Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir kaç soru?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Selamlar,

Arkadaşlar ne zamandır başlıyıcam,başladım vs vs derken sonunda arkadaşlarında gazıyla başladım.

Birkaç sorum olucaktı.

İlk olarak PvP ağırlıklı oynamak istiyorum,biliyorum 2-3 ay zamanı var olayın.Zamanı dahada uzatmamak için bilgi lazım :)

İlk olarak diğer oyunlardan örnek vermek gerekirse saçmada olsa 'assassin/bounty hunter' tarzında bir şey olmak istiyorum.

Yanı hızlı ve güclü olayım,paçayı kurtarıcak kadar yaşayayım,
1 vs 1 için etkili olabileyim ancak gruptada aynı durumdada olayım :)

Farkettim çok şey istedim :)
Neyse durumum budur.Hangi ırk vs vs,durumunda bilgi verirseniz sevinirim,teşekkürler!
Mesaj tarihi:
Amarr yada Minimatar derim.

Amarr ın uzun menzilli lazerleri Dread gibi Capital shipler de yada Sniper BS lerde çok etkili.

Minimatar ise yakın mesafe de autocannon lar + 2 li yada 3 lü damage veren mermileri ile ölümcül sonuçlar yaratıyor.

Seç beğen al.
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
kısaca ozetlemek gerekirse (hepsini ayrı ayrı oynamıs biri olarak)

caldari pve agırlıklı bir ırkdır ve missile sayesinde genelde cok uzak mesafelerden savasır.yine bu sayede istedigi type damage i vurabilirsin ama medium slot dedigimiz bolgede shield tank oldugu icin buna yonelik moduller kullanman gerektiginden yine medium slot kullanan pvp modullerine yer kalmaz.bu yuzden caldari pvp de birazda olsa zayıf kalır (solo icin)
minmatar hızlı ve yakın mesafe savasır tankı hızıdır ve dps i hatırı sayılacak kadar iyidir.mermileri farklı 3 typeda vurdugu icin karsı tarafın resistleri esit ve yuksek dagılmadıysa illaki dusuk birini tutturur :) gemelde derme catma tipleriyle eski zamanlarda yasamız kelesli korsanların yaptıgı yapıtları andırır.
amarr tankı saglamdır merceklerinin hızlı degismesi ve tier 2 mercek kullanmazsan tier1 lerinin omurluk olması sebebiyle hem ani pvp durumlarının degismesinde hem rat mission vsvs de karlı cıkmanı saglayabilir(hem para hem zaman acısından).ama sadece agırlıklı olarak tek type damage vurması dezavantajıdır.
galente ye gelirsek 2 type vuran mermileriyle ve drone bonuslarıyla hem pve hem pvp de aynı derecede kullanılabilir.
wow yada dota oynadıysan wowdaki hunter dotadaki zombie gibi dusunebilirsin.ozellikle guristas ırkının bolgesindeysen ve hem pvp hem pve yapmak istiyorsan gallente mantıklı bir secim olacaktır ki su an 22m+ sp li pure gallante pilotunu kullanıyorum ve son derece memnunum.

bu dusunceler bana aittir herkesin yorumu farklı olabilir.
Mesaj tarihi:
evet gunnery ve dier silahlar ayri sey (projectile, hybrid ve laser(energy)

gunnery skilli ile tum bu saydigim silahlara 2% atis hizi aliyorsun, yani rank 5 gunnery ile herturlu turret ile (missile turret degil dikkat) %10 hizli ates ediyorsun.

Hangi irk sorusunada herhangi bir irk olarak cevap verebilirim, caldari hernekadar ,npc de parlasada takim oyununda yeri doldurulamiycak gemilere sahip (blackbird, falcon, rook, kitsune, scorpion, widow) ayrica unutmamak gereken birsey var caldari her ne kadar mid slot seciminde shield/electronic warfare ikilemiyle zorlansada, low slotlarina 3 adet dmg mod koyarak yuksek dmg verebiliyor. Amarr ve gallente mid slotlarini diledigi gibi kullansada low slotlarinda armor tank / damage mod ikilemiyle karsi karsiya kaliyor.

Minmatarin sorunu ise herhangi bir tanka yogunlasmamis olmasi, ornegin tempest 5mid slotu 6 low slotu ile hem shield hemde armor tank yapabilirken ne armor tank yapan bir mega nede shield tank yapan ravena yaklasamiyor. Dolayisiyla su irk ustundur die kesinlike bisey sozkonusu degil, tamamen oyun stiline bakiyor.

Bir dipnot daha duseyim, amar 2003 - 2008 yili arasinda en kotu irk sayiliyordu, ayni sekilde 2003 - 2005 arasi pvp dendiginde caldari on plana cikiyordu. Oyun degisiyor, yani bugun parlayan bir irk yarin vasat olabiliyor.

Kalbinin sesini dinle derim :)

sevgiler

leila ablaniz

edit : typo
Mesaj tarihi:
Evet veriyor. Yan sikller dediğimiz o bahsettiğin skiller, missile ana başlığında bulunan tüm silahlar hariç tüm silahlara bonus verir. Y>ani hybrid, projectile ve energy silahlarına.
Mesaj tarihi:
amarr acıp energy turret e gittiginde yan skill dedigimiz gunnerydeki skilleride kasmak zorundasın ama ilerde sıkıldın projectile kasıp minmatar gemisinede binmek istiyorsan sadece projectile silahları kullanmak icin kasman yeterli zira gunnerydeki yan skilleri zaten kasmıs oluyorsun ve o yan skiller butun turretlere bonus veriyor zaten.
  • 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
ama turret kullanırken optimal range , tracking speed , falloff range... vs etkenlerin hasar miktarı ve vurabilme şansını etkilediğini unutmaman lazım.

yani küçük frigateler dibine girdiğinde yada large turret ile 20 km den miss çekmeye başladığında tek güvenebileceğin dal dronelar oluyor.Bu da ister istemez gallente deki drone üstünlüğünü ön plana çıkartıyor. ama uzun mesafede Amarr ın damage lerinin üstüne turret tanımam. Çok pis vuruyorlar.Missionlar da en tırsdığım NPC ler Sansha Nation dır o yüzden. Az daha faction fitli raven ımı götürüyorlardı.
Mesaj tarihi:
sadece diğer drone bay lar genelde 75 m3 de kalıyor. Gallente de gallente drone bay BS lerde 100 m3 den başlıyor.Yani yukarda dediğim gibi Gallente drone konusunda ön plana çıkıyor hele de Dominix ile görevlerde T1 heavy dronelar ile super hızlı görev yapıyorsun.Onu kastetmiştim yoksa dediğin gibi diğer gemilerin de kendilerine has bonusları var.
Mesaj tarihi:
şimdi, o drone bay bonusları missionlarda pek işe yaramaz. çünkü missiona göre drone alıp gidersin, bir gemi en fazla 5 drone çıkartabiliyor sonuçta. ha 0.0 da plex yapıyorsundur o zaman faydalı. eğer, drone bay i güzel olsun, silah dmgida iyi olsun diyorsan, typhoon u incelemeni öneririm. birde heavy drone un targeta gitme hızının muazzam yavaşlığı var hesaba katılacak.
  • 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
dps amar demişsin. amarr ı seçtim şu an maller kullanmaktayım. Fakat laserler kanser ediyor insanı. çoğu zaman missliyorlar her nekadar optimal range te olsamda. Birde fitlere baktım genel medium pulse laser 1 kullanılmış. bunlar çok vurabilen silahlar değil. Kaldıki beyaz kristal kullanıyorum. Nasıl dps sini artırabilirim. Şu an çevremden duyduğum kadarıyla missile ler çok vuruyor ve misslemiyorlar(mış).
Mesaj tarihi:
Ama dpsleri düşük. Yani iki salvon arasında ciddi bir süre oluyor gunlara nazaran.

Missleme şansları normal silahlarda olduğu gibi füzelerde de var. Ama farklı şekilde hesaplanıyorlar.

Füzelerin, normal silahlara oranla iki ciddi dezavantajı var:

1- Signature radius. Küçük hedeflere çok çok az hasar vermek (füzenin boyutuna göre)
2- Düşük dps. İki salvo arasında ciddi zaman varkı.

Düşük skill pointli karakterlerde ama, gunlarla missleme şansı çok daha fazla olacağından ilk bakışta füze gemilerini kullanmak daha etkili olacaktır. Ancak uzun vadede pvp yapacaksanız silah kullanan gemiler çok daha etkilidir.

Bu konudaki kendi görüşüm şöyle gelişmişti. "Yuh drake a bak o kadar missle atıyo ıskalamayo çatır çatır vuruyo ne aşmış gemi."

Sonra gun skillerimi sağlam seviyeye çekip hurricane i adam akıllı kullanmaya başlayınca "Drake ne salak gemi anca tanklıyo benden de az vuruyo"

Ondan sonra missle skillerini kasıp düzgün caldari kullanmaya başlayıp adam gibi drake fittingleriyle karşılaşınca "drake ne abzürt aşmış gemi LAN" tepkisi vermiştim.

Caldari : PVE diyen arkadasa sesleniyorum burdan. PvE yapan insanların çoğunluğunun caldari kullanıyor olması caldariyi PvE ırkı yapmıyor. Ama genel öyle bir kanı var.

Caldari gemilerinin tanklarnın asıl medium slota dayalı olması low slotları istedikleri gibi damage modülüne ayırmalarına olanak sağlıyor.

Benim şuan pvp için kullandığım drake:

670 dps, 90 k hp, 165 pasif defansa sahip. Orta düzey bs lerle bile kapışıyorum
Mesaj tarihi:
turretlar arasında en yüksek dps lazerlerde yahu, yanı blasterla 2km-1km'de evet daha cok dps yapıyor, ama genel kullnım alanında lazerler, hem tracking hem dps hemde cok daha verimli menziller sunuyor.

güzel yanı lazer sen merak etme.
Mesaj tarihi:
engineering ve missile skillerin full ise hiç düşünmeden drake derim ben. drake e nerf gelecek ya ne zaman bilmiyorum hayvan gibi gemi süper tanklıyor. heavy assult missile launcher taktın mı inci gibi diziyor füzeleri :)
  • Yeni Oluştur...