Baggio Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Asteroth said: Her gün 1 vatandaş Cumhurbaşkanı olsun bence. Hani taşak muhabbeti gibi geliyor muhtemelen de, mevcut durumdan ne kadar kötü olabilir ki? En fazla o gün gittiği her yere yol kapattırır işte. Kim seçsin sorusuna cevap da eski yöntemdir. Halk meclisi seçer, halk en tepedekini seçecek kadar siyasi kültüre sahip değildir. Meclis kendi içinde uzlaşmalarla, görüşmelerle, en uygununu belirleyip aday çıkartır ve seçer. Tabii bütün bunlar AKP kendi cumhurbaşkanını zorla seçtirene kadardı, şimdi her şey değişti, boşa konuşuyoruz. DEMOKRASİ EHE. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 yerel seçim oluyo millet birbirine giriyo cumhurbaşkanlığı seçimleri olur naparlar düşünemiyom lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 bu ikisi seçsin, konsensüs oluşmazsa sonucu tabi ki ulemaya danışalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unac Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Absolut said: Kömür veren başa geçer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skyfire Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 cengizhan66 said: egemenlik halkin lem elbette cumhurbaskanini halk sececek. bu arada akp gelmis gecmis en iyi sag parti bence siz chp yi birakip akp yi destekleyin:) yakin gelecekte ulkucu sorunu akp nin karsisina cikinca hepsini terorist ilan edip bozkurtu bu torpaklardan kovacak ins... hahahahahhahahahahhahaahahahhahahahahahhahahahahhahaahahahhahahahahahhahahahahhahaahahahhahahahahahhahahahahhahaahahahhahahahahahhahahahahhahaahahahhahahahahahhahahahahhahaahahahhahahahahahhahahahahhahaahahahhahahahahahhahahahahhahaahahahhahahahahahhahahahahhahaahahahhahahahahahhahahahahhahaahahahhahahahahahhahahahahhahaahahahhahahahahahhahahahahhahaahahahhahahahahahhahahahahhahaahahahhahahahahahhahahahahhahaahahahhahahahahahhahahahahhahaahahahhahahahahahhahahahahhahaahahahhahahahahahhahahahahhahaahahahhahahahahahhahahahahhahaahahahhahahahahahhahahahahhahaahahahhahahahahahhahahahahhahaahahahhahahahahahhahahahahhahaahahahhahahahahahhahahahahhahaahahahhahahahahahhahahahahhahaahahahhahahahahahhahahahahhahaahahahhahahahahahhahahahahhahaahahahhahahahahahhahahahahhahaahahahha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 baggio said: Meclis kendi içinde uzlaşmalarla, görüşmelerle, en uygununu belirleyip aday çıkartır ve seçer. Tabii bütün bunlar AKP kendi cumhurbaşkanını zorla seçtirene kadardı, şimdi her şey değişti, boşa konuşuyoruz. DEMOKRASİ EHE. Zorla ? O nasıl oluyor ? Senin istediğin kişiye daha fazla oy geliyorsa zorlamı seçtirmiş oluyorsun ? İlginç. Hadi öyle oldu diyelim , bundan önceki kaç cumhurbaşkanı zorla seçilmiş ? Düşün bakalım , aklına gelir belki. Meclis görüşüp en uygununu belirler aday çıkarır ve seçer.. Herkes aynı kişide hemfikir olabilseydi seçim denilen kavram olmazdı. Kime göre en uygun olacak , bana göre uygun sana göre uygun olmayabilir. Uygunluk kanunla belirlenmiştir (anayasadaki kanunlar ne ki ?). Uygun olan herkes seçilebilir. Ama meclisi kilitleme taktikleri ile geçmişte de neler olduğunu gördük. Dediklerin çözüm olsaydı zaten sorun yaşamazdık ve yaşamıyor olurduk. Demokrasi anlayışı süper , benim istediğim olduğunda demokrasi , istemediğim oldunda "zorla seçtirme!!" . ------------------------ Bunları da geçiyorum , cumhurbaşkanını halkın seçmesini yanlış bulanlar başbakanı neden dolaylı olarak halkın seçmesine izin veriyor veya bunu yanlış bulmuyorlar ? Başbakan asıl hükümeti yöneten adam. Niye hükümeti yöneten adamı halka seçtiriyoruz ? HALK NEDEN TARAF OLUYOR SEÇİMDE !!!?? Ben böyle saçma bir düşünce duymadım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 oha lan ben cengizhanın postunun ikinci yarısını okumamştım. ülkücü ? terörist? bozkurtu topraklardan kovmak? chp out akp in ? NEDİON SEN YA.. gelsene sen şöle bi bakim. nerde oturuyosun canım sen.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 bana diyosunuz benden daha cok saka adamlarsiniz ha8-) cumhurbaskanini halk secmicekte kim seccek obamami seccek ? 1 tarafsiz diye bir sey yoktur eyer biri tarafsizim diyorsa gucluden yanadir 2 eski usuldede bi nevi cumhurbaskanini iktidar seciyodu diyerleri aval aval bakiyodu simdi chp de suda buda aday cikartabilecek 3 ibraim tatlises hatirladigim kadariyla istanbuldan secimlere girip 102 oy almisti... bugune kadar hangi sanatci secilmis?? o kadar giren oldugu halde ocalan secilecek kadar oy topliyabilirse zaten o zaman secilmesine gerek kalmaz ayri bi devlete gecerler :) 4 cumhurbaskanini halkin secmesi en demokratik olaydir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skyfire Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 halk bütün olarak aynı refah ve eğitim seviyesinde sanki cengiz, adama veriyorlar kömürü,makinayı; alıyorlar oyu. bende bi$iy diyim saçma falan der herkes ama; bence herkesin oyunun değeri aynı olmamalı. eğitim seviyesi arttıkça o ki$inin oyunun değeride artmalı; bölelikle bilinçli ve eğitimli bir toplum olur en azından. diyeceksinzi demokratik mi bu, bence $u andaki doğuda bölünerek üreyen ki$ilerin bilgisizce oy kullandığı bu durumdan daha demokratik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 KÖLELİK SİSTEMİNE GEÇELİM :) insanları sınıflandıralım eski ingilteredeki gibi soylu sosysuz. Çok yaratıcı burası :) Oy değerini değiştirmek , sınıflandırmadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skyfire Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 ne alaka $imdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 tr de 100 yil bile gecse okuma yazma orani 100% olmaz. hem burda burjuva demokrasisi var eyer bunu seviyorsaniz chp out akp in...:) (demokrasi ve modernlesme acisindan biri bas ortu diyeri carsaf hangisi daha modern? ) sevmiyorsaniz sizi tutan yok orgutlenin devrim yapin. (:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skyfire Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 bana kalsa ben demokrasi istemiyorum zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 bakın duru m burdan da direk örneklenebiliyo. bahsedilen cahil ve bilgili insan farkı burdada var. ben siyaset, siyasi tarih, sosyoloji, idari kukuk, siyasi yönetim, vsvs okudum. benm gibi okuyanlar da var. okumayanlar da var. bnu burdaki tartışmaların kalitesine de yansıyo. bahsedilen oy sisteminin bilgili ve bilgisiz kişi sıkıntısı, daha önceden denenmiş ve aslında mantıklı bi sistemdir. ama bilginin iyiye de kötüye de kullanılabilceği sorunu bunu uygulaması zor hale getiriyo ve bu sebeple herkese eşit oy hakkı sunuluyo. diğer yandan daha önceki sistemde öleydi şimdiki sistemde chp vs de katılabilicek demişsin. yanlış bi değerlendirme. sistem hiç değişmedi. daha önceden akp nin tek başına cumhur başkanı seçebilmesi, meclisteki tek başına karar alma özgürlüğünü sağlayacak kadar olan oy yeterliliği üye sayısı yeterliliği idi. yönetim biçimlerini tartışıcak olursak. demokrasi dünyanın kötü yönetim tarzlarından ve cumhuriyet de kötü yönetim biçimlerinden biridir. dünya siyaset tarihi kanıtlamıştırki tek kişiye dayalı karizmatik lider yönetimi herzaman için daha yararlı olmuştur (ör atatürk, hitler vs) hitler diktatördü kötüydü demeyin. bir alman olarak düşünün kendinizi ve hastalıklı ölü inakleri sokaklarda kesip yiyen bir durumdan dünya liderliğine oynadığınızı düşünün.. zaten adamı seçimle seçmişlerdi.. atatrük de bir diktatördü. o daha çağdaş ve reformcu bir liderdi. aslına bakarsanız bizim kurulu sanayimiz hazır iş gücümüz ve paramız olsaydı atatürk öldüünde biz musul kerkük 12 ada, kıbrıs vs alıp haritamıza eklemiş olurduk bile.. gücümüz yoktu, tek yapabileceğimiz reform yapmaktı. onu yaptık.. cumhurbaşkanı halk tarafından seçilmeli diosunuz. abd de başkanı halk seçio da ne oluyo. al 10 sene bush yönetime geçti.. gibi gibi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 cengizhan66 said: sevmiyorsaniz sizi tutan yok orgutlenin devrim yapin. (:D ha mantıklı konuşuyoru sanıyosun sonra bu lafı yazdıktan sonra sen dimi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Burada daha mantıklı konuşanlar var :) , gerçekçi konuşmak lazım. Kim seçecek ? Bu uygulamayı kim devreye sokacak ? Kim kabul edecek ? İnsanlar bu konu hakkında ne düşünüyor ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 ya arkadaşımşöyle düşünün cumhurbaşkanını halk seçsin diyosunuzda şimdi Türkiye'de seçimlerde görüyosunuz. Akp her zaman bi adım önde gidiyo. yani halk Akp ye oy veriyo Akp yi istiyo. ben AKP ye oy vermedim diyo herkes ama adamlar iktidarda. bu demek oluyoki yarın bir gün Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa yine AKP nin istediği bi adam seçilecek bu kadar basit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 daha da kötüsü.. iş dinci solcu sağcı kesimden çıkıcak, popülariteye dönücek.. biliosnuz her tc vatandaşı cumhur başkanı adayı olabilir herkes sen ben adaylıımızı koyabiliriz.. ve inanın bana hangimiz daha ünlüysek ve seviliosak o c.başkanı olur. yani şu an için bi düşünün halkın en sevdii kişi kim mesela. o adaylık koysa olurdu. --- bu işin kötü ratafı nedir derseniz. sistem buna göre bir yapıya ship değil.. başkanlık sistemi olsa olur ama şuanki sistemde bi işe yaramaz... günümüz türkyesinde işler kötüye gider yani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 halk muhakeme edecek yetiye erişsin sonra zaten kim seçerse seçin ülke ileri gider. ama şu şartlar altında makul bir söylem olmaktan uzak, ütopik bir istek sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Horizon said: Siz kimsiniz ? Halk kim ? Cumhurbaşkanı kim ? biz beyaz elitikleriz. Halk AK Parti'ye oy veren kesim. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül. bildim mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Gerçekçi çözüm nedir ? Geçmişte anap'ın istediği cumhurbaşkanı oldu , sezeri koalisyon seçti o oldu. Birsürü istemeyen insan vardı. Herkesi memnun edebilecek bir sistem mi var ? Sen memnun olmadığında , karşındaki memnun ve zıt durum mevcut. Ki (dragonmax demişti sanırım) arkadaşın dediği gibi , eğitimli eğitimsiz oy değeri ile stabil doğru karar konumuna gelecek birşey de değil. Sen eğitimli olsan da kafan farklı çalışabilir ve farklı düşünebilirsin, birçok kötü yanı olan bir insana oy verebilirsin. Bu senin kendi çıkarların ile alakalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cengizhan66 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 kermit cumhurbaskanini halk secmese bile bi onceki abdulah gulu gordun demi??? halk akp yi seciyor cunku sagci kesme baktiginda beklentileri karsiliyor akp sagda bunu seciyo hem akp bastan gitse ne deyiscek yerine gelen ogluna gemi almicakmi ucaklari yeniletmicekmi? ha birtakim seyler daha kotu olabilir. mesela mhp gelse tam baski rejmi olur 1 mayis tatil i geri cekilir ve yasaklanir... o kadar parti gelmis gitmis chp dp sp akp dsp falan filan hangisi 1 mayisi tatil yapmis? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 dünya var olduğundan beri hiçbir zaman, hiçbir yönetimde, asla halk tamamen mutlu olamamıştır. şimdiye kadarki en büyük oran %85 lerdir. Ve bu da Hitler almanyasında görülmüştür.. (halkın da seçme hakkı olduğu zamanlardan örnek veriyorum) Bununla birlikte yine aynı halk savaş kaybedilip canları aıcyınca onlar da sevmemeye başlamıştır. hissiyatlar kısa zamanda değişir. çünkü çıkarlar değişir. atatürk dönemini ele alalım. başlangıçta halkın kabul etme oranı, memnuniyeti inanın çok azdı. yani düşünün birisi size hiç bilmediğiniz bi dil "öğreniceksiniz arkaaşım" diyo ve örenmek zorundasın. birisi size "bunu giycen arkaaşım" diyo ve giyiyosun... birisi sana "şunu yetiştiriceksin tarlanda" diy ve siz yetiştiriosun. ama sonra ne oldu. yapılanlar meyvesini verdi ve insanlrın fikirleri değişmeye başladı. sevdiler. daha çok sevdiler.. işte bu da gidişattır.. gidişatın sonucu, sürecin ilerleyişi halkın hislerini değiştirir. siz halka neyi pompalarsanız halk ona göre karar verir. ona göre sever. savaş başlatalım. tayyip pasif kalsın. bunu bu şekilde halka duyursunşar. deniz baykal höt desin çıksın piyasaya. baykal sayesinde ordu atılım yapsın savaşı alalım. bak gör sen en az 15 yıl baykal iktidar olur.. politika böle bişi.. ve dediim gibi bir yönetime politikanın en az bulaştığı idare şekli karizmatik tek lider idaresidir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 kamer genc halk secimiyle cumhurbaskani olunca gorucem sizi adsfasfdasfdsdf kamer genc gogogogogo secim burosunu bile yonetir kamer genc for presidant diye rozette dagitirim komurde dagitirim valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 kamer genç olsun gör bakalım memurlar öğlen yemek saatleri arasında 20 dk geç kalabiliyolarmı mesaiye hahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar