reyou Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2009 bugun abimle bir hi$im ve gazla tenis raketi ve toplarini aldik, direk gaza gelme olayi yani, madem apartmanin arkadasinda tenis sahasi var, bos bos duracagina bizde hem spor hemde degisiklik olsun diye bole bi ise giristik. daha onceden hic arastirmadigimiz icin direk bodoslama daldik, yaniz arastirmalarimiza basliyoruz, kurallar fln, ne tarz ayakkabi giyilir youtube videolari fln izlicez. Bugun ikimizde ilk defa hayatimizda tenis raketlerini elimize aldik ve sahaya indik. Ben oncelikle tenis raketinin bu kadar hafif gelebilecegini tahmin etmemistim (daha onceden tutmustum falan ama hic topla vurmamistim) ancak o hafiflige hic aldanmayin topa vuracaginiz zaman 10 kaplan gucunde olmaniz lazim yoksa cogunlukla top balon gibi havaya dikiliyo. en azindan benim vuruslar ole idi. (bunlari anlatiyorum en azindan bir caylagin anilari gibi hic oynamayipta dusunenler varsa aktarmis olurum bolece) bunun disinda ilk 15 dakikadan sonra yavas yavas 2-3 top karsilikli atmaya basladik cunku en baslarda buyuk olasilikla ya topu iskaliyosunuz yada vurdugunuz top tamamen alakasiz yerlere gidiyo. aradan yarim saat gectikten sonra tam anlamiyla pestilimiz cikti, toplari topla kos fln derken super ter attik. (bu arada kilo vermek isteyenler icin 1 numara spor olabilir!) bi ara oradan cocuklar gecerken abimin vurdugu bir top super bir sekilde sayi aldi. (gerci saymiyoduk ama - cunku kurallari bilmiyoruz,ama saysak super bi vurustu) sansina o ana denk gelen veletler alkisladilar fln, bizde tabi gaza gelmeler :P ilk post kisisel - spor karisimi oldu ama kisaca topik altinda tenisle ilgili bilgilerimizi kurallari ne tarz ayakkabi raket kullaniyosunuz vs.. paylasirsak ogrenmek isteyenler icinde yardimci olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jarlaxle Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2009 Ayakkabı , raket vs bunlardan önemlisi düzgün bir temel eğitim almak.Bence abinle birlikte en azından tek kur kurs alın , temel şeyleri ,kuralları ,vuruşları düzgün biçimde öğrenin.Bitince kendiniz geliştirir , pratik yapıp ilerletebilirsiniz.Kendi başınıza kasarsanız verimsiz olur , duruş/tutuş vs bu tip şeyler yanlış oturursa ilerde düzeltmesi de zor olur , ayrıca aldığınız raketler dandik ise tenisci dirseği vs gibi şeylerde başınıza gelebilir. Eğlenmek için yapıyorsanız takılın , ama ciddi düşünüyorsanız ve ilerletmek istiyorsanız ders almanız gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2009 wimbledon finali mi seyrettiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2009 hocasız başlama. ya da akraba, eş, dost hocalığında başlama. babanın araba kullanmayı öğretmesi gibi bişi oluyor. iyi kötü bir yere git. başlarda sıkıcı olabilir. raket nasıl tutulur vs falan da yavaş yavaş öğreniyorsun ve aldığın zevk artıyor. yoksa bilmeden vurmaya çalıştığın toplar ya fezaya ya nete diyorum :p. tek başına başı kesik tavuk gibi koşturma kortta. hem gittiğin kursta senin seviyende partner falan da bulur oynarsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2009 kursa +1 eger kursa gidemiyorsaniz (1) wimbledon'da oynar gibi karsilikli topa abanmayin. hatta tercihen skoruna oyun oynamayin, egzersiz yapin. en olmadi her 15-20 dakikalik oyundan once orta cizgi uzerinde 45-50 dakika boyunca yavas toplar atin birbirinize. genel olarak top karsilamaya alisirsiniz. zaten skoruna oynarsaniz top toplamaya ayiracaginiz zaman oyuna ayiracaginiz zamani katlar. (2) bu zamani azaltmak icin en ucuzundan bolca top alin. en azindan 15-20 topunuz olsun, hem egzersizde hem de oyun sirasinda rahat edersiniz. bir kovaya doldurun toplari, tasimasi rahat olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2009 1- tv seyretmiyoruz biz cunku televizyonu disari firlattik attik. o yuzden turnuvalardan vs.. etkilenme sansimiz yok. bilmiyoduk bile turnuva oldugunu :) 2- kurs olayini dusunduk ama, gercekten onada vakit yok, nese biz duvar antremanlari yapmaya baslayalim o daha ii gibi. dun bi tutorial indirdim, tennis lessons diye, basladim bakalim izleyeme neler olacak. en azindan duruslari dogru pozisyonlari fln kavramaya basladim. hadin hayirlisi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2009 bu arada kullandigimiz raket su oluyor http://www.target.com/Wilson-Federer-Signature-Tennis-Racket/dp/B000EEZEWQ/sr=1-5/qid=1246889289/ref=sr_1_5/192-1552689-0876314?ie=UTF8&search-alias=tgt-index&frombrowse=0&index=target&rh=k%3Atennis&page=1 zaten fazlada alternatifimiz yoktu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thraine_Numeheru Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2009 19 dolar iyimiş bende wilson k six one 95 arıyorum 2.el temiz yada 0 uygun fiyata bir site vardi çin mali wilson lar falan vardı 50 dolara buldum www.dhgate.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Raket güzelmiş. Eğitim almadan karadüzen başlama derim bende diğer arkadaşlar gibi. Eş, dost, akraba öğretir ama bir eğitimci gibi öğretmez kimse. İyi kötü 1-2 aylık bir eğitim al. Sonra kendin ilerlet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thraine_Numeheru Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 şuan tenis oynayanların en büyük problemlerinden biride partner sıkıntısı.grup eşliğinde eğitim alırsan daha ucuza gelir ,çevre edinirsin ilerde partner sıkıntısı da çekmessin. bana lazım mesela partner...sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoS Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2009 Bende başlamak istiyorum ama ben hoca bulmak istiyorum yada kurs yardım edebilecek kimse var mı ? Not:Anadolu yakasında ikamet ediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Ben 7 yaşından beri oynuyorum tenis. Söyleyebileceğim ilk şey adam gibi bir tenis hocası tutup en az 1 ay ders almanız... Temel tutuş, forehand, backhand gibi tenisin temel hareketlerini doğru öğrenmeniz çok önemli. Vuruşlarda yanlış alışkanlıklar edinirseniz bi daha düzeltemezsiniz bu da teniste ustalaşamamanızla sonuçlanır. Raketi ayakkabıyı dert etmeyin şu safhada. Oyunununuzu geliştirdikçe daha iyi ekipmana yatırım yaparsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 11, 2009 peki ne sekilde bi program bizi ortalama bi seviyeye, en azindan zevk alabilecegimiz bi seviyeye cikarir? 1 ay demissin mesela, ama bizim sadece hafta sonlarimiz var ders almak icin, toplamda kac saatlik bi calisma takvimi gerekir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2009 Haftasonları 1 saat ders alın, 1 saatte üstüne kendinz oynayın. 1 ayda temeli kaparsınız. sonrası size kalmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xiaohe Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2011 Benim düşünceme göre, ikinci el satın almayın! ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Eğlenmek için oynayacaksanız 1-2 kur ders almanız bile yeterli olur. Bir de kilo verdirir mi bilmiyorum ama tenis, kondisyon tutmak ve formda kalmak adına bire bir bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Önce masa tenisiyle başla sonra kendiliğinden gelir gerisi =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 büyük hata dsaf. masa tenisi ile normal tenis farklı sporlar. yapacaksanız birini yapacaksınız. masa tenisinde bilek ön planda iken normal teniste kol gücü önemli. masa tenisinden geçiş yaparsanız, bilek ile oynamaya devam edersiniz istem dışı ve toplarınız kısa düşer ya da etkili gitmez, uyum sorunu çıkar benzer sebeplerden. o yüzden hangisini yapacaksanız ona başlayın. forehand backhand ve servis atmayı kuralına göre öğrendikten sonra da hocaya gerek yok. oynayarak geliştirirsiniz. ha tabi daha ciddi oynamayı düşünüyorsanız uzun süre devam edebilirsiniz derslere. sizin amacınıza bağlı bu durum. yüzme ile beraber de en çok kalori harcatan sporlardan biri. eşek gibi kortta danalar gibi koşup raket sallıyorsunuz ve o raket yarım saatten sonra gülle gibi ağır gelmeye başlıyor ilk başladığınızda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 lan espiriydi o anlamamışsın asdfzxcvxvc Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 ima falan mı var abi postunda nerden anlıyacam ahahah. ayrıca çok fazla yapılan common mistake olduğu masatenisi/tenis bağlantısı gayet de ciddi yazdığını sandım. bilemedik sorry. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bloodless Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 klasik gitardan başla derler ya onun gibin bişidi aslında ama güldm =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Bloodless said: Önce masa tenisiyle başla sonra kendiliğinden gelir gerisi =) bu yapan cok var yalniz uzun sure ara vermistim, sanirim en iyiis ders almak baslicam bakalim yaza fit girelim dimi ama :) ayakkabi olarak ne onerirsiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 tenis oynamak halı sahada maç yapmaktan daha zor hani bide öyle raket sallamak tvden gorundugu kadar kolay olmuyor 3. sallamadan sora kol kalkmıyor ahahah ilk zamanlar tabi 2009 topiciymiş ya sdfs ayakkabı olarak tam modelini bilmem ama nike ın bi ayakkbası var bende Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2011 Bloodless said: klasik gitardan başla derler ya onun gibin bişidi aslında ama güldm =) =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ghostcrawler Mesaj tarihi: Nisan 29, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2011 reyou said: bu arada kullandigimiz raket su oluyor http://www.target.com/Wilson-Federer-Signature-Tennis-Racket/dp/B000EEZEWQ/sr=1-5/qid=1246889289/ref=sr_1_5/192-1552689-0876314?ie=UTF8&search-alias=tgt-index&frombrowse=0&index=target&rh=k%3Atennis&page=1 zaten fazlada alternatifimiz yoktu :) böyle dandik raket almayın. sakatlanırsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar