Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

istanbul ticaret üniversitesi.

Fransuxa

Öne çıkan mesajlar

nedir nasıl bir ünivesitedir. giden arkadaşlarımız varmı. önerirseniz hangi bölümlerini önerirsiniz. gelecekteki iş imkanları nelerdir. öğretim kadrosu kalitelimidir değilmidir. olanakları falanları filanları nelerdir. eğer orada okuyan arkadaşımız yada bilgisi olan arkadaşlarımız varsa eğer bilgi verirlerse çok sevinirim. kayıt zamanı yaklaşıyo ufak ufak hangi üni ye gidiceğimizi ufak ufak kesinleştirelim.

şimdiden teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Pek tercih edilesi bir üniversite değil, gerçi maddi olarak avantajlı, bir insanın sabancıda okuduğu parayla üçüz okutulabiliyor itücü'de.

Arkadaşlarım var orada mühendislikte okuyan, bir tanesi geçen sene endüstri müh.ten mezun olmuştu, İTÜ'de işletme mühendisliğine kabul aldı, diğer 2si 3. seneleri olmasına rağmen hala 2. sınıfı veremediler pek memnun değiller okuldan da.

Kampüs dersen kampüsleri de var gibi ama yok, idari kısmı da biraz komik söylevler vermiş arkadaşlarıma, garip bir duruşları var.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
deadwoll said:

Pek tercih edilesi bir üniversite değil, gerçi maddi olarak avantajlı, bir insanın sabancıda okuduğu parayla üçüz okutulabiliyor itücü'de.

Yani, sürümden kazanmak açısından mantıklı da, kaliteye bakıldım mı kayıp. Sabancıda tek çocuk okutursun aynı paraya burada üçüz, ama sabancı'daki çocuk 5 kat iyi eğitim alır üçüzlerden :)
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:

Egitim dedigin ogrencilerin ne kadar kosturduguna bakar.
Bence aradaki tek fark, sen oturup "hoca bana ogret" dersen bir sekilde itucu'den mezun olursun ama sabanci'dan cikamazsin.

ITUCU'den de adam cikiyo, adam olmaya calismak lazim.

Yanlış işte bu bakış açısı. Adam çıkmaz demiyorum zaten oradan. Ama eğitim seviyesi çok belli bir şekilde farkeder. Sadece öğret/öğretme olayı değil bu. Hoca kalitesi, olanaklar, sosyal şartlar, eğitim seviyesi farkı çok ciddi şekilde farkediyor okuldan okula. Yani ne kadar iyi olursa ol olanakların az olursa ders veren hocalar kötü olursa şansın yok pek.

Dünyanın en iyi aşçısı olabilirsin, ama omlet yapmak için hala yumurtaya ihtiyacın var.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

klasik tabii :)

yukarda sabancıda 5kat daha iyi eğitim alırsın fln deyince dedim bende.
yine klasik olcak ama sende bitiyor iş. öğrenmek istemedikten sonra alan turing bile bi halt öğretemez sana.

Burası da saçma olmuş :)

Öğrenmek istemiyosa okumasın zaten, adam öğrenmek isteyen adam zaten burada konumuz. Bu durumda da iyi üniversite çok daha fazlasını sunar kötü üni.ye göre doğal olarak.

Yoksa klasik iyi üni. kazanamamış öğrenci kompleksi o iyi üni.leri karalama çabaları "itüden odtüden de odun çıkıyo"lar falan.
Sosyal ağlarda paylaş

karalamayla pek alakası yok arkadaş nazikçe belirtmiş

demiyor ki lan yemişim ünisini her şey insanın kendisinde bitiyo biz ne hödükler gördük ottülü itülü BREEE

hehe öyle tiplerden çok var hakkaten

bu arada ben de çok inanamıyorum adamın adam olcağı varsa en dandik yerden de çıkar adam olur diye. çok zor yani. adam olsa bile olacağı adam kadar olamaz yani nası diyeyim. öyle işte
Sosyal ağlarda paylaş

Eh, sana gore yanlis. Eger isler istedigin gibi gitmezse bitiyo yani hayatin, git atla kopruden :)

Adamin adam olacagi varsa olur. Mevcut ornekler oldugu surece sizin inanmamaniz ya da yanlis bulmaniz bir sey degistirmez. Zira her sene Sabanci, Bilkent, ODTU, BOU'dan cikan mezun sayisi belli. Firmalarda isleri ceviren insan sayisi ortada. Pigeon Hole teorisine gore kafadan kaybettiniz bile.

Ya bi is hayatina girin bi calisin bakin bakalim 2. aydan sonra sizin hangi okulda okudugunuzu ne okudugunuzu soran adam var mi... Yaptiginiz is zaten isi yaparken ogrendiginiz seylere bagli. Tabii ki egitiminizin yaptiginiz seylere katkisi olacaktir, ancak bu 4 sene boyunca hocalarin size ogrenmeye zorladigi seylerden degil, sizin ogrenmek isteyip de aklinizda tuttugunuz seylerden gelecektir. Bu da sizin hangi okulda oldugunuzu onemsiz kilar; cunku zaten erisebileceginiz kaynaklarin haddi hesabi yok.

"Kotu universiteye dustum, adam olmam cok zor" bakis acisiyla anca mazlum edebiyati olur, adam olunmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Cok bi yolun varmis gibi soyluyosun. Ya ozel sektorde calismaya baslarsin ya okulda akademisyen olursun. Denklemin icine akademisyenligi katiyorsan o isin vardigi nokta ABD icin GRE, TR icin ALES'ten geciyor. Istersen suctu imam'dan mezun ol, GRE'de 1400+ yaptigin zaman cogu okula girersin. Ha onemli olan ogrenmekse, o zaman zaten hocadan bunu beklemezsin. Acar okur ogrenirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

yav said:

haklısınız da sizin için adam olmak sanki sadece iş bulup maaş almak gibi gözüküyor tanımlamalarınızdan onu anladım

ben daha derin düşündüydüm bu mevzuyu. gene de artık ahkam kesmemeye karar verdim fenris haklı neticede.

Tam tersine işte maaşı her yerde alırsın, sadece işe girerken işe yarar okulun ismi girdikten sonra kendi başınasın.

Ama kaliteli 3-5 üni var sadece, bunların sana kattığı şeyler, bilgiler, karakterindeki gelişimler, bakış açındaki vizyonundaki genişletmeler vs seni çok daha başarılı ve düzgün bir insan yapar, çok daha sağlam bir temel verir. Probleme yaklaşım olsun, yaratıclık olsun, etik olsun, innovasyon olsun, takım çalışması (öyle ne var abi yapılır demekle olmuyo hakkaten) veya liderlik olsun inanılmaz şey katar öğrenciye. "Kitap aç oku" küçük üni.lerin vizyonudur işte. Aradaki bu farkı katıyor büyük üni.ler.

Küçük üni.den de adam çıkmaz demiyorum ben, ama tüm bunları kendi başına geliştirmek çok çok daha zor, dolayısıyla başarı oranı çok çok daha düşük oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...