aquatik Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Horizon said: @Sylian Kaçırdığın nokta şu , kimse piyonları kullanıldıkları için suçsuz bulmuyor , ya da cezalandırılmasın demiyor. Hiçbir mesajda böyle bir ima yok. Olayın başka yerlere çekilmesine , farklı yönlendirme yapılmasına dikkat çekiliyor.Benim okuduğum kadarıyla, piyon ya da değil, bu kişiler suçludur, cezalarını çekmelidir deniliyor, genel olarak. Sen de böyle dediğine göre itiraz ettiğin kısım neresi? Olay hangi kullanıcı(lar) tarafından ve ne şekilde (hangi ifadelerle) 1.Başka yerlere çekildi? 2. Farklı yönlendirmeler yapıldı? 3. Bunlara nasıl dikkat çekildi? Şimdi Wispy'nin yazdıklarını da okudum. Evet Türkiye ve dünyanın bir çok ülkesindeki isyanlarda, (iç) savaşlarda, olaylarda, darbelerdeki itici provoke edici, o karışıklıktan yarar sağlayacak iç, ya da dış güçlerin varlığı göz ardı edilemez bir gerçek. Sivas olayında da sivil yönetici, asker, polis ihmali (belki de kimilerinin bireysel desteği) de yadsınamaz. Ama olayın ordu provokasyonuna bağlanması, olayın suçlusu olarak gözü dönmüş yobazın ya da ona bu cesareti, gücü veren siyasi politikaların değil de ''asker'' in öne sürülmeye çalışılması; bu son yıllarda ve günlerdeki ordu-asker, Atatürk yıpratma politikasına bilinçli ya da bilinçsiz destek verildiğinin, göstergesi değil mi? Ordu her konuda tümüyle haklı değildir, hükümetlerle iş birliği ederek, doğuda yanlış politikaları olmuş, desteklenmesi, hoş-mazur görülmesi imkansız darbelere imzasını atmıştır. Ordu 'mutlak' kusursuz ve mükemmek bir kurum değildir. Ama neyseki hala Türk milletinin en güvendiği, saygı duyduğu kurumlardan birisidir. Sivas olaylarında, onca aydının, sanatçının diri diri yakılmasında suçlu olarak ''asker'' i işaret etmenin arkasında neler yatmaktadır acaba? Samırım Horizon'a sorduğum soruların cevabı da bu: Yaptığımızın söylendiği yönlendirme; bu olayda fanatik islamcıların, asker tarafından piyon olarak kullanıldığı gerçeğini(!) saklamaya çalışıp, suçu bu yobazlara, ve onlara bu cesareti veren dinci politika ve politikacılara yüklemek... Öyle mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Horizon said: Ben çözümden bahsetmedim zaten , çözüm tabiki eğitim de. Bir insan nekadar sağlıklı düşünebilirse , ne kadar bilgili ise o derece manipule edilme oranı azdır. Guruplaştırma çabasının farkında olmalıyız , buna dikkat çekiyorum. Bunu yiyen çok. (tu) Edit: Aquila nin mesajini simdi okudum. Hakli. Her ne kadar piyonlar elin angutu olsa da, suclu cezalandirilmali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 @aquatik sorularının cevaplarının hepsi önceki mesajlarda mevcut. Bir okuyuver. Tekrar tekrar yazamayacağım. Yukarıda birden fazla mesajımda piyonlar suçsuzdur ve cezalandırılmamalıdır diye birşey söylemediğimi ve ima etmediğimi açıkladım. Söylemediğim şey varsa , bu söylemediğim şeyin solundayım ya da sağındayım anlamına gelmez. Şu tarz yorumlama mantığından vazgeçin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Horizon said: @aquatik sorularının cevaplarının hepsi önceki mesajlarda mevcut. Bir okuyuver. Tekrar tekrar yazamayacağım.Yukarıda birden fazla mesajımda piyonlar suçsuzdur ve cezalandırılmamalıdır diye birşey söylemediğimi ve ima etmediğimi açıkladım. Bak nasıl yazdıklarımı algılayamadığın izlenimini vermek istemişsin: aquatik said: Horizon said: @Sylian Kaçırdığın nokta şu , kimse piyonları kullanıldıkları için suçsuz bulmuyor , ya da cezalandırılmasın demiyor. Hiçbir mesajda böyle bir ima yok. Olayın başka yerlere çekilmesine , farklı yönlendirme yapılmasına dikkat çekiliyor. Benim okuduğum kadarıyla, piyon ya da değil, bu kişiler suçludur, cezalarını çekmelidir deniliyor, genel olarak. Sen de böyle dediğine göre itiraz ettiğin kısım neresi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 sivas katliamı sanıklarının avukatıda sevgili Şevket Kazan dır. Refah Partisi milletvekilliği yapmış bu zat zamanında bakan iken sanıkları hapiste ziyaret etmişti. Bu adamın bakan olmasını içime sindiremedim hiç. Madımak olaylarının nerelere kadar uzandığının en büyük kanıtıdır bu olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 bu millet maraş katilinin ardından ağladı daha 1-2 ay önce. bu millet madımak oteline "kebapçı" açtı. bu kadarını hitler yahudilere yapmadı dersem abartmış mı olurum, bilmiyorum. ülke değil tabi, millet bunu yapan. canım milletim benim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Provokasyonlar'a karşı en iyi şeyin eğitim ve sağ duyu olduğu konusunda herkes hem fikir sanırım. Ama Türkiye'de hep bazı mevki ve siyasetçilerin işine gelmiş, bir gelenek olmuş eğitimsizlik. Vur ağzına al lokmasını. Hakkını aramayan, düşünmeden oy veren, yolsuzlukları sorgulamayan halk FOR TEH WIN MEYT. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
soulberry Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 halka laf etmeyin, "yalısında QQ yapan fularlı insan" diye etiketleniyosunuz hemen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Radiance Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 İçim çok acıyor be abi seni çok özlüyorum. yarın mezarında görüşmek üzerine Galatasaraylı yaramaz kardeşin Ahmet Abi Parfümün hala bende hep kızardın ya kullanıyorum diye Artık hiç kullanmıyorum abi haberin olsun sen gittiginden beri aynı seviyede duruyor. (Eski 4Ever) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Radiance, bir şeyler yazmak istedim, ama sözcük bulmakta zorlanıyorum. Acını senin gibi hissedip yaşamamıza imkan yok. Bu tür şeylerin bir daha yaşanmamasını dilemekten başka bir şey gelmiyor elden. Ailenle birlikte acınızın hafiflemesini sağlayacak güzel günler, gelişmeler diliyor, umuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Radiance Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 aquatik said: Radiance, bir şeyler yazmak istedim, ama sözcük bulmakta zorlanıyorum. Acını senin gibi hissedip yaşamamıza imkan yok. Bu tür şeylerin bir daha yaşanmamasını dilemekten başka bir şey gelmiyor elden. Ailenle birlikte acınızın hafiflemesini sağlayacak güzel günler, gelişmeler diliyor, umuyorum. Sağol artık eskisi kadar zor değil ama yinede koyuyor insana. Tüm türk halkıan güzel günler diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Wispy said: Polis, asker, itfaiye ne bok yiyormuş ben onu merak ediyorum. Izliyormus oyle katliami. Seyirci kalinmis. Devlet fail olmus polisiyle askeriyle. Belki de kasitli fail olmustur, kim bilir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 kullanıldılar piyonlar saflar gaza gelmeye müsaitler ne diyosunuz ya siz. nedir bu suçsuzlaştırma çabası, sempatikleştirme çabası? nedeni ne bu çabanızın? bu sanki türkiye'de ilk defa yaşanan bi olay. kaza oldu sanki. bi gidin ya. geçin bu lafları. ordaki ateşi yakan da, odunu, barikatı kapıya yığan da, slogan atan da, onları izleyen de, bişey yapmayan polis de, asker de hepsi cinayet suçlusu. bu katliamın yapılmasının nedeni de hepsinin ortak noktası olan şey. onu siz biliyosunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Urgunta Wolfer Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Neden bu kin? Neden bu nefret? Aynı havayı solurken, aynı toprağa basarken. Farklılıklarımız mı sebebi? Yoksa düşüncelerimiz mi? Ya da inançlarımızmı? İyi de, ben senden farklıyım diye sen varsın zaten, ve sen benden farklısın diye ben varım. Umarım bir gün bunu sevebiliriz demiyorum, çok hayalperest olur. Ama umarım bir gün buna alışabiliriz. Ya da en azından tahammül etmeyi öğrenebiliriz farklılıklara. Daha kötüleri olmadan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Wispy said: E saf milletiz, her türlü provokasyona kolay kapılırız, yalan mı ? 70'lerin sonunda ortalığı karıştırmak için provokasyon amaçlı gidip sağcıların kahvelerini tararlarmış, sonra sağcılar da gidip solcuların kahvesini. Mangal gibi yürek var ya bizde bir de dokunulmazları var Anadolu halkının. Saf yiğidolar'a bunların hepsi o.ç. , Allah'a küfrediyorlar, Kuran'ı tuvalet kağıdı olarak kullanıyorlar deseler oteli de yakar, dünyayı da yakar. Adam cahil çünkü. Halbuki bilmiyor islamda böcek bile yakmanın günah olduğunu. Polis, asker, itfaiye ne bok yiyormuş ben onu merak ediyorum. Kadrolaşma hepsi fetocu hede hödö demeyin 16 sene öncesi için lütfen. Adamlar ya basiretsizlikten seyrettiler - ki senin görevin masumu korumak, gerekirse bunun için havaya ateş açarsın, durmuyorsa yaralamak veya öldürmek için ateş edersin. Koy 100 tane silahlı polis oraya sksk dağılacaklar. Asker için de aynı. Tank sokacaksan şehrin sokaklarına bunun gibi zamanlarda sokacaksın işte. Bu kurumlar ya basiretsizlikten seyretmiş ya içlerinden yansın bütün Allahsız oçları diye keyifle seyretmişler ya da birileri düğmeye basmış, Refahçısı mı Ergenekoncusu mu bilemem artık provokasyon için yapılmış Solcusu sağcısı birbirini keser Sünni gider aleviyi yakar Laik mütedeyyine yobaz, diğer taraf laiklere gavur der Türk kürde bok yedirir, Kürt 30 sene kan akıtır. Tüküreyim ülkenin bu kaderine be benim korkum bu gaza getirilmenin yine yaşanma olasılığı. zira çarşaf çarşaf tahrik yazıları haberleri çıkıyor f tipi basında. ister misiniz bi çydd bürosu basılsın, çydd bursu alan öğrenciler tartaklansın. ister misiniz add'ye aynı şey olsun. ister misiniz bi cumhuriyet mitinginde ortalık kan gölüne dönsün. ister misiniz bi orduevine molotof kokteyli atılsın, ne de olsa darbeci darbeci bakıyorlar. bugün bunlardan herhangi biri yaşansa hangimiz şaşırırız? (adım gibi biliyorum, ergenekon yapmıştır diyen de çıkacaktır pişkin pişkin) geçmiş geçmişte kalmıştır, orada olanlara veya benzeri olaylara üzülüyoruz elbette hepimiz. ama ne ders alıyoruz, onu sorgulamamız lazım. tahrik olan halk cahilse, maşaysa, piyonsa, kulsa, koyunsa tahrik eden de bilinçli ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Ayrica insan katleden adamin dininin olabilecegine inanmiyorum. 