Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Minik Pizzalar

Böjeek

Öne çıkan mesajlar

Soulberry'nin salçalı tost topiğini görünce aklıma geldi.
Genelde tost ve benzeri şeyler bayat ekmekle daha harika olduğu için uydurma bi mini pizza tarifim vardı paylaşıyım dedim.

Malzemeler:

-10-12 dilim bayat ekmek (amaç bayat ekmekleri atmayıp değerlendirmek)
-1 yumurta
-1 adet domates (küp şeklinde doğranmış)
-1 adet yeşilbiber (küp şeklinde doğranmış)
-Biraz sucuk(küp şeklinde doğranmış)
-İsteğe göre kaşar peyniri rende veya küp şeklinde.
-1-2 tatlı kaşığı sıvı yağ
-Tuz, karabiber, kekik isteğe bağlı kırmızıbiber. ( bu noktada damak zevki giriyo ne kadar koyulcağı ile ilgili.
-Evde fazladan varsa pizzalık malzeme olarak isteğe görede atabiliriz.

ekmeklerimizi dilimleyip fırın tepsimize diziyoruz.
Derin bir kasede tüm malzemelerimizi iyice kaıştırıp, ekmeklerin üzerine paylaştırıyoruz ve önceden ısıttığımız 160 derece fırında 15 dakika kadar kızartıyoruz.

Sosyal ağlarda paylaş

ben sevmiyorum bayat ekmekle yapilani. cok kuru olur kanimca, hart hurt yiyemezsin. illa bundan yapcaksan acik taze ekmekle yap daha güzel ossun.

bi de yaptin mi baguette yapcaksin fransiz usulü.

ince uzun ekmekler var ya, ortadan ikiye bölüp üstüne sos hazirlican. hem daha taze oluyor hem de daha güzel.
sos dedigim de böyle makarna sosu gibi ama cok sulu degil, daha kati bir sos. üzerine peynir, mantar sonra ne istersen iste.

ama amac illa bayat ekmekleri degerlendirmekse, yimirtali ekmek derim her daim =P
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Archangel_ said:

yanlış vermiş bi kere zaten.biberler küp küp değil.hem biber nasıl küp küp doğranır.
ama olsun, biliyorum çok güzel oluyor.başarılı.

neden küp küp biber olmasın

biber boydan ikiye bölüp tohumlarını temizledikten sonra yüzü koyun yatırıp tekrar ortadan ikiye sonrada yanlamasına kücük kücük kesince şekli üçgen olmuyoki :d
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...