Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekrana hiçbirşey gelmiyor, bios ekranı bile, ama fanlar hdd çalışıyor.

Brigand

Öne çıkan mesajlar

Selamlar;

Eski p4 1.7 bilgisayarımda ekrana bazen hiçbirşey gelmiyor. Bios ekranı bile çıkmıyor, ama harddisk filan çalışıyor.

Ayrıca ekran kartında problem olsa ilk açılırken "dııııt dıt" diye bir ses çıkarması lazım ama öyle bir ses de yok.

Bazen ise sorunsuz açılıyor. Sorun olduğunda bios ekranı gelse en azından donanımlara bakacam şunda şunda problem vardır diyecem. Sorun nerede anlamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

eğer sorunun, bilgisayar açılıyor fakat monitör hiç bir şekilde görüntü vermiyor ise, monitörünün kaldıramıyacağı frekanslarda bir oyun veya program açmış olmandan kaynaklıdır.Veya oyun/veya prog otomatik onu kendi fpsisene göre ayarlamak isteyipte desteklemiyorsa bu tarz bir sorun oluyor.

Nasıl hallolur bilmiyorum :(
Sosyal ağlarda paylaş

Anakarttaki LED'ler ne alemde peki?

Bana benzer bir sorun olmuştu. Sorun anakart'ın ram slotlarında çıkmıştı. Ama bende hiç açılmıyordu. Fanlar dönüyordu, kalıyordu öyle. O yüzden anakart ya da ram olabilir belki.

Birden fazla ram takılıysa sadece bir tanesini bırakıp öyle deneyebilirsin. Farklı ram slotlarına takmayı da dene derim.
Sosyal ağlarda paylaş

1 tane ram var zaten, ki makinayı da server olarak kullanıyorum yani web server filan kurulu ayrıca torrent programları kurulu dosya indirme falan filan...

Tek ram'i çıkarınca dııııııııııııııııııııııııııd diye kesintisiz ram hatasını veriyor. Takınca da yukardaki dediğim olay gerçekleşebiliyor veya açılabiliyor da makina bilmiyorum şans gibi birşey...

Biraz daha kurcalayayım ama bakalım ne olcak...
Sosyal ağlarda paylaş

Ram olayı biraz can sıkıcı. Anlamak zor olabiliyor anakartın slotu mu bozuk yoksa ramin kendisi mi. Ama sorunun 90% ram kaynaklı. Aynı sorun bende de vardı, en ufak titreşimde bile bilgisayarın açılmadığı olurdu. Öyle bastırırdım ramlerin üstüne geçerdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun şunlardan kaynaklanır,

1)Eğer ki ram slotun bir nevi tam oturmamış ise bazen bilgisayar çaliştirdiğinda siyah ekran çikabilir ekrana display gelmez. "Bazen ses çikartır bazen çıkartmaz" bu yüzden arkadaşların dediği gibi ram'i çikar tekrar tak.

2)Anakartında bir transistor'da sorun olabilir. Bunu öğrenmenin tek yolu anakarti başka makinede denemek.

3)Ekranin VGA çıkış portunda sorun olabilr "yada ekranin kendisinde sorun olabilir ekran CTR mi ?" Eğer CTR ise CTR yatay yada dikey dengeliyicisi bozulmuş olabilir".

4)Elektrik gidip geldiyse gene main board üzerinde birşeyler yanmış olabilir.

5)Server olarak kullaniyorum diyorsan DDOs yemiş olabilirsin buda overload yapmiş olabilir.

Main board pili bitse bile makine çalişir o sadece makine kapaliyken time value saving yaar ama onu takıp çıkartabilirsin. Çıkarırken 1 dk beklet sonra tak static.

6)Static elektrik kaçağı vardir oda engel olur çalışmasına.

vs vs.
Sosyal ağlarda paylaş

Server derken home server yaw internete açık değil :) dosya indirmek, localhost web server işlemleri filan =)

Neyse arkadaşlar sağolun, ram slotunu değiştirdim, açıldı, bir süre kapatmayı düşünmüyorum zaten =p umarım kapattıktan sonra da tekrar açılır :)
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı problem bende de var problem statik elektrik ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Bilgisayarı açınca fanlar hdd bilimum aparatlar çalışmasına rağmen çoğu zaman ekran gelmiyor. Bilgisayar çalışırken psu anahtarını bir saniye kapatıp açıyorum ozaman bilgisayar normale dönüyor.

Not: Bir çok yerde bios pili ile alakalı olduğu söylenmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

kasa içi hoparlör varsa. Zaten ötüş şekline göre anlarsın. Ama sana tavsiyem. Ramleri sök. Çalıştır aynı tepkiyi verip vermediğini kontrol et. Ekran kartını söküp deneyebilirsin. Kısacası çok çözümlülük söz konusu. Eğer hoparlör yoksa. Ekran kartınıda sök sen ramleride çıkartsan yanı şekilde çalışacaktır. Anakarttada elektronik bir sorun soncunda da aynı tepkiyi aldığım çok oldu. Tek tek farklı slotlarda gezinmeni tavsiye ederim. Ram slotlarıda patlamış olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

bariz ram.

2 pket sigara parasına bi ram al en dandiğinden, dene. huzura kavuşacaksın.

p4 1.7 dediğini düşünürsek, 400mhz sd ram bulması gerekebilir, bu da iki paket sigara değil de 10 paket sigaraya aflan denk gelebilir

yeni parça>eski parça
daha eski parça>yeni parça

bu arada, eğer random olarak bilgisayar açılıyo onun dışında açılmıyosa penthin dediği gibi anakart gg
Sosyal ağlarda paylaş

Microsoft usulu yanıt:

Monitörün fişinin prize takılı olduğuna emin olun.

Bu sorununuzu çözdü mü?

Monitörün açma düğmesine bastığınıza emin olun.

Bu sorununuzu çödü mü?

Monitörün kablosunun bilgisayar kasasına bağlı olduğuna emin olun.

Bu sorununuzu çözdü mü?

Lütfen bilgisayarınızı aldığınız yetkili servisle görüşün.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...