33 cani diri diri yakan serefsizlere,kitapsizlara insan denmez zaten. Hayatini kaybeden canlara Allah rahmet eylesin. Bu katliami yapanlar da umarim hem bu dunyada hem de obur dunyada huzur bulamazlar. said: Iste kaybettiklerimiz: (wiki'den) * Muhlis Akarsu - 45 yaşında, sanatçı * Muhibe Akarsu - 35 yaşında, Muhlis Akarsu'nun eşi * Gülender Akça - 25 yaşında * Metin Altıok - 52 yaşında, şair, yazar * Ahmet Alan - 22 yaşında * Mehmet Atay - 25 yaşında, gazeteci * Sehergül Ateş - 30 yaşında * Behçet Aysan - 44 yaşında, şair * Erdal Ayrancı - 35 yaşında * Asım Bezirci - 66 yaşında araştırmacı, yazar * Belkıs Çakır - 18 yaşında * Serpil Canik - 19 yaşında * Muammer Çiçek - 26 yaşında, aktör * Nesimi Çimen - 67 yaşında, şair, sanatçı, üç telli curanın son ustası * Carina Cuanna - 23 yaşında, Hollandalı gazeteci * Serkan Doğan - 19 yaşında * Hasret Gültekin - 23 yaşında şair, sanatçı, şelpe tekniğinin önderi * Murat Güneş,Murat Gündüz - 22 yaşında * Gülsüm Karababa -22 yaşında * Uğur Kaynar - 37 yaşında, şair * Asaf Koçak - 35 yaşında, karikatürist * Koray Kaya - 12 yaşında * Menekşe Kaya - 17 yaşında * Handan Metin - 20 yaşında * Sait Metin - 23 yaşında * Huriye Özkan - 22 yaşında * Yeşim Özkan - 20 yaşında * Ahmet Öztürk - 21 yaşında * Ahmet Özyurt - 21 yaşında * Nurcan Şahin - 18 yaşında * Özlem Şahin - 17 yaşında * Asuman Sivri - 16 yaşında * Yasemin Sivri - 19 yaşında * Edibe Sulari - 40 yaşında, sanatçı * İnci Türk - 22 yaşında * Kenan Yılmaz - 21 yaşında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apis Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Ölenlerin çoğu 25 yaşın altında insanlar. Eminimki orda ateşi yakanlar değil vicdan azabı çekmek, hala gurur duyuyorlardır. Benim insanların ölmesinden sonra en büyük üzüntüm ise ne orda doğru düzgün müdahale etmeyen polis, askere, valiye birşey yapılmaması. Dokunulmaması. Orda binlerce kimse vardı vs. Hadi tam olarak bilemiyorsun failler kim ama gayet biliyorsun orda kim görevli, kim komutada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 insan katleden adamın dini oluyor. Din için yıllarca kan dökülmüş. " ay bütün dinler barış , kardeşlik, sevgi ıvır zıvır rerörörö" Yok böyle birşey güzel kardeşim. asırlarca din için kan dökülmüş. Kan akıtan bizden değildir, aslında o yalancı dindardı demek en kolay yolu. Dini kuralları sosyal yaşama uygulamanın nekadar hastalıklı bir düşünce olduğunu sorgulamak lazım. yüzyıllar öncesinde ortaya atılmış kuralların geçerliliğini yüzyıllar önce yitirdiğini kabul etmesi lazım artık insanların. Dini yaşayacaksan içinde yaşayacaksın. Felsefesini anlayacaksın. Sorgulayacaksın. yüzyıllar önce yazılmış kuralları emir telakki edip yaşadığın dönemde sosyal yaşantına uygularsan sapıtırsın haliyle. Sonra Üzmez gibi biri çıkar kıza tecavüz eder ama din izin veriyor diye savunur. Öbürü çıkar "bunlar allahsız kitapsız din izin veriyor" der insanları canlı canlı yakar. Üzerinde arapça birşeyler yazıyor diye giderler barmeni katlederler. Cihat ilan edip canlı bomba yollarlar masum sivilleri katlederler dini bahane gösterip. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wispy Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 SG-1 Daha önce dediğim gibi Anadolu halkının çok fazla dokunulmazı var. Üzülerek söylüyorum ama eğer dini tam olarak bilmiyorsan, anlamıyorsan cehaletle din çok kötü sonuçlar doğurabiliyor. Biz zaten hoşgörülü bir millet değiliz, burada paticikte bile eğitimli insanlar çoğu zaman tartışırken sınırları aşıyoruz. Kara cahillerin yaptığı şey de ortada işte. Adam ne de olsa 1000 kişinin arasındayım, kim ne bilecek benim yaptığımı diyor. Sürü psikolojisi de var, cahilliğin getirdiği hayvanlık da . Adam orada Allah rızası için öldürdüğünü düşünüyor. Bugün Youtube'dan 2 tane video izledim adamlar sevinçten haykırıyorlar, Cehennemden gelen alevler yakıyor kafirleri diye. Halbuki yakarak karınca bile öldürmek günahtır, Kuran'da böyle geçiyor. Bir masumu öldürmek, bütün bir insanlığı öldürmekle eş tutulmuş Kuran'da. Bu olayın benzeri tekrarlanır mı ? Böyle bir guruhun toplanıp da bütün kafirlere ölüm diye ortalığı yakacaklarını sanmıyorum. Ama diyelim ki sen kanı kaynayan bir gençsin, hedef gösteren 2 tane gazete okusan ortada, bir adam da yaklaşsa sana verse gazı, Ulan bir allahını seven babayiğit yok mu şu katli farz olan .... öldürse, vatan, din, namus elden gidiyor diye. Ver abi tabancayı kafasına sıkayım diyen çok genco var bu ülkede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 wispy said: Bu olayın benzeri tekrarlanır mı ? Böyle bir guruhun toplanıp da bütün kafirlere ölüm diye ortalığı yakacaklarını sanmıyorum. Ama diyelim ki sen kanı kaynayan bir gençsin, hedef gösteren 2 tane gazete okusan ortada, bir adam da yaklaşsa sana verse gazı, Ulan bir allahını seven babayiğit yok mu şu katli farz olan .... öldürse, vatan, din, namus elden gidiyor diye. Ver abi tabancayı kafasına sıkayım diyen çok genco var bu ülkede. çok zor değil, bi cuma namazı çıkışına bakar. tabi küçük şehirlerde olma olasılığı büyük şehirlere göre daha fazla. ama farketmez, güruh olması gerekmiyor, eline silah alıp bi cumhuriyet mitingi basmak, "bunlar dinsiz kız yetiştiriyor" diye çydd'cilere saldırmak olmayacak şeyler değil. din denen ateşle oynayan ve bundan büyük haz alan bir grup medya var. üstelik bunu demokrasi insan hakları vs kılıfına sokup bir başka kesimin desteğini alıyorlar(zaten aynı kesim danıştay saldırısının ergenekon bağlantılı olması olasılığı üzerine neredeyse zil takıp oynayacaktı). Öyle bir istim üzerinde yürüyoruz ki yarın sivas olayına benzer bir olayın veya danıştay saldırısı benzeri bir katliamın olmayacağının garantisi yok ve sürekli bunu tetikleyen, tahrik eden, bilinçli provokatörler var, aynı sivastaki gibi, ve ne yazık ki bu adamlar bugün mazlumu oynuyorlar, en ufak bir eleştiride ergenekoncu ve darbeci olmak işten bile değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2009 Öncelikle tekrardan başımız sağolsun. O yakanlarında bu dünyada cayır cayır yanacağı günler gelecektir. Merak etmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slickers Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 16 sene önce bizi yakanlar şimdi hala başımızdalar ve bizi yönetiyorlar.Türkiye'nin tarihinde ki bu kara lekeyi unutmadık unutturmayacağız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Innuendo Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 din zaten abartmaya musait, bir de bizim milletimize yabanci olmayan cehalet ve aptallik eklenince boyle alev olup yakiyor. edecek kufur bulamiyorum bu serefsizlere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=i5MeHI86Xis&feature=related Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kenjuro Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2009 =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar