Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dandik tasarım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Xaenin said:

sakaryali said:

semavat ve arzın 6 günde halk edilmesini nasıl anlamalıyız?
Semavat ve arzın 6 günde halk edilmesini 6 devir olarak anlıyoruz.

İnsan anne karnında 6 safhada yaratıldığı, dünyada ve berzahda 6 dönem geçirdiği gibi, 1 gün de 6 dönem ve devir geçirerek diğer güne geçiyor. Hatta her şeyin doğumu, kemali, ihtiyarlığı, ölümü, berzahı, unutulması gibi 6 devir geçirdiğini söylemek mümkündür.

Semavat ve arzın 6 günde halk edilmesine gelince:

İlk yaratılış 1. gün ve devir.
Hz. Adem’in yaratılışı 2. gün ve devir.
Hz. Muhammed aleyhissalatü vesselamın gönderilmesi 3. ve gün devir.
Dünyanın kıyamet başlangıcındaki harabiyeti 4. gün ve devir.
Bu imtihan dünyasının kıyamet ile bütün bütün kapanması 5. gün ve devir.
Dünyanın kıyametinden haşir sabahına kadar geçen dönem ise 6. gün ve devir.

Demek ki 6 gün kainatın ilk doğuşundan ve yaratılışından, haşir sabahına kadar geçen zaman, devir ve dönemi içine almaktadır.

Bütün zamanlar haftalık bir saat gibi düşünülürse bu saatin 6 günü bu alemde geçiyor. 7. günü ise haşrin baharından sonsuza kadar gidecektir.

Benim sana sorduğum bu değildi, kafan mı çalışmıyor?

onu bnen sordum lan
Mesaj tarihi:
Dinine bağlı olan adama da saygım vardır bu arada, yanlış anlaşılma olmasın. Beni ya da herhangi birini ilgilendirmez kimin neye inandığı. Ama birazcık zeka ya da bilgi sahibi olmadan İSLAMDAHUZURVAR diye bağırmayı kesin artık, başka şeyler hakkında bilginiz olsun.
Mesaj tarihi:
Hafta dediğimiz şey bir ölcüdür, o zaman metrede bir ölçüdür, kg da bir ölçüdür ama insana bu dünyada bazı ölçüler lazımdır bunları kullanmak zorundayız aklımızın bazı şeyleri bilmesi ve işlerimizi düzenlememiz için bu ölçülere ihtiyacımız vardır. Burda 6 gün derken 6 evreden bahsediliyor ALLAH ın kainatı bir anda yaratmaya kudreti oldugu halde 6 günde belli bir ölçü ile yarattığından bahsediliyor ama anlıyana.
Mesaj tarihi:
sakaryali said:

Hafta dediğimiz şey bir ölcüdür, o zaman metrede bir ölçüdür, kg da bir ölçüdür ama insana bu dünyada bazı ölçüler lazımdır bunları kullanmak zorundayız aklımızın bazı şeyleri bilmesi ve işlerimizi düzenlememiz için bu ölçülere ihtiyacımız vardır. Burda 6 gün derken 6 evreden bahsediliyor ALLAH ın kainatı bir anda yaratmaya kudreti oldugu halde 6 günde belli bir ölçü ile yarattığından bahsediliyor ama anlıyana.

Senden daha çok anlıyorum merak etme. Bütün bu çabam sen de bişeyler anla diye zaten.
Mesaj tarihi:
sakaryali said:

iyide neden 1 2 3 4 5 değilde 6 ?
hadi bunun açıklamasını yap bi bana
Mesaj tarihi:
Bismillahirrahmanirrahim
1. De ki: «Ey kâfirler,

2. "Ben sizin ibadet etmekte olduklarınıza tapmam.

3. "Siz de benim ibadet ettiğime tapanlar değilsiniz.

4. "Sizin ibadet ettiklerinize tapacak da değilim.

5. "Siz de benim İbadet ettiğime ibadet edecek değilsiniz."

6. "(Artık) sizin dininiz sizin olsun, benim dinîm de benim.
Mesaj tarihi:
Cons said:

abi daha geçen gün osmana tekme atmadınmı müslüman diye

ben ılımlı müslümanım dinime bağlıyım ama geçen gün bacon yedik mesela öyle bi müslümanım.
Mesaj tarihi:
Tartışma bitmiştir sizin fikirleriniz inancınız sizin olsun, benim fikirlerim inancım benimdir. Ben sizin fikirlerinize bakarak kendi inancımı ve fikirlerimi terkecedecek degilim sizin dininiz(yolunuz) size , benim dinim(yolum) banadır.
Mesaj tarihi:
sakaryali said:

Bismillahirrahmanirrahim
1. De ki: «Ey kâfirler,

2. "Ben sizin ibadet etmekte olduklarınıza tapmam.

3. "Siz de benim ibadet ettiğime tapanlar değilsiniz.

4. "Sizin ibadet ettiklerinize tapacak da değilim.

5. "Siz de benim İbadet ettiğime ibadet edecek değilsiniz."

6. "(Artık) sizin dininiz sizin olsun, benim dinîm de benim.

lan mal. sen kimsin de insanlara kafir diyorsun.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...