-007- Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Din-bilim muhabbeti yapılan konuda birilerinin bilgi birikimleriyle yaptığı paylaşıma "dar bakış açısı" demek kadar büyük bi saçmalık yok. Aksine ruh ifadesi dediğim gii nöroloji ve psikiyatri derslerinde de geçer zaman zaman. Öyle "bi enerji var ama..." falan değil yani. :) Ha bilim denen koskoca sistemi yazılı makale düzeyine indirgersen evet orda ruh ifadesi geçmiyor olabilir. Ancak bilim makalelerden ibaret değil, makaleler bilim buzdağının görünen kısmı. Buzdağının alt kısmında din baya bi büyük yer teşkil ediyor, bilimin ilhama ihtiyacı var. Cuce said: kanıt diye önümüze koyuyorsun. bilimin sınırı vardır, nerde sınır? insanın sınırı vardır ama mantıklıa acıklanabilir e o zaman neden sınır? Bu başlıkta herhangi bi kanıt ortaya koymadım, yazılanlar kişisel yorum sadece. İsteyen katılır istemeyen katılmaz. :) Bilimin sınırı nerde? İnsan aklında. İnsan aklının sınırları var ve sadece mantıkla buna ulaşılabiliyor diye bir şey yok, dediğim gibi bugünün bilim seviyesiyle bile bakarsanız insan beyninin sınırları kullanılan ilgili aktif bölgelerinin kütlesiyle doğru orantılıdır diye bir bakış açısı var mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 e o yüzden bilgisayar yapıyoruz işte. yazıyı neden keşfettik? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Daha fazla bilgi olabilir o yıllarda çözülmesi gereken evet ama senin şuan çözülemeyecek dediğin şeyler çözümlenmiş olur, din ortadan kalkar bilim kendi içinde araştırmaya devam eder diyorum. Ayrıca burda yazdığım dil olayı ciddiye almamamdan kaynaklı caps'li yazılar. Çünkü ciddiye alınıp makale yazar gibi yazmanın bir kazanımı yok. Eğleniyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Ben "şunlar çözülemeyecek" diye bir belirleme yapmıyorum, bunu belirleyen kişi sadece sallıyordur. Alatmaya çalıştığım bakış açısı aksine dinin ortadan kalkmasından çok bilimsel gerçekliğini destekler nitelikte olacağından ispatlanmış yüzdesi bilim ilerledikçe zamanla artıyor diyorum. Cuce said: e o yüzden bilgisayar yapıyoruz işte. yazıyı neden keşfettik? Yazı, bilgisayar gibi keşifler de sınırlı insan beyninin ürünleri. Vermeye çalıştığın örnek şu: İnsan kulağı 200-2000 hz ses aralığını duyabilir ama biz bilimle yaptığımız aletlerle bu aralığın dışını da duyabiliyoruz. Benim dediğim şey: İnsanın duyuları dışında da sonsuz sayıda olay olabilir ve hiçbir zaman tamamı bilinemez. Sınırlardan kastım sadece bugünün bilimince bilinen sınırlar değil yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Tamamda, işte, senin bilemez dediklerini bilir birgün, çünkü çok gündeme getiriyorsunuz. Eli mahkum, bilecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 ha diyosunki, kulak, dil, burun, göz, deri doğuştan geldi. geri kalan için erşey icinse allah var. komik yanı, dediğin şey baya baya "bilmediğimiz herşeyi uydurabiliriz serbestttir" demek. ayrıca hayır, gün gelir, 5 duyumuzla algılıyamadıpğımız datalarıda convert edicek yöntemler buluruz. onlarıda algılarız nolcakki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 cüceler o madenleri taşa laf anlatarak ikna ede ede delmiyorlar abi yanlış anladın sen olayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 LathspeLL said: Tamamda, işte, senin bilemez dediklerini bilir birgün, çünkü çok gündeme getiriyorsunuz. Eli mahkum, bilecek. Şunları bilemez diye bir şey demedim. Sonsuz bilgi olduğu için tamamı bilinemez dedim bak. Cuce said: ha diyosunki, kulak, dil, burun, göz, deri doğuştan geldi. geri kalan için erşey icinse allah var. komik yanı, dediğin şey baya baya "bilmediğimiz herşeyi uydurabiliriz serbestttir" demek. ayrıca hayır, gün gelir, 5 duyumuzla algılıyamadıpğımız datalarıda convert edicek yöntemler buluruz. onlarıda algılarız nolcakki Hayır, bugünün bilimi sayesinde ZATEN tabii ki 5 duyu aşılabiliyor. İnsan temelli sınırlardan kastım 5 duyu falan değil yani anlatmaya çalıştığım şey o değil. Daha çok felsefi düşün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otrivine Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 -007- said: Otrivine said: Ortada eksponansiyel gelişen binlerce yıllık kollektif devasa bir bilgi yığını var. Sen diyorsun ki "bence bu herşeyi açıklayamaz demek ki tanrı var" Eyvah eyvah. Ki ruh diye bişey de yok makale getir diyorum fikir bu diyosun sonra bilimsel gerçekmiş gibi sunuyorsun. O bilgi yığını hala zamanın, sonsuzluğun, varlık ve yokluğun ne olduğunu açıklayamıyor ve hiçbir zaman da açıklayamayacak. Bunu diyen ben değilim, matematik sonsuzluk var diyorsa keşfedilmeyi bekleyen sonsuz bilgi vardır. Ve sonsuz sayıda oldukları için hiçbir zaman bitmez keşfedilmesi gereken bilgi. Bu da bilinebilecek bilginin sınırlı sayıda olduğunun ispatıdır. Ruh diye bişey yok diyebilecek bilimsel temelin yok. Aksine ruh diye bişey olabilir diyor bugün bilim. Çelişen bir şey yok yani. Otrivine said: said: Psikiyatride de beyindeki bölgelerin ruh sağlığı üzerine etkileri araştırma konusu. Sen birçok şeyi hiç anlamamışsın ama bu bambaşka. Doktor musun bi de sen? Sen ruh hastalıkları diye bir kavram duydun mu daha önce. Psikiyatride her hastalık organik değildir, koskoca psikiyatriyi yeniden mi yazmaya çalışıyosun. Utanmadan bi de doktorluğumu sorgulamaya getirmişsin, entersansın baya. :) dostum sana para felan mı veriyorlar? hobi olarak bu kadar saçmalanmaz çünkü ADAM RUH SAĞLIĞINI GERÇEKTEN RUH SANIYOR YAHU AHAHAHAHAHAH Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Bilim sadece discovery channeldan ibaret değil, geniş vizyon ve at gözlüğü olmadan ilhamla beslenen bir sistem. Bilime ilham vermek için "ruh olabilir" demek bu kadar acıtmamalı ateist arkadaşları. ShadowFury said: sonsuz diye bir şey yok, sonsuz diye bir kavram var. aradaki farkın anlaşılması lazım öncelikle. ayrıca kaç sayfadır boş boş bilimin sınırları var bilimin sınırları var smileysmiley diye zırvalıyosun da sınırın ne olduğunu bilmezsen sınırın var olması pek önemli değil ki. ee varsa var, elbette insanlık evreni çözemeden yok olabilir. bu neyi değiştirir ki? tanrı=sonsuz , bilim=/=sonsuz -> din>bilim sınırına hapsolmuşsun ve bu yüzden bilimin bunları açıklayamayacağına şartlanmışsın. ne yazarsan yaz, şu varsayımın üzerine kuruyosun. bu noktada anlattığın şeylerin hiçbir anlamı yok ki. üstüne bi de insanları sınırlı düşünmekle suçluyosun, ki iyice komik oluyo. yani hakaret olsun diye söylemiyorum ama durumun bayağı vahim bence. çocuk gibi "bilim herşeyi açıklayamıycak ama tanrı herşeyin üstünde, o zaman tanrı bilimi döver" kafasındasın tamamen. Sonsuz diye bir kavramın varlığının ispatlı olması bize doğada da sonsuz diye bir şey olduğu yolunu gösterir. Aksine sonsuz diye bir şey yok diyebilmek matematikteki ispatlı kavramla çelişeceğinden mantıklı değildir. Sonsuz olduğu mantığı ispatlıdır yani. Matmatikle doğa çelişmez, bilimimiz bu sebeple matemetik sayesinde ilerleyebiliyor. İnsan beyninin sınırları olduğunu söylemek zırvalamak değil de bilimsel gerçekler olmasın? Kişisel geçmişiniz (geçmişten kastım hayat hikayesi değil, background) sebebiyle her beğenmediğiniz fikre zırvalamak demek olgunca bi hareket değil. Öyle veya böyle profesör falan değilsiniz aciz bilim bile kendine güvenemezken sizin bu kendine güveninizin kaynağı ne? İnsan bilmediği noktadan itibaren bilmiyorum demeyi öğrenmeli, yoksa sadece saçmalamış olur. Mesajında bariz bir sallama var yani haddini aşan "sonsuzluk yok", bu kadar rahat olmamak lazım. :) "Sınırların ne olduğunu bilmedikten sonra var olduğunu bilmek" gayet de önemli. Sonsuzluğun ve zamanın ne olduğunu bilmedikten sonra varlığını bilmenin de baya bi önemli olduğu kadar. :) -007- said: İşte bu bilimsel sınırları aşan konularda bilimi temel almak yetersiz, bu noktadan itibaren olay bilgiyi aşıp kişisel yorumlara tahminlere ve inançlara geçiyor ispat beklemek mantıksız. Umarım daha iyi anlatabilmişimdir neyin neden üstün olduğunu. nomsaR said: Boci said: Yaratmış, sonra "varım, ister kabul edin ister etmeyin" demiş. İşte şunun doğruluğu kesin dayanaklara sahip olsa eyv. Yoksa peygamber dedi yok kitaplar dedi falan olmuyo. Kesin olsa zaten sağlıklı beyni olan herkes inanırdı, anlamı kalmazdı yani olayın. :) O değil de Ruh diyince aklına Casper gelen arkadaşlar var topikte. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Bilim, Geniş vizyon, at gözlüğü olmadan... diyorsun ama sonra islamla açıklıyorsun GG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Bilimi İslam'la açıklamak baya bi alakasız bu başlıkla emin ol, bence bi 20 sayfa oku sen tekrar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Ya bu 007 diyor ki bilim her geçen gün islamın doğruluğunu ispatlıyor. İspat yüzdesi artıyor diyor. Ben diyorum ki neyini ispatlamış %kaçı ispatlanmış? Verdiği cevap ulemaya sor. Bunca sayfadır neyi tartışıyorsunuz ki. Bu tartışmaya ilk girerken ben demedim mi 007 allahı kuranla ispatlayan bir kişi. Kendisini bu özverisinden dolayı takdir ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Bide şu var 007 her mesajında "bilimin tamamını öğrenemeyeceğiz bab 1000 olcak +1 olcak +1 olcak" vs diyor. Benim anlamadığım bu bilimin her zaman gelişen ve büyüyen bir yapı olması 007 ye neyi ispatlıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Bana yüzde sorarsan sana hesaplamadığımı söylerim bu kadar basit. Ha Kuran'daki neyin ispatlandığını sorarsan da açıp Kuran'ı bakarsın. Bu tartışmada Allah'ın varlığını ispatlama gibi bi konu bile geçmemiş olmadığı halde neden Kuran'la ispatlamaya çalışayım ki. Olay bilgi değil, inanç. İnanma duygusu körelmiş adama da inanç aşılamaya çalışmak saçmalıktan başka bir şey değil o yüzden sen mesajlarımı yanlış anlamışsın. :) Bilimin her zaman gelişmesi büyümesi ilerlemesi onun birgün her şeyi bulacağı anlamına gelmez. "Artık her şey bulundu" saçmalığına inanan var mı burda? Ha birgün bilimin ilerlemesi bitecek o ayrı, hiçbir zaman her şey bulunamayacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 of of 10 sayfa geriye dönmek lazım şimdi de ezan okundu. bilim sınırlı diyen kimdi burada biz karıştırdık herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 İnsanlık biliminin ilerlemesinin birgün insan kalmayacağı için biteceği konusuyla insan beyninin sınırları sebebiyle bilimin sınırları olması ayrı konular. İkisini karıştırmışsın. Loxias said: Bunca sayfadır neyi tartışıyorsunuz ki. Bu tartışmaya ilk girerken ben demedim mi 007 allahı kuranla ispatlayan bir kişi. -007- said: Kuran'ın mucize olduğunun ispatını arayan adamın bakması gereken yer Kuran'daki ifadeler olamaz diye bir mantık yok, aksine Kuran'a bakmadan mucize olduğunu anlamanın başka bir yolu yok. Allah'ın varlığını kabul etmek de Kuran'ın mucize olduğunu anlamaktan geçiyor ateist biri için. O yüzden evet Allah'ın varlığını anlayamayan ve anlamak isteyen birinin bakması gereken yer Kuran'dır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 bilim sınırlıymış. 40 yıl sonra ne olacağını kestirebiliyoruz: http://www.kanaldhaber.com.tr/Haber/Yasam-34/40-yil-sonra-dunya-9977.aspx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 hmm ilginç bi haber halbuki ben şöyle bi sonuca ulaştım 40 yıl sonra dünya http://img13.imageshack.us/img13/1171/dnyaartkrk.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrannus Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 peki allah arap mı türk mü? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Otrivine Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Adam ruh hastalıklarını metafizik sanıyor niye hala tartışıyosunuz ki? Allahın hikmetini toz haline getirip satıyorlar işte antidepresan diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Cuce said: Ardeth said: çok çarpık bir bilim ve matematik anlayışınız var. hepinizin varsa bi hatamız yaz öğrenelim, zibidi. onu boşver de bi ara buluşup bişeyler yapalım lan 100 yıl oldu seni görmeyeli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2010 matematiğinde hata var ardeth. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar