Mighty_THoR Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 son birkaç ayın sabah programlarından örnek vereyim kocasını bütün mahalle ile aldatıp sevgilisiyle birlikte kendi oğlunu öldüren kadın türbanlı kocasını çalışmaya yollayıp eşyaları ve çocukları alıp kocasına zaten çokcuklarda senden değildi diye not bırakan kadında türbanlı kocasını aldatan sonra o adamıda başka bir adamla altıp çocuk yapıp sevgilisine çocuk senden deyip çocuğu kocasına bırakıp 2. sevgilisiyle kaçan kadında türbanlı kısaca türban ahlakın değil bilakis ahlaksızlığın ve özellikle cehaletin simgesi ve bizim insanlarımızın ahlakını düzeltip cehaletten kurtarmak görevimiz o yüzden din kitabı tarafından değilde abuk subuk ulema tarafından dayatılan bir siyasi simgeye karşıyız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 hastasıyım pati çağdaşlığının. hala insanların neyi neden giyip giyemeyeceğini, neden giydiğini falan tartışıyorsunuz ya hani. en bi modern sizsiniz. bak ingiltereye, abd'ye. adamlar elin göçmenini bile ne güzel toplume entegre ederken biz daha burda kılık kıyafetten birbirimizi dışlama yarışması yapıyoruz. sizi gidi tatlı su modernleri sizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Horizon said: Asıl konu belli kesimlerin örtünenlere olan bakış açısı. Burada da çok dile getirilir. Örtünen cahildir , geridir , kafasızdır gibi.. şu havada ben t-shirt ve şort la terlerken üstünde uzun pardesü uzun kollu giysiler ve kafada türbanla gezene kısaca aptal derim ne diyebilirim ki başka Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raw power Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Örtünmenin bu çağda yanlış olduğunu düşünen bir insanım.Örtünen kadınların çoğu başlarını özgür iradeleri ile örtmüyor.Bu benim düşüncem;ama herkes benim gibi yaşayacak diye bir kaide yok.Benim gözümde modernlik,insanların farkları ile birarada yaşayabilmesidir.Yasakçı anlayış 'modern' değildir. Gericiliklerini felsefi kavramlar kullanarak örtmeye çalışan İslamcı demagogların(mesela Ali Bulaç) ve yancılarının özgürlükten ve demokrasiden bahsetmesi de bana çok anlamsız geliyor;bunu da belirteyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 huun said: hastasıyım pati çağdaşlığının. hala insanların neyi neden giyip giyemeyeceğini, neden giydiğini falan tartışıyorsunuz ya hani. en bi modern sizsiniz. bak ingiltereye, abd'ye. adamlar elin göçmenini bile ne güzel toplume entegre ederken biz daha burda kılık kıyafetten birbirimizi dışlama yarışması yapıyoruz. sizi gidi tatlı su modernleri sizi. Leopar said: insanlarin inanclarina tolerans gostermek zorundayim ama istedigimi sevip istedigimi sevmeme ozgurlugum var. Kimi sevip kimi sevmeyecegimi, onlari hangi kriterlere gore degerlendirecegimi de ona soracak degilim. savundugunuz kesimin inanclarina/dusuncelerine gelince yok kisisel ozgurluk bilmemne, bizimkilere gelince "aman cok cagdassiniz, aman tatli su modernisiniz" de bilmemne. seni gidi tatli su demokrati seni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 @thor; bu iyice şey gibi olmuş "bütün suçları zenciler işliyo". arkadaşlar anlatmaya çalışılan şey çok basit: baskıcılık ideolojik kökeni ne olursa olsun iyi bişey değil. ve tüm kadınlar, kendi bedenleri üzerinde-ister örtünme, ister soyunma olsun-söz hakkına sahiptir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Leopar said: savundugunuz kesimin inanclarina/dusuncelerine gelince yok kisisel ozgurluk bilmemne, bizimkilere gelince "aman cok cagdassiniz, aman tatli su modernisiniz" de bilmemne. seni gidi tatli su demokrati seni. tatlı su moderdi işte sana deniyor, senin gibilere. kısıtlı konularda, kısıtlı tartışmalarda yazdıklarım haricinde ne biliyorsun ki hakkımda. sorsak akıl ve mantık dahilinde hareket edip düşünürsün; ama sadece konuya girene kadar. ben öyle orta yerde duruyorum. yeri geliyor islamcıya, yeri geliyor laiğe laf yetiştiriyorum. öyle senin gibi bir itirafım yok şu kesimdenim diye. kesimlerden birinde olunca senin yaptığın gibi saçmalamak çok olası çünkü. ben burda bir şeriatçı, bir liboş, bir abd yalakası vs olup duruyorum. kesim olamadık çünkü ondandır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 eger mesajimin sacma oldugunu dusunuyorsan dogru dusunuyorsun, cunku sacma. senin mesajini aynen alip, ayni uslup/farkli bakis acisiyla sana iade ettim cunku =) edit: senin hakkinda yazdiklarin disinda hicbirsey bilmiyorum. baska bisey bilmemde gerekmiyor. nerde durdugunda beni hic ilgilendirmiyor. ortada soylenen bir laf var, verilmeye calisilan bir ayar var. normalde nasil bir insan olursan ol, yazdigin seyin anlamini degistirmez.ben sana o mesajin anlamini yazayim, senin mesajindan cikan ozet sudur: "dar kafali ulusalci elitistler". Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 yazar haklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Sunlari okuyun daha uzerine mesaj atmayin konuya. Sparkcaster said: kendi isteğiyle örtünen mi? lol pardon ama şu cüppeli ahmet gibi 5 yaşındaki öz kızından tahrik olan adamlar etrafta gezerken devlet "türban" ı legal olarak göremez benim bildiğim türban ne imanın ne islamın farzı, islamın farzı beş tane ve türkiyede kimse oruç tuttuğu için dayak yemiyor, aksi mevcut olduğu için de türban kamuda yasak zaten. gerçi laiklik felan boş geyikler türkiyede, müslüman olmayan insanların da vergileri sünni müslümanların din harcamalarına gidiyor Estel_Anorien said: türban sıkıntısının üniversitelerde yasaklanması öncelikle 80 darbesini hazırlayan süreçte istanbul üniversitesinin kararıyla gerçekleşiyor. İÜ'nün çeşitli fakülteleri (hukuk fakültesi en sonda olmak üzere) üniversite içinde başlayan kamplaşma ve insanları etkilemeye çalışan cemaatlerin baskısını azaltmak amacıyla bu uygulamaya başlıyor. Daha sonra bu kurumsallaşan bir süreç. Aslında sıkıntı İslam'ın kendisinde. İslam dinini malesef sadece dini hayatı kontrol edecek hale indirgemek mümkün değil. Gerek şeriat ile hukuk sistemi olsun gerekse devlet yönetimine dair taşıdığı pratik ve uygulamalar olsun İslam hayatın her alanını yönetmek ve her alanının içinde olmak istiyor. Bu sebepten ötürü de seküler ve laik devlet kavramıyla örtüşürken sıkıntı yaratıyor. fizban said: başlık provokasyondan öte birşey değil. soyunan kadın okula giremez. soyunan kadın çalışamaz. örtünen kadın okula giremez. örtünen kadın çalışamaz. soyunan kadın sokağa çıkamaz. örtünen kadın sokağa çıkabilir. soyunan kadın televizyona çıkabilir, duruma göre tepki görür. örtünen kadın televizyona çıkar, tepki görmez. eee ne bu ? "yok efendim soyunmak öyle denmemiş" falan demeyin, daha ilk cümleden soyunmak hoop ayşe arman diyor. Absolut said: Soyunmak ile modern giyinmeyi karıştırmış yazar arkadaş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 ben artik boyle tartismalara pek girmiyorum ama tek bisey soyleyip kacacagim superwiz, kurtulus savasinda kagnilarda silah ve erzak tasiyanlar basortusu takiyordu, turban degil. benim babannem de disari cikarken, yemek yaparken basortusu takar. ikisinin arasindaki farki gorememek icin salak veya artniyetli olmak lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Modernlik nedir ? Herkes kendi tanımını yazıp ondan sonra su modern bu modern dııl die yorum yapsa,tartısma cok daha mantıklı bir yone kayıcak bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
superwiz Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 neyse siz kusmaya devam edin ben takip ediyorum uğraşamam şimdi vistrixe gidioz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Ulan yazının başlığını gördüm, böyle demagojik bir başlıklı bir yazının okunmayı haketmediğini düşünüp okumadım. Postları da okumadım anasını satayım. Eminim sürüyle akılcı, sağduyulu postun yanısıra, ne demagojiler dönmüş, na saptırmalar yapılmıştır. Dolayısıyla eminim daha önce de yazılmıştır ama, aha ben de yazıyorum: Hangi devlet dairesinde görevli çıplak (soyunmuş) memur ve hangi üniversitede çıplak (soyunmuş) öğrenci görmüş, yazıyı yazan bu zeka özürlü, ya da cahil halk kandırmacı denyo? (1000 KEZ HER TOPİKTE YAZIYORUM: BAŞ ÖRTME YASAĞI, SACENE KAMU ALANINDAKİ HİZMET VEREN KESİM İÇİN VE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İÇİN GEÇERLİ. Yoksa kamusal alanda kadın başını örtemez diye bir şey yok. Kadın; üniversite öğrencisi olmadığı ve kamu görevlisi olmadığı sürece istediği her yerde yasal olarak başı kapalı dolaşabilir, yüzyıllardır da dolaşmaktadır, ya bırak ya, üffff... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 böyle bomboş konulardan gündem yaratıyorlar ya ona şaşırıyorum ayşe arman kim ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 aquatik önyargıda yeni bi çığır açtın galiba =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 önyargı degil öngörünün kralını yapmıs adam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theghosthand Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Öngörüye +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 sir said: aquatik önyargıda yeni bi çığır açtın galiba =) Benimkisi ''önyargı'' değil ''aklın yolu birdir'' olayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
haydari Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 ben, benim gibi düşünmeyen hiç kimsenin fikrine saygı duymuyorum. ben, benim gibi düşünmeyenlerin bile fikrini söyleyebilme hakları için onlarla beraber savaşırım. aklı başında insan örtünmez soyunur zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Benim gibi düşünmeyen cahildir ilkeside mevcut paticikte :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 kadında saç bir seks objesi edğildir.kendini sergilemek istemeyen kapalı giyinir ztn.baş örtüsü ayrıdır.saç kapama gibi birşey yok.ve genelde cenazelerde yada yaşlı teyzeler örtünür ama kafasınıda örten biri ve bu örtü öyle yada böyle birşeyleri simgeleme amaçlı ise tabiki özgür olmamalı :) saç yahu.kıl tüy.onu kapasan nolur kapamasan nolur :) nasıl bir zihniyet hala aklım almıyor. varoş türbanlı kesim değilde maddi durumu biraz daha iyi ve zengin türbanlı kesim gayet tahrik ediciler :).renkli botlar.beyaz pantalon daracık.ama kafası örtülü.şaka gibin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 onlara ustu tesettur,altı pufur pufur demek istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2009 said: insan haklarina saygi duymiyanlari kitir kitir keselim iskence yapalim! herzamaki zirvalar iste filan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar