Öbür türlü olsa kendi işletmende "ne koysam da müşterinin ağzının tadına layık olsa bu hamburger nerden alsam ne kadar koysam" diye kafa yorarsın hep ve doğru miktarları da tutturamazsan zarar edersin. Kirası da aynı mantık benim evimin de kirası var, evi insanlar niye alıyo? millet niye bürolarında yatmıyo? mutfağı banyosu var diye. Baggio said: Özür dilerim ya, aslında hizmet alınmıyormuş, ben yanılmışım. "Economies of scale" derler buna. Senin 100 gram patates kızartma maliyetinle adamınki bir değil evet, bir mi olsaydı? Kutu kutu kola alıp, açıp boşaltsalar mıydı? Bilmediğiniz (öyle görünüyor yani) bin tane arka plan masraf var, doğrudan olsun dolaylı olsun. Toplam maliyetin yarısından azını oluşturuyordur sizin 100 gram patates, 50 gram et diye hesapladığınız şey, o derece. Kalan diğer maliyetleri de çıkartıp, üstüne kar edecek, eh marka değerini de işin içine katınca başkası %50 kar ediyorsa o da %80 ediversin atıyorum. "Abi şimdi 80 gram patates, 40 gram et, 600 mL de kola, ee ne etti sana 3.24 TL, BİZ NEDEN 11 VERİYORUZ OHA OLUR MU BÖYLE ŞEY" demekten öteye gitmiyor dedikleriniz. Emin olun "evde tek tek, economies of scale olmadan pişirseniz ne olurdu" sorusundan çok daha ilkel bir yaklaşım. Şunu savunanların çoğundan da iyi biliyorumdur sabit maliyet - değişken maliyet - economies of scale (Türkçe'sini tam bilmiyorum şunun, habire geçirdim de sevmem aslında araya İngilizce laf sokmayı bilmişler gibi, özür dilerim.) işlerini, bazı arkadaşlar merak etmiş :p Bu işin daha sırf maliyet kısmı, bir de hizmet kısmı var. Malzeme almaya gitmiyorsunuz, hazırlamıyorsunuz, çöp atmıyorsunuz, bulaşık yıkamıyorsunuz, yemeği yemek için evinize dönmeniz gerekmiyor. Hizmetten kasıt budur, bu tip yapılmaktan kurtulunan şeyler ve konfordur. "Ayağıma bile gelmiyor self servis, altın tepside mi geliyor sanki zuhaha" gibi bir şey değil hizmet olgusu. Ayrıca Lexius; "Ben çok zekiyim, hiç fast food yemiyorum, kazıklanıyorsunuz" demek zaten biraz saçma, kişisel görüşler ve ekonomik durumlara bağlı bunların hepsi, pek zeka ürünü şeyler değil. Fikrini paylaşmayan herkese bu şekilde yeterince sert çıkmamışsın gibi kalkıp bir de "YİYENLER DE SALAKTIR, ANGUTTUR HATTA O KADAR İDDİALIYIM MEHEHE" diye ortada gezmenin ise hiç alemi yok. Tercih meselesi diyip geçmeyi, terbiyeli olmayı bilmek lazım biraz. 2 kere demiştim sanırım yine diyim zararı yok, 2 liralık malı 3 liraya 4 liraya satsınlar ama 8'e satmasınlar demiştim. 2 lira da 80 gram patates 40 gram et 600ml kola ediyordur, hatta etmiyordur bile, üstüne 2 lira da çalışan ve senin dediğin arka plan masrafları işte. bence gayet makul. ama baya bir sömürü sistemi var. fast food için bulaşık derdi yok, plastik herşey. çöp desen zor birşey değil, 1 kişi oradaki 20 restoranın birden çöplerini toplayabiliyor küçük artık arabası ile. Bir de alıntı yaparken cümlelerimi tekrar yorumlamana gerek yoktu baggio, çeşitli gülme efektleri filan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 yok abicim bn gidiorum burgere dayanamicam.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 kolalari tuple alyolar bira kegleri war ya onun gibi ay cok sicak tartisamicam ok aga sen 4 liraya whopper menu satcak bi yer ac senden yiyelim bildigin cahil ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 BU ARADA AKI BALIK 50 YTL LAN BALIK SONUCTA DENIZDEN CIKAN BISI Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Türkiye şartlarında insanların ne kadar kazandığına bakarsak insanlara pahalı gelmesi normal bunun pek tartışılcak yanı yok, tabi yurtdışına göre normal çok normal fiyatlar hatta daha ucuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar