Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Bizi Kimse Yıkamaz"

Bone

Öne çıkan mesajlar

Cumhuriyet'te okudum haberi dün.

link:

http://www.cumhuriyet.com.tr/?im=yhs&hn=63268

Ön sayfa:

http://img200.imageshack.us/img200/6550/kimseyikamaz.jpg

İçerik:

said:
'Bizi kimse yıkamaz'

ABD Uluslararası ve Stratejik Araştırmalar Merkezi'nde Gülen hareketi konulu bir toplantı düzenlendi. Gülen Enstitüsü yönetim kurulu üyesi Alp Aslandoğan, Fethullah Gülen hareketinin milyonlarca üyesi olduğunu ve ileride Türk halkının azımsanma- yacak bir bölümüne yayılabileceğini söyledi. Aslandoğan, "Hareke-ti yok etmek ne mümkün ne de hayal edilebilir" diye konuştu.

Elçin Poyrazlar

Cumhuriyet / Washington- ABD’nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Uluslararası ve Stratejik Araştırmalar Merkezi’nde (CSIS) Fethullah Gülen hareketinin amaçları ve işleyişine yönelik bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan ABD’deki Houston Üniversitesi’ne bağlı Gülen Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi Alp Aslandoğan, Gülen hareketinin milyonlarca üyesi olduğunu ve ileride Türk halkının azımsanmayacak bir bölümüne yayılabileceğini söyledi.

Hareketin 80’li yıllardan sonra “transnasyonal” bir boyut kazandığını söyleyen Aslandoğan, hareketin bir merkezden yönetilmediğini ve hiyerarşik bir yapısı olmadığını ileri sürdü. Gülen hareketinin eğitim, medya, sağlık sektörü, meslek ve iş dernekleri gibi faaliyet alanları bulunduğunu ifade eden Aslandoğan, harekete bağışlar yoluyla mali kaynak yaratıldığını belirtti. Aslandoğan tüm üyelerden mali ya da farklı katkılar beklediklerini, bazı işadamlarının yıllık gelirlerinin yüzde 5, 10 ya da 15’ini bağış olarak verdiğini anlattı.

Cumhuriyet gazetesinin Gülen hareketinin toplam servetinin tutarına yönelik sorusunu ‘uygunsuz’ bulduğunu söyleyen Aslandoğan, “yüzlerce dernek ve kuruluşun bulunduğu bu hareketin mali kaynaklarına yönelik toplam tutarın bilinemeyeceğini” savundu.

Gülen hareketinin konular, değerler ve tutumlar çerçevesinde siyasi partileri desteklediğini söyleyen Aslandoğan, “Bu bugün belli bir parti yarın başka bir parti olabilir” dedi.

Türkiye’de irtica eylem planı belgesine yönelik bir soruyu yanıtlayan Aslandoğan, hareketi Türk halkının oluşturduğunu, bunun yok edilmesinin Türk halkını yok etmek anlamına geleceğini söyleyerek “Hareketi yok etmek ne mümkün ne de hayal edilebilir” dedi.

Hareketi gözden düşürme ve katılım oranını azaltmaya yönelik çabaların olduğunu söyleyen Aslandoğan, bu yöndeki çabaların başarıya ulaşmadığını ifade etti. Aslandoğan’ın “Her Türk vatandaşı potansiyel olarak hareketin bir parçasıdır” sözleri dikkat çekti.

Hareketin siyasi hedefleri olmadığını savunan ve siyasi partilerle aralarında mesafe bulundurduklarını iddia eden Aslandoğan ayrıca Türk ordusunun Gülen hareketini sevmediği görüşüne de katılmadığını söyledi. Aslandoğan bazı emekli askerlerin harekete yönelik olumlu konuştuklarını belirtti.

Trance hakkımız engellenemez efendim. Kendisini Türkiye'ye heyecan ve sabırsızlıkla bekliyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

bu durumdan şikayet edebilecek tek tüzel kişi devletin kendisidir. geri kalanlar bu adamların ne gibi boşlukları doldurduğunu düşünecek kadar akıllı olsalar zaten sorun olmaz.

boş beleş kavramlar peşinden koşup devletin gerçek sahipleri oldukları üstüne siyaset yapanlara lafım yok. onlar bir an önce yok olsunlar lütfen.

"bizi kimse yıkamaz" diyenlere ise diyeceğim şudur: "marur olma padişahım, senden büyük allah var."

demek ki neymiş. akıllı olmak lazımmış.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...