Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nukleer santral


reyou

Öne çıkan mesajlar

http://tr.wikipedia.org/wiki/N%C3%BCkleer_santral

surdaki ulkelere bakiyorumda, gerekli altyapi kurulursa bizim neyimiz eksik?

Ole yesilci fln ulkede degiliz ormanin, topragin saftini dagitiyoruz zaten, doga dostu vs die bilinen isvicrede bile var.

Nedir bunun egrisi dogrusu?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

entelijansdada konustuk bunu
daha bi cok yerdede yazdim
elektik muhendisiyim
EMOnun (elektrik muhendisleri odasi) nukleere neden karsi oldugunu daha cozemedik sanirim emonun genel ota boka muhalefetinden otesi yok
simdi buraya gelip sacmalicak arkadaslar olucak
yok guns enerjisi(stabil degil kurulum pahali cok yer istiyo turkiyede bi kac yer disinda cok efektif deil)ruzgar turbunleri (her ev icin o evin 4 kati buyuklugunde araziye turbin kurmak laizm) hatta tide enerjisi felan onericekler olcak(turkiyede okyanus yok tidelar ole 5 metre farketmiyo).

turkiyede belirli bolgeler disinda(bozcaada guney sahilleri afyon) bole ruzgar gunes jeotermal enerji kullanilmasi mumkun degil.

turkiyede ne yazik ki istanbul gibi enerji vakumu bolgeler icin nukleerin tek alternatifi termik ve ya hidroelektriktir ki hidroelektrik santraller zaten kurulu halada kuruluyor ve ekolojiyi alt ust ettigi ortada. termikten soz bile etmiyorum.

cevreniz ucuz ve temiz enerjiyi nukleerden saglayan ulkelerle dolu iken (iran rusya bulgaristan) biz sirf geri kafaliliktan kullanmiyorsak bence sacmaliktir.

tekrar tekrar diyorum bu lafi

karinin nikahi bizim ustumuzde ama bacaklari komsunun ustunde diye

cevremizdeki ulkelerden birinde bi kaza oldugunda zarar gorme riskiyle yasaip riske karsi kazanci olmayan tek bizleriz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Olmaz , bonapart sen bilmiyorsun bu işleri. Bizde herkes hukukçu , asker , mühendis , yazar , bilim adamıdır. Herşeyin en iyisini bilirler.

Öyle ya da böyle , sonunda nükleer kurulacak. Güneş ve rüzgar enerjisi de bir yandan yavaş yavaş kullanılmaya başlanıcak. Nükleer olmadan direk diğer enerji alternatiflerine geçmek söz konusu değil çünkü çok çok yetersiz ve stabil değil.

Sonuçta ufak bir ülkeden bahsetmiyoruz , Türkiye'den bahsediyoruz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu kafayla keban baraji malzeme calmaktan cokerdi
izmit rafinerisi tup doldurmaya calisilirken patlardi
hic biri olmadi sacmalamayin
nukleer santral cocuk oyuncagi deilde kimse orda sacmalamaz


gunese ruzgara karsi deiliz ama gunumuzde efektif kullanilmasi zor
ilerde bi fotosel yaparlar mesela bina yuzu kadar bi alanla stabil enerji saglar gece gunduz(super guzel bide batarya lazim tabi) o zamna yavas yavas ekolojiklesilir
o zaman kadar nukleer sart
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'nin kullanabileceği okadar alternatif enerji kaynağı var ki. Güneş, termik, rüzgar. Bunlarıda her şehire, her köye yaymak gerekiyor. Enerji üretmesi kolay, zor olanı dağıtımı. Yanlışsam düzel BonePART. Elektrik en çok bir yerden bir yere aktarılırken enerji kaybına uğruyor. Bununda tek çözümü, o yöreye göre alternatif enerji birimlerini kurmak.

edik: yanlış yazmışım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

uranyum var kaç kaç ahahaha

arkadaşlar bide şunu ekliyeyim,rüzgar türbini taktırma ve elektrik üretme muhabbeti toplamda 15bin euro olduğunu duydum ,ve ürettiğin enerji harcadığın enerjiden 2 kat fazla yani 3-4 yılda kara geçirebilir,komşuna v.s satmayla tabii ,ama nükleer enerji denilince nükleer santrali geçinde nükleer silah sahibi olmalıyız,2-3bin km ötede israilde var,iranda da olacak bugün yarın,ermenistanda var sınırda,bulgaristanda da var diyorlar,bunun için mantıklı düşünmek lazım tabii
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Akıntı, tirbünü ile boğazdan üretim planlanıyor.
Gelecek, güneş enerjisinde.
Rüzgar ve hidro, şu an için Türkiyenin hayat damarı olacak.
Nükleer, Türkiye için olması gereken bir şart.
Bioenerji, kısıtlı ama Türkiyede 200-300MW potansiyeli var deniliyor.
Durum budur.
:) Bizzat enerji bakanlığı alt komisyonu çalıştayını özetledim size.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

çevre sebepleriyle güneş rüzgar dalga ot bot diyenler eğer bilgisayarlarını kapatıp, televizyonlarını evden çıkarıp, çamaşırı bulaşığı bahçesindeki kuyudan tulumbayla çektiği suyla deterjansız yıkamayı hayat biçimi olarak benimsiyorlarsa tamamdır. nükleer falan lazım değildir bize.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Akıntı, tirbünü ile boğazdan üretim planlanıyor.
Gelecek, güneş enerjisinde.
Rüzgar ve hidro, şu an için Türkiyenin hayat damarı olacak.
Nükleer, Türkiye için olması gereken bir şart.
Bioenerji, kısıtlı ama Türkiyede 200-300MW potansiyeli var deniliyor.
Durum budur.
:) Bizzat enerji bakanlığı alt komisyonu çalıştayını özetledim size.


abi tesekkur ederim ya
onemli olan cumle budur iste
nukleer gerekli zaten ileride kimse HYAIR KAROLSUN GUNES ENERJISI felan demiyor
sadece su anda efektif degil
yurt disindan elektrik alan bi ulkeyiz hatta onu gectim yurt disindan aldigimiz dogal gazi yakip elektrik ureten bi ulkeyiz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Rüzgar
said:
Rüzgardan elde edilecek olan gücün formulü P=1/2dv3ACP’dir.Burada P, güç çıktısı; d, hava yoğunluğu; A, süpürme alanı; CP, Güç katsayısı; v, ise Rüzgar hızıdır.) Rüzgarın sağlayacağı enerji, gücüne ve esme saati sayısına bağlıdır.Bir rüzgar türbininin üretebileceği elektrik enerjisi miktarı ise,rüzgar hızına son derece bağlıdır.Rüzgar hızının iki kat artmasında elde edilecek güçte(formüle göre) sekiz kat artmaktadır.2 kat Azalmasında ise 8 kat azalmaktadır.Örneğin metrekareye düşen güç miktarı hız 3.5m/s iken 50W,4.5 m/s iken 100W, 5m/s iken 150W, 6m/s iken 250W,7.5 m/s iken 500W,8,5m/s iken 700W’tır.Kısacası 1,5 metrekare toplam kanat alanına sahip bir rüzgar türbini 10 metre yükseklikte ortalama 6m/s rüzgar hızında,devir sayısı dişli veya kayış gibi mekanizmalar kullanılarak uygun düzeyde ayarlanmış %80 verimli bir dinamoyla ortalama 300 Watt’lık elektrik enerjisi üretebilir.


Güneş
said:
Güneş enerjisinden elektrik elde etmek için ise, bir fotovoltaik panele ihtiyaç vardır.Güneş pilleri (fotovoltaik panel), yüzeylerine gelen güneş ışığını doğrudan elektrik enerjisine dönüştüren yarıiletken maddelerdir.Güneş enerjisi, güneş pilinin yapısına bağlı olarak % 5 ile % 20 arasında bir verimle elektrik enerjisine çevrilebilir.Ancak güneş panelleri oldukça pahalıdır.Örneğin 100W’lık bir güneş paneli ortalama 500$ civarındadır.Avrupa’daki bir insanın günde harcadığı elektrik miktarı 6500kWh civarındadır.ABD’deki günlük güneşlenme süresi ise 8 saat civarında.Bu durumda evin elektrik enerjisini güneş enerjisinden elde etmek için en azından 800W’lık güneş panellerine ihtiyaç vardır.800W’lık bir güneş panelinin fiyatı yaklaşık 4000$ civarındadır.Tabi güneş panellerinin bakımı,kurulumu,maliyeti ve onarımı gibi eklentileri saymazsak.


Özetle ,

Kısacası 1,5 metrekare toplam kanat alanına sahip bir rüzgar türbini 10 metre yükseklikte ortalama 6m/s rüzgar hızında,devir sayısı dişli veya kayış gibi mekanizmalar kullanılarak uygun düzeyde ayarlanmış %80 verimli bir dinamoyla ortalama 300 Watt’lık elektrik enerjisi üretebilir.

Avrupa’daki bir insanın günde harcadığı elektrik miktarı 6500kWh civarındadır.ABD’deki günlük güneşlenme süresi ise 8 saat civarında.Bu durumda evin elektrik enerjisini güneş enerjisinden elde etmek için en azından 800W’lık güneş panellerine ihtiyaç vardır.800W’lık bir güneş panelinin fiyatı yaklaşık 4000$ civarındadır.Tabi güneş panellerinin bakımı,kurulumu,maliyeti ve onarımı gibi eklentileri saymazsak.

Bu hesaplara göre bir ailenin en iyi ihtimal ile günlük 10.000kWh harcayacağını varsayarsak , yaklaşık 1.230W lık güneş paneline ihtiyacınız var.

Rüzgar türbini ile bunu almanız için ya 6 metrekarelik bir kanata sahip olanından almanız gerekir , ya da 10 değilde biraz atma hesap oluyor ama 20 metre yükseklikte kurmanız gerekir ki rüzgarı iyi olan biryer olmalı.

Bunlar ki minimum hesaplar. Alıntı aldıklarım tübitaktandır. Tabiki ben düz hesap yaptım , artık elektrik konusunda uzman olan arkadaşlar daha gerçekçi hesap yapabilirler. Bu kendimce yaptığım bir hesap. Kısaca ucuz falan değil , tüm türkiyeyi kaldırmayı bırakın istanbulu kaldıracak bir elektrik bile üretemezsiniz ilk adımda. Hadi istanbuluda bıraktım bursayı bile kaldırmaz :).
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben gel-git enerjisinden bahsetmiyorum. Bahsettiğim dalga enerjisi ve gerekli olan şey dalganın aynı açıyla gelmesi ve tabiki hızlı dalgaların olmasıda bir okadar önemli.

http://www.nethaber.com/Ekonomi/37480/Bakanlik-DALGA-SANTRALLERI-uzerinde-calisiyor

Bence açıkca Türkiye alternatif enerjilerin pahalılığından dolayı riske girmek istemiyor. İnsan sağlığı ve çevreyi parayla ölçmemek gerekir.

Ayrıca günümüzde Las Vegas bile enerjisinin büyük bir çoğunluğunu termik santralden alıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Horizon said:

...



horizon eline saglik guzel yazmissin
simdi sole biside war
onuda unutmadan soliyim
bi gunes panelinin omru yaklasik 20 sene gibi
20 senede gridden cekecegin enerjiyle gunes enerjisi kurulumunu cikartamiyosu
sikinti orda iste
yane ekonomik olarakta mantikli deil

ha sunuda soliyim
bi gunes enerjisi sisteminin mantiken yeteri kadar pil ile donatilmasi laizm aksamlari kullanabilkmek hatta 2 gun arka arkaya karanlik gun gecicegini dusunerek
buda devasa bi pil gereksinimi ortaya cikiyo demek
o piller cevreye zarar vermicek mi

ha bu arada dalga diyosun

“Çalışma henüz AR-GE aşamasında. Konuşursak uçuk bir proje diye ciddiye alınmaz. Bu barajların nerede olacağını söyleyemem. Henüz çalışıyoruz. Ama dik yamaçlı kıyılarda olacak. Deniz kenarına türbin, tepelere gölet kurulacak. Su gölete aktarılıp tepeden bırakılacak. Türbinlerin dönmesiyle tuzlu sudan ucuz elektrik elde edilecek” dediği öğrenildi.


benim anladigim gene tidal waev ki bu
su yukarda iken durdurulcak asagi akarken turbin dondurcek
gene tidal enerji

http://en.wikipedia.org/wiki/Tidal_energy
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/6/62/Tidal_power_conceptual_barrage.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiyenin çok büyük bir enerji açığı var, barajlar, termik santraller vs bunlar için yeterli değil, Türkiyenin bence, nükleer enerjiye adım atmasının zamanı gelmiştir.. Nükleer santral sanıldığı gibi çevreye inanılmaz zararlı, yanındaki evde oturanlar 1 yılda kanser oluyor vs değil.. Kurallarına göre oynarsan oyunu hiç kimseye birşey olmaz..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

rüzgar türbünleri, güneş panelleri zorlamaya gitmeden en verimli kullanılabildikleri coğrafyalarda teşvik edilmeli, az bir yüzde de olsa endüstriyel kullanıma dahil edilmeli
hatta bireysel olarak kullanımın da önü açılmalı
nükleer zaten kurulsun en üst düzey şekilde
denizlerdeki akıntılardan faydalanılsın
depolanma yöntemleri gelişince hidrojen enerjisi en verimlisi olcak
yeterli süre sonra ekosistemin içine edilmesse de super olur
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...