Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Google Chrome OS

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

Birkac saat once aciklandi, Google Chrome OS geliyor.

Detayina girmiyorum her sey asagida yaziyor zaten, su anda hedef sadece internet mail vs. icin kullanilan Netbook'lar, ama eger basarili olursa bilgisayarlarin gelecegi cok degisir, ozellikle kisisel kullanimda. Her sey online olacak, tek ihtiyacin olan sey de browser olacak.

http://googleblog.blogspot.com/2009/07/introducing-google-chrome-os.html
Sosyal ağlarda paylaş

google in tutturmasi bunlari 3-5 seneden once olmaz, android in bi ton eksigi var, google chrome halen %3-5 lerde, daha browser i tutturamayan bir sirket bir OS icin 5 seneyi gozden cikarmasi gerek.

o yuzden millet sirket aliyo ya, microsoft 50 milyar dolara yakin bi paraya yahoo yu istedi vs, know how Dunya'nin en cok para eden seyi. Google daha emekliyor.. Her parasi gucu olan herseyi yapamaz yani..

Basarili bi adim, ama zaman gosterecek yani
Sosyal ağlarda paylaş

Ractamainus said:

Böjeek said:

gmail, gtalk, chrome olsun sade görüntüsü ve hızından ötürü çok memnunum ben. ama hala gtalk'ı beta kullanıyoruz. video filan özelliği eklediler de naptılar adını değiştirmeyi mi unuttular anlamadım

dün beta'dan çıktı o.. duyurdular.. gmail falan hepsi.

hepsi cikmadi, google apps de olanlar cikti. business customerlari korkuyomus beta yazisini gorunce, o yuzden
Sosyal ağlarda paylaş

Robert Scoble'ı alıntılıyorum friendfeed'den:

"Why did Google announce Chrome OS this week? Well, of course, Microsoft has a big announcement coming on Monday (I'm embargoed)."

Yine Scoble, ya da başka birisi yazmıştı sanırım; "uzun yıllar sonrasının projelerini açıklayarak geliyor Google, yıllardır bu pazarlama stratejisine devam ediyorlar, Chrome OS i de Wave gibi düşünün" diye.
Sosyal ağlarda paylaş

linux tabanlı olucak evet ama amaç zaten windows'ta çalışan her uygulamayı çalıştırmak değil. büyük resimde her şeyi browser üstünden çalıştırmayı hedeflediklerinden bu tarz bir problemleri olmayacak (öngördükleri gelecekte tabi aksi olabilir)
bilgisayar saniyeler içinde açılacak internet ve browser gerisi tamamen internet üstünde çalışan uygulamalar, mail vs vs
bi de öncellikle netbook pazarına hitap etmesi planlanıyormuş ciddi uygulamalar yine o pazarın içinde değil
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...