Otrivine Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Evrime inanmamak da uygun bir tabir değil aslında. Kafayı kuma gömmek diyelim biz ona.
Suark Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 ne kadar wot olmuş burda yaw boş işler gençler bunlar evrim var allah yok diyen arkadaşlarla evrim yok allah var diyen arkadaşlar ayrılın bakim, kendinize bi gelin ulen ne alakası var evrimle kitabın, ikiside aynı şei dio zaten, ha ayrıca evrim var diyen arkadaşlar gelin bakim yanıma, 5 verdim size. gerisi rereröreöeröe
LathspeLL Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 suBzer0 said: Kitap filan diye atıp tutmayın.. zaten herkesin pat diye anlayıp , inanacağı bişey olsaydı nerde kalırdı inanan ve inanmayan farkı? İşte siz böyle düşünceksiniz inanmıcaksınız ki , inanan ile bir farkınız olsun. Yoksa Allah yukardan gözükse ve sen onun allah olduğunu bilsen , sana bizim inandığımız şeyleri kendi ağzıyla söylese , sonra inanmadığın zaman çekiceğin cezalardan bir örnek verse sana , senin inanmama şansın olabilir mi? Onun için mantık çerçevesinde düşünemezsiniz bu tip şeyleri.. koaly gelsin.. Adamın işi gücü mü yok böyle oyunlar oynuyor? Yani gözüksün "adam olun lan" desin gitsin başka evrenlerle uğraşsın, tek başına monopoly falan oynasın. Yani bu büyüklükte bir evrende gelip dağda oturan bir adama hizmetkar yollatıp kulağına fısıldamak ne kadar mantıklı. Niye böyle küçük oyunlar oynasın. O zaman niye kitap yolluyor eksik bir şekilde.
-007- Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2010 İnanmak yetenek işi olmasaydı saf bilgi olarak verilip herkes öğrenseydi zaten kimse başka bir yolu seçmezdi. Öyle olsa iyilik kötülük ayrımı olmazdı, şuan göremediğin için süreç işliyor. Biz de sıkıştığımız sınırlardan o sürecin baya küçük bi kısmına şahit oluyoruz.
LathspeLL Mesaj tarihi: Ekim 15, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2010 İyilik kötülük ayrımı dine bağlı değildir. En eski çağlarda, ilkel insanlar veya insanımsılar topluluk halini aldığında kendi değerlerini gösterirler, bazı hareketleri yanlış, bazılarını doğru kabul ederler. Bu dinle gelmiş bir şey değil. Tanrı Yanılgısı kitabını okuyunuz.
-007- Mesaj tarihi: Ekim 15, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2010 Dine bağımlı olarak söylemedim zaten. Dine inanmayan adamın beyni için de inananlardan farklı da olsa bir iyilik kötülük mekanizması vardır. Yaratan kendini gösterse ve görüntüsü insani mantık sınırları içerisinde izah edilebilse zaten aynı mantık mekanizmasıyla inanmayan diye bir şey olmazdı, inançtan çıkardı olay saf bilgi olurdu ve o zaman da farklı yollar kalmazdı, dünya tek düze olurdu.
Otrivine Mesaj tarihi: Ekim 15, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2010 Bişeyi körü körüne takip etmeyi yetenek yaptın helal olsun ehehe
vivavale Mesaj tarihi: Ekim 15, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2010 suBzer0 said: Kitap filan diye atıp tutmayın.. zaten herkesin pat diye anlayıp , inanacağı bişey olsaydı nerde kalırdı inanan ve inanmayan farkı? İşte siz böyle düşünceksiniz inanmıcaksınız ki , inanan ile bir farkınız olsun. Yoksa Allah yukardan gözükse ve sen onun allah olduğunu bilsen , sana bizim inandığımız şeyleri kendi ağzıyla söylese , sonra inanmadığın zaman çekiceğin cezalardan bir örnek verse sana , senin inanmama şansın olabilir mi? Onun için mantık çerçevesinde düşünemezsiniz bu tip şeyleri.. koaly gelsin.. hmm. kur an dan ayetlerle örnek vereyim,simdi benim dayanagım kur an oldugu icin buradan ayet yazıyorum. bakara suresi: 55 Siz şunu da söylemiştiniz: "Ey Mûsa! Biz, Allah'ı apaçık görmedikçe sana asla inanmayacağız." Bunun üzerine sizi yıldırım çarpmıştı. Ve siz bakıp duruyordunuz. 56 Sonra, ölümünüzün ardından sizi dirilttik ki, şükredebilesiniz.
vivavale Mesaj tarihi: Ekim 15, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2010 bansheee said: vivavale said: Gece, gündüz, güneş ve ay O'nun ayetlerindendir. Siz güneşe de, aya da secde etmeyin. Allah'a secde edin, ki bunları kendisi yaratmıştır. Eğer O'na ibadet edecekseniz. (Fussilet Suresi, 37) merak etme mutlaka okuyan,arastıran birileri cıkar ;) askerlik icin de gecmis olsun,sunu da belirteyim düsüncelerine saygım var,umarım arastırarak,okuyarak,düsünerek dogruyu bulursun. Vivavale yapmiim diyorum ama bariz tahrik ediyosun.3k küsur yıllık masalları buraya kopyala yapıştır yaparak hangi argumanını desteklediğini sanıyorsun.Ama aynı mantıkla bak ben ne diyorum "Gece, gündüz, güneş ve ay benim ayetlerimdendir. Siz güneşe de, aya da secde etmeyin. Bana secde edin, ki bunları ben yarattım. Eğer bana ibadet edecekseniz. (Terelelli Suresi, 345)" bu yukarda yazdıklarım güneş sistemini benim yarattığımı apaçık göstermiş midir şimdi?Diyosunki -Bir görüşüm var işte bu kitapta yazdım -Neden böyle?? -Çünkü kitapta yazıyo güzel kardesim ben kimseyi tahrik etmiyorum,inandıgım kur an dan ayet yazıyorum buraya. sen de yaz abi istersen essegn zikine inan banane yani.lol
bansheee Mesaj tarihi: Ekim 15, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2010 ver tabi örnek verme demiyo kimse de.Verdiğin örnekleri pek anlayamıyorum."Getirin bakır katran dökeyim" cümlesinde nasıl bir mucize var
-007- Mesaj tarihi: Ekim 15, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2010 Otrivine said: Bişeyi körü körüne takip etmeyi yetenek yaptın helal olsun ehehe Günlük hayatta her konuda bilim yeterli değil, hiçbir şey hakkında bilgimiz tatmin edici değil. Bırak bilimsel metodu bilim adamları bilim üretirken kullansın, nörolojinin bile hakkında hiçbir şey bilmediği manevi dünyada günlük hayatta birey olarak bilimsel metod neden? İnanmak körü körüne takip etmek değildir ikisinin arasında dağlar kadar fark var. İnananların bir kısmı körü körüne inanmış olabilir ancak öyle inananlar da vardır ki görüşleri senden benden sağlamdır, düşünceleri oturmuştur.
LathspeLL Mesaj tarihi: Ekim 15, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2010 Günlük hayatta sana ne gibi guidance sunuyor sana kitap ya. Bilim nasıl yol göstermiyor anlamıyorum. Ve tabiki GÜNLÜK HAYATTA YOL GÖSTERMEK NE DEMEK? Kitap olmasa günlük hayatta çapışan otosunuz heralde.
-007- Mesaj tarihi: Ekim 15, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2010 Günlük hayattan kastım insan ilişkileri, olaylara yaklaşım, ahlak anlayışı..vs okuldaki bilimsel makaleler değil yani. Günlük hayattaki bu saydığım örneklerde bilimsel metodla yaklaşanlar genelde komik karşılanacak derecede saçma bulunur.
sakaryali Mesaj tarihi: Ekim 15, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2010 Peki evrimcilere bir soru bunca canlı ve cansız varlık nasıl oldu ?
Suark Mesaj tarihi: Ekim 15, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2010 çarpışan oto lafı süper nan, eheheheeheheh
LathspeLL Mesaj tarihi: Ekim 16, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2010 sakaryali said: Peki evrimcilere bir soru bunca canlı ve cansız varlık nasıl oldu ? Uçan spagetti canavarı domates sosu ile çiftleşti, ortaya çıkan yağ damlaları köftenin üzerinde yaşamı tetikledi. http://www.venganza.org/wp-content/uploads/2010/05/StainedGlassFSM1.jpg
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 16, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2010 sakaryali said: Peki evrimcilere bir soru bunca canlı ve cansız varlık nasıl oldu ? yazıyo konuda okursan öğrenirsin
aquila Mesaj tarihi: Ekim 16, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2010 sakaryali said: Peki evrimcilere bir soru bunca canlı ve cansız varlık nasıl oldu ? lan ben nerden biliim, olurken ben mi vardim. ac kitabini oku, sanki biz yazdik teorileri anasini satiim.
Eralp Mesaj tarihi: Ekim 16, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2010 Abi sakaryalı islamı 12 yaşında çocuk mantığıyla savunuyor, pek takmayın onu.
-007- Mesaj tarihi: Ekim 16, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2010 sakaryali said: Peki evrimcilere bir soru bunca canlı ve cansız varlık nasıl oldu ? konuda yazanları geç bilimsel iddiaların öncesindeki zaman da var mesela. Bilim, insani sınırlar sebebiyle hiçbir zaman yoklukla varlık arasındaki geçişi bilemeyecek, zamanla zamansızlık arasındaki geçişi bilemeyeceği gibi. Böyle bi tabloda ölüm varlıktan yokluğa geçiştir demek bilimsel değil, zira dediğim gibi bilim hiçbir zaman varlıktan yokluğa geçişi ya da yokluktan varlığa geçişi çözemedi, çözemeyecek. Ölümden sonra hayat yok demek hiçbir zaman bilimsel olamaz bu yüzden. Aksine ölümden sonra hayat var demek baya bi bilimsel olabilir, zira kişi kendi hayatının ve varlığının tanımını bile yapamaz bilimsel olarak. Seni sen yapan beyin ve organlar moleküller değil. Onu çalıştıran enerji=Ruh seni sen yapıyorsa ve enerji yok olmuyorsa ölümden sonra hayat baya bi yüksek ihtimalle vardır, zira bugün nörolojinin ruhun ne olduğu hakkında yapmaya çalıştığı yaklaşımlar da yok değil!! o yüzden bilimin mutlak sınırları olan bu noktada geriye sadece inanmak ya da inanmamak kalıyor. Bilgi ötesinden bahsediyoruz.
mep Mesaj tarihi: Ekim 16, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2010 sakaryali said: Peki evrimcilere bir soru bunca canlı ve cansız varlık nasıl oldu ? ol dedi oldu.
Longshanks Mesaj tarihi: Ekim 16, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2010 -007- said: Seni sen yapan beyin ve organlar moleküller değil. Onu çalıştıran enerji=Ruh seni sen yapıyorsa ve enerji yok olmuyorsa ölümden sonra hayat baya bi yüksek ihtimalle vardır, Bir kere seni sen yapan şey beyin ve beyni çalıştıran şey ruh değil beynin çalışması sonucu ortaya çıkan şey bilinç, benlik, ruh vs ne isim vermek istiyosan o. Beyindeki herhangi kimyasal değişim senin verdiğin kararlarda ve kişiliğinde doğrudan etki yapıyor. Beyin ameliyatı geçirip kişilik değiştiren insanları biliyoruz hepimiz ya da atıyorum adrenalini kontrolsüz salgılayıp aşırı agresif olanlar vs.
Otrivine Mesaj tarihi: Ekim 16, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2010 Ruh nedir ki deneysel olarak ıspatladılar mı öyle bişey olduğunu?
-007- Mesaj tarihi: Ekim 16, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2010 Henüz ispatlanmadı ancak bu yolda sağlam iddialar ve fikirler var. Mesela ruhun beyindeki elektriksel aktivite olduğu gibi!! Longshanks said: -007- said: Seni sen yapan beyin ve organlar moleküller değil. Onu çalıştıran enerji=Ruh seni sen yapıyorsa ve enerji yok olmuyorsa ölümden sonra hayat baya bi yüksek ihtimalle vardır, Bir kere seni sen yapan şey beyin ve beyni çalıştıran şey ruh değil beynin çalışması sonucu ortaya çıkan şey bilinç, benlik, ruh vs ne isim vermek istiyosan o. Beyindeki herhangi kimyasal değişim senin verdiğin kararlarda ve kişiliğinde doğrudan etki yapıyor. Beyin ameliyatı geçirip kişilik değiştiren insanları biliyoruz hepimiz ya da atıyorum adrenalini kontrolsüz salgılayıp aşırı agresif olanlar vs. Doktorum, bütün psikiyatrik hastalıklar organik değil. Biz sadece madde değiliz ve olay "hormonlar öyle, o yüzden" değil. Ruh sağlığı diye bir şey var mesela.
Longshanks Mesaj tarihi: Ekim 16, 2010 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2010 Tamam doktor bey de yani bu ruh dediğiniz şeyin doğrudan maddesellikten etkilenmesi düşündürücü değil mi sizce?
Öne çıkan mesajlar